Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Murat Hoca'ya ilk muayene - sonunda - Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Konu: Murat Hoca'ya ilk muayene - sonunda -
    Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2012 Saat 12:52
Diski kokan kötü bir agiz kokum vardi. Murat Hoca'ya daha önce gidecektim ama bu zamana kismetmis.

Öncelikle giderken soracaginiz veya anlatacaginiz seyleri bir kagida yazin. Orada akliniza gelmeyebilir. Bence özellikle, size koku konusunda açikça uyarida bulunanlar varsa; kisileri, olaylarin tarihiyle birlikte listeleyin, evliyseniz esinizle gidin.

Forumda bir arkadas, kendi agiz kokusu hakkinda ayrintili bir liste yazmisti. Siz de agiz kokunuz ne zaman azaliyor ne zaman artiyor; ne yapinca, ne yiyince artma azalma oluyor vs. hepsine dikkat edin. Bunlari da kagida yazin.

Murat Hoca ile basbasa konusuyorsunuz. Agiz kokunuz konusunda sorular soruyor.

Soru-cevap bölümünden sonra cihazla muayeneye geçildi. Önce salya örnegi alinip incelendi.

Agiz kokusu için degisik ölçümler yapildi. Agza degisik ilaçlar verilip kokular karsilastirildi. Kisaca, kötü kokulu gazlar ölçüldü.(Bunlari fazla yazamiyorum çünkü teknik konularda bilgim yok, ölçüm sirasinda Murat Hoca bilgi veriyor)

Murat Hoca, "tip 1 ve tip 4(?)" tanisini koydu. Benden üre nefes testi, diski sindirim testi ve bilgisayarli sinüs tomografisi(ismi tam bu olmayabilir) istedi. Ayrica dis çürüklerinin giderilmesini söyledi.

Muayene ücretini söylemem dogru olmaz. Ancak, diski sindirim testi 15 tl, üre nefes testi 110 tl, tomografi (SGKli oldugum için) 20 tl .

Üre ve diski testi özelden yaptiracagim testler; devlette(SGKyla özel hastanelerde) çok daha ucuza veya bedavaya da olabilir. Dolgu, dis çektirme, kanal tedavileri de üç asagi bes yukari her yerde aynidir.

Henüz ikinci muayeneye gitmedim, testleri yaptirip gidince sonuçlari yazarim.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2012 Saat 13:01
Benim gibi, forumu sürekli takip ediyorsaniz sikayetimi az çok biliyorsunuzdur. Yine de özetleyeyim.

Küçüklügümden beri agiz kokusu vardi ancak çok tepki almadigim için önemsemedim. Arkadaslarimdan, sosyal çevreden tepki almadigim için umursamadim.Lisede tepkiler artti ama saka düzeyinde kaldigi için yine sorun olmadi.

Ögretmenlige basladiktan sonra isler degisti. Askere gidip geldikten sonra koku konusunda dolayli veya açik tepkiler aldim.

Ben ilk basta bunu ter - ayak kokusu olarak düsündüm. Çünkü askerden sonra bu tepkiler artmisti "o zaman askerdeki botlar yüzünden ayakta mantar vs oldu" diye düsündüm. Günlük temizligimi arttirmama, dört - bes cildiye uzmanina gitmeme ragmen tepkilerde degisme olmadi.(Her gün dus alma, iç çamasiri degistirme, ayakkabilari dönüsümlü giyme, doktorlarin verdigi kremler, spreyler , bitkisel karisimlar vs bir sürü ugrasiyi da ekleyin)

Doktorlarin birisi "koku yok, senin beynin koku oldugunu algiliyor" dedi(psikolojik degil sinirsel bir olaymis) digeri "yediklerindendir, sogan sarimsak vs yeme" dedi. Yani vücut kokusu olmadigi anlasildi.(Bir tanesi 'ayak kokusu var' dedi ama yazin terlikle de ayni tepkileri aliyorum.)

Ben ikna olmadim tabii :) Psikolojik olmasi da imkansizdi, çünkü askerde hiç bir sorun yasamadim. Askerden sonra geldigim çevre; ayni okul, ayni arkadaslar, ayni ögrencilerimdi. Çevremde, okulumda sevilen biriyim.Degisen tek sey çevremdekilerin tepkisiydi.

Sonra kendim internetten arastirma yapmaya basladim. Yabanci sitelerde " vücut kokusu " ile ilgili seyler okuyunca, bu konuya odaklandim. Küf, diski , çöp vs gibi kötü kokma, tüm temizlik ugraslarina ve doktorlara ragmen bundan kurtulamama. Agiz kokusu hiç aklima gelmiyordu çünkü öyle tepkiler vardi ki ; kisin bile arkadaslarin arabasina bindigimde tüm pencerelerin açilmasi , sinifa girdigimde 2-3 dakika sonra ögrencilerin pencereleri açmasi. Agiz kokusunun bu kadar kötü olacaginna inanmiyordum. Bir ögretmen arkadasa açikça sordum o "agiz kokun var" dedi.Ben yine de sadece agiz kokusunun bu kadar kötü olacagina inanamadim.

Ancak sitelerde, kötü nefesle ilgili seyleri okuyunca sadece nefesin bile bir ortami kötü kokuya bogabilecegini anladim. Adanaya tayinim çikinca da Murat hocaya gittim.

Asil sorun agiz kokusu degilse bile hiç olmazsa insallah bu dertten kurtulmus olurum.
IP
ugur8051
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı ugur8051 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2012 Saat 22:52
Devamini merakla bekliyorum.Umarim bir mesafe katedersiniz.Murat Hoca'ya yakin olmaniz büyük sans.Gelismeleri paylasin lütfen...
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Aralik-2012 Saat 11:37
Allah sifa versin kardesim. Sonuçlari bizimle paylasirsin, bekliyoruz.
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2012 Saat 01:40
adanali, mesaj kutun dolmus sana özelden ulasilamiyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralik-2012 Saat 22:36
Arkadaslar, Allah izin verirse sonuçlari kesinlikle yazarim merak etmeyin. Bir iki günde olacak bir sey degil. Hem isim hem yaptiracagim testler dolayisiyla biraz zaman alabilir. Hastanelere gitmek için her zaman bos olamiyorum . Sevk, rapor falan da almak istemiyorum.

Tekrar altini çizerek söyleyim, benim koku sadece agiz kaynakli olmayabilir. Daha dogrusu kötü kokunun tek sebebi agiz kokusu olmayabilir. Ben sadece yol gösterici olsun diye genel bilgi veriyorum.

Çünkü ben de çok arastirdim; nereye gitmem, ne yapmam lazim, nereye ne kadar harcarim, daha önce kim neler yapmis, basari oranlari ne vs. sikintilarinizi çok iyi anliyorum, bu yüzden yaptiklarimi sizinle paylasirim. Yine de unutmatin sürekli söylendigi gibi " hastalik yoktur, hasta vardir" .
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2012 Saat 17:13
KBB uzmanina bilgisayarli sinüs tomografisi çektirdim.Sonuç: "....kronik sinüzüt gelisimi var,septum deviasyonu (burun kemigi egriligi) yok, burun eti büyümesi var , mukoza kalinlasmasi var ..." çikti. Isin tuhafi; KBB doktoru "bunlar agiz kokusu yapmaz" dedi. Halbuki sinüzitin agiz kokusu yaptigini herkes söylüyor.

Insallah, yarin sindirim testini yaptiracagim. Cuma günü de üre nefes testini yaptirmayi planliyorum. Bunlari tamamlayinca Murat Hocaya tekrar gidecegim. Görüsmeden sonra Murat Hoca'nin dedikleriyle ne yapacagimiza karar veririz. Siz de dua edin de kurtulayim su dertten.

Bu kadar beklememin bir nedeni de sindirim testi için 3 günlük etli-yagli yemek yeme zorunlulugu. Et yiyince agiz kokum maksimum seviyeye çiktigi için cumartesi-pazar-pazartesiye denk düsürdüm. Üre nefes testi için de son 10 - 15 gün içinde antibiyotik vs içmemek gerekiyormus, özellikle onu bekledim -Nidazol kullanmistim -.

Sinüzit oldugumdan hiç haberim yoktu. Nerdeyse basim hiç agrimamistir simdiye kadar, geniz akintisi, burun akintisi da hiç yoktu. Kronik sinüzit için ilaç pek etkili degilmis, ameliyat öneriliyor genellikle. Aranizda sinüzit ameliyati olan var mi acaba?
IP
Helicobacter
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2012 Saat 07:30
Aşağıdakileri adanalı' ya özelden yazmak istedim fakat mesaj sistemindeki bir arızadan dolayı buraya yazma gereği duydum. bu şekilde diğer arkadaşlar da bilgi sahibi olurlar.

Google' dan hangi hastahanenin Üre Nefes Testi yaptığını aratıp, Merkezi Hastahane Randevu Sistemi(182)' nden randevu aldım. Doktora şikayetlerimi anlatıp bu testi yaptırmak istediğimi söyledim. Dispepsi şüphesiyle testi yaptırdım. Helicobacter pylori Grade 2 çıktı.

Devlet veya üniversite hastahanelerinde yapılabiliyor. SGK' lı olduğumdan para vermedim. Bilgin olması için söylüyorum. paran da cebinde kalır.

İyi akşamlar.
IP
kutluhan2017
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı kutluhan2017 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2012 Saat 11:38
tip 1 ve tip 4 teşhisi konulduğunu söylediniz. Allah aşkına bu nasıl bir şey. Aklım almıyor ya. Sosyal ortamda konuşmaya başladığınızda yakınınızda birisi oturduğunda araçta iken kışın ortasında bile cam açıldığında bunun gibi 100 lerce örnek var iken...tip 1 ve tip 4 teşhisinin konulmasını vallahi anlamıyorum... Araçla kalktım ankaraya vallahi billahi. yaklaşık 900km yol...gastro alanında türkiyenin hakikaten çok kıymetli hekimlerindne bir hocamız... gerçekten değerli alçakgönüllü birisi... ya arkadaş derdimi anlattım...Bana söylediği şu... bu kadar yakın mesafe olmasına rağmen ben sizden ağız kokusu alamıyorum... ŞAŞKINA DÖNDÜM... BU NEDİR YAHU...ALLAH AŞKINA...
IP
hazenn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 17
Alıntı hazenn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2012 Saat 07:08
aynı srunla yılardır bence uğrasıyorum fakat artık tıbbi olarak yaptıracağım birşey kalmadı gittiğim bütün doktorlar ağız sağlığına dikkat et bunun dışında problem yok diyorlar fakat çare bulan yok malesef ameliyat bile oldum. umarım siz kurtulursunuz...
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2012 Saat 08:53
Sinüzit ameliyatını pek önermiyorlar. Bir tanıdığımız acı kavun kullanmıştı tamamen iyileşti daha sonra. Yalnız çok dikkatli hazırlanması gerekiyor bir doktor kontrolünde falan olsa iyi olur yada bilgili bir aktar tarafından.

İnşAllah iyileşirsin.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 00:43
Kutluhan, neyi anlamadığını anlamadım. Teşhisi ben koymadım, Murat Hoca koydu. Halimetreyle ölçtü, oran vererek açıkladı. Sonuçların bir örneği de bende, ama şimdi yanımda yok. Şöyle söyleyeyim; normal ağız kokusundan çok çok fazla koku çıktı. Tip-4 oması bence mantıklı. Çünkü ben konuşmadığım zaman da aynı kokunun çevreye rahatsızlık verdiğinin farkındayım.

Koku sorununa gelince; maalesef kimse bunu açık açık söyle-ye-miyor. Sabah akşam beraber olduğum, abartmadan söylüyorum kahvaltıdan gece on ikiye kadar beraber olduğum arkadaşıma sordum, o bile ısrarla "koku yok, ben koku almıyorum" dedi. Çok samimi olmadığım birine sordum "var" dedi. Ben bile o kötü kokuyu çoğu zman alıyordum üstelik.

Kışın cam açılması vs örnekleri bence ağız kokusunun en ileri derecesinde görülüyor. Burada gördüğüm üçüncü dördüncü kişi sensin. Daha çok yabancı forumlarda böyle ağır kokular anlatılıyor.(Ben, kar yağarken açık camla otuz km yol gittiğimi biliyorum...)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 01:01
İnsanlara bu sorun saçma geliyor olabilir, kibarlıktan söylemiyor olabilirler onları anladık. Doktorlar niye koku olmadığını ısrarla söylüyor acaba? Bir sürü kişi yazdı, hastaları umursamadan geri gönderiyorlar. Biz de utandığımız için çok üstüne gidemiyoruz. Sonra doktor doktor gez; zaman kaybı, para kaybı, manevi çöküntü üstüste biniyor. Bir de doktorlara "ruh hastası" gibi görünmeye başlıyorsun.

Benim dişlerimde sorun olduğu için dişçilere çok gittim. Ortodontistten, çene cerrahına kadar özelde, devlette birçok doktora göründüm. Dolgu, çekim , kanal tedavisi bir sürü şey yapıldı. Bir iki yıldır ağız kokusunu özellikle sordum. Dişlerden dendi, koku yok dendi, düzenli fırçala dendi... Hiçbiri de üstünde durmadı. "Şunu şunu yap, bir ay sonra geri gel" diyen bile olmadı. Anlaşılan gerçekten uzman birine gideceksiniz veya bir yakınınız doktor -özellikle diş hekimi- olacak.

Ağız kokusu tıben hastalık sayımıyor sanırım. Sağlık programlarında hemeroidden ayak kokusuna kadar her şey konuşuluyor, ağız kokusuyla ilgili hiçbir program görmedim. Allahtan bu forum var da dışarıda konuşamadığımız şeyleri burada rahatlıkla yazıyoruz.

Bence tüm diş hastanelerinde, özel polikliniklerde vs halimetre cihazı zorunlu olmalı. Doktor da rahatlar hasta da rahatlar.
IP
kutluhan2017
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı kutluhan2017 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 03:38
Sırasıyla dişlerimin tamamını yaptırdım. Gömük dişlerimi (3 tane) diş cerrahi uzmanına aldırttım. Bademcik ameliyatı oldum. burun kemik eğrilği ameliyatı oldum. endoskopi ye girdim helipak kullandım. inanın kaç defa endoskopi yaptırdığımı tam olarak hatırlamıyorum. üre nefes testi yaptırdım.

Neyse sizlerin yaptıklarınızın aynısını bende yaptırdım. Bütün bu herbirisi benim için umut olan bu kapılar tek tek yüzüme kapandı. hiç birisinden sonuç çıkmadı. Ama dünyada en çok sevdiğim varlık benim(kendim).

Bu konuda uzmanların olması gerekiyor. Ege üniv. değerli bir doktora endoskopi olmuştum. O bana mide kapakçığının gevşek olduğunu söyledi. ama bunun ağız kokusuna sebep olacagını hiç bir şekilde söylemedi. yine de kendisini saygı ile anıyorum.

Murat bey bana bu kapakçığın ağız kokusu sebebi olabileceğini söyledi. Ben de kalktım Ankaraya gittim. Bu arada ankaradan öncede İstanbula gittim(jinemede). Bir cerrahi operasyon için ki çok basit bir operasyon.. ya arkadaş 15 000 tl istenir mi yav. neyse ankaradaki doktora gittim. O bana sizde ağız kokusu yok dedi…yav arkadaş neye yanayım toplam 2000 km yol yaptıgımamı ankaranın pahalı berbat otellerine mi… doktor bey ki kendisi hakikaten çok iyi birisi… bunun için ameliyat olmayın diyor…

Bu arada halimetre yüzeysel bir cihazdır. Olmasada olur. Halimetre ölçümleri beni tedavi eden doktordan dahi düşük çıktı.

Vallahi ne yapacağımı şaşırmışım…
IP
kutluhan2017
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı kutluhan2017 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 03:50
Kendinize iyi bakın arkadaşlar. Dert etmeyin. Beyin denilen şey herşeyi yapıyor. meseleyi ciddi dert edinirseniz problem daha da kötüleşir. Dünyalar güzeli bir kız yolumu bekliyor. vallahi yoksa çok da umursamayacam.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 10:46
Kutluhan belki sende gerçekten de ağız kokusu yoktur. Halimetrede bile düşük çıkıyorsa ağzın kokmuyor olabilir.
IP
kutluhan2017
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı kutluhan2017 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralik-2012 Saat 15:06
sanmıyorum... ama sizle hastalık bakımından sonuç olarak benzer sebep olarak farklı olduğumuzu düşüyorum. Allah büyüktür. bakalım...
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2012 Saat 00:29
Bir arkadaş sinüzit için acı kavun önermiş. Onu ben de duymuştum, cırtlatan falan da diyorlar. Çok zehirli, tehlikeli bir bitki. Hiçbir doktor da onu kullanmaz. Kullanan aktar vs den de uzak durun, ölüme bile götürür.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2013 Saat 02:14
Sindirim testini de yaptırdım. Ancak üre nefe testinde sorun çıktı. Özel hastaneden gittiğim doktor daha önceki endoskopimin sonuçlarını istedi. Ondan sonra bakarız falan dedi. Nedense nefes testi değil de dışkıyla yapılan bir testten bahsetti, onu yaparız dedi. Özel yaptıracak olursam 225 tl. Pahalı geldi.

Nefes testi yapan devlet hastanelerini Googledan arattım ama bulamadım.Adanada üre nefes testi yapan hastaneleri bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Dört dolgu bir çekim bir de diş taşı temizlemem vardı. onları da yaptırınca her şey tamam olduktan sonra sonuçları yine yazarım.
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2014 Saat 17:09
Gerçekten zor bir hastalik psikolojik olarakta dayanilmasi zor bazen kendimden unatir oldum artik bu kadar hijyen yapiyorum ve bu koku hala geçmiyor.
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 19:50
mide kapakçigi gevsekligi agiz kokusuna neden olur, bu ameliyati bende olacaktim bir ara, reflüden sitkim siyrildigi dönemlerde, endoskopi sonucunda bisi denmesede olacaktim. Ameliyat sonunda bir sürü insan nohut dahi yutamaz hale gelmis. Ayrica evet bir tür hirsizlik bu para bu ameliyat için. Çünkü son 4.000 civari hastayi ameliyat eden doktorlar vardi. ÜStelik bu ameliyat yenilerde kesfedildi, yani bu rakam hiç de normal degil.
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2014 Saat 18:46
Effect mide kapakcigi ameliyati oldunmu? Ayrica anladigim kadariyla bu ameliyatin sonuclari; nohut dahi yutamaz demissin. Dogrumu bu? biraz daha bilgi varmi?
Yani kime gitmek lazim varmi bu konuda iyi bir Dr?
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 22:49
Mahoni senin sorunun yorumlarindan okudugum kadari ile bence burun tikanikligi kaynakli.
Midede de sorun varmi?
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2014 Saat 17:19
Arkadaslar bu basligi açan arkadasin son durumu ne olmus? Bilen, haberi olan var mi ya da kendisi buralarda mi? Hala takip ediyorsa bilgilenmek isteriz.
IP
bahi1143
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 4
Alıntı bahi1143 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2018 Saat 10:46
Neden iyilesen kayboluyor anlamiyorum hani herkes birbirine yardim edecekti.
IP
Sevinç
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Sevinç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2020 Saat 22:32
Sorunun gectimi
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2020 Saat 15:44
Murat Hocam, her zaman eczane.com'dan haliyosil siparisi veriyordum, bu sefer mamacim.com'dan halitosil gargara aldim. Bu gelenlerin kapaklari yesil veya mavi gibi, öncekilerin siyahti, kapak renginde bir degisiklik yapildi mi? Yeni gelenlerin içinde beyaz tüye benzer seyler var, simdi bu gargaralar orijinal mi tereddüt ettim, içindeki beyaz parçacikli haliyle kullanilabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2020 Saat 21:36
Orjinalini yazan: nisaluce

Murat Hocam, her zaman eczane.com'dan haliyosil siparisi veriyordum, bu sefer mamacim.com'dan halitosil gargara aldim. Bu gelenlerin kapaklari yesil veya mavi gibi, öncekilerin siyahti, kapak renginde bir degisiklik yapildi mi? Yeni gelenlerin içinde beyaz tüye benzer seyler var, simdi bu gargaralar orijinal mi tereddüt ettim, içindeki beyaz parçacikli haliyle kullanilabilir mi?

Halitosil'in sadece formülü bana aittir. Ben üretmiyorum.

Ürün arizali ise firmaya fotografini yollayin yenisini göndersin. Halitosil.com sitesinde firma sahibinin cep telefonu var. Yoksa bile yazayim: ilhami bey 530 5103342
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2024 Saat 12:35
Tip-1 icin yaptigim hiçbir sey agiz kokusunu geçiremedigi için tip-3'e yönelmistim. Tip-3 için forumdaki arama yerine "Gastro" yazdim ve bu basligi buldum. Basligi eski hesabimla açan benim. 12 yil geçmis, bir arpa boyu yol alamadim. Ilk mesajda "Tip4(?)" dedigim teshisi unutup gitmistim. Soru isareti teshis kisminda vardi. Herhalde süpheleniliyor anlaminda. Üç dört yil önce Fatih Vural'a gittim o da tip-1 teshisi koydu. Degisen bir sey yok.

Tip-1 için yapacak bir seyim kalmadi. Daha dogrusu dis hekimlerinin görünürde yapacagi bir sey kalmadi. En son, sadece bir implant protezinin degisimine 12-13 bin lira verdim. Artik arada bir dis tasi temizligi yaptiririm gerisi evde dis dil firçalama vs ...

Murat Aydin "mide kokmazsa agiz kokusu olmaz, tip-3 çok nadiren görülür." diyor. Tip- 3 kokunun az görülmesinin sebebi, mide rahatsizligi olan kisilerin dis hekimine gitmeden dahiliyeye gitmesi ve mide ilaçlari kullanarak bu kokudan kurtulmasi olabilir. Yani tip-3 az görülüyor degil az yakalaniyor diye de düsünülebilir. Geçenlerde Eksi sözlük'te agiz kokusu basliginda son entry'i yazan kisiye mesaj attim ve o da mide ilaci kullaninca kokunun gittigini söyledi. Bunun gibi birçok örnek vardir. Mide kokmasi ise duydugumdan beri anlamadigim bir tanim. Midemizin koktugunu nasil anlayacagiz ki? Gegirince koku gelmesine bakarsak herkeste gegirince koku oluyor.

Velhasilkelam bir sürede tip-3 ile ugrasayim. Midede siskinlik, asiri gaz, gece siddetli mide gurultusu hepsi var.
IP
Anonim Tosbaga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 23
Alıntı Anonim Tosbaga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2024 Saat 13:21
Anlamadim yani misafir adli kisi ile siz ayni kisi misiniz? Eger öyleyse tip 1 için neler yaptirdiniz?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 11:36
Evet, ilk mesaji eski nick'imle yazan benim. Yillari karistirabilirim ama yaptiklarimi yazayim. Genel olarak yillar içinde çogumuzun yaptigi gibi degisik macunlar, gargaralar, dis tasi temizligi, endoskopi, helipak, bademcik ameliyati, burun eti ameliyati vs hepsini yaptim.

Bende bir koku oldugunu üniversite bile bittikten sonra ilk kez 2009 gibi fark ettim. Baslarda ayak kokusu veya vücut kokusu sandim. Çünkü konusmasam bile insanlarin tepkisini anliyordum. Tip-5 gibi düsünmeyin, davranissal tepki gösterenler yakinimdaki arkadaslarimdi. Uzak durma, pencere açma vs vs. Hatta bir iki arkadasa açikça sordum, birisi koku yok dedi, digeri ayak kokusu var agiz kokusu yok dedi. 2009 - 2012 arasi internette forumlarda ayak kokusu, vücut kokusu, agiz kokusu arastirirken sanirim yabanci bir forumda Murat Aydin'i gördüm.

2012'de Murat Aydin'a gittim, tip-1 teshisi aldim. Murat Aydin'in önerdigi dis tedavilerini(çekim dolgu vs) yaptim. Bazi nedenlerden dolayi tekrar gitmedim. 2013'ten itibaren uzun süre agiz kokusu konusunda kisisel ugraslarim oldu.

2019 veya 2020'de Aytug Altundag'a gittim. Oral Chrome ile ölçüm yapildi. Dil temizligi yapti. Bir sürü ilaç yazdi. 2 hafta mi 2 ay sonra mi ne tekrar gel dedi ama araya pandemi girdi vs bir daha gidemedim.

2021 veya 2022'de Fatih Vural hocaya gittim. Murat Aydin'la ayni cihazi, yöntemleri kullaniyor. Bir nevi Murat Aydin'in ögrencisi denebilir. O da tip1 teshisi koydu. Agiz kokusu kapasitemin gördügü en yüksek seviyelerden biri oldugunu ekledi 😅😅 Bir implant protezinin degismesini önerdi. O degisimi ancak geçen günlerde yaptirdim.

Tip-1 konusunda su anda yapacak bir seyim kalmadi. Ramazan ayi bitsin Tip-3 için ugrasacagim. Bir ihtimalde iki disimin arasinda çürük gibi degil de oyuk var. Orayi da bir disçiye gösterebilirim.
IP
anonim93
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı anonim93 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2024 Saat 16:02
Hindistan cevizi balla karistirilip bir miktar aç karna yenirse mideden kaynaklanan agiz kokusunu bitirir yazmis yazarin biri denemek lazim aç karnina tahin de iyi geliyormus mideye
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu