|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Benim dis etlerim 2 yildir her firçalamada kaniyor bunun için ne yapicaz hocam.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Dis eti kanamasi Tip 1 agiz kokusunun en sadik belirtisidir. Yumusak firçanin terk edilmesi gerekir. |
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Siz dediginizden beri orta sertlik kullaniyorum ama yine de kokuyor.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
"Kanama varsa koku vardir" Bu hep böyledir. Kanama bulunduguna göre, apaçik çok belli ki kötü ve eksik firçaliyor temizlemiyorsunuz. Böyle insanlarda siklikla sunu görüyorum: Pahali ve meshur firçalar kullaniyorlar. Iyi bir firça kullandiklarini zannediyorlar. Halbuki o firçalar üzerinde orta sert yazan yumusak firçalar oluyor. Veya çabuk yumusuyor. Hiç bir temizlik etkisi kalmiyor. Böylece sahis müracaat ettiginde yukarda sizin kurdugunuz cümleyi kuruyor. firçaliyorum ama kokuyor veya firçaliyorum ama kaniyor veya firçaliyorum ama çürüyor diyor. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda sunlar anlatildi
Dolgu agiz kokusu yapmaz. Özellikle gümüs (amalgam-civali) dolgularin agiz kokusunu engellemeleri pek mümkündür. Dis tasina sebep olan dis eti infeksiyonu agiz kokusu yapabilir. Köprü gövdelerinin altinin kapali yapilmasi agizkokusunun en bilinen sebebidir. Köprü agiz kokusu iliskisi: https://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html Video linki: https://youtu.be/S5VJgEfGZL4?v=CrA1ZPXvsX8&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=2&t=4s |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda sunlar yer aldi
Su dolu bardaga tükürmek hurafedir. Tükrük yüzerse veya suda batarsa agizdaki kandida varligina hüküm vermek tamamen palavradir, uydurulmus bir hurafedir. Zaten agizda kandidalar daima ve herkeste vardir. Kandidalarin agiz kokusu yaptigi gösterilmemistir. Oruç, Tip 1+4 agiz kokusu yapar. Engellenemez Zirkon, gerekli olan ve üstünlügü olan bir malzeme degildir. Bati ülkelerinde kullanimalani giderek daralmaktadir. Zirkon, lamina ve ortodontik problemler agiz kokusu ile iliskili degildir https://youtu.be/rKBWtBDEfqs |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda su sou islenmistir:
Agiz ve nefes kokusu hakkinda 3Soru-3Cevap-#16 -------------- Stres agiz kokusu yapmaz fakat agiz kurulugu yapabilir. Agiz kurulugu bazi insanlarda agiz kokusu baslatabilir. Dogustan gelen nefes kokusu nadirdir Firçaladiktan sonra bol su ile çalkalayiniz yoksa mikrop sayisi azalmaz, artar. https://youtu.be/xUcHxTrv-PQ |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda sunlar anlatildi:
================ Tip 1 agizkokusunun sik rastlanan sebeplerden birisi yumusak firçadir. Daima orta sert dis firçasi kullanilmalidir. Hamilelik Tip 4 agizkokusu yapar kalici degildir. Bebegin büyümesiyle böbrekler üzerine basi olusmasi, iyon dengesinin ve hormon dengesinin degismesi gebelerde bir miktar nefes kokusu yapabilir. Agiz kokusu bulasmaz. Bakteri bulasir. Bir bakteri bir agizda koku yapiyorolsa bile bir baka agiza kokmak zorunda degildir. Bu sebeple damlacikla veya temas ile agizdan agiza bakteriler bulassa bile agiz kokusunun bulastigi söylenemez. Agiz kokusu bulasmaz |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam, bir arkadas özelden yaziyor da. Bir markanin adini vermiycem ürününün yararli olabilecegini söylüyor. Ürün hipoklöröz asit içeriyormus. Ne düsünüyorsunuz bu konuda?
Tesekkürler. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim. Eski agiz kokusu kitabimin 16 inci bölümünde bu suyu anolit basliginda anlattim. Antiseptik solüsyonlar agiz kokusu üzerine ne kadar etkili ise hipokloroz asit, o kadar etkilidir. Fakat en önemli problem hipokloroz asit fevkalade dayaniksizidr ve siselenemez, rafta 1 gün dahi beekletilemez. Üretildigi dakikadan itibaren en çok 1 saat içerisidne tamamen etkisiz olur, bayatlar. Bazi firmalar kagpagini siki kapatarak siseleyip hipokloroz asiti satiyorlar. Ben bunu dogru bulmuyorum. Siselenmis ürünlerin etlili oldugunu zannetmiyorum. Taze olsaydi bile saatler için etkili olacakti. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda sunlar var:
- Agiz ve nefes kokusu farklidir. Birincisi agizdan gelir. Diger kandaki çözünmüs gazlarin nefese geçmesiyle ortaya çikar - Burun kurumasi agiz kokusu için hazirlayicidir - Agzi açik uyumak bogazin ve agzin kurumasine ve kokmasina sebep olabilir. Agiz veya burun kuruyan her mukzoa koku üretmeye megillidir. - Gastritin agiz kokusu yaptigina iliskin elimizde yeterli delil yoktur. Her gastrit hastasinda agiz kokusu bulunmadiginz göre agizkokusu olan bireylerde gastrit aramak birinci öncelikli degildir. - Reflu agiz kokusu yapabilmesi için gegirince koku duyuluyor olmasi beklenir. Tiklanabilir: https://youtu.be/Z0CQfGFuNek |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu videoda:
Aktar'da satilan herbal ürünlere çekinceli bakmak gerekir. Bilim kaynagi olmayan, kaç miligram alindigi belli olmayan, steril ve saf olmayan kimyasal maddeler etkili bile olsa sagliga uygun olmayabilir. Oil pulling-yagçekme uzak durmak gerekir. Sürekli kullanilan her ilaç bir miktar nefes kokusu yapabilir. https://youtu.be/KbVSGxWLLOw |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bui videoda su sorular cevaplandi:
Amalgam dolgu agiz kokusu yapmaz. Tam tersine metal olmasi sebebi ile kükrütlü agzlari metal sülfürlerine dönüstürüp kokuyu yakalamasi ve engellemesi beklenir. Asil sunu sormak lazimdir: Beyaz dolgular agiz kokusu yapar mi diye süphelenmek lazimdir. Sistemik Tip 4 agiz kokusunu ayirabilmek için bazi ipuçlari vardir. Fakat pratik anlamda halkin kullanabilecegi basit uygulamalar yoktur Tonsillektomi operasyonu ile agiz kokusundan kurtulmak çok nadirdir. Bademciklerin çok kötü kökular olusturdugu dogrudur. Fakat bunlar salya içerisinde çözünen gazlar oldugu için agiz kokusuna dönüsmeyebilir. https://youtu.be/jvaKIS2M4dM |
|
![]() |
|
Ethic1
![]() ![]() ![]() |
Hocam su cümleye katilmiyorum: “dis etinde kanama varsa demek ki dogru firçalamiyorsunuz” ben de uyarinizdan sonra hatta 5 yildir orta sertlikte dis firçasi ile firçaliyorum ancak hala her firçalamasa kaniyor..bizde tip 2 ya da tip 1 kaynakli zaten flora bozuklugu mevcut yani kanama nedeniyle koku degil, zaten bozulmus flora nedeniyle de kanama olabilir.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Firçalarken dis etiniz kaniyorsa eksik firçaliyorsunuz demektir. Ve, tip 1 agiz kokusu vardir demektir. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |