Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Diski kokusu tip kaça girer? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Konu: Diski kokusu tip kaça girer?
    Gönderim Zamanı: 27-Subat-2015 Saat 09:22
Arkadaslar aramizda diski kokusuna benzer bir kokuya sahip oldugunu düsünen var mi? 

Ve tam olarak bu tip kaça girer

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 18:24
Arkadaslar basta yaziyim bunlar benim son uzun yazilarim. bilginize
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 18:53

Murat hocam bu durumla ilgili daha önce bir soru sormustum ancak biraz mantiksiz ve yanlis bir sekilde. Ben bu durumu kendimde açik bir sekilde gördügüm için merak etmistim.
Sorum suydu: Bir bireyde hissedilen koku, zaman içinde nedenler ortadan kaldirilmasiyla beraber agir bir kokudan hafif bir kokuya dogru dönüsebilir mi? Ya da ortadan kalkabilir mi? idi.

(   Tip 3 → Tip 1 → Tip 5 → sifir(0)    )    →→ ( diski kokusu galiba tip 3 . Yanlis olabilir ?? )

Bu soruyu sormamin nedeni ise, ortalama 10-12 sene önce arkadasimlarim benden çok affedersiniz diski kokusu geldigini söylüyorlardi.
Ve birçok kere de açikça onlardan bu elestirileri aldigimi çok iyi hatirliyorum.
Bu tepkilerin hunharca yapilmasi insani ne kadar çok üzdügünü, ruhsal anlamda ne derece yiprattigini bilirsiniz.
Sirf bu yüzden insanlari rahatsiz etmemek için birak konusmayi nefes bile almak istememek, alinan her nefesin ise izdiraptan baska bir sey vermiyor olmasi ne kadar aci bir durum. Bu duyguyu yasayan bilir sadece.

Ancak geçmisime bakiyorum da suan içinde bulundugum durum belki o zamanlar hayal bile edemeyecegim bir seviyede. O zamanlar biri böyle bir durumda olacagimi deseydi herhalde kendime acir, oturur aglardim sadece. Issiz, bucaksiz bir çölde deli gibi bir damla su bulmak gibi bir seydi benim için bu. Uzayda bir Marsliyla oturup çay içme ihtimalinden daha düsük bir seydi benim için.:)

Su son zamanlarda özellikle son 1 yil ise (2-3 ay öncesine kadar mahoni abinin de söyledigi gibi) bende hissedilen koku çok iyi bir seviyede, hatta sifira yakin. Ben de bu durumu artik çok iyi farkediyorum.

Ve ben bu dertten kurtuldugumu,iyilestigimi net bir sekilde söyleyebilirim arkadaslar.

Allah hepinize de nasip eder ins.
Ben inaniyorum ki bir gün hepiniz de benim gibi bu beladan kurtulacaksiniz.

Burada asil anlatmak istedigim nefesiniz de koksa agziniz da koksa çareyi uzaklarda aramayin, kompleks düsünmeyin yani.
Ben DNA larimiza kadar düsündüm ama siz böyle yapmayin:)
SIZ SADECE BASIT NEDENLERINIZI ORTADAN KALDIRIN VE SABREDIN,BEKLEYIN." ZAMAN" her seyi gösterecek ins.
Bakin bunu eskiden diski kokusuna sahip olan biri olarak söylüyorum. Hatta yanlis hatirlamiyorsam arkadasimin birine agzim mi yoksa nefesim mi kokuyor? dedigimde, "nefesin kokuyor" dedi.
Bunu agzimdan çikan havaya göre mi diyordu yoksa gerçekten agzim kapali olsa da burnumdan çikan havaya göre mi diyordu bilemeyecegim.

Burda vurgulamak istedigim suan hani bazi arkadaslarimiz söyleniyor " nefes kokum var. Bu agiz kokusu degil diye ve nerdeyse bütün odayi dolduruyor, hatta 2-3 metreye kadar da yayiliyor" diye söylüyoruz ya,
Belki bu o kadar da kompleks sebepleriniz oldugu anlamina gelmiyor olabilir?? Belki sadece 1-2 tedavi ile aslinda çok iyi bir seviyeye gelebilirsiniz arkadaslar ?
Ben bunu kendimde gördügüm için buna inaniyorum gerçekten. Çogumuzda bu lanet hastaliga sadece basit rahatsizliklarimiz neden oluyordur belki!

Ayrica sunu hatirlatmak isterim: dedigim gibi ben ameliyatlarimdan uzun bir zaman sonra tam anlamiyla verim aldigimi gördüm.
Düsünün 4-5 sene öncesi ameliyatlarimi olmustum ve emin olun son 1 senedir koku adina iyi bir seviyede oldugumu görüyorum.
Mesela burun ameliyatimdan sonra rahat nefes alabiliyordum ancak koku seviyesi eskiye nazaran agir hissetmesem de yine agiz kokumun oldugunu hissedebiliyordum sanki. ( psikolojik oldugunu düsünebilirsin, böyle olmadigini söyleyebilir arkadaslar. kendimi iyi hissetmedigime emindim ama)

Burdan da çikardigim ders: tam bir tedavi görebilme ancak zamanla olabilecek bir sey. Nedeni aslinda çok basit. Biliyorsunuz bu koku vücudumuzda 10 larca senedir var. Haliyle vücut dengemizde buna göre kendini ayarlamis olamaz mi?

Simdi yillarca bu dertle muzdarip olan vücudumuzdan tedaviden sonra direkt bir netice beklemek ne kadar dogru olabilir?Sayet böyle bir durumu( hemen bir netice beklemeyi) ben biyoloji ve tip kurallarina kendi adima aykiri buluyorum.:)

Inaniyorum ki, tipta bir tedavi var bir de tedavi sonrasi iyilesme süresi var. Ardindan tam iyilesme gerçeklesir.
O yüzden arkadaslar biz hangi tedaviyi olursak olalim kendinize iyilesme adina biraz zaman verin. Bu kisiden kisiye degisir muhakkak.
Belki bazilarimiz hemen bir netice alirken bazilarimiz ise 1-2-3... sene sonra tam bir netice aldigini görecektir.
Tedavilerimizin ardindan tevekkül edip sabirli, düzenli hijyenle bir süre beklememizde fayda var. Unutmayalim: vücudumuz kendisine, kendisini yenileyebilmesine ve eski biyolojisine dönebilmesi için bir zaman geçmesi gerekiyor.

Ayrica sunu da düsünmüyor degilim: mide rahatsizligimiz olanlarimiz için belki kokunuzun kaynagi orasi degildir arkadaslar?? Biliyorum somut nedenimiz olarak orasi görülüyor. Ancak sunu da düsünüyorum ki bende de helicobakteri ve gastrit rahatsizligim var. Hem de kronik gastrit bendeki.
Ancak koku falan bende yok!
Mide rahatsizligi olanlar için tavsiyem ya doktora gidip dogru antibiyotikleri bulun ve tedavi olun ya da mide eksimesi, yanmasini dindirdikten sonra bunu(mideyi) 2. plana atin.(kapakçi tembelligi veya sorunu olanlari kastetmiyorum)Ve diger somut rahatsizliklariniza odaklanin.

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mart-2015 Saat 19:18

Her seye ragmen lütfen yarinlara da güzel bakin. hayallerinizi,umutlarinizi yitirmeyin. Allaha inanin. bol bol dua edin. kendiniz için ve hepimiz için.
Allah bir hastalik vermisse çaresini de verir sevgili kardeslerim. Buna inanin ve lütfen fitratinizda isyan etme gibi bir duygu olmasin. böyle igrenç bir duyguyu içinizden atin!

sunu unutmayin ki :
Allah sevdigi kullarini zorluklarla ve musibetlerle sinar. Allahin sevdigi kullari arasinda oldugumuzu bilelim lütfen.
Bu bela yüzünden inanci zayiflamis arkadaslarim olabilir ve bunu mantiksiz bulabilirler.
Açikçasi ben de bunu izah edebilecek donanimda bir insan oldugumu düsünmüyorun ama bu konuda sizin için somut bir örnek oldugumu söyleyebilirim.

Yalniz sunu tüm inancimla söyleyebilirim ki, su zamanlar hayatimizin sadece bir dönemini olusturuyor.
Yani ebedi bir sekilde böyle bir sorunla yasayacaginizi asla düsünmeyiniz. Bu sadece bir imtihan dönemidir / kendimizle yüzlesme dönemidir.
Kimimiz için 1 yil kimimiz içinse 5-10 yillik gibi sancili bir dönemdir. Ancak hepimizin de güçlü bir sekilde içinden çikacagini düsündügüm geçici bir dönemdir.
Kimsenin bizi anlayamadigi bu dönemde bizi en iyi anlayan yaraticimiza içten hislerimizle gerçeklesecegine inanarak güzel günleri, güzel anlari ondan dileyiniz.
Emin olun ki bu dileklerinize, duygulariniza karsilik bulacaksiniz.
Sadece isteklerde de bulunmayin. Duygularinizi ve hayallerinizi de onunla payalasin. Ellerinizi açip ona içinizi dökün. Bu size psikolojik olarak ta destek saglayacaktir.
Biliyorsunuz bu bela yüzünden ne yazik ki ne esimize ne de dostumuza içimizden geçenleri, sikintilarimizi anlatamiyoruz.
Ayni sekilde bir psikolaga gidip dertlerimizi anlatamayabildigimiz gibi batida bizim insanlarin yogun ilgi gösterdigi yoga tarzi ruhsal anlamda iyi olabilecegimiz etkinliklere de maalesef katilamiyoruz.
Bunlar bizim için dert olmasin arkadaslar.
Biliyoruz ki bizim de her zaman her an yanimizda olan bir tek Allah'imiz var. Bu bize yeter de artar.
Bu arada hàsa Allahi diger seylerle kiyasladigimi düsünmeyin. Böyle bir düsüncem kesinlikle yok.
Burda anlatmaya çalistigim bu dünyada sadece bizi anlayan tek varliga içinizden ne geçiyorsa onunla paylasin, ondan isteyin...
Bu sizi çok ama çok rahatlayacaktir.

Her seyden önce bu dünyada yalniz olmadiginiz gibi duygulara sahip olacaksiniz. Ve inaniyorum ki O size bir gün cevap verecektir. Yeter sizde bu inanç olsun.

Son olarak sevgili arkadaslar, Bu dönemimin son anlarini sizlerle paylasip içimi dökebildigim için basta her zaman bizimle olan sayin Murat hocamiza ve sizlere tesekkür etmek istiyorum.
Bu forumda bazi zamanlar faydali bazi zamanlar ise faydali olmayan seyler paylastigimi biliyorum.
Bu konuda istemeyerek de olsa sizlere rahatsizlik vermissem affedin.

Dipnot:
Bu sikintiyi çekmis biri olarak duygu,düsünce ve deneyimlerimi en ince ayrintisina kadar anlattim.
Kendim hakkinda paylasabilecegim pek bir seyim kaldigini düsünmüyorum.
Bu yüzden paylastigim yazilar biraz uzun oldugunu da biliyorum. Paylastigim her seyde tek amacim vardi; o da sadece sizlere yardimci olabilmek.
Yazdiklarimla birinize bile faydam dokunabilirse ne mutlu bana.
Ve gereksiz yere paylastigim yazilarimda herhangi bir art niyet aramayin arkadaslar. Heyecanima verin :))
Yaptigim tahmin ve söyledigim sayisal verilerin herhangi bir dayanagi olmadigi gibi bunlarin da tamamen hayal gücü ve deneyimlerime dayandigini biliniz...

Yazim ve anlatim bozukluklari için de kusura bakmayin.

Bu arada Murat hocam bilgi ve insanliginizla bana kattiginiz her sey için de ayrica tesekkür ederim size. Sagolun.

Son bir tavsiye vereyim:)

Sevgili arkadaslarim, Murat hocamizin engin bilgisinden faydalanin!!! Çok iyi degerlendirin.
Kendisi bu konuda gerçekten bir duayen, adeta yasayan bir hazinedir. Yazdigi her seyi en ince ayrintisina kadar okuyun.
Eminim kendiniz için saglam bilgiler edineceksinizdir. Bu konuda hiç süpheniz olmasin.

Ayrica paylastigi her sey noktasina virgülüne kadar gerçektir. (Bunu söylemek haddim degil)
Ve bu dertten kurtuldugunuzda gerçekten bu konuda hayret edeceksiniz.
Öyle ki bazen aklimdan acaba Murat hocamiz da mi geçmisinde bu dertten muzdarip miydi? diye geçmiyor degildi.
(çok özür diliyorum hocam :-)
Saygilar...
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 16:37
eskiden burnumdan böle bi koku gelirdi ama o kdr çok sey kullandimki ve üzerinden o kdr çok süre geçtiki inan neyin nasil geçirdigini hatirlamiyorum burnumdan halen gelen bir koku var ama diski kokusu degil o ayri

tip kaça girer sorusuna gelirsek bence tip4 e girer ndn dersen bagirsakta sindirilemeyen besinler çürümeye birakilip zararli bakteriler tarafindan parçalanip bu da kan yoluyla nefese karistigi için

koku burunda degil agizda olsa bile nedeni yine aynidir diye düsünyorum
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 19:46
bendede diski gibi kokuyor mideme baktirdim helicobakteri çikti herhalde sorun ondan kaynakli oluyor
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2015 Saat 22:31
Benim siniflamam kokunun cinsini esas almiyor. Etyolojisini esas aliyor.

Ne kokarsa koksun agizdan gelen kokular Tip 1
Ne kokarsa koksun havayolundan gelen kokular Tip 2
Ne kokarsa koksun sindirim kanalindan yükselen kokular Tip 3
Ne kokarsa koksun nefesten gelen kokular Tip 4
Ne koktugunu düsünürse düsünsün subjektif kokular Tip 5

http://www.aydinmur.com/agiz-kokusu.html
-M
IP
msms
Üye
Üye

Gönderilenler: 40
Alıntı msms Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2015 Saat 18:02
Arkadaslar konuyu çözmüs biri olarak sunu diyebilirim ki bugün yaptigimiz isin sonucunu yarin beklemeyin. Örnegin çürük dis mi var. Bugün çekildi veya dolgu yapuldi. Sonuç hemen olmuyor. Belki koku o hafta azaliyor ancak bakteri dengesinin kurulmasi 4 ay kadar sürüyor.

2. Bir tavsiye ise tip3-4-5 olsa da bunu ortama yayan faktör tio 1 ve 2. Öncelikle agiz içine odaklanin ve dislerde sorun yok diyen dis hekimlerini en az 4-5 dis hekimine daha dogrulatin. Çünkü sorun agizdaki bakteri dengesini degistiren duruma yol açan faktör ve bu çogunlukla uzakta degil agiz veya burun bölgesinde. Hizli ve düzensiz yazmis olabilirim. Anlasilmayan yer varsa sorun lütfen.
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:19
Arkadaslar herhalde geçmisimde kendi hakkimda olan bir bilgiyi yazmamisim veya atlamisim. Çünkü bazi arkadaslarim bunu mesajla belirtip bilmek istiyorlar. 

Arkadaslar sunu tekrar belirtmek istiyorum ve siz de çok iyi biliyorsunuz ki bu hastaligin bazilarini bilsek te bazilarini da henüz bilmesek te birçok sebebi olabiliyor. 

Inanin burda kimse çikip ta ben bunlari bunlari yaparak kurtuldum diye emin bir sekilde söyleyemez. Çünkü gerçek anlamda kendisine neyin fayda verip vermedigi hakkinda kendisi bile çok fazla bilgi sahibi degildir aslinda. 
Mesela suan bile bazen burda bir seyler paylasildiginda acaba bende mi böyle yapmismiydim ve bana da iyi gelmismiydi diye hala düsünmüyor degilim. 

Kisacasi, evet ben bu beladan kurtuldum ve geçmisten simdiye kadar kendi hakkimda olan her seyi paylastim arkadaslar. 
Inanin her seyi ayrintisiyla hatta bazen saçmalayarak :) burda paylastim ve aklima yeni seyler gelince veya burda sizlerin paylastiklarinizla bir seyler hatirlarsam sizinle bunlari elimden geldigince yine paylasmaya devam edecegim. 
Yani benim ne yaptigim veya nasil iyilestigim hakkinda bir seyler bilmek istiyorsaniz geçmisime bakabilirsiniz. Belki isinize yarar bir seyler orda bulabilirsiniz. 
Diger türlü özel mesajla bir anda bunu bunu yaptim ve iyilestim demem pek saglikli degil. Çünkü kesinlikle kendi hakkimda atladigim veya hatirlayamadigim birçok bilgi olabiliyor maalesef.

IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:29
Simdi de kendi hakkimda atlamis olabilecegim ufak bir bilgi daha vereyim.  
Arkadaslar biliyorsunuz bana olmus oldugum 2 ameliyatin da fayda verdigini söylemistim.  
Ve ben bu ameliyatlari olurken, daha dogrusu bunlari asil olma nedenlerim su rahatsizliklarimdan dolayiydi. Belki bu da isinize yarayabilir.

Bademcik ameliyatim için;  
→ malum olusan o taslar yüzünden oldum ve bunlari bir daha görmedim  

→ sik sik yüksek atesim çikiyordu. Ve olduktan sonra eskisi gibi hiç olmadim bir daha.  

→ bogazda olusan yutmada güçlük, takilma, batma hissi vb. seyler vardi. ameliyattan sonra eski durumumdan eser kalmadi.  

Bunlar ana sebepler iken ve suanda tam hatirlayamadigim daha birçok nedenim vardi sanki bu konuda.  

Ayni sekilde burun ameliyati olma nedenlerimse:  
→ küçüklügümden itibaren olan kemik egriligim vardi.  

→ bu egrilik yüzünden dogal olarak nefes alip vermemde hem düzensizlik vardi hem de rahat alip veremiyordum.  

→burun sorunum yüzünden yine sik sik çok siddetli sekilde bas agrilarim oluyordu. (belki bademciklerden de oluyordu ancak burundan olduguna eminim. bu agrilar oksijensizlik yüzünden olusuyordu belki de..)  

→ abartmiyorum yilin 11 ayi grip ve nezle ile bogusuyordum. Ve normal insanlardan farkli olarak bu hastaliklari yasiyordum. Mesela grip ve nezle oldugumda çok acayip oluyordum.anlatilamaz yani:)  

→bu sorun yüzünden bagisiklik sistemi olarak çökmüs bir insandim. Ufak bir hava degisimi bile hasta olmam için yeterliydi. ( bademcikten de kaynaklaniyor olabilirdi)
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2015 Saat 11:33
Bunlar ve aklima gelmiyen daha birçok rahatsizligim olduguna eminim ve bu ameliyatlar sonrasi bunlarin çogu veya hepsinde büyük oranda iyilesme gördüm kendimde. 

Dogal olarak bunlarin kokuma da olumlu yönde etkileri oldu. Ancak burda altini çizmek istiyorum sadece bu iki ameliyatla iyilestigimi düsünmeyin lütfen. 

Arada bilip bilmedigim daha birçok rahatsizligim oldu ve onlarin çogundan da çesitli seyler (paylasmisimdir büyük ihtimalle) vasitasiyla iyilesmisimdir veya etkilerini azaltmisimdir. 

Dedigim gibi sadece bunlari oldum ve iyilestim diyemem arkadaslar. Böyle bir söylemde bulunmam bu sorun için çok ta mantikli degil açikçasi. 

mesela simdiye kadar dislerimden 2-3 kez dis tasi temizligi haricinde hiç bu durumu kafama takmadim bile. Bu veya bunun gibi daha birçok sebebi simdiye kadar hiç üzerinde durmadim mesela. 
(dedigim gibi hijyenime zaten dikkat ederim. Belki bu sayede simdiye kadar dislerle ilgili sorunlarim olmadi)

Belki sizdeki durumlar farklidir. Kendi pencerenizden bakip böyle degerlendirin her seyi. Yoksa hep bir döngü içinde kalabilirsiniz arkadaslar.

Bir de hep ameliyatlardan bahsediyorum farkindayim. Bu konu da lütfen benim etkim altinda kalmayin. Somut rahatsizliklariniz varsa çok iyi düsünerek olmanizi tavsiye ederim tabiki ancak bu konu hakkinda çok çok iyi düsünün lütfen. Kim vurduya gitmeyin sonra:) 

Aklima bunlar geldi ve paylasmak istedim sadece

IP
Reisbey
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 8
Alıntı Reisbey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2017 Saat 14:06
Yaw Allah için yardim edin bana bu agiz kokusu yüzünden bunalima girdim piskolojim bozuldu hayatim mahfoldu artik intihari dusunuyorum ne yapmaliyim disçi agiz kaynakli degil dahiliye ilaç verdi geçmiyor yardim edin bana
29494929'
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2023 Saat 23:23
Arkadaslar bende bu kokuyla 2019 dan beri savasiyorum..
1) bademciklerimi aldirdim
2) yirmilik dislerimi çektirdim ki zaten agiz bakimimi düzenli yaparim..6 ayda bir dis tasi temizligi yaptiririm..
3) deviasyon ameliyati oldum ve sinüs rinse kiti her gün düzenli bir sekilde yapiyorum

Tüm bunlardan sonra kesintisiz olan agiz kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen geçmedi.. Sinüs rinse kit yapmadigimda burunda kuruluk ve kokuda artis oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun için çok kbb uzmanina gittim ama her gün düzenli yapmam gerektigi söylendi..
Ama asil soru su ki; gün içinde bir kaç kez ortama birden diski kokusu yayiliyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamiyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadigimi biliyorum.. çünkü bu durumu çok yasadim..
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar var mi nasil bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir süredir diskilamada problemler yasiyorum.. Günde iki ya da üç defa ishal olarak tuvalete çikiyorum.. En son gittigim dahiliye doktoru "dicetel" adli bir ilaç verdi.. bitirene kadar kullandim.. diskilama sorunu çözüldü ama ilaç bittikten sonra tekrar basladi..
Son çare bagirsaklara yöneldim..
Ama anlamadigim tek nokta; sürekli kesintisiz degil, stresin arttigi durumlarda ortama diski kokusunu yaymam.. Bu nasil bir istir, nedir çaresi ben artik yoruldum arkadaslar.. Allah yardimcimiz olsun.. Sirf bu sebepten çok isten çiktim.. Ögretmenim ve meslegimi icra edemiyorum.. Çok zor gerçekten..
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 393
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2023 Saat 09:02
Orjinalini yazan: siyah06

Arkadaslar bende bu kokuyla 2019 dan beri savasiyorum..
1) bademciklerimi aldirdim
2) yirmilik dislerimi çektirdim ki zaten agiz bakimimi düzenli yaparim..6 ayda bir dis tasi temizligi yaptiririm..
3) deviasyon ameliyati oldum ve sinüs rinse kiti her gün düzenli bir sekilde yapiyorum

Tüm bunlardan sonra kesintisiz olan agiz kokum da tabii ki azalma oldu ama tamamen geçmedi.. Sinüs rinse kit yapmadigimda burunda kuruluk ve kokuda artis oluyor.. ama ciddi bir kuruluk.. bunun için çok kbb uzmanina gittim ama her gün düzenli yapmam gerektigi söylendi..
Ama asil soru su ki; gün içinde bir kaç kez ortama birden diski kokusu yayiliyor.. bunu bazen ben hissediyorum bazen de kokuyu alamiyorum.. asla psikolojik bir hasta olmadigimi biliyorum.. çünkü bu durumu çok yasadim..
Benimle ayni durumu yasayan arkadaslar var mi nasil bir yol izlediler?
Bu arada uzun bir süredir diskilamada problemler yasiyorum.. Günde iki ya da üç defa ishal olarak tuvalete çikiyorum.. En son gittigim dahiliye doktoru "dicetel" adli bir ilaç verdi.. bitirene kadar kullandim.. diskilama sorunu çözüldü ama ilaç bittikten sonra tekrar basladi..
Son çare bagirsaklara yöneldim..
Ama anlamadigim tek nokta; sürekli kesintisiz degil, stresin arttigi durumlarda ortama diski kokusunu yaymam.. Bu nasil bir istir, nedir çaresi ben artik yoruldum arkadaslar.. Allah yardimcimiz olsun.. Sirf bu sebepten çok isten çiktim.. Ögretmenim ve meslegimi icra edemiyorum.. Çok zor gerçekten..

Beyaz ekmegi (mayali olan tüm beyaz undan yapilma mamülleri kek, pogaça, pasta vs) bir hafta 10 gün kesip, eksi mayayla yapilmis ekmek yiyip bi dener misiniz lütfen.
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2023 Saat 10:13
Doktor kontrolü ya da önerisi olmadan herhangi bir gidayi kesmeyi çok mantikli ve akla yatkin bulmuyorum Tospik kardesim ama yine de önerin için tesekkür ederim. Burada herkes eminim birbirine yardimci olmaya çalisiyor buna da süphem yok ama burada yazilanlarin %70i bilgi kirliligi olarak görüyorum.. Zira herkes kendi üzerinde denedigi ve geçici çözüm buldugu her seyi ben iyilestim basligi altinda yaziya döküyor.. Simdiye kadar buradan ögrendiklerim ve elestirdiklerim:
- Örnegin domatesi kestim iyilestim sizde deneyin gibi belki kisiye özel ya da geçici çözümlere itibar etmemek,
- Süt ve süt ürünleri yani laktoz intoleransi disinda herhangi bir gidayi kesmemek ve bu da zaten kanitli, herkes tarafindan koku yaptigi bilinen bir gerçek..
- Dikkat ediyorum da bazi arkadaslar öncesinde agiz bakimini ihmal edip, buraya gelip dert yakindigi oluyor.. Örnegin; dilimi firçaladim ve koku geçti gibi.. Arkadaslar rica ediyorum agiz bakiminizin eksiksiz oldugunu düsündügünüz durumlarda gelip buraya dertlenin.. Dilini ve disini firçalamayan ya da düzenli doktor kontrollerine gitmeyen arkadaslarimi ben ne yazik ki ciddiye almiyorum.. Dis bakimina gereken özeni gösteren kardeslerimi tenzih ederim zaten onlarda eminim bunu üzerine alinmayacaktir.

IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2023 Saat 10:20
Unuttugum ve tüm bunlardan çok ama çok daha önemli olan bir konu daha var ki o da herhangi bir ilaç kullanip ki bu genellikle antibiyotik ve türevleri olan ilaçlar oluyor. Yine geçici bir çözüm bulunuyor ve kisi tüm heyecaniyla buraya gelip ben iyilestim basligi açiyor. Arkadaslar, lütfen kullandiginiz ilaçlardan sonra en azindan üzerinden 5-6 ay geçmesine özen gösterdikten sonra gelip burada mutlulugunuzu ya da sifa buldugunu paylasin. Tüm arkadaslarin niyeti iyi ona zerre süphem yok. Ama benim sadece kisisel elestirilerim bunlar.. Lütfen dikkat edelim çünkü herkes çok hassas..
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 393
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2023 Saat 05:20

Doktor kontrolü ya da önerisi olmadan herhangi bir gidayi kesmeyi çok mantikli ve akla yatkin bulmuyorum Tospik kardesim ama yine de önerin için tesekkür ederim.

Doktorlar zaten beyaz ekmek yemeyin diyor, un, tuz ve sekerden üç beyazdan uzak dutun diyor. :)

Yine de sen bilirsin ama 1 hafta beyaz ekmegi kesip eksi mayali ekmek yemeyle bi sey kaybetmezsin diyorum ben, bagirsaklari müthis düzenliyor. Bir de hazir sulardan içmemek lazim çesme suyu içmeli.
IP
kanske
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı kanske Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2023 Saat 23:44
konuyu biraz hortlamis gibi olacagim ama sürekli olarak koku alamayan ama geniz akintisi olan biriyim. insanlardan sözlü tepki almadim, bademcikleri aldirdim ama sinüzit,faranjit, burunda sol kisimda kemik egriligi ve hiç bitmeyen bir geniz akintisi var. kokmamasi mümkün degil gibi zaten ama sözlü uyari almaya gerek var mi bilmiyorum, koku olup olmadigini nasil anliiyorsunuz? Bilek yalama vs bana gerçekçi gelmiyor çünkü.
IP
cgdss
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı cgdss Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2024 Saat 10:43
Merhaba. Ben de bu durumdan müzdaribim. Genç yasta gezip eglenemiyorum dogru düzgün bu problemden dolayi. Aileme anlattigimda psikolojimin bozuk oldugunu, baskasinin gaz çikardigini ve benim üstüme alindigimi söylüyorlar. Ilkokuldan beri yasadigimi söylüyorum anlamak istemiyorlar git psikologa tedavi ol diyorlar. Kaç kere arkadaslarla yemek esnasinda veya orada bulundugum zaman bir yerden bok kokusu geldigini söylediler fakat ben hiçbir zaman o kokuyu alamadim ve ben de o kokuyu aliyormus gibi yaptim ki anlasilmasin diye. Ayni sekilde stres altindayken de bi kokunun geldigini fark ettim ve genelde disarida insanlarin arasinda olan bir durum evde olmuyor. Rezalet bir durum gerçekten ve ailenin sana deli muamelesi yapmasi da cabasi. Intihar etmek istemiyorum ama bu durumla da yasanmasi çok zor. 24 yasindayim sessiz sakin insanim ve bu durum beni daha da içime kapanmama kimseyle konusmamaya zorluyor. 2 gün önce arkadaslarla oturup bir seyler yedigimiz esnada yine bu koku olayinin patlak vermesi artik beni bezdirme noktasina getirdi. Bir kaç ay önce bu konu için dahiliye'ye gittim fakat doktor da bagirsaktan agiza koku gelmesi pek mümkün degil gibi seyler demisti. Kan degerlerime baktirdim ve B12'nin asiri düsük ve D vitamininin düsük oldugunu ögrendim. Sibo'su olanlarin da bu tür degerlerin düsük oldugunu okumustum. Sibo testi olmak istiyorum fakat sanirim devlet hastanelerinde böyle bir test yapilmadigini ögrendim. Acaba benim durumumda olan birileri varsa yazarsa sevinirim.
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Kasim-2024 Saat 17:42
ilk önce negatif düsüncelerden arinmani öneririm hepimiz ayni seyi yasiyoruz bizde bu yollardan geçtik ama hiç bir sey insanin kendi hayatindan önemli degil öncelikle problemin derinlerine inmeni öneririm ve ilk olarak geçicide olsa çare olucak önlemleri alabalirsin hocamizin tavsiye ettigi agiz gargarasini kullanmani öneririm ben sürekli yanimda dil kaziyici dis firçasi gargara ve sakiz tasiyorum yaninda bulundurup çekindigin durumlarda hemen temizlik yapip kisaca kokudan arinabilirsin 2 dk lavaboda hemen geçicide olsa kendini belli süre kurtarabilirsin benim durumumda sekerli ve asitli içecekler kokuyu çok hizli bi sekilde eski haline getiriyor onlardan uzak durabilirsen iyi olur ve sonrasi içinde gerekli kontrol ve kokunun odagini bulman önemli bende senle ayni durumdayim diski gibi kokan bi koku umarim birazda olsa pozitif bakarsin bu mesajimdan sonra herhangi sormak istedigin bir sey olursa sorabilirsin bu aralar çok aktif olarak giriyorum foruma
IP
siyah06
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı siyah06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2024 Saat 22:40
Ayni seyleri bende yasiyorum. Bulundugum ortaml havasiz birakma gibi bi etki sözkonusu. Evde bunu yasamiyoken disarda nasil oluyor da bu tepkileri aliyoruz anlamak mümkün degil. Ayni sekilde. Ki benimki psikolojik de degil. Her çalistigim ortamda yasadim ayni seyleri. Bir koku var burada, ya da karsi taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye sözde kendi üzerinden mesaj vermeye calisir.. bazen ter kokusu bazen diski kokusu ama bende almiyorum bu kokuyu.. denemedigim sey kalmadi ve evet özellikle stres anlarinda bu koku yayiliyor. Murat hocamin bu konu hakkinda yorumunu ihtiyacimiz var. Ben artik sunu düsünmeye basladim disarda sosyal ortamlarda gaz çikaramiyoruz malum ve çikaramadigimiz gaz bozuk olan bagirsak floramizdan gecip (gecirgen bagirsak sendromu) nefes yoluyla mi atiliyor? Benim bagirsak sagligim bozuk uzun zamandir denemedigim hiçbir kalmadi kullanmadigim ilaç da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagirsak hastaliklari sonucunda olusur? Lütfen aydinlatin bizi.. dis, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemedigimiz sey kalmadi..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2024 Saat 19:24

Ayni seyleri bende yasiyorum. Bulundugum ortaml havasiz birakma gibi bi etki sözkonusu. Evde bunu yasamiyoken disarda nasil oluyor da bu tepkileri aliyoruz anlamak mümkün degil. Ayni sekilde. Ki benimki psikolojik de degil. Her çalistigim ortamda yasadim ayni seyleri. Bir koku var burada, ya da karsi taraf ter mi kokuyorum acaba ben diye sözde kendi üzerinden mesaj vermeye calisir.. bazen ter kokusu bazen diski kokusu ama bende almiyorum bu kokuyu.. denemedigim sey kalmadi ve evet özellikle stres anlarinda bu koku yayiliyor. Murat hocamin bu konu hakkinda yorumunu ihtiyacimiz var. Ben artik sunu düsünmeye basladim disarda sosyal ortamlarda gaz çikaramiyoruz malum ve çikaramadigimiz gaz bozuk olan bagirsak floramizdan gecip (gecirgen bagirsak sendromu) nefes yoluyla mi atiliyor? Benim bagirsak sagligim bozuk uzun zamandir denemedigim hiçbir kalmadi kullanmadigim ilaç da.. Bu nedir Murat hocam? Tip4 hangi bagirsak hastaliklari sonucunda olusur? Lütfen aydinlatin bizi.. dis, kbb, dahiliye, bademcik ameliyatlar denemedigimiz sey kalmadi..

Bireysel olarak agiz kokunuzun nerden geldigini bilmem çok mümkün olmayabilir
Daima surdan baslamayi tavsiye ederim:
https://www.agizkokusu.org/agiz-kokusunda-ilk-ne-yapilir.html
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralik-2024 Saat 14:12
Oda kokusu, ortam kokusu oldugunu düsünüyorsaniz vücut kokusu da olabilir. Ya da biraz fazla alinganlik göstermis olabilirsiniz. Vücut kokusu oldugunu düsünen biri olarak yaziyorum.
IP
ikimiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı ikimiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2024 Saat 11:18
Merhabalar,
öncelikle koku sikayeti kisi elinde olan bir durum degildir. Biliyorum çok zorlu bir süreçtesiniz. Agzinda diski kokusu olan birisi olarak sizi çok iyi anliyorum. Su kisa dünyanizda çevrenizdeki kisilere göre hayatinizi yasamayin. Intihar etmek nedir ya?
Lütfen bilimi okuyun. Murat Bey, sitesinde detayli yazmis zaten.

Halen nefesteki diski kokusunu bademcikte diste ariyorsunuz. Bu kokular akcigerinizden geliyor. Daha da emin olmak istiyorsunuz gidip test yaptirabilirsiniz. Murat hocanin kliniginde yapiliyor.

Inanç güzel bir seydir. Ama bilim inanç ile ilerlemez. Diski kokusu olan arkadaslar eger teshisleri siboya kadar geldiler ise. Tecrübemi kendilerine aktarabilirim. Sibo bir hastalik degil semptomdur. Yani üzülerek söylüyorum. Tedavi etseniz sadece günü kurtarirsiniz. Aninda koku geri gelecektir.
Tip4 de sibo vb. kadar elenip geldiyseniz. Yapacaginiz en iyi sey bulabilirseniz eger konusunda en uzman gastroenteroloji doktorundan sibo vb. neden olan iliskiyi aramaktir. Kök nedeni çözen tedaviyi bulmaniz lazimdir.

Bilim bir gün ilerleyecektir. Bir asi ile ince bagirsaktaki siboya neden olan bakterilerin islevi sönecektir. Bu konuda Amerikali doktor Mr. Pimentelin yapmis oldugu asi onaydan geçmedi. Ama halen birileri bizler için gece gündüz çalisiyor.
IP
mellyies
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı mellyies Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Aralik-2024 Saat 16:11
Merhaba sizi instagramdan ekleyebilir miyim fake adresiniz varsa o da olur hizli iletisim kurmak acisindan. Ben de ankarada yasiyorum ve ayni dertten muzdarinim birbirimize yardimci olabiliriz diye dusundum. Bana geri donus yapabilir misiniz?
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu