Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Ne yapayım Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Konu: Ne yapayım
    Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2015 Saat 14:34
Merhaba aranızda yeniyim arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum sorunum malum dişlerimi fırçalasamda ip kullansamda dilfırçası alkolsüz gargara fark etmiyor kısa süreliğine rahatlama yapıyor şimdi ben dr gitmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim kabaca bir yol haritası istiyorum sizleren nereden başlanır nasıl yapılır lütfen bi yardım
IP
erkannn1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2015 Saat 18:09
Kardes merhaba oncelikle agzinda beyaz pas varsa ve koku ondan kaynaklaniyorsa,direktmen dahileyeye git kbb yada baska biryerden olacagini sanmiyorum pas varsa dahiliye ben gittim doktor iyi biri cikti derdimi anlattim ilk olarak kan testi istedi bak kardes pası yok edebilen bi arkDasimiz varmi bilmiyorum ben cok umutsuzluga kapildim bu pas gitmesse kokuda gitmez buyuk ihtimalle mideden kaynaklanan bi sorun
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 13:54
Orjinalini yazan: erkannn1

Kardes merhaba oncelikle agzinda beyaz pas varsa ve koku ondan kaynaklaniyorsa,direktmen dahileyeye git kbb yada baska biryerden olacagini sanmiyorum pas varsa dahiliye ben gittim doktor iyi biri cikti derdimi anlattim ilk olarak kan testi istedi bak kardes pası yok edebilen bi arkDasimiz varmi bilmiyorum ben cok umutsuzluga kapildim bu pas gitmesse kokuda gitmez buyuk ihtimalle mideden kaynaklanan bi sorun

Cevabın için çok çok sağol evet pas var temizleyince koku azalıyor ama 1 saat sonra dilimde pas olsun olmasın tekrar başlıyor,bu bağdemcik taşıdır dedim boğazımı cok tahriş ettim dediklerini yapacağım sana buradan yazarım sen buradamısın sana danışayım sen yol göster kardeş yaa o kadar ağız temizliği yapıyorumki dişlerim aşındı artık ayda yılda ağzına fırça süren adamların bu   sorunu yok anlamıyorum bir gelip sana laf söyleyince gelde anlat dr gidince sana yazayım mail vs özelden ulaşabiliyormuyum bana bir yo göster kardeşim...
IP
erkannn1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 18:55
Evet kardes birbirimize yardimci olmazsak bu isin ustesinden gelemiyiz facebook adresini ozelden yazarmisin lutfen
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2015 Saat 19:34
Arkadaşım bu işin sırası genellikle şudur : diş hekimi-KBB-Gastroentoroloji-Dahiliye. Eleme yöntemiyle gideceksin. Her bir bölüme gidip kontrollerini yaptır. Sonuç alacağının bir garantisi yok ama bunu da bil.
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2015 Saat 12:06
Orjinalini yazan: bad-ı saba

Arkadaşım bu işin sırası genellikle şudur : diş hekimi-KBB-Gastroentoroloji-Dahiliye. Eleme yöntemiyle gideceksin. Her bir bölüme gidip kontrollerini yaptır. Sonuç alacağının bir garantisi yok ama bunu da bil.

Cevabın için sağol bu işlemler için ağız kokusu tedavi merkezleri var internette hepsini bir kalemde yaptırmak mantılı olurmu birde bu ülçüm yapıyorlarmış bu ne işe yarar kokunun geldiği yerimi tespit ediyorlar?
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2015 Saat 13:06

bad-ı saba'ya katılıyorum. nerden,nasıl başlayacağını bilmeyenler için böyle bir yol izlemesi mantıklıdır.
Veya eğer somut olarak rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa hangi branşa giriyorsa direkt o branşa gözükmen daha mantıklı geliyor bana.
yoksa diğer türlü hem maddi hem de zaman kaybına neden olabilir.ancak mantıklı olan seba'nın dediği yolu izlemek.yine de karar senindir

dediğim gibi eğer somut bir şekilde rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa o branşlara öncelik vermeni tavsiye ederim.
Mesela bademciklerden bahsetmişsin ki bu soruna(agız kokusuna) neden olabilecek en basit durumu 2 günde 1 ağzına taşlar gelmesi bademcik sorunun olduğu söylenebilir.
veya
boğazda tıkanma hissi(bir cismin var olması durumu),
yutkunmada zorluk çekmek( bazen su içerken bile olabiliyor),
sıklıkla yüksek ateş meydana gelmesi vb. durumlar boğaz yada bademciklerde sorunlar olabilir diye düşünülebilir.
böyle bir durumda ilk önce kbb'ye görünmen daha mantıklıdır.
bunlar olmayıp ta dişlerinde veya diş etlerinde sorun varsa ve daha çok rahatsız oluyorsan
tabiki önce diş hekimine görünmen ve bu durumu elemen yada sindirimle ilgili sorunların,iç organlarında olan rahatsızların varsa
ve daha çok bunlardan rahatsızlık duyuyorsan dahiliye veya gastrolojiye artık hangi branşa giriyorsa bunlara öncelik vermen daha mantıklı gibime geliyor.
yine de karar senindir

bunlar dışında bu forumda gerek Murat hocamız gerek diğer birçok arkadaşımızın paylaştığı adını hatırlayamadığım bir sürü hastalık ve rahatsızlıklar mevcut belki de en son olarak bunlara bakman sana bir yol gösterebilir...
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2015 Saat 14:26
Orjinalini yazan: bir hayalim var

bad-ı saba'ya katılıyorum. nerden,nasıl başlayacağını bilmeyenler için böyle bir yol izlemesi mantıklıdır.
Veya eğer somut olarak rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa hangi branşa giriyorsa direkt o branşa gözükmen daha mantıklı geliyor bana.
yoksa diğer türlü hem maddi hem de zaman kaybına neden olabilir.ancak mantıklı olan seba'nın dediği yolu izlemek.yine de karar senindir

dediğim gibi eğer somut bir şekilde rahatsızlık duyduğun yönlerin varsa o branşlara öncelik vermeni tavsiye ederim.
Mesela bademciklerden bahsetmişsin ki bu soruna(agız kokusuna) neden olabilecek en basit durumu 2 günde 1 ağzına taşlar gelmesi bademcik sorunun olduğu söylenebilir.
veya
boğazda tıkanma hissi(bir cismin var olması durumu),
yutkunmada zorluk çekmek( bazen su içerken bile olabiliyor),
sıklıkla yüksek ateş meydana gelmesi vb. durumlar boğaz yada bademciklerde sorunlar olabilir diye düşünülebilir.
böyle bir durumda ilk önce kbb'ye görünmen daha mantıklıdır.
bunlar olmayıp ta dişlerinde veya diş etlerinde sorun varsa ve daha çok rahatsız oluyorsan
tabiki önce diş hekimine görünmen ve bu durumu elemen yada sindirimle ilgili sorunların,iç organlarında olan rahatsızların varsa
ve daha çok bunlardan rahatsızlık duyuyorsan dahiliye veya gastrolojiye artık hangi branşa giriyorsa bunlara öncelik vermen daha mantıklı gibime geliyor.
yine de karar senindir

bunlar dışında bu forumda gerek Murat hocamız gerek diğer birçok arkadaşımızın paylaştığı adını hatırlayamadığım bir sürü hastalık ve rahatsızlıklar mevcut belki de en son olarak bunlara bakman sana bir yol gösterebilir...

Zaman ayırdığınız için sağolun arkadaşlar yardımcı oldunuz ağız içi birşey olmadığından eminim içeriden geliyor diye düşünüyorum zaman kaybetmemek için ilk mideyemi baktırmalıyım ne testi istemeliyim
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2015 Saat 14:41
Peki bir sorum olacaktı eğer koku içerden gelse burnumdanda koku gelmesi gerekmezmiydi ama burnumdan aldığım nefeste sorun yok yanlış bir mantıkmı kuruyorum
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2015 Saat 20:06

öyle olduğunu düşünüyorsan o zaman dahiliye ye git. derdini anlat ve eğer doktor uygun görürse yani midenle ilgili bir sorun olduğunu düşünürse seni gastroentoroloji ye ( doğru yazılışı bu yukarıda yanlış yazmışım:) endoskopi olman için gönderecektir.

bu arada gastroentoloji ye gitmeden önce dahiliye ye gidilmeli.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Yig1t
Üye
Üye

Gönderilenler: 48
Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2023 Saat 14:38
Arkadaşlar sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Arkadaşlar dilimdeki pas gitti bileğimi yaladiğimdaki kokuda gitti hatta bademciği ellediğimdeki koku bile gitti ama brn geçtiğinden emin olamıyorum çünku birilerine soru sormak için çok utangacım.Arkadaslar bu kokular gittiğine gore kokuda gitmiş mıdır sizce ? Cevaplarsanız çok mutlu edersiniz.Hocam sizinde geri donuşleriniz benim için çok önemli git gide tip5 oluyorum galiba
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 392
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2023 Saat 19:31
Orjinalini yazan: Yig1t

Arkadaşlar sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Arkadaşlar dilimdeki pas gitti bileğimi yaladiğimdaki kokuda gitti hatta bademciği ellediğimdeki koku bile gitti ama brn geçtiğinden emin olamıyorum çünku birilerine soru sormak için çok utangacım.Arkadaslar bu kokular gittiğine gore kokuda gitmiş mıdır sizce ? Cevaplarsanız çok mutlu edersiniz.Hocam sizinde geri donuşleriniz benim için çok önemli git gide tip5 oluyorum galiba

Bunlar olduğuna göre koku gitmiştir, hadi geçmiş olsun, inşallah bir daha gelmez.

Ne yaptın ne ettin de gitti bize de anlatsana :)
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2023 Saat 20:56
Çok teşekkür ederim kardeşim cevap yazdığın için. Ben şekeri bıraktım (günde 1 bitter çikolata yiyorum yani hala bağımlı sayilirim) kan degerlerimi duzelttikce ve karaciğer ALT hormonunu düşürdükçe baktımki tükürük kokmamaya başladi ve dildeki sarilik gitmeye başladi boğaz boşluklarindada koku gitti. Eğer sıkıntılarınız benimkilere benziyosa bı 16 - 17 gün şekerin her türlüsunu bırakın yalnız şöyle soyleyeyim bu süre zarfinda iyileşme krizi geçiriyor insan Google'dan araştırın ne anlama geldiğini. Boğazda ağrı grip kulaklarda ağrı sivilce vb. Şeyler oluşuyor iyileşirken ama 2 hafta sonra hissediyorsunuz zaten kokunun gittiğini:)
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2023 Saat 18:12

Çok teşekkür ederim kardeşim cevap yazdığın için. Ben şekeri bıraktım (günde 1 bitter çikolata yiyorum yani hala bağımlı sayilirim) kan degerlerimi duzelttikce ve karaciğer ALT hormonunu düşürdükçe baktımki tükürük kokmamaya başladi ve dildeki sarilik gitmeye başladi boğaz boşluklarindada koku gitti. Eğer sıkıntılarınız benimkilere benziyosa bı 16 - 17 gün şekerin her türlüsunu bırakın yalnız şöyle soyleyeyim bu süre zarfinda iyileşme krizi geçiriyor insan Google'dan araştırın ne anlama geldiğini. Boğazda ağrı grip kulaklarda ağrı sivilce vb. Şeyler oluşuyor iyileşirken ama 2 hafta sonra hissediyorsunuz zaten kokunun gittiğini:)

ALT değeri diyince 6-7 ay önce yaptırdığım tahlile baktım, 0-50 arasında olması gereken değer bende 14 imiş, sınırlar içinde yani, bi sorun yok.

Madem şekeri kesince düzeldin o zaman dil sırtındaki bakteri yükünü azaltmış olmalı az şeker tüketimin çünkü yediğin ekmek, makarna da karaciğer tarafından şekere dönüştürülüyor vücutta. :) Bitter çikolatayı da kes 3 gün öyle dene bakalım bir şey fark edecek mi?

Yalnız sana bi uyarı yapayım Tr de üretilen bitter çikolatalarda insan sağlığına zararlı düzeyde ağır metaller bulunmuş, her gün 1 çikolata yersen çok sıkıntı çekersin ileride. Bu devirde hazır ve işlenmiş gıda ne kadar az tüketsek o kadar iyi. Sağlıklı günler dilerim.

Doya doya hohhla, insanların burnunun dibine dibine gir ve konuş, tadını çıkar. :)
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2023 Saat 22:27
Darısı başımıza 😅🤲🏻
IP
subib
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 25
Alıntı subib Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2023 Saat 01:53
kokusunun kaynagi bobrek akciger karaciger safra olanlar ne yapiyor nasil duzeliyor acaba saglikli beslenmeyle falan mi
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2023 Saat 16:55
Geçmiş olsun Yiğit. Dil pasını gidermek için bir şey yaptın mı yoksa sadece şekeri kesmen mi pası geçirdi?
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2023 Saat 20:49
Kardeşim mizacına hayranım teşekkür ederim şekeri full kesmiştim diyet benzeri bişi yapıyodum yeniden yedim ama koku hala yok inşallah gelmez ama hala kimseye soramiyorum dilde pas bileğimi yaladigimda koku yok hala
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2023 Saat 20:50
Bende eskiden sarıydı dil pası koku yapanda oydu galiba çünkü zamanla beyaza döndü koku azaldı belkide gecmişti bile kırmızı olunca kokunun geçtiğini bizzat hissettim
IP
Yig1t
Üye
Üye

Alıntı Yig1t Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2023 Saat 20:52
Bence tamamen diyetle sonuç alınabilir çünkü şekeri kolayı bırakınca geçmesi en azından benim için bir delil demekki şeker soruna yol aciyo
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2023 Saat 00:05

Kardeşim mizacına hayranım teşekkür ederim şekeri full kesmiştim diyet benzeri bişi yapıyodum yeniden yedim ama koku hala yok inşallah gelmez ama hala kimseye soramiyorum dilde pas bileğimi yaladigimda koku yok hala

Teşekkür ederim. Dil pasının geçmesi çok güzel inşallah pas geri gelmez. Ben dilimi fırçalıyorum yine de dil pası geçmiyor. Son günlerde şunu fark ettim; şöyle yapayım, bunu deneyeyim derken epey zamandır dişlerimi düzenli fırçalamayı bıraktım. Fırçaladığım zaman da ancak 1 - 1.5 dakika sürüyor.

Forumda defalarca yazdım, iki farklı doktor tarafından ölçüm sonucu tip-1 teşhisi konuldu. Tip-1 denilince ağız hijyeni ile koku çabuk geçer diye düşünmüştüm. Ama kaç dişçiye gitsem hepsi "Ağız içinde bir sorun yok gayet sağlıklı ve temiz." dediler. Gargara, diş macunu vs vs durum aynı. Dil pası 6 -7 yıl önce bu kadar yazılıp çizilmiyordu, biraz da bununla uğraşalım. Artık belli bir yaşı da geçtim, inşallah hepimiz kurtuluruz.
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2023 Saat 12:11
Nedeni ve tedavisi net değil. Çok zor ya dil pası. O kadar araştırdım bir ilaçla veya bitkisel bir ürünle tamamen kurtulanı daha göremedim :( ben antibiyotik tedavisinde kısa süreli kurtulmuştum ve sanki yeniden doğmuş gibiydim. Nasıl bir özgürlüktü 😢😢

Orjinalini yazan: Kelime

Teşekkür ederim. Dil pasının geçmesi çok güzel inşallah pas geri gelmez. Ben dilimi fırçalıyorum yine de dil pası geçmiyor. Son günlerde şunu fark ettim; şöyle yapayım, bunu deneyeyim derken epey zamandır dişlerimi düzenli fırçalamayı bıraktım. Fırçaladığım zaman da ancak 1 - 1.5 dakika sürüyor.

Forumda defalarca yazdım, iki farklı doktor tarafından ölçüm sonucu tip-1 teşhisi konuldu. Tip-1 denilince ağız hijyeni ile koku çabuk geçer diye düşünmüştüm. Ama kaç dişçiye gitsem hepsi "Ağız içinde bir sorun yok gayet sağlıklı ve temiz." dediler. Gargara, diş macunu vs vs durum aynı. Dil pası 6 -7 yıl önce bu kadar yazılıp çizilmiyordu, biraz da bununla uğraşalım. Artık belli bir yaşı da geçtim, inşallah hepimiz kurtuluruz.
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 14:00
Arkadaşlar dün ilginç bir olay oldu, bi arkadaşla telefonla görüştüm, 3-4 gündür şiddetli ishal olmuş.

Ağzımın tadı gitti, ağzımda değişik tat vardı ve dilim sapsarı olmuştu dedi. Eşi "senin ağzın kokuyor" demiş.

Hayatında ilk defa dil pasıyla tanışmış bu arkadaş. :)

Neyse domtora gitmiş, dr antibiyotik vermiş, içtim hepsi geçti dedi.

Dilindeki sarılık, ağızdaki acılık, koku hepsi geçti mi dedim, geçti dedi.

Bakın görün işte. Her ne kadar Murat hocam kabul etmese de forumdakilerin tip 1 olanların tamamının bağırsaklarında sorun var, probiyotik eksik ve doğal flora dengesini kuramıyor bağırsaklar.

Hayatında hiç ağzı kokmamış, dil pası olmamış birisi mikrobik ishal olunca anında dil pası ve ağız kokusu şikayetiyle tanıştı.
IP
Iscn21
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1
Alıntı Iscn21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 14:29
Burda ki hastaların (ki bende onlardan biriyim ) kokunun sebebi bağırsak kaynaklı geçen sene aralıkta Aytuğ altundah hocaya gittim kendisi KBB ci olduğu halde nefes testinden sonra bana sibo olduğumu söyledi verdiği diyetle koku sıfıra indi ardından falgly ile tamamı ile bitti ama kısa süre sonra diyette zorlandığım için tedaviyi bıraktım koku geri geldi daha sonrasında kendi başıma flagly içerek geçici süreler ile kokudan kurtuldum çünkü kokunun sebebi ince bağırsaktaki olmaması gerek bakteriler flagly ise bunları öldürüyor ancak geri tekrar ürüyorlar eğer sizde sibo iseniz ki şöyle bir şey ekliyim ben sibo olduğum halde nefes kokusu hariç hiçbir belirtisi bende yok ishal kabızlık ya da şişlik İnternete bakıp bu belirtiler yol diye yanılmayın yani sadece koku olarakta kendini gösterdiği de oluyor demekki velhasıl bıraktığım tedaviden sonra kahvaltı da sadece haşlanmış yumurta akşama da sadece tavuk yediğim zaman koku 3 günde bitiyor ancak normale dönünce hemen geri başlıyor muhtemelen sizde sadece proteinle beslenirseniz aynısı olur ama düşük karbonhidrat değil sıfır karbonhidrat bu da acı çekmeniz ve çok kilo vermeniz demek ama eğer hiç koku istemiyorsanız sabah yumurta akşam tavuk yeyın başka da bir şey yemeyin 2 buçuk güne farkı hissedersiniz . Üstelik meselenin dildeki pasla çok ilgisi yok ben ne insanlar gördüm dili pastan bembeyaz ama hiç koku yok onun konuyla pek ilgisi yok ve şunu evliyim ben kendimi bildim bileli bu kokuyla mücadele ettim ve hiç ummadığım bir şekilde ummadığım bir tedavi ile iyileştim çok kısa sürede hemde yaklaşık 3 hafta önce buradaki forumları son derece ümitsiz şekilde okurken uzun süredir bildiğim ancak dikkate almadığım bir tedavi ile iyileştim eğer soran olursa yardımcı olmak isterim
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 19:49
Sana kesinlikle katırlıyorum

Orjinalini yazan: Tospik

Arkadaşlar dün ilginç bir olay oldu, bi arkadaşla telefonla görüştüm, 3-4 gündür şiddetli ishal olmuş.

Ağzımın tadı gitti, ağzımda değişik tat vardı ve dilim sapsarı olmuştu dedi. Eşi "senin ağzın kokuyor" demiş.

Hayatında ilk defa dil pasıyla tanışmış bu arkadaş. :)

Neyse domtora gitmiş, dr antibiyotik vermiş, içtim hepsi geçti dedi.

Dilindeki sarılık, ağızdaki acılık, koku hepsi geçti mi dedim, geçti dedi.

Bakın görün işte. Her ne kadar Murat hocam kabul etmese de forumdakilerin tip 1 olanların tamamının bağırsaklarında sorun var, probiyotik eksik ve doğal flora dengesini kuramıyor bağırsaklar.

Hayatında hiç ağzı kokmamış, dil pası olmamış birisi mikrobik ishal olunca anında dil pası ve ağız kokusu şikayetiyle tanıştı.
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 19:53
Bende aynı şekilde dr ayruğ da tedavi oldum ve senn gbi aynı şekilde geri geldi. Ama ben hayatım boyunca bu diyetleri yapmak istemiyorum ya. Tamam sağlıklı beslenirim ama bu denli olmaz. Sonuçta geri geldi gelecek korkusu yaşamak istemiyorum. :( napsak ya. Sanırım bir gastroentoroloğa görünmeliyim. Belki de kolonoskopi falan yaparr. Bencede bağırsaklar sorun

Orjinalini yazan: Iscn21

Burda ki hastaların (ki bende onlardan biriyim ) kokunun sebebi bağırsak kaynaklı geçen sene aralıkta Aytuğ altundah hocaya gittim kendisi KBB ci olduğu halde nefes testinden sonra bana sibo olduğumu söyledi verdiği diyetle koku sıfıra indi ardından falgly ile tamamı ile bitti ama kısa süre sonra diyette zorlandığım için tedaviyi bıraktım koku geri geldi daha sonrasında kendi başıma flagly içerek geçici süreler ile kokudan kurtuldum çünkü kokunun sebebi ince bağırsaktaki olmaması gerek bakteriler flagly ise bunları öldürüyor ancak geri tekrar ürüyorlar eğer sizde sibo iseniz ki şöyle bir şey ekliyim ben sibo olduğum halde nefes kokusu hariç hiçbir belirtisi bende yok ishal kabızlık ya da şişlik İnternete bakıp bu belirtiler yol diye yanılmayın yani sadece koku olarakta kendini gösterdiği de oluyor demekki velhasıl bıraktığım tedaviden sonra kahvaltı da sadece haşlanmış yumurta akşama da sadece tavuk yediğim zaman koku 3 günde bitiyor ancak normale dönünce hemen geri başlıyor muhtemelen sizde sadece proteinle beslenirseniz aynısı olur ama düşük karbonhidrat değil sıfır karbonhidrat bu da acı çekmeniz ve çok kilo vermeniz demek ama eğer hiç koku istemiyorsanız sabah yumurta akşam tavuk yeyın başka da bir şey yemeyin 2 buçuk güne farkı hissedersiniz . Üstelik meselenin dildeki pasla çok ilgisi yok ben ne insanlar gördüm dili pastan bembeyaz ama hiç koku yok onun konuyla pek ilgisi yok ve şunu evliyim ben kendimi bildim bileli bu kokuyla mücadele ettim ve hiç ummadığım bir şekilde ummadığım bir tedavi ile iyileştim çok kısa sürede hemde yaklaşık 3 hafta önce buradaki forumları son derece ümitsiz şekilde okurken uzun süredir bildiğim ancak dikkate almadığım bir tedavi ile iyileştim eğer soran olursa yardımcı olmak isterim
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 20:14
Bendeki koku, konuşunca odayı dolduran cinsten o yüzden ben de yıllarca döndüm dolaştım mide ile uğraştım. Antral gastrit, boğaz reflüsü, ülser başlangıcı gibi teşhisler konuldu. Belirti olarak gece aşırı gaz, yatarken mide gurultusu, uyurken bazen yastığa ağızdan su gelmesi, çok çok nadir olarak -aşırı yemek yersem- yediklerimden ufak parçaların birden ağzıma gelmesi oluyor.

Bademcik ameliyatı, burun eti ameliyatı, h. Pylori ilaçları, mide asit ilaçları hiçbir işe yaramadı. Doktorlar tip-1 teşhisi koyunca çok sevinmiştim ama onlarca dişçi, diş - dil macunları, gargaralar vs vs maalesef çözüme ulaşamadım.

Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar

Nedeni ve tedavisi net değil. Çok zor ya dil pası. O kadar araştırdım bir ilaçla veya bitkisel bir ürünle tamamen kurtulanı daha göremedim :( ben antibiyotik tedavisinde kısa süreli kurtulmuştum ve sanki yeniden doğmuş gibiydim. Nasıl bir özgürlüktü 😢😢

Orjinalini yazan: Kelime

IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 20:44
Ben de Aytuğ Altundağ'a gittim. Murat Aydın veya başka bir doktor yazmıştı hatırlamıyorum: "Antibiyotik kullanınca koku gider ama bırakınca gelir. Çünkü Antibiyotik bütün bakterileri (ya da onun gibi bir şeyleri) öldürüyor. İlacı bırakınca bakteriler tekrar çoğaldığı için koku da geliyor."

Aytuğ Altundağ, bana ve burada okuduğum herkese antibiyotik +vs yazdığı için koku gidiyor olabilir. Yani diyetle vs alakası olmayabilir. Yaptığı derin dil temizliği de ilk saatlerde kokunun gitmesini sağlıyordur.

Derin dil temizliğini bilmeyenler için anlatayım: Dilinizi bir peçete ile tutup çekerek hızlı bir şekilde tahta spatula ile ileri geri kazıyor. Arada bir su içip çalkalatıyor sonra devam ediyor. Benim dilime tendürdiyota benzer bir şey de sürmüştü. Sanırım dilim kanadığı için ama yine de ne sürdüğünü bilmiyorum. İşlem sonunda diliniz pespembe veya kırmızı oluyor. Instagram sayfasında dil resimleri var.

Orjinalini yazan: kaderarkadaşlar

Bende aynı şekilde dr ayruğ da tedavi oldum ve senn gbi aynı şekilde geri geldi. Ama ben hayatım boyunca bu diyetleri yapmak istemiyorum ya. Tamam sağlıklı beslenirim ama bu denli olmaz. Sonuçta geri geldi gelecek korkusu yaşamak istemiyorum. :( napsak ya. Sanırım bir gastroentoroloğa görünmeliyim. Belki de kolonoskopi falan yaparr. Bencede bağırsaklar sorun

Orjinalini yazan: Iscn21

IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2023 Saat 22:35
Aynen kelime. Banada aynı işlemler yapıldı. Geri geldi. Sibo diyor arkadaşlar. Olabilir birde ona baktıralım. Gerçi bir tedavisi varmı anlayamadım
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 10:40
Merhaba arkadaslar cogu sikayetlerinizi okudum hemen herseyi okudum sayfadaki ve cogu kiside ayni bende oldugu gibi sikayetler özellikle gecmeyen bi koku en büyük problemimiz bu ztn :) kendimden bahsedeyim viyanada yasiyorum 33 yasindayim 13 senedir bu var bende ne denediysem olmadi hala devam ediyor ilk kez bademcikler Gitti sonra burun eti 1 ay öncede mide kapakcigi amaleyati oldum ve bugun sibo testimi almaya gitcem 20 lik 3 disimide cektirdim agiz hijyeni yaptirdim kac defa iste piskolagada Gittim piskolejik degil 100 de 100 degil
Bende nasil basladi anlatayim bogz intihabi oldum 20 yasindayim fazla takmadim calismaya devam ettim ve bilden o koku geldi hemen Doktor Antibiotika üzerine Antibiotika tuttum o Grüne Kader hic ilac almamistim hatte ilaclari yutamiyordum gecmedi mideme baktimdir bakteri varmis ilk Therapie de gecmedi ikincide Gerti ama koku hala sürüyordu her yere Gittim viyada cogu PR Doktor olan herkese harcadigim paralarla kral gibi yasirdim olmadi sonra yutma testi reflü oldugu gözüktü ve mide amaleyati oldum ama aradan 13 sene gecti suan aci tat yok agzimda koku halen vor ama onun 5 ay önce yeniden basladim herseye baktirmaya ve herseyime baktirdim 3 kez labor gittim kan tahlili 3 kez hersey bobrek karaciger kbb de labor testi hersey yaptirdim sonuc d vitamin cok az b12 biraz fazla sonra bunu görünce alerji testi laktose testi yaptirdim bunlarda Bisky cikmayinca sibo yaptirdim ve sonuc ortalama 10 ppm olacakken pakteri sayisi bende 55 ppm cikti ve kokunun sebebi kein olarak bu bence basta bin aciklamasi yok cogu sei yemek yasak trapie seansinda ben cok umutluyum bu defa ise yariycak size yine yazarim hatte bugun Saat 14 sonuclarimi alcam fotosunu size yollarim ..
Yani sonuc bana Göre hepsiyle kaynakliydi bogazimda cikn enfeksiona aldiris etmedim ve cok yerime yayildi önce ..
Su kaniya vardim mide amaliyati öncesi karnim guruldamiyordu yani neden cünkü ince bagirsakdaki gazlaz miden yine cikiyordu o yüzden guruldama yoktu suan kapali ve iyi kötü gazlaz iceri haps oldu ve ince bagirsagimi bozuyor ztn bozukdu tahminem daha fazla yük binnince karnim eskisinden daha cok sisti halsizlik daha yogunlasti gaz cikarmak ayni sekil süphelendim o yüzden ve tuvalet de internette yazanin ayni sekli sümüksü vesayre sibo 12 ye vurmak gibiydi bence kaynagin sorunu sibo ..
Herseyi Kanada olusturunca tam olarak bu cikiyor sibo yan etkileri hazimsizlik karacigere bögrege Herberi mafvediyor ywdimiz yiycekler sanki 3 dk bozuluyormusgibi kokuyor buda tam olarak buna isaret ediyor hazimsizlik ve vitamin alisiniz heben heben sifirlaniyor siboda oda yedigimiz yemekleri sindirememek demek ve bozuk kokuyor ..
Saat 14 de burnnin saatiyle sonuclarimi alcam ve ic hastaliklari bölümüne gidib haplarimi yazdircam inkl bu defa gececek size yine dönerim iyi Günter arkadaslar
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 11:17
Evet karaciger böbrek mide gibi sorunlarin ana sebeblisi ince bagirsak ince bagirsakta Problem olunce karaciger böbrek vesayre herseyi iyi calismasina Engel oluyor vitamin almiyor vucutun bakteriler vitamin eritiyor Florian bozuluyor tk Sebeb bu bence Saat 14 de sibo testi.in sonuclari alcam yazilan haplar ve trapie sürecime dair herseyi yazcam arkadaslar inkl budur hepiniz icin dua ediyorum
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 11:23
Gecen sibo testi yapan doktorla konustugumda bana dedigi 10 ppm olmasi gereken yerde sende 55 dedi sibo positiv olman icin 15 ppm yeterli dedi cok fazla bakteri var
IP
kaderarkadaşlar
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı kaderarkadaşlar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 12:43
Bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Senden haber bekliyoruz

Orjinalini yazan: Gececekinsl

Gecen sibo testi yapan doktorla konustugumda bana dedigi 10 ppm olmasi gereken yerde sende 55 dedi sibo positiv olman icin 15 ppm yeterli dedi cok fazla bakteri var
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 14:21
Suan Aldim sibo testini h2 51 en yüksek ppm ve ch4 9 a kadar cikmis sonuc sibo hastagim varmis simdi acile gitcem ordan en iyi haplari yazdircam haplarin ismini ve Dieti sizinle ayni sekilde paylasicam insl bu sefer olcak bakalim
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 14:22
Cogu kisi bagirsakdan dolayi yaziyor dogruysa bu cözüm kesin
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 14:35
Orjinalini yazan: Gececekinsl

Suan Aldim sibo testini h2 51 en yüksek ppm ve ch4 9 a kadar cikmis sonuc sibo hastagim varmis simdi acile gitcem ordan en iyi haplari yazdircam haplarin ismini ve Dieti sizinle ayni sekilde paylasicam insl bu sefer olcak bakalim

Çok geçmiş olsun ama acilde sana bunun için ilaç yazmazlar ki, mide bağırsak uzmanına gitmen lazım.

Geçtiğimiz aylarda burada paylaşmıştım, sibo testinde h2 yani hidrojen baskın çıkarsa ishal, diğer gaz baskın çıkarsa (metan ya da sülfürdü sanırım) kabızlık şikayeti olurmuş genelde ya da tem tersi.
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 16:02
Merhaba tospik suan eve geldim labordan test sonucunu Aldi ve test sonucu aciklamasinda gastroenterologie ye gideceksiniz ve size Antibiotika ve probiotik yazacak dediler suan gastrolog cok az var sibo diyorum ve anlamiyorlar cogu Doktor bilmiyor bile ne oldugunu ciddi diyorum agile gitmistim 1 hafta önce cok siskinlik olmustu karnimda diskim sümük sekli gibi jelatin tarzi mide amaleyati oldugumdan beri bu böyle desigim gini mide asidi yukari gelmiyor Artikel oda ztn bakteri olan ince bagirsaga gönderince is zivanadan cikti karnim agriyor üstüne basinca tam ortasi yani tam ince bagirsagin oldugu yer ve 1 hafta önce acile Gittimde Ultraschall ile karnima bakan dokdorda demisti bagirsaginda cok gaz var diye .

Hepsini topladigimda sonuc ince bagirsakta metan gazi yukari cikiyor ve bakteriler yüzünden kokmayan metan gazi kokuyor kein bu bakteriler ölürse kokmiycak ;) 10 ppm olacken 55 cikiyor ortalamasi 51 yaziyor cok fazla bakteri var yani 20 den sonrasi bazilari 15 pmmden sonra ztn sibo oluyormussun bende ist 55 cok fazla oldugundan koku yapior sendete öyle degilmi
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 16:13
Laktose testi yaptirdigim gün siboyu gördüm ve hemen Termin aldim ve internette arastirirken bu sayfayi buldum bakalim insl sona erecek piskolejik felan demeyin bana öyle Bisky yok piskologa da gittim hatta cok iyi Bor arkadasim pikolog Vincent Freund viyanada dostum seninki piskolejik degil dedi bana yani darum bu once bagirsak basta hic bir aciklamasi olamaz mesala bu yaz bütün gün hergün yüzmeye gittim bronzlastim hatta asiri sekilde günes krimi sürmedim ve sonra basladim herseyi yeniden yapmaya önce kan tahlili d vitamin 21 cikti normal normalen cok az d vitamin bir seydaha var ondana 75 ile 175 arasi normal bende cikan 30 cok cok az bütün yaz yüzmeye gittim bide normal insan d vitamin manyagi olurdu
Bu sonucdada bagirsak hic birseyim yok her testi yaptimdim tek Bunda simdi bakteri var cok fazla bakteri bunu dezeltince bitcek galiba takipte Kalin size yardimci olursam cok sevinirim
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 16:37
Bakin simdi son 6 ayda yaptigim seyler .
Ic hastaliklar hic birsey cikmadi hersey yolunda
Kardiolog pantoprazol yazdi 40 mg ise yaramadi
Radiologie ösophagus cikti
Röntgen cektirdim cigerden bisey cikmadi
Mide baktirdim bisey cikmadi
Mide girisine baktirdim sonra tekrardan ve barrett ösophagus cikti
Sonra amaleyat oldum ve Aradada 3 defa labor testi ve kan testi yaptirdim sonuc hep d vitamin eksikligi ve dis doktoruna gittim iki tane biri alt 20lik disimi cekti cok eski bi yerdi rötgeni eski usül yaptilar bisey cikmadi sonra degistirdim cok yeni bir dis doktoruna gittim 3 d ile bakiyotlat arka 20 lik disimde intahab ve cekilmesi gerektigini dedi hemen cektirdim ve ilac Verdi Gecti yani cürük kirik ne varsa gecti sadece bu koku kaldi ve buda siboda bu bakteriler metan gazini kokuduyor normale kokmuyormus ama bakteri cok olunca kokuyormus kein bu basta bisey düsünmek istemiyorum :)
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2023 Saat 16:44
Termin aldim iyi bir yerden evangelischer Krankenhaus
Saati 150 euro yarin 15.30 da haplari ve herseyi verecek ooo yess yarin dananin kuyguru kökünden kopacak galiba.
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu