|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: soğuk ağrısı | |
Yazar | Mesaj | |
nisa
Misafir |
Konu: soğuk ağrısı Gönderim Zamanı: 09-Aralık-2011 Saat 18:52 |
|
murat hoca;
dişlerimde bazı ağrılar var anemnezim doğrultusunda yüzeysel de olsa yardımcı olurmusunuz: bir diş hem soğukta hem sıcakta hemde tatlıda ağrıyor şüphelendiğim diş dolgulu arkasındaki dişte leke bile yok müdehalesiz bir diş,hım birde durup dururken ağrıyıp geçiyor acaba bir dişten mi bu kadar sorun olur yoksa iki dişte de mi problem var 2)bir dişim ise buda sıfır müdehalesiz ve leke si bile olmayan bir diş her seferinde değil bazen üzerine basınca bazen sıcakta bazaen dilimle ittiğimde bazen diyorum çnkü saydığım bu 3 etken her defasında şikayet vermiyo 10/3 diyelim burda ne gibi bir durum var acaba.(bu arada rötgenim var ama gönderebiliyormuyuz belk daha net olurdu durum...
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 09-Aralık-2011 Saat 20:31 | |
Röntgen yollayınız. ALINTI düğmesine basın, üstte resim yükle düğmeis bulacaksınız.
Önce şunları sorayım: 10/3 nedir? 2) nedir? |
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 20:55 | |
10/3(yani günde 10 perküsyonda üç duyarlılık veya soğukta diyelimm gibi
2) (iki de yani ikinci sorum olarak iki yazdım bir değer ifade etmiyor yani ilgilendiğiniz için teşekkürler...röntgenide şimdi yolluyorum...:
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 21:08 | |
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 21:42 | |
hocam genel olarakta soru dışında ağız ne durumda:)
|
||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 21:46 | |
Peki röntgendeki hangi diş(ler)inizdem bahsediyorsunuz?
10 perküsyon (üzerine vurma hareketi) ile 3 tanesinde duyarlılık değerli-anlamlı-faydalı-sonuca götüren bir ip ucu değildir. Duyarılığın dikey-yatay yönde olduğu veya az mı çok mu olduğu değerli bilgidir
10 soğuk uygulamasının 3 tanesinde ağrı duyuyor olmanız da bilmeyi arzu ettiğimiz bilgilderden değildir. Soğuk ağrısının hep ayni dişten mi geldiği, konforunuzu bozup bozmadığını, ağrının baız gibi atıp atmadığı ve ne kadar (kaç dakika) devam ettiğini bilmek isteriz. Türkçeyi temiz kullanırsanız daha fazla yardımcı olabilirim.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 22:05 | |
peki hocam;genel olarak;16 ve 17 nolu dişlerin ordan tam diyemiyorum çünkü Yayılan-soğuk-sıcak-durup dururken bir ağrı hissediyorum burda nabız atımlı ağrı gibi bir şikayetim yok (şimdilik)16 ve 17 dikey perküsyonda zayıf ağrı
31 bir nolu dişimde sadece dikey perküsyonda ve soğukta birde elimle sağdan soldan kontrol amaçlı itince sanki anestezisiz sinirleri boşaltılmaya çalışılan bir ürpertici ağrı ama durup dururken ağrı yok nabızda yok etkene yönelik dokunmada ve soğukta 33 ve 35 te dikeyde zayıf sıcakta zayıf nadir olarak durup dururken saniyelik ağrılar oluyor..durum böyle murat hocam sonuç nedir:)? yine affınıza sığınarak söylüyorum 46(ilaç taşkınlığı var oda eriyorr:)= nın dışındaki kanal tedavili dişlerin pek te muntazım olduğu söylenemezzz Devlette yaptırmıştım. bu arada 44 kanallı bu röntgeni ondan önce çektirmiştim |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 22:25 | |
Sağ üstten yirmi yaş dişi çıkarıyorsunuz. Eğer diş hekiminiz klinik muayenede 16-17 perküsyon duyarlılığıni açıklayacak bir problem göremiyorsa muhtemelen 20 yaş dişi çıkarıyor olmanızdan meydana geliyor olabilir.
31in ucu kırık. Bir yere çarpmış olabilirsiniz. Vital değilse diş hekiminiz kanal tedavisi yapmak isteyebilir.
Çekilen 36 'nın kök ucundan bir parça içeride kalmış gibi görünüyor. burnunuz tıkalı kapalı görünüyor. 46'da başarılı bir kanal tedaviniz var, 45'te ya çürük veya kompozit dolgu görünüyor, 26 her an sorun çıkarmaya hazır görünüyor. Son karar diş hekiminize aittir. Bu söylediklerim fikir vermek içindir.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 22:50 | |
hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.son olarak şu kök ucunda görünen siyah gölge görünümünden şeyler her zaman bir lezyon-iltihabın vaya kanal tedaviye etken bir durummudur hocam benim röntgenim de de alt çene de olduğu gibi.
evet hocam burnum da da sorun var:(bt sonucumda çıktı kemik sola eğik buna bağlı iki sorun spur formasyonu konkada büyüme doktor ameliyat ol diyor zaman ve doktor bulabildiğim en kısa sürede septum deviasyon ameliyatı olcam.. Bu arad sizin fikriniz(DR.MURAT AYDIN)Benim nazarımda teşhistir.Muhtemelen sizin isminiz de kalmayan uzmanlığınızı bilmeyen azdır.tekrar teşekkürler Dikkate alıcam.
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2011 Saat 23:28 | |
Estağfurlah.
Gösterdiğiniz (panoramik) röntgenlerin 3 özelliği vardır:
1- Görüntü boyutları gerçek diş boyutlarından farklıdır. Orada gördüğünüz dişin boyu aslında o kadar değildir.
2- Anlamsız kemik boşlukları (siyah gölge) veya anlamsız kondanse bölgeler (beyaz odaklar) gösterir. Bunun sebebi arkada hava yolu veya hyoid kemiğin veya omurların görüntü çakışmalarıdır. Aslında kemikte böyle odaklar bulunmuyor olabilir. Aldatıcı olabilir.
3- kesici dişler bölgesi, orta çizgi üzerinde röntgene çıkmayan kör bir alan vardır. 11,21,31,41 civarındaki görüntülere güvenilmez.
Panoramik röntgene bakarak bağlayıcı kararlar alınacaksa periapikal röntgen ile görüntü doğrulaması yapılmalıdır.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 16-Aralık-2011 Saat 20:52 | |
hocam bir şey diyeceğim;26 nolu dişim için her an sorun yaratabilir demiştiniz ya ufak ufak sorunlar var.merak ettiğim önceki gönderdiğim film de röngende nasıl bir anomali bir durum gözüküyor hocam abana rahatsızlık edebilecek şekilde brde kanal tedevisi olmadan önceki hali var dişimin alta eklemye çalışacağaım görüntüde teşhis nedir hocam.yardımcı olursanız sevinirim o tarafta bu dişime ihtiyacım var:) yirmilik çıkmadı,27 hiç yok eksik belki pek görülmemiş ama ..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 17-Aralık-2011 Saat 15:08 | |
Hem önceki hem şimdi yolladığınız röntgenlerde sizin bu dişinize kanal tedavisi yapılmadığını görüyorum. Kanal tedavisi yapılmış diş önce yolladığınız panoramik röntgendeki 46 numaralı dişin görüntüsü şeklinde görünür. Yani köklerinin içinde parlak beyaz çubuklar görünür.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 17-Aralık-2011 Saat 15:20 | |
malesef ki sorun burda hocam muhtemelen bu kanal tedevisini herkez tam yapamıyor .çünkü kanal tedavi olmasına rağmen röngende çok cılız gözüküyor hatta belli bile olmuyorlar.Yani bu dişime o zaman şöyle diyeyim kanal tedavisi yapmaya çalışmışlar.peki şimdi ne yapmalıyım hocam nasıl bir durum arz ediyor beklemek daha mı durumu zorlaştırır yoksa doğrı yol ne olalı.sökme konusunda bi bilgim yok...yani endodomtist şartmı nasıl söküyorlar özel bir alet veya ilaç mı bilmiyorum teşekkürler..(bu arada son gönderdiğim kanal tedavi olmadan önceki hali ama malesek ki sizin de dediğiniz gi kanal tedavi sonraındaki görünü mü arasında pek de bi fark yok:((
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 17-Aralık-2011 Saat 21:17 | |
Bu dişten gelen şikayetleriniz zayıf ise ve konforunuzu bozmuyorsa, unutun böyle bırakın kalsın. Hayır uzmanlık gerekmez, her diş hekimi söker.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2011 Saat 17:31 | |
lezyon ile kist arasında ne gibi bir far vardır.ve oluşumları aynımıdır.nasıl bit tanım vermeliyiz acaba.
yani iltihabın ilerlemiş hali falan mı yoksa oluşumunu nasıl anlatmalıyız... iyi çalışmalar..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2011 Saat 20:17 | |
Normal dışına çıkan her türlü, yara, ezik, kırık, kist, iltihabın genel ismi "lezyon" dur.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2011 Saat 18:01 | |
hocam birkaç sorum olucak yardımcı olursanız seviniriz..
dişte kemik erimei nasıl bir durumdur ne yapılması lazım önlem olarak yapılacak veya calsiyum vsbir şeyler var mı ileride sallanma yüzünden sağlam dişlerimi kayb etmek isteme ön iki dişimde varmış benim.. birde dişte fissür tam anlamadım internette bakıyorum diş etinde oluşan şiş ve benzeri şeyler gösteriyorlar.. benim 47 numaralı dişimde dişimin artı şeklinde siyay diş taşı değil bir şikayetim de yok muhtemelen çürüktür dedim veya başlangıcı ama doktor o füstil dir dedi ama analmadım aydınlatırmısınız..yani ben siyahlarında çürük olduğunu bilirdim çürük sütlü kahve renginde oluyormuşş o zman şüphelen dedi .açııkçası biraz güven problemi yaşadım en iyisi işin ehline sorayım dedim .Teşekkürler...
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2011 Saat 18:51 | |
Diş eti iltihabı artarsa dişi tutan kemik erir. Bu durumda diş sallanmaya başlar, tedavisi pek zor ve zayıftır. ÇOK temiz tutulursa artması durur. (iyileşir demedim, ilerlemesi durur dedim)
Diş kökü veya çevresindeki iltihap sıvısı kemik içinde birikir ve kendisine çıkacak bir delik arar. En ince bulduğu noktadan eti deler ve dışarı akar. Yanardağ püskürmesi yapan krater gibi düşünün. Volkan ağzı gibi oluşan diş eti deliğine fistül simi verilir. Tedavisi infeksiyon odağının bulunup iltihabın giderilmesi ile olur.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2012 Saat 15:29 | |
iyi çalışmalar; iki sorum olucaktı 34 nolu dişimin eti hizasında iğne ucu büyüklüğünde sivilce tarzı bir şey var bazende kendiliiden vurup geçen diş çene ağrısı karışımı bir şey var;acaba hem şikayetlrim hemde röngenim doğrultusunda ne gibi bir durum var.
birde 45 nolu dişimin üstüne basınca ağrıyor ve akşam ağrısı çok oluyor bzen de hafif kısa nabız gibi ağrılar oluyor yardımcı olursanız seviniriz..(dişlerimi karıştırma olanağıda olabilir zamanınız olursa röntgeni mede göz atabilirmisiniz belki şikayelerim doğrultusunda bir değer ifade eder.TEŞEKKÜRLER..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2012 Saat 17:07 | |
Röntgende tarif ettiğiniz bölgeyi net olarak inceleyemiyorum ama tarifiniz kronik apseye benziyor. Kesin bir şey söylemek istemem.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2012 Saat 15:54 | |
hocam tekrar rahatsız ediyorum bugün doktora gittim muayene etti filme baktı oda kronikleşmiş dedi ama şu anda dişimin altında hizasında belkide iğneyi yaptığı yerde ceviz büyüklüğünde morarma oluşytu bu benim ilk yaptırdığım tedavi veya ilk yaptıdığım kanal tedevi hiç dedğil aca ba neden olmuş olabilir niye oldu dersiniz yanıtlarsanız seviniriz..
birde tedavi esnasında bugün ilk seansı dişimin içine koulan şeyü merak ettim airatorun ucunu biraz daha büyük uç küçük orta boy ilaç şişesi gibi airatorun ucunu değdirsi yoğurt gibi kıvamı beyaz birşey 10 saniye falan dişimin içine uyuladı acaba neydi o hocam teşekkürler iyi çalışmalar diliyorum..
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2012 Saat 20:08 | |
iğne yapıldı ve iğnenin battığı delikte morluk var ise hiç üzerinde durmayın, mukoza altına kanama olmuş demektpr, fevkalade önemsiz bir durumdur, bir kaç gün içinde kaybolur.
Fakat bu morluk ceviz büyüklüğünde olamaz. Siz ceviz büyüklüğünde morarma dediniz. 2 ihtimal var. Ya morarma değil veya ceviz büyüklüğünde değil.
Muhtemelen kalsiyum hidroksit.:-)
-M
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2012 Saat 12:01 | |
teşekkür ediyorum evet bu sabah baktım geçmiş ağrılarımda geçti :)cevap -yönlendirme ve yardımlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum iyi çalışmalar Hocam.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2012 Saat 23:39 | |
hocam; röngende de örüldüğü gibi 44 nolu dişime 3 ay önce kanal tedavi oldu bu son bir haftaya kadar sıkıntı yoktu kendiliğinden gelen giden hafif sızı şeklinde ağrılar gelip gidiyor.diş eti hizasında iğne ucu büyüklüğünde sivilce tarzı herhalde fistül deniyo bir ey vardı o bölgeninde hafifde olsa diş eti rengi değişmişti belki daha erken mi bilmiyorum ama dışardan çeneme o bölgeye dokunduğumda ağrı hissederdim o geçmedi-patlatıp temizlediği fistül küçük oda öyle duruyo oda geçmedi-diş eti rengindeki o bölge de de iyileşme olmadı acaba bunlar normal mi ne yapmam lazım beklemelimiyim röngende anomali bir durum görünüyormu 44 te.
birde bunlara ilaveten sanki yine o hizada o dişin hizasındaki eski fistül yerinin 1 cm üstünde aynı şeyden çıktı gibi acaba dişim iyileşiyormu yoksa birşeyler mi yolunda gitmiyor durum nedir ?hocam..yardımcı olursanız seviniriz ..teşekkürler iyi çalışmalar...
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 17-Mart-2012 Saat 23:50 | |
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 18-Mart-2012 Saat 11:09 | |
Yolladığınız resmin üzerinde biraz aydınlık-kontrast düzeltmeleri yaptım.
Fistül'ü normal karşılamayınız. İltihabın dışarı aktığı deliğe fistül adı verilir. Her durumda bir hatalık ifadesidir. Sanki 4 ten değil 6 numaralı dişin kökünden geliyor gibi duruyor. Fistülün deliğinden içeri 15 numara kon güta sokulup röntgen çekilmesi gerekir. İltihabın adresini elinizle komyş gibi bulursunuz. |
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2012 Saat 16:52 | |
iyi günler;bir şey sorucaktım hocam yirmilik için çektirdiğim röngende diğer dişleinde üst, sanki alt dişlerde oynamış gibi acaba üstün itme kuvetiyle olmuş olan durumdan dolayı göz yanılgısımı yoksa sanki alta da ufak tefek oynamalar olmuş gibi bunu çektireli yaklaşık bir ay falan oldu diğeriyle 3 ay var acaba normalmidir.Bir de genel olarak önem arz eden yapılması geren bir durum varmıdır?bu arada önceki sorularımda 26 altı sorun çıkarabilir demiştiniz onuda yaptırdım. iyi de oldu sıkıntısı giti üç seansta tamamladılar .umarım uzun yıllar ağzımda fonsiyonunu sürdürür.İyi çalışmalar.
|
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2012 Saat 22:23 | |
Oynamış derken neyi kast ediyorsunuz?
Diş oynamış derken neyi anlamalıyım?
Röntende gördüğüm her şeyi söyleyip sizi gereksiz panikelemek istemem. Siz bana yardımcı olabileceğim belirli bir diş probleminiz varsa sorunuz. Ayrıca röntgende görsel olarak pek bir şey görünmüyor.
|
||
nisa
Misafir |
Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2012 Saat 22:46 | |
yani şöyleki üst ön dişlerle alt ön dişler diğer röngenimdeki gibi değiller diğerleride kapanış durumunda birbirlerine gelen hizaları bozulmuş üstekileri gözle görebiliyorum dişime baktığımda yirmilikten dolayo köpek diş ve önündeki öne doğru çıktı .Ama altta belki milimlikmi bilmiyorrum baktığımda gözle görülür bir şııkışma göremedim ama diğer 3 ay önceki röntgenimdeki alt dişlerin durumu ile şimdikinin arasında fark gibi bilemiyorum anotamik açısından nasıl bir durum bu dişler sürekli oynar haldelermi sebep olsun olmasın .bilemediğim için soruyorum teşekkürler.belirli bir diş problemi varama çok da rahatsız etmiyo ama durum nedir bilemiyorum 45 üstüne basınca bazen ağrır bazende kendiğilinden vurup geçen inatçı ağrısı olur.birde 34 ten bazen nabız atar gibi veya nadiren çok sert bir şey yediğimde ağrı olur o kadar hocam.Aslında bir de ne zamandan beri merak ettiğim bir şey var 44 de kanal tedavi yaptıralı yaklaşık 5 ay falan oldu o dişiin hizasına dışardan elimle doğunduğumda veya bir şey ile sildiğimde ağrı yakalardım doktor bubun geçiceğini demişti ama süresini sormadım benim hala geçmedi acaba bu gibi durumlar kaç ay aralığında geçer.biraz uzun oldu ama bu fırsatı verdiğini için sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. |
||
aydinmur
Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2012 Saat 20:54 | |
Dişlerin yükseklik farkları, eğimleri, rotasyon ve yer değiştirmeleri röntgende incelenmez.
18-Mart-2012 de gönderdiğiniz röntgene bakarak söylüyorum: kanal tedaviniz çok başarılıdır. Belki dolgusunun yüksek olması sebebiyle duyarlılık hissediyor olabilirsiniz. 34 'ü röntgende net olarak göremiyorum.
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|