|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Hopeless
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01-Subat-2022 Saat 01:37 |
|
Merhaba Arkadaslar
Bugün benim için çok zor bir sey yapiyorum .Ilk defa bu konu ile ilgili (Bir kaç doktora anlatmam disinda)bir seyler paylasiyorum.Bunu yapmamin sebebi gerçekten çok yikici süreçleri olan insani yipratan yalnizlastiran bu illetten muzdarip ben dahil bir sürü arkadas var forumda ve çaresizce her seyi denemeye çalisiyor hem maddi hem manevi büyük kayiplar yasiyoruz.En azindan kendi yasadiklarimi anlatmak ve birlikte bu süreci kolaylastirmak istiyorum hepimiz için. Öncelikle yazim uzun olabileceginden sonuna kadar okumazsaniz diye endise ettigimden (aslinda bir çogumuz forumdaki hemen hemen bütün yazilari okumustur eminim buna ) basta belirtmek istiyorum ki arkadaslar imkaniniz varsa direk Adana'ya Murat hocamiza gidin ve kokunun nereden kaynaklandigini tespit ederek ise baslayin.Emin olun bu size hem zaman açisindan hemen maddi açidan daha faydali olacaktir.Cunku nereden kaynaklandigini bilmedigimiz için gitmedigimiz bölüm, doktor kalmiyor.Ve emin olun bu alanda gerçekten faydali çok az çalisma yapan doktor var ve bence Murat hoca disinda gerçekten bu kadar bilgili bu alanda çok emek harcamis kimse yok Ben Istanbul Acibadem de Aytug altundaga gittim.Kendisi önce smart chroma denen cihazla ölçüm yapti (muayene ucreti+ilk test ücreti) sonra dilimi dil cubuguyla neredeyse 20 dakika kaziyarak temizledi.Tekrar teste koydu beni(tekrar test ücreti)sonra çiktilarini verdi pek açiklama yapmadan bana 2 sayfa liste verdi ve listede resmen her sey var mesela mide ilaci bile yaziyor bana bunlari uygulamami sonra tekrar gelmemi söyledi.Resmen ya tutarsa diye her seyi deneyecektim.Bana asiri mantiksiz geldi hangi hastaliklarim var bilmeden her seyi uygulatmak istemesi.Neyse dil üstündeki o pas için test yapmak istenirse onunda ayri ücreti var tabi.Buyuk bi hayal kirikligiydi benim için.Zaten Murat hocaya gittiginizde demek istedigimi anlayacaksiniz.Kendisi en az 1 saat daha da fazla olabilir sikayetlerinizi dinliyor sabirla sorular soruyor.Sabirla diyorum çünkü ben sorulara net cevaplar veremiyor karisiklik yaratiyordum ister istemez.Sonra kapsamli bir sürü test yapiyor ve sizinle de neler yaptigini neden yaptigini paylasiyor hiç aklinizda soru isareti birakmiyor.Ve gerçekten çok ilgili mütevazi bir doktor kendisi. Yazim çok uzadigi için kisaca size neler yasadigindan neler yaptigimdan bahsedeyim. Ben ilk olarak bundan 7 -8 yil önce bir arkadasimin asansördeyken ben konustugum an aniden burnunu kapatmasiyla ve yuz ifadesinin degismesiyle farkettim bunu.Sonrasinda insanlardan hep uzak durdum konusmamaya basladim.Ama hiç kendim koku almadim.Yine de hep mesafeli konusuyordum fark etmesinler diye.Ben hala çok utaniyor doktorlara bile açamiyordum bu konuyu bir sekilde sikayetlerimi anlatmaya çalisiyordum.Bi gün böyle olmayacagini anladim bi özel hastanede KBB doktoruna agzim kokuyor sebebi ne olabilir dedim.Kendisi agzin kokmuyor bak hoh de dedi.Bende hayir dedim rahatsiz oldum koklatmadim.Sonra gerekli incelemeleri yapti sinüzit dedi.Sonra beni reflü olabilir diye doktora yönlendirdi ve endoskop çektiler.Endoskopi sonucu reflum oldugunu söyledi ve hem reflü hem sinizut ilaçlari kullanmaya basladim.Ayni zamanda gastroentroloji bölümüne gittim ve midemde Helicobacter pylori olup olmadigini anlamak için gaita testi istedi.Pozitif çikti.Yani hem reflü hem sinüzit hemde Helicobacter için ilaç kullaniyordum.Ilk arkadasimin tepkisinden sonra bi arkadasim sarimsak mi yedin dedi bana.O gün hiç yemedigim halde böyle bi sey isittim ve daha da sasirdim Demek ki sarimsak gibi bir kokuydu benimkisi.(bu arada bu ilaçlari kullandigim donemdi bu) Bu arada bademcik ameliyati da oldum ama arkadaslar Murat hocamizin yazilarini iyi okuyun herkes aldirmak zorunda degil hatta farenjlt gibi hastaliklara yol acabilir.Gerekliyse gercekten alinmali Velhasil ben ilaçlar bittikten sonra da anlamadim kokum geçti mi bilmiyordum çünkü ben hiç kokumu almadim.Yine insanlarla mesafeli konusuyordum.Biri burasi kokuyor dese üstüme aliniyordum.Yada burnuna elini göturse acaba kokuyor muyum diyordum kendi kendime.Hala ayniyim bu arada henüz bi sey atlatmadim.Gecmis gibi oldu cumlelerim.Ama ben daha bu cumartesi gittim Murat hocamiza ve daha pek disari çikmadim.Ama sunu söyleyeyim ben kardeslerim annemlerden bile çekiniyorum konusurken ya kokuyorsam da yüzüme vururlarsa diye yani yüzlesmekten bile korkuyorum.Sadece son bi yildir bir kardesime soruyorum kokuyor muyum diye hayir diyor hep belki de uzulmeyeyim diye. Murat hoca bana tip5 oldugumu yani psikolojik oldugunu söyledi bu arada.Inanamadim.Ne kadar hocamiza guvensemde hala inanamiyorum gerçekten illet bir sey bu durum arkadaslar ne kadar zamana yayilirsa tahribati da o kadar büyük oluyor Kendimle savas icerisindeyim hala.Murat hocamiz iyi bir psikiyatriste gitmemi önerdi.Simdi en kisa zaman içerisinde gitmeyi planliyorum. Arkadaslar çok uzun oldu yazim sorulariniz olursa cevaplarim.Dedigim gibi bence imkani olan herkes gecikmeden Murat hocamiza görünmeli kendisi gerçekten çok ilgileniyor ve götürdügüm test sonuçlarinda doktorlarin ne kadar yanlis yönlendirmeler de bulundugunu da anlatti.Cunku gerçekten maalesef bu alanda iyi olan çok nadir doktorlar var. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
|
@Hopeless, bu illet öyle bir sey ki en ölümcül kanser türlerinden birine bile yakalananlar bir anda savasçi kesilir, seni yenecegim diye kendine güven telkin eder ama bizim gibiler hemen foruma üye olurken rumuzunu ümitsiz, hopeless, yasamak istemiyorum, kokarca, tarzi seylerden seçer
![]() Dua et ki psikolojik çikmis senin sorunun. Sunu hep unutuyoruz, her insanin agzi bazen kokar. Yemekte baharat vardir kokar, sogan sarimsakli bi sey yemissindir kokar, açsindir kokar, mideni üsütmüssündür kokar, bademciklerin hafiften sismistir kokar, dislerini iyi firçalamamissindir kokar, kadinsindir, ay basi halindir agzin kokar, kokar oglu kokar. Bir iki kisi farkli zamanlarda agzin kokuyor dedi diye hayata küsmek anlamsiz. Muhtemelen o 2 gün evet agzin kokuyordu ama ya kalan 363 gün? Sigara arti sekerli çay içenlerin agzi insani bayiltacak sekilde pis kokar. Muhtesem kombodur bu, korona virüsünü bile öldürebilir. :) Sen güzelce psikologa git, tedavini ol, hayatina devam et. Murat hocaya Allah uzun ömürler versin yaptigi is çok anlamli ve önemli. Insallah herkes ona gidip muayene olacak maddi duruma ulasir. |
||
![]() |
||
Hopeless
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 29 |
![]() ![]() ![]() |
|
Yorumun için tesekkürler Tospik.Evet önüme bakmam gerekiyor ama dedigin gibi oyle bi illet ki yapamiyorum.Hala kafamdan bir sürü düsünce geçiyor.Acaba testleri yaniltmis olabilir miyim diye.Neler neler düsünüyor insan.Psikolojik olduguma inanamiyorum ne yapsam da
Neyse umarim hepimiz atlatiriz bu süreçleri |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hopeless, asiri kaygili oldugun belli. Insanlar sana koku yok diyorsa kafana takman gerekmez. Tabiî "kafana takma" demekle geçmez. Bu artik piskolojik bir durum olmus. Psikologun verecegi bir iki ilaçla insallah bir ay sonra bosuna o kadar üzülmüsüm dersin.
Aytug hocaya ben de gittim. KBB ilaçlari, mide ilaçlari, bilmem ne yaglari verdi degil mi? Arti olarak Dil macunu ve dil firçasi... Herkese ayni ilaçlari veriyorsa neden agiz kokusu testi yapiyor anlamadim. --Bundan sonraki kisim mide bulandirici. Burun sinüs temizligi ile ilgili.--- Aytug hocanin verdigi burundan su çekip diger burun deliginden su çikardigimiz Rinsekit vardi. Onu kullandim ve inanilmaz bir sey oldu. Burnumdan öyle yogun sari bir balgam veya her neyse çikti ki inanamadim. Hatta su bitti sari yogun birikinti hâlâ çikmaya devam ediyordu elimle çeke çeke çikarttim. O andan sonra âdeta burnumun içi oksijenden yandi. Ayni olayi yillar önce bir disçide yasamistim. Disci koltugunda oturuken basim arkada uzun süre beklemistim. Sonra agzimi çalkalamaya gittigimde burnumdan yine kanla karisik bir seyler bosalmisti ve birden nefes almam çok iyilesmistibve ayni oksijen yanmasi olmustu. |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hopeless, diger agiz kokusu tipleri olsa belki yanlis teshis olabilir ama tip-5 demek cihazda koku algilanmadigini gösterir. Yani hoca yanilsa da cihaz yanilmaz. Cihazin, var olan bir agiz kokusunu yok olarak algilamasi mümkün degil. Bence psikolog isini hiç erteleme. Gerekirse Murat hocanin verdigi raporu da götür. Psikolog zaten her gün onlarca degisik olaylara asina oldugu için sana tepki göstermez veya durumunu tuhaf karsilamaz. Kaygilarini, kafanda sikinti yaratan düsünceleri rahatlatacak ilaçlar yazar.
|
||
![]() |
||
Agizkokusu1
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ocak-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hopeles, seninle ayni durumda olan Inception isimli bi arkadas vardi onunda tip 5 çikmisti ama inanamamisti ailesinden fln da tepki aldigini söylemisti arkadaslarindan da agzi koktuguna yönelik tepki aldigini söylemisti. Bu aralar pek yok buralarda senin gibi ayni durumda bir çok arkadas var.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Geçen hafta bu forumda bulundugunu ifade eden ama forumdaki ismini bilmedigim bir hanimefendi geldi. O da Tip 5 vakaydi.
Giderek artan sekilde forumdaki tip 5 yogunlugu dikkatimi çekmeye basladi. Elini kolunu sallayip gelen forum disi hastalarda böyle sik olarak tip 5 vaka çikmiyor. Yurt disindaki forumlarda beni taniyip Türkiye'ye agiz kokusu muayenesi için gelenlerde de tip 5 çikiyor. Yani sadece ülkemize ait bir durum degil. Yurt disindaki forumlar da tip 5 agirlikli galiba. Tuhaf. |
||
![]() |
||
Melina
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam peki tip 5 vakalar çevrelerinde de agizlarinin koltuklarina dair uyari aliyorlar mi benim mesela koku kendime herzaman geliyor cevremdende uyari aliyorum yinede tip 5 olavilirmiyim yani bu durum psikolojik nedenlere bagli olabilir mi
|
||
![]() |
||
Hopeless
![]() ![]() ![]() |
|
Evet ayni seyleri veriyor herkese demek ki ya tutarsa diyr her seyi denettiyor e verdiklerini yapinca geçerse neyden dolayi geçtigini nasil anlayacagiz o da muamma.Birde onca seyi ne hastaligi oldugunu bilmeden vermek de bence çok zararli Senin agiz kokun bitti mi bu arada? |
||
![]() |
||
Hopeless
![]() ![]() ![]() |
|
Gittim psikiyatriste anlattim zorlandim anlatirken ama sonunda gittim.Bana sorular sorup ilaç verdi.Ben o kadar takinti yaprim ki ya bu ilaçda koku yaparsa düsünüyorum su an dedim.Biraz konustuk sonra obsesif kompulsif oldugumu söyledi ilaç kullanmazsam ilerleyecegini söyledi.Henüz cesaret edip baslayamadim günlük yasamimi etkiler diyr korkuyorum.Acaba beni psikolaga yönlendirmesini istesem ilk etapta olmaz mi? |
||
![]() |
||
Hopeless
![]() ![]() ![]() |
|
Ben mesafeli konustugum için herkesle ailemle bile tepki almiyorum kaçiyorum. |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam çünkü koku var stresle direk iliskili. Bir an asiri yükselip rahatken ortadan kayboluyor. Defalarca örnegini yasadim. Bu tip5 teshisli vakalarin artmasi tesadüf degil kesinlikle. Insanlar sizin yaninizda stres yasamadigi için koku olmuyor ve cihaz tespit edemiyor. Bence bunun covidle bi baglantisi var. |
||
![]() |
||
Hopeless
![]() ![]() ![]() |
|
Ama ben sonuçlar var çikacak diye asiri endiseliydim stresliydim |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bireysel sorulari yanitlayamiyorum. Çünkü cevabini bilemiyorum. Ama yukardaki sorunuzun genele yönelik olan kismini yanitlarim: tip 5 vakalar çevrelerinden agizlarinin koltuklarina dair ima tarzinda uyari alirlar. Bu belirti, hastaligin 2inci fazdan çikilip üçüncü faza ilerledigini gösterir. https://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Hopeless, bu tür duygular zaten pisikolojik destege ihtiyaç duydugunun göstergesi. Obsesif insanlarda "Ocagi açik mi unuttum?", "X yaparsam ya kötü bir sey olursa?", "Söyledigi söz aslinda bana laf sokmak içindi.", "Otobüs soförü ben binince yüzünü asti." vs vs vs hep olumsuz düsünceler olur. Kaldi ki herkesin hayatinda bizi sevmeyenler olabilir, bize deger vermeyenler olabilir.
Biz, baska insanlarin beyninde yasayan kisiler degiliz. Kendi hayatimiz kendi hayat görüsümüz var. O ilaçlari kullandigin zaman en azindan bu olumsuz düsüncelerinden kurtulacaksin. Ilk günler belki uyku yapar, cinsel isteksizlik yapar veya tam tersine baska olumsuz duygular ortaya çikarabilir. Ilaç etki etmiyorsa psikologunla görüserek degistirebilirsin veya dozajini artirabilirsin. Genellikle iki dört hafta içinde etkisini gösterir. Muhakkak kullan, okyanusu geçip psikologa kadar gitmeyi basardiktan sonra derede takilip kalma. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dikkat ettim de bu forumdakiler hep kaliteli insanlar. Oturup kalkmasini, yazmasini bilen insanlar. Çok ilginç, belki de hepimiz tip5 hastasiyizdir, en azindan çogumuz. Asiri hassas, takintili, pimpirik tipler.
|
||
![]() |
||
Hopeless
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkürler destegin için çabaliycam daha fazla Iyi ki bu forum var
|
||
![]() |
||
Çaresiz 99
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam arkadasim tip 5 tedavini oldunmu, ben de baslayacagim, doktor adi veren olursa sevinirim
|
||
![]() |
||
Ist34
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Mart-2024 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Istanbul’da olan kadin üyemiz varsa görüsmek isterim. Ögretmenim ve sürekli çocuklar burunlarini kapatiyor psikolojik olacagina inancim hiç yok keske öyle olsaydi :(
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |