|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
quiet
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Subat-2012 Saat 13:07 |
hocam benim alt sol en arka disimin üzerinde hafif nokta nokta kahverengilik var çürük gibi yani ama bu kahverengilik çok az ayrica o disimde agri fln da yok bu o disin çürük oldugunu gösterir mi bir de bendeki agiz kokusu sinüzit için kullandigim bi antibiyotik sonucu 2. günde geçti ama 3 gün sonra fln yine basladi sormak istedigim su eger benim agzimda belki de benim farkimda olmadigim bir çürük dis agiz kokusu yapiyorsa antibiyotik o çürük disten kaynaklanan kokuyu önlemis olabilir mi yoksa sorun baska yerde midir
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evet.. Tarif ettiginiz koyu renkli, çizgisel çukurlar çürük olabilir. (dentin çürügü veya mine çürügü). Fakat onlar agiz kokusu yapmazlar.
Antibiyotikler agiz kokusunu kesiyorsa bakteri agirlikli bir koku oldugu sonucu çikar. |
|
![]() |
|
Kemal
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam yukardaki kisininde bahsettigi gibi bende de ayni durum mevcut bu durumda kanal tedavisi gerekmez degil mi ? benim o disim sadece tatli seylere tepki veriyor.Birde bir dis disaridan bembeyaz gözüküpte içeriden çürüyebilir degil mi ? bu durumda içten çürümeye basladigini nasil anlayabiliriz.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Disin yüzeyinde siyah çizgisel çukurcuklar minde çürügüdür. Orta yastan sonra bazen asinirlar bazen de derinleserek dev çürüklere dönüsürler. Çocukta görülürse hiç beklemeden dolgu yapilir, yaslida görülürse izlenerek beklenebilir. Bunda dis hekimi karar verir. Bu asamada kanal tedavisi elbette gerekmez. Seker ve soguk agrisi basladiysa dolgu için acele edilmelidir. Bir sonraki asamada durdugu yerde gece agrilari gelir. O zaman kanal tedavisi gerekebilir. Evet dis disaridan temiz görünebilir, arayüzden çürük baslayip merkeze dogru tünel tarzinda ilerleyebilir. Üzerine düsen isigi yansitmadigindan anlasilir. Tebesir matligi verir. Aliskin bir göz bir nakista fark eder. En dogrusu dis hekimine göstermektir. |
|
![]() |
|
burcuad
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
merhabalar azi dislerimden birinin neredeyse yarisinda bir siyahlik var ve sanirim disim içten çürüyor böyle bir dis için nasil bir tedavi yapiliyor acaba?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |