|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim Dil temizleme çubugunun sekli nedir? Fotografi veya linki var mi? Dil kaziyicisindan mi bahsediyoruz? Laser derken dile laser uygulamak mi? Ozon derken gaz olarak agizin içine dile ozon uygulamak mi sordunuz yoksa damardan kan alarak uygulanan ozonu mu sordunuz? |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Ethic
Üye Üye Kayit Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Degil Gönderilenler: 54 Alinti Ethic Cevaplabullet Gönderim Zamani: 27-Temmuz-2017 Saat 21:14 Bir de hocam sürekli dil firçalama dilin üzerindeki bosluklarin daha da açiklamasina ve daha fazla bakterinin tutulmasina mantiken neden olabilir. Günde 3 kez firçaliyoruö ve dilim gerçekten artik açiyor o sebeple arkadaslara agiz bakim cubugu öneriyorum tahris etmeden onunla temszlsyebilirsiniz bence.. Ve firçalamanin karserlesme yaptigina dair kanit olmadigi gibi, yapmadigina dair kanit da yok.. O sebeple bence dikkatli olunmali.. Yukarida ethic adli arkadas yazmisti bir kaç sene önce, agiz bakim çubugu diye. Merak ettim nedir bu çubuk, nerede bulabiliriz? Var mi bir bilginiz? Ayrica hem agiz kokusuyla ilgili uygulanan,hem de kandan verilen ozonla ilgili görüs ve tavsiyelerinizi merak ediyorum. Dil yüzeyine uygulanan lazer hakkinda güncel durum bilginiz var mi merak ettim? Sorularim çok mu kalabalik oldu hocam? 🙏🏾🙏🏾 |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Mahoni kardesim siz her zaman isabetli sorular sorarsiniz
Dil temizleme çubugu nedir bilmiyorum. Dil kazimaya yarayan bir plastik çubuk olabilecegini tahmine diyorum ve dogru bulmuyorum. Kirliligi papillerin arasindan çikarmaz, bulundugu yere gömer. Sürekli firçalama ile dili kanatmamak lazimdir. Kanamaya megil veya agri olusursa iyilesinceye kadar ara vermek gerekir. Kandan verilen ozon gazinin tip 1 agiz kokusunda bir hükmü olamaz. Agziniçine ozon gazi verildigini düsünürsek : ozon gazindan açiga çikan kötü kokuya tahammül etmis olsak bile ozon gazi dil yüzeyinde saatler boyunca redüksiyon potansiyelini yükseltecek ve saatler sonra hersey eski haline dönecektir. Laseri uygulayan meslektasimi bilmiyorum. Bi ara ben denemek istemistim. Hatta bu amaç ile laser bile yaptim. Fakat öylece kaldi. Daha önemli baska seyler girdi araya. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam zaman ayirip cevap Için çok tesekkür ederim.
Sorularimla sikmadigimi söylemeniz, ayrica rahatlatti beni🙏🏾 Kandan verilen ozonun genel sagligimiz Için olumlu sonuç verdigini düsünüyor musunuz? Bunu koku harici sordum. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Uygulamayi yapan bir arkadasim var. Her gün ozon yapiyor fakat hiç merak edip sen ne yapiyorsun diye sormadim. Zannedersem koldan kan aliyorlar. Içine ozon karistirip damardan geri veriyorlar.
Burada çesitli çekincelerim var: 1- ne gerek var ? Neden ozona ihtiyaç duyalim ki? 2- Diyelim ki gerek var, ozona gerek olmayan dokularda ozonun etkisini önceden kestirmek mümkün degil. Yani insanin kulaginza fayda, prostatina zarar veriyorsa bunu önceden nasil kestirebiliriz? 3- Ozon ile kanimizda oksijen radikalleri açiga çikiyor. Peki yaslanmayi artirmiyor mu? 4- Ozon ile elde edilmesi beklenen fayda her ne ise aynisini baska türlü elde edemiyor muyuz? vesaire. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz bakim çubugu o dil temizleme çubugu degil internete yaz çikiyor eczanelerde 100 lük 20-30 lira ama sünger o bildigin bir anlami yok. Lazer ise Istanbul’da bir dis hekimi akademisyen ayni zamanda lazer diye tararsaniz çikar. Biz tek seans yaptik o yüzden etkili olmamis olabilir. Daha detayli deneyen olursa lütfen güncellesin.. yurtdisinda bu sekilde tedavi yöntemi uygulaniyor ancak tip 1 için.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Hocam sorularima, sorularinizla cevap vermeniz hosuma gitti.
Ben bilgilendigimi hissettim, tesekkür ederim 🙏🏾 Sizin bu önemli sorularinizi birgün ozon uygulayan bir hekime sorarim👍👍 |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba, YouTube da yosef krespi adinda bir hekim var. Videosunu izler misiniz??hekim su lazeri kullaniyor, ben co2 lazer denemistim. Bu tedavinin etkili olacagini düsünüyorum, çünkü hekim kbb uzmani ve sadece dil sirtina degil tonsil(bademcik) lere de uyguluyor ve biyofilm tabakasini yoketmeye çalisiyor, videosunda da öyle ifade ediyor. Su lazeri olan bir hekim bulup iletisime geçmemiz gerekiyor.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Bir de yabanci bir forumda xylitol diye bir maddeden bahsediliyor su sakizlara koyulan, ondan siparis edip bir kasik agzinda eriten biri kurtuldugunu ifade etmis. Kötü bakterileri öldürdügünü iyilere zarar vermedigini de yazmislar. Murat hocam siz ne düsünüyorsunuz bu madde hakkinda??
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Bu Arada ben ozonu damardan denedim agiz kokusunu tabiki faydasi Yok, ancak sinüzit için burundan da uygulama yapiliyor hatta Ankara’da bir yer uyguladigini söylemisti. Ancak o da oksijen gibi geçici bir çözüm Murat hocamin dedigi gibi etkisinin uzun süre olacagini kesinlikle düsünmüyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim Iyi bakteri / kötü bakteri yoktur. hepsi kötüdür. Xylitol bir alkoldür ve agizda alkolü pek tercih etmeyiz |
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Duydugum kadariyla damardan ozon almak, halsizligi gideriyor ve zinde hissetiriyor. Bir nevi takviye diye duydum.
Bu arada Ethic kardes, su dil temizleme çubugundan sen bahsetmistin sanirim; nasil bir alettir bu merak ettim? Yukarida yazdiklarinla ilgili de arastiracagim. Bakalim bu doktor hangi ülkede görevini yapiyor... |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Dil temizleme çubugu diye bir sey Yok. Ben bahsettim evet. Bahsettigim sey agiz bakim çubugu, ucu süngerli çubuk bizim bir isimize yaramiyor, ona takilmayin. Doktor newyork’ta, YouTube da videolari var. Ben Türkiye de su lazeri kullanan bir dis hekimi bulmaya çalisiyorum su an bulursam konusucam, lazer ile agiz kokusunun nasil yapildigina iliskin bir çok makale var. Önemli olan cihazla çalisan bir hekim bulmak.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam neden bir proje yapip almiyoruz su lazer.. çok zor bir sey olmasa gerek. Hiç Yök mu ünv akademisyen dis hekimi bir bap yapilsa.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Siz elim(iz)de laser yok mu zannediyorsunuz? Benim kendi yaptigim laserim var. http://www.halitor.com/laser/ |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Aytug Altundag'a muayeneye gittigimde dilimin uç kisimini sargi bezi gibi bir seyle tutup "dil basacagi" denilen tahta ile dilimi kökünden ucuna kadar sürekli ve hizli bir sekilde kazidi. Dilde kanama olmadi. Sonra dilimin üzerine bir seyler sürdü. Yillardir ilk defa dilimi öyle temiz gördüm, ki bende asiri dil pasi yok bugulu gibi bir yüzeyi var. Yine de orada agzimin içinin ferahladigini hissettim doktor da o anda kokuyu almadigini söyledi.
(Dil basacagi, KBB doktorlarinin dilimize bastirip " aaaa de bakalim." dedikleri tahta.) Murat hocam "dil kazimak zararli." diyorsunuz biliyorum ama arada bir, mesela on veya on bes günde bir böyle uygulama yapmanin zarari olur mu |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dil kazimayi uygun bulmuyorum
Firçalamak daha isabetli olur |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Ben var olan bir lazer cihazindan bahsetmistim hocam, peki sizdeki bu cihazin kullanim durumu, deneysel çalisma hakkinda Bilgi verir misiniz??
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Literatürde laserin dil üzerine uygulamasinin hayvan çalismasi bulamadim. Yani insanlarin diline uygulamak için ruhsatlandirilmis degil bildigim kadariyla
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Nasil olur hocam lazer ile agiz kokusu tedavisine iliskin makaleler var. Benim merak ettigim siz gelistirdiginiz lazer cihazi ile ne yapacaksiniz?
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar herkese merhaba, bir kaç gündür son çarem olan lazer hakkinda detayli bir tarama yaptim ve bilegilerimi sizinle paylasiyorum. Literatürde, co2 ve su lazeri kullanilmis. Su lazeri ile yapilan çalismada (Krespi, 2020), tedavi sonrasinda anlamli sekilde agiz kokusunda azalma görülse de 1 ay gibi bir sürede tekrar artisa geçmekte. Ayni sekilde 2016 yilinda yürütülen bir çalismada tedaviden bir hafta sonra iyilesen ölçüm ortalama 2 katina çikmis. Demem o ki lazer de tamamen etkili bir yöntem degil ki zaten henüz Türkiye’de Yok. Ben feci bir durumdayim artik firçalarken bile koku var, agzim resmen aciyor ve yaniyor bilmiyorum bakalim ne olacak ama daha da artacagina eminim. Hepinize kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Su lazeriyle bir ay boyunca yok oluyorsa koku, iyi haber ozaman.
Yani bu tedavinin ne kadar zaman aldigi önemli! Eger 10 dakika ya da 1 saat aliyorsa, ve her ay yaptirmakta saglik açisindan hiçbir risk yoksa, iyi bence 👍 Bu konuda bir Bilgi var mi Ethic kardes? Bu arada çabalarin Için tesekkür ederim 🙏🏾 |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Islem maksimum 20 dakika sürüyor makaleler öyle yazmis. Kalici bir çözüm olmadigi için benim pek dikkatimi çekmedi. Tabi bir de uygulayan hekim yok Türkiye’de. Ülkemizde dis hekimleri diyor lazer kullaniyor. Bir de kbb doktorlarinin uygulamasi daha mantikli olur tip2 ler için bademciklerin oldugu bölgeye uygulama yapiliyor ( Dr paulose var YouTube da badbreath yazip doktorun adini yazarsaniz videolari mevcut. Benim hedefim simdilik lazer uygulayan kbb doktoru bulmak ki Türkiye de bunu agiz kokusu için degil ama cerrahi girisim için kullanan bir kaç kbb doktoru var. Bir de pandeminin geçmesini beklemek tabi.
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Diyor degil diyot lazer olacak 😉
|
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba. Dil üzerini dil macunuyla fircaladigimizda ya fa sirkeli su ile temizledigimizde koku kisa bir sureligine de olsa yok oluyor sonra geri geliyor. Acaba bizim ulasamadigimiz dilin arkasindan da ilerde mesela yemek borusunda kolonize olmus koku yapan kötü bakteriler mi var? Eger durum böyleyse nasil çözüm bulunabilir ki, orayi temizlemek de mümkün degil. Murat hocam siz bu konuda ne düsünüyorsunuz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Valla hep böyle diyorlar sonra geldiklerinde gözlerimle görüyorum ki dil 3/3 kaplama ile örtülü. Temizlediklerini zannediyor olabiliyorlar. Aksi halde tip 2 falan düsünmek lazim. Tam bilemiyorum. |
|
![]() |
|
Guest
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Ocak-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam yanitiniz için tesekkürler. Ben kendi tecrübemi paylasayim önce dislerimi sert fircayla fircaliyorum sonra sizin onerdiginiz ürün olan dil macunuyla fircalayip ayni markanin gargarasini yapiyorum. Koyu pembe oluyor dilim,ne koku var ne bir sey. Ama yarim saat sonra basliyor artmaya. Yani insan su asamalari her yarim saatte bir yapamaz ki gündelik hayatinda. Hem böyle bir zorunluluk olsa yakinimda 3 gün disini firçalamayip asla agzi kokmayan insanlari nasil açiklayacagiz?
|
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
guest geniz akintin kokulu mu yutarken kötu tad aliyor musun
|
|
![]() |
|
Guest
![]() ![]() ![]() |
Geniz akinti problemim hiç olmadi ama herhangi bir koku veya kötü tat olmuyor yutarken. Ne olur ne olmaz diye nasal rinse de denemistim sonuç degismedi.
Yani sunu demekteyim hocam dil pasi hastalik degil semptom benim çikarimim. Kök sebebi bulamiyoruz bir türlü. O yüzden de ne kadar temizlesek de pas bir süre sonra tekrar olusuyor. |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Yemek borusunda olabilir, bogazinda olabilir sinüslerdeki olabilir hepsi mümkün.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |