|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar, 30 yasindayim. Agiz kokum ilk kez 28 yasimda 2 gün içinde ortaya çikti. Birgün kendi kendime "Benim agzim mi kokuyor?" dedim ve ikinci gün annemle aramada bir metre mesafe varken annem sasirarak "Agzin kokuyor ve buraya kadar geliyor" dedi. Dislerimi firçaladiktan sonra her zaman dilimi de firçalayan biri olarak artik dilimi fircaladiktan sonra dilimde ferahlik hissetmiyordum ve dilimde beyaz pas vardi. Dis ipi, dis+dil firçalama ve gargaradan 5 dk. sonrada kokuyor ve 3 metreden alinabiliyor. Insanlar -Merhaba -Günaydin gibi teke kelime bile söyledigimde öksürüyorlardi. 2 yil içinde gittigim KBB doktorlari bademcik tasi yok dedi, tomografi çekildi sinüslerle ilgili degil denildi. Mantar olabilir deyip 2 sise Mikostatin kullandim degisiklik olmadi. Çinkolu dil macunu+dil firçasi kismi ve 2 saatlik etki ediyor. Endoskopi yapildi midende çok safra var denildi, alkalen reflü gastrit teshisiyle 5 ay Ursactive kullandim, hiç degisiklik yok. Bir sene sonra bir kere daha endoskopi yapildi ve bu seferki doçent "Ben bu midede hiçbirsey göremiyorum, açken midende safra olmasi bu kadar süre ilaç kullanimini gerektirmez" dedi. Aylarca antiasit, gaviscon, gastren duo gibi suruplar kullandim, degisiklik yok. Cildiye doktoru dilimden sürüntü alarak candida türü mantar olup olmadigina bakti "Eger mantarsa baska antifungal tedaviler uygulayacagim" dedi ancak mantar testinde üreme olmadi, mantar yok. En son KBB doktoru bogazimdaki streptocossus bakterileri için bogaz kültürü aldi, normal bakteri florasi üredi. Neyim olduguna dair bir fikrim yok.
Uzun yaziyorum ama bir aydir günde bir tane 5 milyar probiyotik ve 30 mg çinko kapsülü aliyorum, splat extreme white dis macunuyla dilimi firçaladigimda beyazlik %70 azaldi ancak bu dis macunu asindirici oldugundan 1 ay kullanilabiliyor. Splat maximum dis macunu kullaniyorum, içinde koku önleyici çinko ve timol var. Suan bu dis macunuyla dislerimi ve dilimi firçaladiktan sonra bir nescafe bile içsem 3 saat koku olmuyor. insanlarla yakindan konusabiliyorum. Bana çinkonun mu, probiyotik kapsülün mü, dis macunlarinin mi iyi geldigini bilmiyorum, neticede hepsi geçici çözümler, bu sorunumuzun psikolojik, sosyolojik yönünden bahsetmiyorum bile. |
|
![]() |
|
Bikkin
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
Yanliz su dikkattimi cekti benimde midem de mide aclik sivisi safrali cikti yaziyodu endoskopi sonucumda ,,, artik o kadar yoruldumki inanin hic bisey yapmuyorum doktora gitmeyi biraktim insanlardan gozlerden irak yasiyorum boyle tek basimiza ölüp gidicez ,,, uzay cagindayiz sözdd bir nefes kokusu notr edilemiyor ::::(
|
|
![]() |
|
nisaluce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 69 |
![]() ![]() ![]() |
Birde 2. Endoskopiyi yapan "midende hiçbirsey yok" diyen Doç Dr bana kaskat midem oldugunu söyledi seklini eliyle gösterdi. Midenin üst yarisinin alt yarisina dogru üzerine katlanip cep olusturmasi gibi bir anormallik. Müdahale ve tedavi gerektirmedigini söyledi,internette bununla ilgili helede Türkçe kaynaklarda neredeyse hiç bilgi bulamadim. Bilen varsa söyleyebilir mi?
Yemek yedikten sonra, taze fasulye yediysem taze fasulye, tavuk yediysem tavuk, Her ne yersem yiyeyim onun kokusunun midemden bogazima dogru geldigini alirim, zayif biri olmama ragmen karnim bir hamile görünümü gibi siser, kaskat midenin sonucu olabilir, Belki bununla alakali ancak tedavi gerektirmedigi soyleniyor. |
|
![]() |
|
Birgunolursa
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Aralik-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar.Her sey güzel gidecek derken bütün hayatim alt üst oldu.Üniversiteye basladigimdan beri agiz kokusu var.1.5 seneye yaklasti.
Ilk basta agiz kokum olmamasina ragmen yemekten sonra kiz arkadasimla sürekli yakin oldugumuz isin seker yiyip duruyordum.Bir müddet sonra her an seker ve sakiz çignemeye basladim.Ondan sonra farkettimki kimseyle seker yemeden konusamaz hale gelmisim. Arkadaslarimla disari çikamaz oldum,çok sevdigim bir karsi cinsimden kopmak zorunda kaldim çünkü yüzüne bakarak konusamiyordum.Stresten sigaraya basladim.Disçiye gittim,bademciklerim zaten yok,agiz içi bakteri için röntgen çektirdim olmadi.Psikolojik mi diye düsündüm ama sürekli bir kuruluk ve dilde pas var.Sabah kalktigimda çok kötü oluyor agzim.Sanki sürekli sicak.Lütfen bir yardim eli uzatin bütün hayatim batmis durumda intihar edicem en sonunda.Karbonat aldim aloe veral7 dis macunu aldim yok.Artik ben de herkes gibi gülmek eglenmek istiyorum.Dahiliyeye gidicem artik geçmesi için ne imkan varsa yapicam okul hayatimda bitti. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Birgun olursa öncelikle biraz sakin forumdaki çogu insan bunu yillardir yasiyor.. Inan ben de yillardir ölmek istiyorum ama yapacak bir sey yok. Sakince çözümü var mi onu bulmaya çalis çünkü seninki henüz yeni sayilir.. dis hekimi, KBB, gastro devam et. Umarim bulursun.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |