|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
bengeldim
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16-Agustos-2016 Saat 00:00 |
Iyi forumlar abilerim ve kardeslerim
Bu yazimda yasadigim sikintilari bunu engellemek için yaptiklarimi ve bu sikintinin nasil bittigini her ayrintisi ile yazacagim.Her ayrintisi ile dedim evet aklima gelen en küçük seyi dahi anlaticam çünkü ayni sikintilar sizdede varsa bu yazacaklarim size bir yol haritasi olur ins.yes here we go :D Bu arada benim sikintim biraz farkli ilerde bahsedecegim. Ilk önce 96 dogumlu bir kardesinizim.Suan ankarada bi ünide okuyorum.agiz kokusu ile ciddi anlamda tanismam 2015 in ekim kasim aylarinda yani ben 1.siniftayken oldu.fakat bundan önce mesela lisedeyken ögle aralari arkadaslarla yemek yedikten sonra sakiz atardik agzimiza kokuyu engellemek için.o zamanlar pekte agiz kokusu oldugunu hatirlamiyorum.herkes nasil bakiyorsa agiz kokusuna bende öyleydim diyebilirim. Gel gelelim bu yil yasadiklarima.ankarada arkadaslar ile evde kaliyordum.tabi bizim tayfa yemek yemeyi çok seviyordu o yüzden gece 1 2 de çok disari yemek yemeye çiktigimizi hatirliyorum.o yedigim yemeklerin üzerine uyuyuncada mide sivisi soluk borusuna çikmaya basladi.bi nevi reflü baslangici oldu.tabi o siralar teyze oglum vefat etti en sevdigim kuzenimdi kanserden…beni çok etkiledi.üstüne okul,sinavlar gelincede bu reflü gastrit mi ne zikkimsa çok artti.sürekli midemde sikintilar yasiyordum.daha sonra ben çok sik hastalanirdim yani sürekli bademciklerim siserdi küçükken tabi 2 yil önce bu bademciklerin sismeme hack ini buldum.nar çiçegi.sicak suya 1 2 yaprak koyup içince bademcik yumusuyor ve sismiyordu.sinav haftalari bende çay içer gibi bundan içtigimi hatirliyorum. tabi gelelim sikinti nasil basladi.üniversitede sanirim fizik dersiydi 5 kisilik siralarda arkadaslarla oturuyor dersi dinliyoruz.benim yanimdaki arkadas burnunu tutuyor sürekli sanki kötü bir koku varmis gibi ilk ders anlamadim 2. Ders bu benim2 yanimdaki kisi ile yer degistirdi.o derstede bu arkadasin kötü bi koku aldigini farkettim.tabi bende biraz koklayinca farkettim bir seyler var.ilk burda basladi burnumdan koku gelme meselesi. Gün geçtikçe burnumdan bi koku geldiginin kanisina vardim bende aliyordum bu kokuyu.çürük bi yemek burnumda 3 4 hafta kalmis o kokuyor gibiydi mesela bi yumurta parçasi.bu yasadiklarimi nasil anlaticam okuyacaklar yasadigim seylere nasil inanacak suan onu düsünüyorum. Derslerde çok sikinti çekiyordum yanina oturdugum kisi 5 10 dk sonra burnunu tutuyor öyle dersi dinliyordu(tarih kasim aralik gibi)yasadiklarimi nasil anlatsam ki suan bu yasadigim seylere inanamiyorum bile.neyse devam. Ben dersteyken sürekli bi pencere açma ihtiyaci doguyordu sinifta.sürekli bu koku ne gibi konusmalar oluyordu.ocak subat aylari gibi , devam etmeye hala özenle dikkat ederken bu koku beni baya zora sokuyordu.bir keresinde Ingilizce dersinde (nadir gittigim derslerdendi çünkü devam zorunlulugu olan tek dersti) 5 dk sinifa geç geldim.sinifa baktim benim yerim olan en arka pencere kenari doluydu sanirim arkadaslar bogulmamak için özenle orayi seçiyordu, bende mecburen en öne oturdum , orta siralara otursam etki edecegim insan sayisi artiyordu o yüzden 5 dk mi 10 dk falan geçti.bizim Ingilizce hocasi pencere kenarinda oturanlara seslenerek o koku tekrar geldi pencereyi açsak mi dedi.yani benden bahsediliyordu.baya bi ter döktügümü hatirliyorum.buna benzer bir sürü olay yasadim yukarda dedigim gibi derslere gitmiyordum.ingilizce zorunluydu sadece. 2.dönem sadece 2 3 defa fizik dersine gittigimi hatirliyorum.bir defasindada okuldaki proje gruba ile dersler falan yapiyoruz üst siniflar ile beraberiz .tabi sinif full benim kokumla dolu farkindayim :D. Biraz ara verdik herkes disari çikti falan bende sinifta kaldim.oturdum baya oldu kimse gelmedi sanirim 15 20 dk falan.sonra bizim siniftan aramizin iyi oldugu bi arkadas girdi içeri.biraz yürüdü sonra ya bu kokune insan konusu degil bu ya dedi çok iyi hatirliyorum.pencereyi açti falan.bunun gibi onlarca olay yasadim. Tabiagiz kokumun oldugunuda düsünüyorum fakat suana kadar agiz kokumun farkinda oldugunu düsündügüm en yakin arkadaslarima abilerime ( sanirim bu sayi 4 ) sadece biri arada bazen aliyorum dedi.diger 2 sini ne kadar sikistirsamda yok almadim diye israr ettiler hatta biri o kadar sikinti yaptimki psikologa gitmemi istedi.bu arada ben agiz kokum oldugunu düsünüyorum. Tabi forumlara bakiyorum agiz kokusu burnumdan koku geliyor vs bunlari arastiriyorum.aralik civari dil pasi ile tanistim internette.lavabo ya geçtim yok artik sanki 1cm kalinliginda sari beyaz bir tabaka var .tabi bende onu sanirim kasikla temizlemistim o zaman hatirlamiyorum belkide firça ile ama ocak subattan sonra çay kasigi ile temizliyordum :D baktim dedimki sanirim sikinti bu yüzden oluyor. Daha sonra mide rahatsizligim devam edince çünkü çok yiyoruz yagli asitli vs midem mahfolmus ilerde doktorlarin dedigine göre Bende bi mide doktoruna gideyim dedim.gittim sikayetlerimi anlattim dediki su gün gel endoskopi yapicaz sana dedi .(bundan önce gittigim kbb yazma geregi duymadim benle dalga geçen oldu ben ne yapabilirim diyen oldu vs) gittim yapti 3 sey çikti iste mide fitigi mide kapakçiginin esnek olmasi vs suan tam hatirlamiyorum.ben ilk basta çok endiselendim burundan gelen koku kapakçik esnek ya burdan siziyor falan diye düsündüm doktor ilaç yazdi 2 tane su herkese verdiklerinden.kullandim ama 1 gram fayda görmedim. O siralar disçiye gittim önce mi sonra mi hatirlayamadim.disçiye anlattim sikintimi agiz kokum oldugunuda anlattim.disçi bakti çürükten kaynakli bir koku olmaz agzinda dedi istersen küçük bir çürük var oraya dolgu yapayim dedi bende yap dedim.yaptirdim. Bu arada bendeki sikinti agiz kokumun oldugunu biliyor ve hissediyorum fakat sorduklarim yok diyordu.fakat burnumdan koku geldigini sadece 1 ine söyledigim için sende sikinti yok diyorlardi. O zamanlar gerçekten agzim kokuyor mu kokmuyormu bende emin degildim fakat daha büyük bi sikintim vardi burnumdan gelen bir koku.otobüste bile oturamiyordum yukarda az 1 2 seyden bahsettim ama o yasadigim 4 5 ay 10 yil gibi geçti. Sonraa youtube da falan gezerken bademcik tasi ile karsilastim.koku yaptigini falan ögrendim.videodaki badecigini falan sikiyor bi sürü tas fiskiriyordu.bende öyle yaptim.bendede b tasi vardi.tabi ileriki zamanlarda dil pasi için kullandigim çay kasigini taslari çikarmak içinde kullanmaya basladim gerçekten çok iyi çikiyor. Bu arada o kasigi yikayip tekrar mutfak çekmecesine koymayi unutmuyorum.böööggg hhahah saka saka bi poset var ona kokuyorum. Artik bi nevi profesyonel olmustum forumlardan youtube dan falan.siraya koyuyorum.bi daha mide doktoruna gitmeye karar verdim onuda tanidik biri önerdi.devlet hastanesinde gastrolog uzmaniydi sanirim acayip ama acayip ilgilendi yani endoskopiyi kendisi yapti falan.onada herseyi anlattim.bana dediki bengeldim sende bi kaç sey var iste bu verdigim 2 ilaci kullan sonra bi daha gel sende pek bir sey yok dedi.iste pilori bakteri var mi dedim bakti sonuca yok dedi mantar i sordum oda yok dedi.iste acili yagli kola mola cips yeme 7 den sonra yeme vs bunlara dikkat edersen hiçbir seyin kalmaz dedi O siralar 70 kilodan 66 kiloya düstüm fakat doktorun dediklerini yapinca 7 den sonra agzima sudan baska bi sey koymayinca mide reflü meflü gece agza su gelmesi hiç biri kalmadi.çok sükür. O zaman sikintim benim bademcik ve dil pasi kalmisti bide sinüzit.kbb den burnumada baktirmistim bi sey çikmadi.kaldi bu bademcik. Sonra ramazan girdi sinavlar bitti bi çok dersten kaldim vs :D eve geldim.bu yil 5 6 defa hastalandim bende aileme ameliyat olmak istedigimi söyledim.özel hastanede tanidik bir doktor vardi.yanina gittim çok çok iyi ve yardim sever bi doktor burdan ona tesekkür ediyorum çok yardim etti.bakti bademcigime,delikler büyük koku yapar alinmasi lazim dedi.istersen yarin yapalim seni dedi.bende sasirdim yarin erken olur Çarsamba olayim bari dedim.(bu arada darbe girisiminden sonraki ilk Çarsamba oldum ameliyati)tamam dedi.fiyati soran arkadaslar vardi forumda doktor benden muayene ücreti almadi tanidik oldugum için ücret sanirim 50 60 tl bir sey.ameliyat içinde elimde olsa senden para almam ama hastane ilgileniyor para isi ile dedi oda 450 tl ydi onu verdik tabi. Kan man alindi falan geldik sabah indirdiler beni ameliyat yerine yatirdilar.sonra doktor geldi bana bengeldim sa dedi bende as (kisa yaziyorum)dedim sonra sag kolumdan damar yolu açildi bi seyler vermeye basladilar beni bi gülme tuttu sanirim narkozdan mi artik.güle güle uyudum.bademdigimi thermal wedding ile aldilar.ameliyat olacak arkadaslara thermal i öneririm. Uyandigimda tükürügümü yutamadim çok agriyordu bogazim.dondurma verdiler zar zor yiyebildim.5 gün boyunca puding su süt yedim 2 3 kilo verdim. 5 günün sonunda ilk yedigim yemek patlicandi oda bademgisimi kasindirdi zar zor yedim.1 hafta boyunca konusmadim.küçük dilim narkozun etkisi ile 1 hafta sarkik gezdim sirt üztü yatamadim bogazimi kapatiyordu.1 hafta dilimin üstü acayip derecede beyazdi.2.haftaninsonunda dil pasimin yüzde 5 i falan kalmisti.en merak ettigim sey burnumdan gelen kokunun geçip geçmedigi idi.benim burnuma gelmiyordu fakat bi test etmem gerekiyordu.dini bi sohbet veren bi yere gittim oturdum.test ettim artik koku kalmamisti.çok garip bu kadar basit anlatiyorum ama o kadar basit degil bunu yasayan anlayacaktir:D son 2 haftada ise yani agustosdan sonra artik çok rahat otobüste gidebiliyor birinin yanina oturabiliyorum çok sükür ya ben kisin birinin yanina oturamiyodum çok sükür.spora basladim biraz kas yaptim.omuz ve gögüs kasim belirginlesti hos bi görüntü oldu.kendime özgüvenim geldi.mesela bugun biri ile karsilastim lisede beraber oldugumuz biri.onla konusurken yanimizda bi makineye para yatiran biri ile sakalasmak(olayi anlatmam biraz uzun sürer)gerçekten hos bir sey bi arkadasinla konusurken rahat rahat derdini anlatman çok hos.dini sohbette rahat rahat oturmak gerçekten çok hos…vs kardesime sordum ameliyattan sonra hiç koku farkettin mi diye kardesimle baya yakin konusurum yok dedi. Derdimi anlatmaya çalistim anlatabildigim kadariyla noktalama yazim hatalarini anlatim bozuklugunu mazur görün.hatirladiklarimi yazdim bi sürü olay geçti birazda yoruldugum için burda biraktim.simdide asagida bi kaç tavsiye vermek istiyorum onlari yazicam. 1-kefir için. 3 haftadir kefir içiyorum suan birak ve google amcaya sor ne faydasi var diye bakalim nelerçikacak karsina. Bu arada kefir mayasi isteyenler olursa verebilirim çünkü sürekli ürüyorlar. 2-sikintinizi ailenizle paylasin en büyük destek ailem oldu benim. 3-sikintinizin ne oldugunu kesfedin burunda mi midede mi agiz kaynakli mi vs. 4-bu iste yeni iseniz bademciginizi bi kbb ye gösterin bademcik tasi vs var mi 5-delet hastanesine gitmeyin ben hasta oldum siz olmayin ya üniversite arastirma hastanesine yada özele gidin 6-asla pes etme kim ne derse desin. Aklima bunlar geldi foruma sürekli girmeye çalisicam sorulariniz olursa cevaplamayi düsünüyorum. Kisin yasadiklarimi anlatmaya devam edebilirim ileriki zamanlarda 1 saattir yazi yaziyorum iyi forumlar umarim bu sikintilardan kurtulursunuz |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Bengeldim nickli arkadasim yazinin tamamini okudum hikayen benle ayni bende o sikintilari çekiyorum bende bu sorunun yemek borusunda veya bademcik bölgesinde bakteri üremesi oldugumu düsünüyorum önceden bendede siddetli reflü vardi bogazimi tahris etti su içerken yutkunduktan sonra bogazimdan koku geliyo doktora gidiyorum klasik laflari biseyin yok devlet hastanesi tabi bunlar arastirma hastaneleri de dahil bende Ankara da yim aldircam bademcikleri geçmesede hafiflesin bu arada bencede disariya koku veren bademcik soluma yollarindan kaynakli sinifta benim arkadaslarimda burnunu kapatip tislamaya basliyorlar :)
|
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler paylasimin icin 'bengeldim'.
Ne mutlu sana ki hemen kisa bir sürede atlatmissin. Bizim gibi 10, 15, 20 yildir bogusmuyorsun bu sorunla. Umarim hep su an ki gibi kalir ve asla geri gelmez. Bademcik tasi konusuna hic egilmedim, incelemeye elim gitmiyor, neden orada degildir diye..bir de alinmisti bende cocukken. Yine de deneyecegim. Camur, haklisin, ama iste hangi otoimun hastaligi oldugu belli degil. Bende belirti cok, hangi hastaliga yorsam bir tutari oluyor. :)) Son yillarda bir de vücutta asiri kasinti eklendi bu belirtilere..Bu, karaciger/safra baglaminda bir anlam ifade edebilir galiba. Bir tomografi cektirmek istiyorum aslinda..Ama artik üsengeclik oluyor bazen. Zaten yine bir sey bulamayacaklar diye vaktimi ve enerjimi harcamaktan biktim. Òte yandan oturdugumuz yerde pinekleyince de hayat diye bir sey olusmuyor. Yani sanki herkes hayatin irtasinda- acisiyla mutlusuyla, ama ben acimla da sevincimle de disarilarda bir yerlerdeyim gibi. Kendi kendime. Katilmiyorum hissi.Yokum gibi. Bu bastirinca yine gücümü toplayip bir adim daha ve bir adim daha atiyorum. Neyse lafi uzattim. Zaten hepimiz bu ve benzeri duygulari biliyoruz, dramatize etmek istemiyorum..ama hüzün bastiriyor iste ara ara. :) |
|
![]() |
|
bengeldim
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
Ya ben bu basligi soru cevapta acmamistim burda cikti bende bi sikinti var sanirim
Amazon devlet has. Ile vakit kaybette git arastirmaya bi an once aldir tabi doltor tavsoyesi ile Bezgin behlul yasin baya buyuk sanirim evlimisin ve esin bunu sikinyi yapiyor mu ? |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
Tamam dogru yere acmisiz
Sorulqtiniz olursa 1 2 gune bir bu basliga girip cevaplamayi dusunuyorum |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Bengeldim bir çok ortak yanimiz var kokuyu bende 2015 in basinda fark ettim üniversite 1.siniftim ozaman ögrenciligin verdigi rahatlikla beslenme düzenim senin gibi düzenli degildi bendede reflu var dilimde bazen pas geçiyor ama çogu zaman var benim koku çok agir degil galiba yakinlarimin tepkisine bakiyorumda burun kapatan hic olmadi tek ve ortak tepki birisi sikintiya girer ya derin nefes alip verir herkesin tepkisi bu sekil oluyor,sanirim koku bir kaç metreden hissediliyor bende bazen artiyor bazen normal seyrinde ilerliyor ama hep var hic geçmiyor sorum yemeklerden sonra karin bölgesinde tikanma hazimsizlik oluyormuydu birde yutkunmada güçlük cekiyormuydun benim bogazimda çikmayan bir balgam var sanki.
|
|
![]() |
|
by_arda2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
Geçmis olsun :)
Özelden sormustum ama birde burudan diger arkadaslara sorayim. Bademcik burundan koku yaparmi? Benim koku burundan geliyor.(çok nadir hissediyorum) ve gelen koku agiz yoluyla da daha uzaklara tasinmasina sebep veriyor. Kbb doktoru banada bademciklerim çok büyük demisti. Arkadaslar eger bademcik burundan koku gelmesine etken ise bende aldiryaim haftaya. |
|
![]() |
|
marln
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ben 8 sene falan kabizim, karnimda bazen ses cikiyor,istahim yok cunku hep tokmusum gibi hissediyorum karnimda bir agirlik var,surekli bi halsizlik var,karnim ayrica hep sis, bide midem bulaniyor.hocam boyle belirtiler gosteren ve nefes kokusu yapacak hastalik varmi.gastrolojiye gittim pek ilgilenmedi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evet. Kabizligin nefes kokusu yaptigina dair ölçtüklerim ve delillerim var.
-M |
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Benim her yemekten sonra karnimda rahatsizlik oluyordu siskinlik asiri gaz vs. Kefir içmeye basladim faydasi var nefes kokuma etki edip etmedigini bilmiyorum ilk içisim karnimda rahatlama oldu tavsiye ediyorum arkadaslar
|
|
![]() |
|
Mkkk
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Agustos-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bademciklerin aldirmak için özel hastaneye gittim ben emekli sandigiyim yani suan sgk ya mi baglandi bilmiyorum ama doktor bana 1300 e yakin masraf çikar dedi ameliyat totalde .....ben geldim ve diger arkadaslar hastanenin beni kaziklamasi imkansiz ama fiyat bir böle.........
|
|
![]() |
|
Mkkk
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Agustos-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Fiyat neden böle arkDaslr. Anlayamadim doktor 500 450 e ameliyat yapan varsa ben de aldiricam dedi anlamadim sastim kaldim.....cevap bekliyorum beyler bidr taksit oluomu :))))
|
|
![]() |
|
mehmet27
![]() ![]() ![]() |
Bugun parmagimla bademcikleri kurcaladim biraz derinlere dogru gidince yutkundugum zaman gelen kokuyu aldim biraz daha sert davrandim bademciklerimi sikmaya basladim nohut tanesi buyuklugunde b.tasi geldi.baya yuvalanmis ben bu kadar cok tas gormemistim daha once agiz kapaliyken kokusu burundan cikarki acaba ve etkisi 1 2m ye etki edermi bogazimin SIKINTILI oldugu farkettim ins sorun bademcik kaynaklidir
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
mkkk 1300 ne arkadasim o doktor gelsin 3 defa yaptirayim bad. ameliyatini baska özel bir hastaneye git
mehmet27 o çikardigin bad. taslarini kokla bakayim les gibi kokuyor :D beyler biraz sonra arastirmalarimla ilgili bi kaç yararli seyler paylasicam hadi bakalim |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
simdi sizlere çok önemli çalismalarimi paylasicam bence dikkatli okumanizda ve arastirmanizda yarar var
bu arada doktor ben ameliyattan çiktiktan sonra babama bademcikler resmen çürümüstü dedi yazmayi unutmusum o ygzdendi yani sikinti illa sizde tas var diye bu sikinti olacak diye bi sey yok gelelim benim arastirmalarima ilk önce burayi okuyun https://kefirtanesi.com/evde-bagirsak-mantari-testi/ yazida geçen ; Kandida, agiz, kulak, burun, bogaz, mide, bagirsak, vajina gibi birçok organi etkileyebilir. bu arada kandida tam olarak ne bilmiyom :D heliko bakteri türü gibi bi sey sanirim kötü huylu yani Bagirsaklarda kandidanin arttigini basit bir testle anlayabiliriz. Bir bardak içme suyuna sabah aç karnina tükürün ve 15 dakika izleyin. Eger tükürük suyun üstünde kaliyorsa saglikli bagirsak florasina sahipsiniz. Eger tükürük dibe çöküyorsa, saçak gibi asagiya iniyorsa, kar yagmis gibi oluyorsa veya suya raki konmus gibi bulaniyorsa kandida bagirsak floranizi bozmus demektir. bunu deneyin aydinmur bunun kesinligi nedir ben tam bilmiyorum fakat bilgin varsa bizi aydinlatirsan sevinirim. https://kefirnedir.gen.tr/kefir-agiz-kokusunu-onluyor/ okuyun bi yer daha vardi onuda bulursam paylasicam bi dk http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1809 eskiden bi entry girilmis fakat önemsenmemis http://www.sabah.com.tr/yasam/2012/10/23/mayali-gidalarin-az-tuketilmesi-vucudun-mukemmel-dengesini-bozuyor dedigim yer burasi okuyun gelin simdi beyler ben iddia ediyorum ki mide bagirsak kaynakli agiz kokusu olanlarin sikintisi kötü bakteriler ve yaptigi koku yani bakteri floryasinin bozulmasi,eger antibiyotik aldiginizda agiz kokunuz azaliyorsa ve birakinca tekrar basliyorsa çözüm beyler kefir. insan vücudunda 100 trilyon bakteri var iyi kötü huylu bunun sanirim yüzde 70 90 i yararli olmasi lazim eger bu bozulursa koku olusmasi kaçinilmaz not : benim iddam 1 kasik kefirde ise 100 milyon yararli bakteri var yani 1 kasik kefirde bagirsaklardaki bakterilerin binde 1 i kadar bakteri var bence bu rakam çok iyi ve kefir dogal (bu arada anlatim bozuklugu vs olabilir burdaki not defterinden yaziyorum k bakma) neyse beyler idda ediyorum bu sikintilari yasayanlar kefir içince ins kurtulacak tabidogal olarak kefir mayasi bulmaniz lazim ankarada denek olarak kullanabilecegim bi tanidigim ismimnefarkeder var bide amazon ama tanismadik onla bu arada benim günde 1 litre kefir içtigim oldu çok uzattim farkindayim bu kadar yazmamim nedeni bi kefir markasi bana sponsor oldu ondan yaziyorum :D ahahhaha keske olsa neyse beyler ve aydinmur görüslerini yazarsan sevinirim |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
@bengeldim
Hayir evli degilim, evet yasim büyük. Baska birisiyle bir ömür birlikte yasamayi düsünmeyi asla aklimdan gecirmedim bu sorun meydana ciktiktan sonra. Yani tahammül edebilecegim bir sey degil. Son paylasimina dair..Seni üzmek istemem, ama bunu (tükürük testini) ilk 2002/2003 yilinda okumustum nette. Alman agiz kokusu forumunda bunu paylasmislardi ve herkes deli gibi bardaklara tükürüp sonuclari paylasiyordu. Neticede bunun bilimsel acidan bir tutarliligi pek yok kanimca. Galuba bu forumda da bir kac defa paylasilmisti bu soru. Murat hoca da böyle bir testin degersiz oldugunu yazmisti. Arladaslar benim merak ettigim su: Diyelim ki bagirsak florasi oldukca bozuk, sürekli asiri derecede kötü gazlar üreten bakteri türlerinin faliyeti söz konusu. Sindirimi hizlandirici, bagirsaga zarar vermeyen bakteriler azinlikta ve var sayalim ki candida cok yogun bir düzeyde yayilmis ve tespit edilmis... Önemli olan sizce de bunun kökünde yatan neden degil mi? Yani neden A kisisinin bagirsagi bu durumda ve B kisisinin bagirsagi düzenli ve gerektigi gibi calisiyor? Burada otoimmün hastsliklar, alerjiler ve yasam stilimiz akla gelebilir mi. Ya da en dogrusu Murat hocaya soralim, bunun nedenleri nelerdir hocam? Ve hangi diagnostik yöntemleri önerirsiniz? Bunun bir cözümü, teshis yöntemi yok mu? Tesekkürler.. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Soru net degil. Yeterince özgün degil yani bir noktaya yönelmis degil. Daginik bir soru. Bu sebeple bir sey konusamiyorum
- Sunu söylemekte tekrar fayda var: Bardaga tükürüp bagirsaktaki kandidayi anlamak gökyüzüne bakip pilavin tuzunu anlamak kadar isabetsizdir. Öte yandan bagirsakta zaten kandida vardir. kandida olmalidir. Bulunmalidir. Saglikli insanda bagirsakta kandida olur zaten Daha daha daha ötesi var: kandida agiz kokusu yapmaz. Veya simdilik elimizde bir delilimiz yoktur. 1 deli 1 tas atiyor, 40 kisi çikaramiyor. Kim nasil uyduruyor bu kadar hurafeyi anlamak için kimin bu isten kimin çikar sagladigina, para kazandigina bakmak lazim. -M |
|
![]() |
|
Camur
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Su mesajindaki alerji konusu çok dikkatimi çekti çünkü bende tek bulunan buydu.Bir arastirma hastanesinin ilgili tüm bölüölerine gittim endoskopi kolonoskopi temiz sadece antral gastrit ama baslangiç seviyesi ve konun kaynaginin o olmadigini anladi dr dis çektirdim bademcikler alinacak sadece alerji kisminda doktor bunun tedavisi yok ömgr boyu çekersin dedi alerjiler koku ile ilgili olabilir mi bi fikri bilgisi olabn??
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
aydinmur peki kefir hakkindaki görüslerin nedir agiz kokusu açisindan
ben ise yaradigini idda ediyorum eger sikinti mide ve bagirsaklardaki kötü huylu bakteriler ise |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
@bezginbetül senin adina çok üzüldüm ya yani böyle bir sikintidan dolayi evlenememen.ins sagligina kavusursun .
bu arada sendeki sikintilar neler ? neler yaptirdin bu güne kadar. |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
bu arada onca sey yazdim sadece tükürük testi hakkinda bi seyler söylediniz üzüldüm simdi
diger seyler hakkinda ne düsünüyorsunuz |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
@bezginbehlül yukarda paylastigim sitedeki yaziyi okusaydin nedeni orda yaziyor
yedigimiz hazir gidalar kola cips vs ne kadar yiyecek varsa böyle bagirsak florasini bozuyor o yüzden . |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
BezginBetül
![]() ![]() ![]() |
@bengeldim
Açikcasi evliligin eksikligini hissetmedim pek. Derdim bu sorundan kurtulup sosyal hayatimda kisitlanmamak. Insan evlenmek icin yasamamali. Simdi bunu evli olmadigim icin yazdigimi düsünebilirsin belki, ama bu konuda oldukca samimi ve dürüstüm kendime. Sorunum sadece agiz kokusu, gerisi önemli degil. Bagirsakta kronik bir bozuklugun bence iki türü var. Birisi yeme icme, uyku düzeninin bozuklugu ve stres ile alakali diye düsünüyorum. Digeri ise yapisal bir durum. Genetik ve yapi sonucunda otoimmün hastaliklar, alerjik reaksiyonlar varsa vücutta, bunu düzeltmek daha zor. Mesela kas sistemi ve kolajen dokulari cok gevsekse ve güclü bir doku olusmamissa yapisal nedenlerden dolayi, bagirsakta 'leaky gut' diye bir isim uydurduklari sendrom olusabilir. Ki bu durumda söz konusu sadece bagirsak dokusu degil, vücudun tüm dokularinda bir gevseklik vardir ve hastalik aslen budur. Neticede bagirsaktaki gazlarin solunum sistemine karismasi sonucu dogar ve insanin nefesi bagirsakti gazlar gibi kokabilir. Ya da vücudun kendi dokularini yok etme girisiminin önü alinamiyorsa,bagisiklik sistemi tarafindan aslinda yok edilmesi gereken organizmalar bol bol üreyebiliyor, yararli organizmalar var olacak ortami bulamiyorsa, ya da kan ve hücrelere yeterince oksijen karisamiyor/ulasamiyorsa bunun tibbi tedavisi gerekebilir. Yani yeme icme degisikligi her iki örnekte de bagirsak florasini düzeltebilir, ama eger kökende yapisal bir sorun varsa ayriyeten de bir seyler yapmak gerekebilir. Mesela otoimmün hastaliklari olan kisilere bazen bagisikligi bastiran ilaclar verilebiliyor. Ama önce probiyotik&yeme içme düzenine yogunlasmali. Defalarca yazmistim bunu baska konu basliklarinda. Murat hocanin son paylasiminda iyilesen bir arkadasin da ifade ettigi seylerle örtüsüyor. |
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
2 3 gün önce hastalandim grip oldum vede dil pasim tekrar olustu eskisi kadar degil belki onun yarisi kadar dün iyilestim geçti yani hastalikla dil pasi arasinda bir baglanti var
benim görüsüm ölen bakteriler orda toplaniyor yada vücut savunmasi düstügü için orda bakteri ürüyor o zaman dil pasi olanlarda bagisiklik sistemi ordaki bakterileri öldürmeye gücü yetmiyormu aslinda hepsinden önce sormam gereken dil pasinin maddesi ne ölü hücreler mi zararli bakteriler mi ? not:hepsi benim görüsümdür kimseyi baglamaz |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
bu arada iyilestigimden beri bende bi sikinti basladi hep ya tekrar koku baslarsa naparim diye düsünüyorum sikinti yapiyorum murat hocanin bi sözü vardi bi yerde
problem yoksa kokuda yok koku varki bi sikinti var yani bi sikinti olmadan kokuda olmuyor neyse iyi forumlar |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
msms
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 40 |
![]() ![]() ![]() |
Bengeldim son durumun hakkinda bilgi verir misin?
|
|
![]() |
|
saksafon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ekim-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Kardesim, ne güzel bir heyecanla yazmissin bravo sana. Okurken aldim enerjini. Umarim sagligina kalici olarak kavusmussundur :)
|
|
![]() |
|
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Bengeldim kardesim benim ameliyati nerde oldugunu kime oldugunu söylermisin bende aldircam bademcigi
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
iyi geceler arkadaslar
google a girerken altta sik kullanilan siteler var uzun zamandir unuttum giremiyodum simdi gördüm bi bakayim dedim msms suanki durumum ameliyat olmadan önce dilimde sari bi tabaka olusurdu 20 25 dk kasikla temizlerdim o derece o yok fakat eskisine göre yüzde 10 15 bi beyaz tabaka oluyor onuda dis dirçaladiktan sonra üzüm sirkesi ile dislerimi firçalarken firçanin arkasi ile kaziyorum sabah tüm gün yetiyor 7 8 dk sürüyor toplam, hesapladim agiz kokum çok sükür yok çok rahatim. 1 yila yakin bu illeti çektikten sonra her gunun kiymetini biliyorsunuz mesela bugun 1 kisiye adres sordum sohbet ettik sonrada 2 patenci ile tanistim 1 saatten fazla beraber sürdük ve bi yerde 15 kisinin oldugu bi projeye katildim geçen yil olsa bunlari yapmamin imkani yoktu bunlari anlatmam hos mudur bilemiyorum umarim yanlis anlamazsiniz. psikolojik olarak çökmüstüm.simdi çok sükür iyiyim. saksafon tesekkür ederim umarim sende kurtulmussundur amazon mesaj attim bu arada geçenlerde sirkeyi kesfettim agzinizi su ile seyreltip sirke ile çalkalayin disleriniz ve dilinizin üstü gicir gicir oluyor asla pes etme |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
aga bu bademcik tasi olup olmadigini insan hissedermi nasil hisseder sen nasil hissettin var olup olmadigini nasil anlariz bademcik amelyati kesin çözümmü? agzimizin içinde beyaz tas gibi seylermi görmemiz lazim bademcik tasi için |
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
bazenhissediyor ben youtube daki videolari izledikten sonra farkina vardim bendede olduguna bademcigini sikacaksin aga bu kadar basit yada git bi kbb doktoruna benim bademcigime bakicaksin tas varmi yok mu diye bu kadar basit
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
beyler bayanlar söylememisim bu arada dünyalar güzeli bir kiz arkadasim oldu tüm forumun bi hayirli olsununu alirim bu kadar basitmis iste is darisi sizin basiniza
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
Funda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
Hayirli olsun Bengeldim.Ne mutlu sana yüzümüzü güldürdü n darisi bizlere insallah🤗💖MUTLULUGUN DAIM OLSUN Sevgiler
|
|
Tükenmislik
|
|
![]() |
|
Cekince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mart-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Yani bengeldim sadece bademcik ameliyati ile kurtuldu öyle mi, su keçiboynuzu özünü de denedikten sonra toplanin ameliyat randevusu almaya gidiyoruz:))
|
|
Biktim
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
tesekkürler
cekince fakat benim bademciklerim doktorun dedigine göre resmen çürümüstü.yani sendeki çok farkli bi nedenden dolayi olabilir dil pasi çürük bi kaç dis geniz akintisi vs... hani bi kaç doktora basvurmadan kesinlikle ameliyat olmayin.ama bademcik ve tasinida göz ardi etmeyin bence çok önemli bir konu ve neden.iyi forumlar |
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
bu arada sakasina söylemissin fakat ben yinede söyleme ihtiyaci duydum tesekkürler
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
by_arda2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
bu konuyu takip ediyordum. Gittim bademcigimi aldirdim 4 gün önce. Koku konusu bir yana ben çok hasta oluyordum bogazdan. Doktor bana ben seni muayene ederken bana pek bisey gelmedi desede alin hocam dedim ve 250tl ücret ile özelde oldum. Ameliyatdan sonra doktor geldi, muradina erdin mi diye birde espiri yapiyo ben orada yutkunamazken :)
Neyse yarin 5. gün ve halen yutkunamiyorum sivi ile besliniyorum. sanirim yasin 23 olmasi da etki ediyor. Kaliteli beslenemedigim için agiz içinde beyaz af dedgimiz yaralardan çikti ki aci iki katina çikti.Dilim ise bembeyaz. Normal beyaz degil. kirmizilik yok denecek kadar. Sadece süt ürünleri ile beslenmemin etkisinden mi bilmiyorum Süre boyunca agiz bakimi minimuma indigi için sanirim dis etimin küçük bir yeri hafif sis kirmizimsi olmus. Geçer insallah kendi kendine. Bengeldim'e Sorum: sesin degisti mi? benim sesim inceldi biraz. ayrica hayirli olsun. senin kadar sevindim. Insallah bizede nasip olur. Okulda son senem, iyilesirsem ben de bizim karadeniz kizina açilacagum :) |
|
![]() |
|
Cekince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mart-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Evet bengeldim espriye vurdum,ama açiklama yapman iyi olmus. uzun süredir bademcik konusuna takmis haldeyim bademcik taslarini tamamen temizlesem de koku oldugunu farkedince mideye yöneldim.zaten ameliyat korkum var, üstelik sorun bademcik degilse bos yere aldirmis olmayi hiç istemem. dis kbb gastro doktor sürecini bastan almakla geçecek sanirim ömrüm...
|
|
Biktim
|
|
![]() |
|
bengeldim
![]() ![]() ![]() |
sesimde degisme olmadi en azindan ben farletmedim zaten 5. günde konusamiyordum bi 10 gün daha bekle sonra sonuçlari bi daha yaz dildeki beyazlik normal bendede vardi 2 hafta sonra kayboluyor onlar.umarim faydali olur bende sevindim adina
|
|
asla pes etme
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
aga googlede biraz arattim iste agizin içinde beyaz seyler olmasi sartmi oldugunu bilmek için , bide ben oraya elliyemiom göremiyorum agzimi tam açamiyorum kendi bakma olaganim yok gibi , bide sende dil pasi ve bu pasta kötü koku yemek artigi birikimi oluyomuydu bademcigin alininca degisim oldumu bundan bahsedermisin aga tesekkürler |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |