|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Engin Aslan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16-Mart-2023 Saat 01:55 |
Murat Aydin hocada agiz kokusu testi olmustum tip1 agiz kokusu hastasi oldugumu söyledi. Murat Aydin hocanin muayenehanesine Istanbul'daki kalkip Adana'ya gittim ve hiçkimseye de söyleyemedim utancimdan. Gittigimde dis eti kanamam olmasi sebebiyle Tip1 agiz kokusu hastasi oldugumu söyledi ve diger kaynakli agiz kolumun olmadigini teshis etti her adiminda da bana anlatarak kalbimi mutmain etti sagolsun. Bende bu sayede sadece dis hekimlerine gittim Istanbula ve sonunda iyi bir periodontolog buldum. Sirasiyla küretaj, üç yerde flap operasyonu, kanal tedavisi ve kanal tedavisi olan disin kök kisminin alinmasi islemleri yapildi. Dis eti kanamam durdu ve agiz kokum kalmadi suan için. Murat Aydin hocatip1 dedigi günden sonra dis hekimlerinden hangi konuda yardim istemem gerektigini bilmis oldum ve insallah çözdüm bu durumu.yoksa KBB, Gastroloji, Dis hekimligi demeden hepsini dolasip sonuca ulasamayacaktim.suan agiz kokum yok gibi ama ileri de tekrarlar mi bilemiyorum insallah tekrarlamaz. Menfi veyahut müspet her gelismede buradan paylasacagim. Herkese iyi günler dilerim.
|
|
![]() |
|
sifa_95
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Çok geçmis olsun, umarim kalici bir sifa olmustur size.
Bu koku olayinin kaynak noktasi herkeste çok farkli. Benim de dis eti, dis sorunlarim vardi ama kokudan bagimsiz bir sekilde tedavi oldum. Yani kokuyla baglantisi oldugunu ilk zamanlar hariç hiç düsünmedim sirf saglik için. Ama kokuda geçmedi zaten tedavi olunca. Dis sorunlarindan kaynakli kokular nasildir bilemiyorum daha hafiftir belki. Dilde pas yoktur mesela.. Bunlar bana çok degisik ve zor gelmiyor açikçasi. Çünkü zaten ben daha bu forumu kesfetmeden hiç arastirma yapmadan sorununun dis ve agiz içi oldugunu düsünüp dis hekimlerine gitmistim. O tedaviler sonrasi da degismemisti durum. Çok uzun yillar forumu ziyaret etmemistim. Yeniden döndüm ve okuyorum iyilestim yazanlari da hala bir arpa boyu yol katedilememis. Söyle kurtuldum 3 senedir hiç kokum yok, kesin çözümüm de su oldu benim koku kaynagima göre diyen yok mesela. Bilmiyorum neden böyle. |
|
![]() |
|
Xx1xX
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba öncelikle benimde dislerimin belir bölgesinden gelen degisik bir tat var ve sigara yaktigim andan itibaren degisik bir koku olusturuyo doktora gittigim zaman gözle görülür bir sey olmadigini söylediler siz de buna benzer bisey oluyormuydu sigara kullaniyorsaniz ben 2 ay oldu sigarayi birakali sadece yine oluyormu test etmek için bir tane içiyorum arada fakat durum yine ayni
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
Sigara kullanmiyorum agzimda kötü tat ve genizimde akinti olunca agiz kokusu hissediyorum. Bende dis kökü iltihabi vardi o dis eti kanamasi yapiyordu ve belki de beni kronik sinüzit eden bu iltihapdi. Eger zamanla sinüzitide atlatirsam agiz kokum tamamiyla geçer diye umuyorum. Ve sebebi o vakit anlasilmis olur ki dis kökü iltihabi idi.
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Geçmis olsun Engin Aslan. Iyilesmeden önce kokuyla ilgili nasil sorunlar yasadiniz? Kokuyu nasil fark ettiniz vs vs
Dis kökü iltihabi oldugunu doktor mu fark etti? Flap operasyonunu ilk kez duydum. Anladigim kadariyla Dis etini kaldirip altini temizliyorlar. Zor bir operasyon mu |
|
![]() |
|
Xx1xX
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2023 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Suan bende sigara kullanmiyorum kardesim fakat test etmek amaciyla arada bir içiyorum durum ayni ve dislerimin belirli bir noktasindan geliyor bu tat fakat doktorlar gözle görülür bisey olmadigini söylüyorlar film sonuçlarinada bakarak
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokumu çogu zaman kendim farkediyordum. Agzimda kötü tat bogazimda takaniklik oldugunda agzimin koktugunu biliyordum. Ayrica bu zamana kadar birkaç kisi agzimin koktugunu söylemisti ve söylemeyip bir anda yüzünü çevirende hayli insan olmustu. Dün aksam çikan tek 20'lik disim ile yanindaki azi disimin arasina dis ipi geçirip temizlemeye çalistim normalde oraya dis ipi girmiyor deyip temizleyemiyordum. Dün yine girmedi ama dis etine travma yasattim. Bugün sabah kalktigimda o tat ve koku yine vardi ve tükürdügümde uzun aradan sonra tükürdügüm kanliydi. Dis eti problemleri bence en büyük agiz kokusu sebebi. Öyle bir durumdayiz ki agiz kokusu üç gün kesilince umutlaniyoruz bitti saniyoruz. Ama dis etim iyilestimi belki tekrar geçer agiz kokusu. Flap operasyonu pek agrili degil ama sonrasinda birkaç hafta dikkat ettim. Sert ve sicak seyler yemedim. Benim agiz kokuma sebep dis eti kanamasi anlayacaginiz. Ne zaman dis eti kanamam olmadi agzim ferah, kokmuyor ve burnum açik. Sahsi düsüncem dis tasi ve gerekirse küretaj yaptirmali dislere çürük iltihap temizlenmeli disler Murat Aydin hocanin dedigi gibi orta sert dis firçasi ile temizlenmeli. Disler dis etinden dislere dogru firçalanmali ve dis ipi yerine arayüz firça kullanilmali. Bende dis eti çekilmesi oldugu için Murat hocanin dedigi gibi degil dis etinden dise dogru firçaliyorum ve küretaj flap kanal sonrasi dis eti kanamam %90 azaldi.
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar sizlerden ricam forumdaki profil bilgilerinize e posta adreslerinizi yazmaniz. Bir süre sonra çekip gidiyorsunuz size kimse ulasamiyor bu siteye de girmediginiz için. Belki de bir kisinin koku sorununun giderilmesine sebep olacaksiniz vereceginiz tek bir cevapla ama size ulasamayacak insanlar. Gerçek e postasini vermek istemeyen de mutlaka yedek bir e posta adresi vardir onu yazsin lütfen profil bilgilerindeki iletisim kismina.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Herkes epopsta adresini profiline yazsin. Bunu sizin disinizdakiler görmez Eger bir gün sifrenizi unutursaniz, hesabiniza ulasabilmeniz için eposta adresinizin girilmis olmasi sarttir. |
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Tedavi oldugum ve kanal tedavisi yaptirdigim disim ile diger azi disimin arasindan yine kan gelmeye ve agiz kokum olmusmaya basladi. Periodontolog dis hekimi söyledi oradan kan geliyor diye bende o bölgeye arayüz firçasi soktugumda sadece oradan kan geldigini gördüm. Doktorum haftaya tekrar bakacak ve yeni bir tedavi düsünecek. Murat hocadan muayene olurken bazi sorular sormustu ve cevaplayamamistim. Bu sorular benim dislerim ile ilgiliydi. Ne yazik ki kendim hakkinda dahi bilgi sahibi degilim bu yüzden doktorun isini kolaylastiramiyorum. Belki benim gibi baska arkadaslarda vardir forumda.Evvela insan kendine hekimlik etmeli. Umudunuzu yitirmeden kendiniz hakkinda gözlem yapin kardeslerim sonuca ulasmaniz kolaylasacak. Yine de umutluyum zira gördügüm ve doktorumun gördügü kadariyla sadece bir sorun var o bölgeden kan geliyor hep ve o tedavi edilirse agiz kokum son bulacak gibi.
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 397 |
![]() ![]() ![]() |
Bu eleman dis taslarini temizletmis ve koku tamamen gitmis. Kokunun bademcik tasindan ya da geniz akintisindan geldiginden eminmis ama dis hekiminin önerisiyle tartar temizligi yaptirinca kokudan tamamen kurtulmus.
tikla |
|
![]() |
|
Anonim Tosbaga
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazig Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam son durum ne kurtulabildiniz mi bu problemden
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Engin Aslan, size tip-1 teshisi mi kondu?
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Sonunda sifreyi hatirladim ve giris yaptim. Kardesim Murat Aydin hoca Tip-1 agiz kokusu teshisi koymustu. Dis eti kanamasi, dis eti cebi vardi bende ayrica kbb'da muayene oldum nazal polip hastasiymisim. Dis etlerime flap yapildi ama geçmedi koku, bir disim vardi kökünde erime olan ona kanal yapildi yine de oradan kan geliyordu o disi çektirdim ve artik dis eti kanamam yok denecek kadar azaldi kan göremiyorum ama tükürügüm bazen sari bazen açik pembe gibi bir renkte geliyor. Agiz kokum bu sayede bayagi azaldi. 20'lik disim var iki tane üstde biri yari gömülü digeri gömülü. Gömülü olan sinüslerin içinde olabilir mi diye düsünüyorum ikisini de çektirecem belki sinüzite sebep olan ve dolayli olarak agiz kokusuna sebep olan da bunlardir. Tig-1 arti sinüzit sebepli olabilir tip-1 çözümü için dis eti tedavisi gördüm %80 oraninda azaldi koku. Dis eti kanamasi olanlara tavsiyem en büyük sebep bu Murat hoca ve diger doktorlarda zaten söylüyor bende bunu tecrübe ettim size tavsiyem dis eti kanamasi olan uzman bir periodontologa görünsün ve tedavi olsun.
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Hocam disimi çok sert firçaliyorum bazen bunu farkettim. Pilli dis firçalari fazla bastirilinca durarak uyari veriyormus. Bu sebeple onlari kullanmam uygun olur mu?
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Dis kanamasi her zaman var miydi yoksa dis firçalarken mi oluyordu? Bende küçükken elma isirirken olurdu simdi bazen dis firçalarken bazen sabahlari kalkinca dis etimi emip tükürünce kanama oluyor.
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Evet ne yazik ki diseti kanamam hep vardi zaten bu diseti kanamasi agiz kokusunun en büyük sebeplerinden. Bende disimi emince disetimin kanadigini görüyordum. Suan ise tükürügüm sari geliyor. Sanirim Disetim daha iyi ama nazal polipim var o sari tükürügün sebebi bu olmali.
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Herkese iyi günler dilerim. Hastaliktaki seyri sizinle paylasmak istedim. Çikan tek 20'lik disim olan sol üst çenemdeki disi bes gün evvel çektirdim ve 3 gündür agiz kokum kesildi ya da ben farketmeyecek kadar azaldi. Nadiren sigara içen biri olarak dün aksam deneme maksatli sigara içtim birkaç dal ve sigara içince olusan o asiri kötümkokuda olusmadi yalniz burnum hafif tikali gibi nazal polip hastasi oldugum için sanirim. Murat Aydin hocadan agiz kokusu ölçümü yaptirmistim ve bana dis eti problemim sebebiyle ve faranjit nedenli agiz kokumun oldugunu söylemis ve tomografi istemisti sinüs için. Ben sunu anladim ki Dis Hekimlerinin dedigi gibi agiz kokusunda en büyük sebep dis ve dis eti sorunlari. Bir müddet daha agiz kokumun gittigini düsünür ve sorun çikmadigini görürsem ikinci kez murat hocadan test olmayi istiyorum kalbimin mutmain olmasi için. Hocam bir sorum olacakti size de uzun yillar dis eti kanamam vardi acaba kemik erimesine sebep olmus olabilir mi.
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Gömülü müydü 20 lik disiniz? Bir de antibiyotik verdimi doktorunuz
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Gömülü degildi diger azi disleri gibi çikmisti.Benim çene kemigimde erime ve dis etlerimde ceb oldugu için sürekli dis etlerim kaniyordu. Küretaj, Flap tedavileri görünce azaldi ama kesilmedi bende bir türlü göremiyordum kanayan yeri acaba bogazdan ya da daha asagidan mi geliyor diye düsünüyordum. Birgün 20'lik dise pamuk koyunca kanin oradan geldigini anladim.Dis hekimine gidip çekmesini istedim önce gerek yok dedi ben israr edince çekti ve kanama durdu.Herhangi bir ilaç yazilmadi.
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2022 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Him sizinki agiz içi kaynakliymis demekki. Geçmis olsun Allah bir daha yasatmasin
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Allah razi olsun tekrarlamasi halinde buradan yine yazacagim nacizane tavsiyem periodontolog ve dis hekimlerine görünmemiz lazim kbb gastrolojiden evvel.
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Tip 1 teshisi konulduysa neden sinüzit için tomografi istendi? Sinüzit tip2 degil mi?
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Evet. Tip1 var ancak tip2 de dahil mi diye istendi ve nazal polipde çikti. Ikisi ayni anda oldugu için agiz kokum çok fazla ve kötüydü. Ikisinide kontrol altina almaya basladigimda hayli azalmis oldu. Anladigim su ki agir bir sinüzit de ve eksik agiz bakimi sonucu nükseden dis eti iltihabi da koku tekrar siddetlenecek bunlara dikkat edecek hayat boyu.
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Cihaz, kokunun tipini ve kaynagini net olarak bulmuyor mu? Ölçüm souçlarinda Tip1 + Tip2 diye çikmadi mi?
|
|
![]() |
|
chipset
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Nisan-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Herkese merhaba, foruma farkli zamanlarda denedigim seyleri yazmistim ve hiçbirinde kalici fayda saglayamadim ne yazikki. Özet olarak mide ameliyati olmustum, burun ameliyati olmustum, bademciklerimi aldirmistim, Dolgular, çürükler hepsi hallolmustu ama koku tarafinda hiç ilerleme saglayamadim. Son yillarda hep bagirsaga odaklanmistim bende pek çok kisi gibi, ama bagirsakla ilgili de denemedigim kür, probiyotik vb kalmadi. Evet sonuca gelirsek geçenlerde ayiptir söylemesi bir et yemegi yemistim, kürdan bulamadigim için evde hiç kullanmadigim bir dis ipi vardi, onun sayesinde dis aralarindaki parçalari çikartayim dedim. Bir tanesi koklama sonucunda agiz kokumla birebir ayni koku oldugunu gördüm. Yani o ufacik parçalar o kadar kokuya nasil sebep oluyor inanamadim. Sonra tüm dis aralarimi dis ipiyle güzelce temizledim ve sonuç mükemmel. Yaklasik 15 gündür her ögünden sonra bu islemi yapiyorum. Kokudan eser kalmadi. Pasli dil, sabah uyandigimizdaki agizdaki acilik vb hepsi gitti. Eskiden et, süt, sekerli besinler yerken koku artardi mesela, onlarda tamamen gitti, istedigim her seyi yiyebiliyorum artik. 1 kisiyi bile bu sekilde bu sorundan kurtarabiliriz diye özellikle yazmak istedim. Yani biri forumda bu sekilde kurtuldum dese pek inanmazdim ama bende gerçekten ise yaradi. 20 yildir bu sorunla ugrasan biri olarak sizlerden ricam denemenizdir, özellikle hiç bir yerde sorun bulamayip mide-bagirsak grubuna odaklanan üyeler için faydasi olacagini düsünüyorum, çünkü forumda mide bagirsaga odaklanan pek çok kisi ile belirtilerimiz ayni. Yine zamanla güncelleme yaparim.
|
|
![]() |
|
Engin Aslan
![]() ![]() ![]() |
Çok geçmis olsun ancak agiz kokusu için ilk dis hekimine basvurulur ve en basit ve akla gelen islemde dis tasi temizligidir. 20 sene birçok ameliyat ve zararli ilaç ve takviyelerden sonra bu kadar basit bir konuyu atlamaniz zaman harçamaniz kötü olmus. Daha önce dis tasi temizligi yaptirmamis miydiniz ve hiç hekim tavsiye etmemis miydi? Paylasiminiz Murat Aydin hoca'yi tekrar hakli çikartmis önce agiz içine bakmak gerek. Allah sifanizi daim kilsin insAllah
|
|
![]() |
|
kaderarkadaslar
![]() ![]() ![]() |
Sizin için çok sevindim. Bu kadar basit olmasina da sasirdim. Gelmez insallah bir daha. Ben hergün mutlaka dis ipi kullanirim. Bedne bir degisiklik olmadi.
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bu arada ben de ek bir bilgi vereyim, bi internet sitesinden dag kekigi aldim (normal kekik de olur) Kekigin özelligi dis eti kanamalarini kesmesi ve diseti iltihabina iyi gelmesiymis.
Çay bardagi sicak suya bundan bir çay kasigi atip 2-3 dk bekletip, süzüp, bu suyla gargara yaptim, dil pasini falan söküp atiyor, sabah aksam yaparsaniz dil pasi olusmuyor. Kokuya etkisi yok ama dil pasina karsi çok etkili haberiniz olsun. |
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Dis hekimi Profesör Doktor Hüseyin Kurtulmus'un diseti kanamasi dolayisiyla tip1 için nar suyu hakkindaki makalesi. Yanlis anlamadiysam klorheksidinden bile etkiliymis:
Nar bilesenleri, dis eti kanamasi riskini azaltmak gibi agiz sagligini iyilestirici etkilere sahiptir. Suda çözülen nar ekstresi ile günde üç kez agzi yikamak, antioksidan aktivite düzeyinde artisa ve aspartataminotransferaz aktivitelerde azalmaya neden olur (DiSilvestro, R. A. ve ark.; 2009). Aspartataminotransferazin, hücre hasarinin efektif bir göstergesi olduguna inanilir ve periodontitis hastalarinda öneminden söz edilir (Nomura, Y. ve ark.; 2006.). Tükürükteki protein düzeyi, plagin bakteriyel bir tabaka olusturmasiyla baglantili olarak periodontitis hastalarinda daha yüksektir. Tükürük örnekleri, agzin nar gargarasiyla temizlendikten sonra – bu da narin antibakteriyel aktivitesini gösterir – protein düzeylerinde önemi bir azalma oldugunu göstermektedir (Prasad, D. ve ark.; 2014, Narhi, T. O. ve ark.; 1994). Nar flavonoidleri, yapay ortamda, mikroplara neden olan dis eti kanamalarina karsi antibakteriyel etki göstermektedir (Badria, F. A. ve ark.; 2004). Streptekok sanguis (S. Sanguis), nar ekstresine karsi hassastir ve önleyici etkisi klorheksidine benzerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). S. Sanguis, dis plagi olusumunda ilk yerlesicilerden biri oldugu bilinir (Jolkovsky, D. L. ve ark.; 2006). Bu antibakteriyel etkinin olasi nedeni, bakteriyolizi artiran, dis yüzeylerindeki bakteriyel yapisma mekanizmalarini engelleyen tanenlerdir (Pereira, J. V. ve ark.; 2001). Buna karsin, narin meyve kabugu ekstresinin, klorheksidine kiyasla S. Sanguis, S. Sobrinus ve Laktobasil üremesini daha iyi engelledigi görülmüstür (Prasad, D. ve ark.; 2014, Pereira, J. V. ve ark.; 2005, Pereira, J. V. ve ark.; 2006). 60 saglikli hasta arasinda, hidro-alkolik nar ekstreli bir agiz gargarasinin bakteri üreten plak bilesenlerinin koloni meydana getirmesini klorheksidine göre (%79 önleme) %84 oraninda azalttigi görülmüstür. Nar ekstresi, plak üreten mikroorganizmalarin dis yüzeyine yapisma potansiyelini de baskiladigi görülmüstür. Nar, dis plaginin olusumunu engelleme ve dis plagi tedavisi için alternatifi olabilir (Rowshani, B. ve ark.; 2004). https://drhuseyinkurtulmus.com/blogdetay.aspx?id=6630# |
|
![]() |
|
Anonim Tosbaga
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Haziran-2023 Konum: Elazig Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
Tip 2 agiz kokusunda koku burundan gelir mi
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Tip 2 KBB ile alakali oldugu için gelmesi gerekir sanirim.
|
|
![]() |
|
Anonim Tosbaga
![]() ![]() ![]() |
Engin bey son durumunuz nasil
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Breatify adli ürünü kullanan var mi? Ben hiç güvenemiyorum ama her yerde karsima çikiyor. "Agiz kokusuna son veren serum, Agiz kokusunu önleyen damla" gibi çok iddiali çok kesin reklamlari var. Açikçasi bir tane siparis vermeyi düsünüyorum. Çünkü tip1 için kullanacagim ürün kalmadi.
|
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Breatify adli ürünü aldim. 350 lira civari, 2 gündür kullaniyorum. Internetteki saticilar "Üç damla kullanin" diyor ama gelen ürününün kullanma kilavuzunda " Içindeki damlaligin yarisini çekip kullanin." yaziyor. Çok çabuk bitebilecek bir ürün.
Yine internette "Içeriginde nane, karanfil, limon, okaliptus yaglari var. " deniliyor. Gelen kutuda ise içerik kisminda Ingilizce daha bir çok sey yaziyor. Ben kendi agiz kokumu her zaman alamadigim için agiz kokusuna etkisi için bir sey diyemeyecegim ama kokusu gerçekten çok yogun bir ürün. Agizdayken biraz mide bulantisi bile yapiyor. Üstelik de hiç öyle hassas biri bile degilim. Abartmadan söylüyorum, denemek için dün saat 23.00'te bir gömlegin üzerine damlattim sabah odanin içi tarçin gibi bir kokuyla dolmustu. Ise gittim geldim, simdi(saat 20.00 civari) gömlegi kokluyorum hâlâ o tarçin tarzi koku buram buram kokuyor. Gömlekte de yag lekesi gibi bir leke olusmus. Sonuç olarak agiz içi islak oldugu için breatify agizda böyle etkili olur mu bilmiyorum. Kokusu bu kadar yogun bir ürünün tamamen bitkisel olduguna da pek inanmiyorum. Agiz kokunuzu alabiliyorsaniz veya çevrenizde sorabileceginiz birisi varsa bence deneyin. |
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Içindekiler kismini Google translate ile tercüme ettim. Gliserin hariç hepsi bitkisel yag görünüyor: Karanfil Yapragi Yagi, Okaliptus agacinin yapraklarinin buharla damitilmasi yoluyla elde edilen yag, tarçin kabugu yagi, bahçe nanesi yagi, narenciye limon kabugu yagi, "Kaprilik/kaprik trigliseritler" = hindistancevizi yagi ve gliserinden elde edilen C8 ve C10 karbon zincirleri ile triesterlerin bir karisimidir.
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Bu konuda tecrübeli olman gerekirdi, bu ürünler parfüm gibi sadece kokuyu baskiliyor. Koku hâla orada var. Seni de anliyorum, denize düsen yilana sarilir misali onu da deneyeyim diyorsun ama inanin arkadaslar bu durum batakligi kurutmadan iyilesecek sey degil.
Internette bazen dillerini çikartan insanlar görüyorum, %90'inin dili bizim gibi, kipkormiz ya da pembe falan degil, üzerlerinde beyazimsi tabaka var ama koku yok. Çok ilginç |
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Kokuyu keske gerçekten baskilasa.Tam 11 yildir koku geçsin diye ugrastim, nafile. Sakiz, Listerine, Halitosil vs tüm ürünlerin amaci kokuyu baskilamak degil mi? Bu ürünün kokuyu baskiladigina emin olsam günde 3 kez bile kullanirim. Dislerimle ilgili bir operasyon kaldi. Onu da yaptiktan sonra artik yapacak hiçbir seyim kalmadi.
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
tikla |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Slm arkadaslar benimmt sonuclar geldi 14.45 bura saatiyle doktorda randevüm var biseyler cikmis Sekretär Karin söyledi bakteri ve diger seyler Ben anlamiyorum doktorla grüßen gerekiyor dedi haber etcem grsz
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |