Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nabız atımı ağrı ne demektir Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Konu: Nabız atımı ağrı ne demektir
    Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 12:27
hocam bi konuyu merak ettim ;şu nabız atımlı diş ağrısı siz diş hekimleri için normal dişte-dolgulu dişte -kanal tedavili bir dişte nasıl ir değer ifade ediyor birde nabız atımlı ağrı ile sadece nabız atma oluyor demesi hasa açısından sizin için yine nasıl bir değer ifade eder.Teşekkürler...(bu arada siteniz hayırlı olsun..)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2395
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 15:24
Mekanizma şöyledir:
Dişin içindeki ve çevresindeki kan damarlarının genişlemek gibi bir lüksü yoktur. Genişleyecek yerleri yoktur. Çünkü sert doku ile çevrelenmişlerdir. Eğer iltihap nedeniyle genişlemeye teşebbüs ederlerse her genişleme teşebbüsünd (nabız atımında) sıkışmaya ve ağrıya sebep olurlar.
Sorunuzun cevabı şöyledir:
Sağlıklı dişte kan damarları genişlemez yani nabız atımı duyulmaz. Nabız atımı duyuluyorsa o bölgedeki kan damarları genişlemek istiyor demektir. Çarpışma, yanık, çürük, kırık, iltihap vesaire aranır.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 15:26
Siteyi sizler için kurdum. Katıldığınız için teşekkür ederim.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 18:57
bir şey sormayı unuttum gelki önceki yazdığım mesajıda sitede göremedim ama neyse..sorum.alt çenede yirmilik dişlerime baktırdım sağ ve sol yoklarmış yani gömülüde değil 22 yaşındayım hiç oluşmamış bile yirmilik dişlerim olmıcakmış merak ettiğim bu değil tabi zaten olmadığı iyi malum genel de sorunlu dişler zahmet vermediler bana .merak ettiğim yirmiliklerin olmaması ve yerlerinin durması durumunda benim neden 31,42 nolu dişlerim kaydı biri ileri geri anlamadım .Başka hangi durumlar akıla gelmelidir hocam enteresan
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 20:15
20 yaş dişi baskısı yok ise alt kesici dişlerde hareketlenme kemik erimesinden meydana geliyor olabilir. Madem 22 yaşındasınız. 6 ayda 1 defa diş taşı temizliği yaptırınız. Kürdan, iplik koparma, tırnak yeme, diş gıcırdatma gibi sebepleri de olabiliyor bazen. 

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 22:26
tekrar rahatsız ediyorum ama kemik erimesi ağız diş bölümün mü kast ettiniz yoksa genel olarak mı.çünkü diğer sebebpler yok bende bir de çene cerrahına görünmem gerekir mi hocam?Bu arada siteye röntgen görüntüleyebiliyormuyuz sizinde fikrinizi almak adına iyi olurdu....
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 22:38
Periodontal hastalıklar vücudun tamamını ilgilendiren bir kemik erimesi değildir. Lokal olarak dişleri saran kemik dokusunun erimesidir ve dişlerin yer değiştirmesi ile sonuçlanabilir. Ben sizde bu vardır demedim. Siz sebep sordunuz sıraladıklarımdan bir tanesi budur. Her diş hekimi size bu konuda fikir verebilir. Bu hastalık cerrahın branşına girmez.

Resim yollama olayını araştıracağım.
IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralık-2011 Saat 19:49
hocam,bir sitede dikkatimi çekti diş check-up paketi detertaj (diş taşı temizliğifalan bunun gibi  şeyler yazıyo çoğunu anladımda bazılarını anlamadım hocam :
Anti-hbs
Anti-hcv
hbsag
ne demek bunlar:(
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralık-2011 Saat 22:41
Orjinalini yazan: nisa

Anti-hbs, Anti-hcv, hbsag, ne demek bunlar:(

Hepatit (sarılık) hastalığının kandaki antijen ve antikorlarıdır. Kan alınarak yapılan bu testler sizin hepatit B ve C geçirdiğinizi veya geçirmekte olduğunuzu tespit etmeye yarar.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2011 Saat 13:11
teşekkürler
ama bana biraz enterasan geldi açıkçası( diş check-up) peketinin içinde bu testlerin olması
iyi çalışmalar...

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2011 Saat 19:48
kanal tedavisi benim ilgi alanım insanların komplikasyonlu veya komplikasyonsuz hikayeleri varsa dinlemek isterim bu forumda böyle bir durum söz konusu olabilir mi?acaba:)bilhassa tedavi öncesi şikayet teşhis ve sonrası ben diş hekimliğinin bu yönünü seviyorum yani,anamnez ile (hasta hikayesi)teşhisin radyolojik sonuçla (panoramik,periapikal vs.)tutması tabi ağız içi durum ve muane dahil..
ilk hikayeyi bizzat şahsım adına yaşamış olarak ben yazayım;
46 nolu dişim devitaldi(çürükten ölmüştü diş)kanal tedavi yapıldı.sonraki safhasında sadece yemek yerken İLK çiğnemede acı oluyordu sonra geçiyordu.ara seanslarda da ağzıma su doldurunca rahatlıyordum (ılık su).Burda hikaye şu kurduğum iki cümle doktorun yüzeysel teşhisine yardımcı olması hatta aynı durumun röngende ve ağız içimuayene de çıkması .
1.ilk çiğnemede acı olup sonra geçmesi meğerse diş hekimliğinde (yani dişin durumuna göre de tabi)kökte bir şey olduğunun ilk göstergesiymişş.(gerçekten de öyle köke içine koyulan ilaç taşmış-tabi dolgu maddesi de olabilirdi(gutta perka)bu diş hekimleri için sıradan bir şey olabilir ama biz bilir kişi olmayarak sadece yüzysel ilgi alanımız olunca bana işin İLİZYON kısmı gibi geldi ve çok hoşuma gitti .Umarım genel olarak diş konusunda daha bu tarz bulgulara okuyarak şahit  oluruzzz:)
2.dişim bir kaç seans sürmüştü galiba ikinci seansıydı benim ağzıma su doldurup çalkalamam ise diş hekimliliğinde dişintipik bir enfeksiyon kabtığı belirtisiymiş..
aynen öyle geçici dolgu açıldı ve dişe bakıldı enfeksiyon bol bol özel gargaralala ve diş hekimliği malzemeliryle yıkandıııı.
daha buna benzer bir kaç durum daha söz konusu ama biz katılımcılardan da dduymak isterizzz.(Tabi MURAT HOCA uygun görürse) 
IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2011 Saat 21:21
hocam belki uzmanlık alanınız değil ama bildiğim kadarıyla kbb dersini diş hekimliğind son sınıfta (anatomi)görüyorsunuz yardımcı olursunuz diye soruyorum.burnumla ilgili ama tam anlaymadım .
nazal septum solla deviye-spur formasyonu-sağ kankada hipertrofi büyümesi teşekkürler iyi çalışmalar..
bilhassa şu(spur formasyonu)ne demek
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2011 Saat 09:51

..makas... daha buna benzer bir kaç durum daha söz konusu ama biz katılımcılardan da dduymak isterizzz.(Tabi MURAT HOCA uygun görürse) 

Estağfurlah, siz bana takılmadan rahatça devam ediniz lütfen.

..makas.. bilhassa şu(spur formasyonu)ne demek

Konka, kesitlerde mahmuz görünümü alıyorsa spur şeklindedir diye betimlenir.

IP
nisa
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı nisa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2011 Saat 15:07
teşekkürler,teşekkürler..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu