|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Mekana göre ağız kokusu olur mu? | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2021 Saat 19:30 | |
Bugün çok ağladım.
Yorulunca bir yerde tıkanıyor insan. Bir de aileden destek alamıyorsun utaniyorsun da Kardeşlerime söylüyorum ama kimse içimizde ne yaşadığımızı bilemez. Kalabalıkta bir aileyiz. Akrabalar gidip geliyor kaçmaktan yoruldum. |
||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2021 Saat 20:11 | |
bir çare bulamaz, gitsen de. durumunun düzelmesi için kokuyu çözmen gerekiyor. doktor ilaç, konuşma vs yapsa da sana, eve gidince tekrar aynı sorunları yaşayacaksın. |
||
nicksizz4
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2021 Saat 21:05 | |
Kokuyu nasıl çözeceğim ne yapsam çözemedim. Üst damağımın arka kısmı, küçük dilime kadar olan yere dilimle dokununca o kötü tadı hissediyorum. Aynı tat ve koku dilimin kökünde de var. Ne yapmalıyım tamamen geçmesi için
|
||
Ggggg
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 18 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 08:30 | |
Günlük sakızından kullanmaya başladım bende günde ne kadar kullanmak gerek acaba dişlerimi temizlediktem sonra çiğnedim gece bi de bu sabah. Ağzımın içi alev alev oluyordu benim şuan yine hafiften var gibi ama o yoğunluk yok bakalım ne olacak yine bilgilendiririm. Sakızın tadı da biraz kötü ama yapcak bişey yok.
|
||
nicksizz4
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 09:56 | |
Günde 2 kez kullanıyorum bazen 3. Tadı kötü ama çok da değil inşallah işe yarar
|
||
Diloy
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Ağustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 12:01 | |
Annem oğlum için almış günlük diye bir şey göğüs hırıltısı vardı oğlumun burada okumuştum çözüm yöntemi olarak hemen attım ağzıma bi tane ama acıydı çürük fındık gibi fazla tutamadım ağzımda ama ben de deniycem yine.
Dışarıda da yanıma halitosil dil macununu alıcam 2 saatte bir parmağımla dilime yediririm diye düşünüyorum çinkolu olduğu için kokuyu bastırıyor ağzımı onunla ferah hissediyorum. |
||
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 12:24 | |
Sakızı hemen çiğnemeyin.. Kimyasal içermediği için elastik değil.
Emin suyunu iyice mideye iner ağız içinde kalır. Suyu kalmayınca yutun. Günlük sakızı macunu da var Ege tarafında gerçi o sığla yağı. Onun kullanımı kolaydır ama o da pahalı biraz. Diloy bu arada sen evli misin bu durum nasıl zorluyor ve nasıl tolere ettin. Yanlış anlama lütfen hepimiz aynı sorundan dertliyiz ve bizi kimse kabul etmez diyoruz doğal olarak |
||
Diloy
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Ağustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 13:27 | |
Macunu araştırayım gün içinde kullanabileceğim bu tarz bir şey psikolojik olarak da rahatlatır beni.
Ben anneyim fakat evlenmedim. Sakızlarla idare ediyordum eskiden bu kadar fazla değildi bu sorunla yaşamayı öğrenmiştim insanlara çaktırmadan. Ve hayatımdaki insana. Bilmiyorum belki kokumu aldığı zamanlar olmuştur ama hiç vurmadı yüzüme. Temmuzda ağır bi grip geçirdim sonra aşırı arttı koku. Eskiden sadece sabahları oluyor gün içinde olmuyor sanıyordum bi kaç sosyal tepkiden sonra gün içinde de koktuğuma ara ara emin oldum naneli şekerlerle idare etmeyi öğrendim. Tabii her ne olursa olsun herzaman hayatımdaki insana da mesafeli davrandım konuşurken vs sabah kalkar kalkmaz ilk işim diş fırçalamak ve sakız çiğnemek olurdu. Kokunun aşırı artması durumu olduğunda zaten kimse yoktu hayatımda o yüzden bu konuda fikir veremiyorum aşırı koku varken ilişkiler nasıl etkileniyor. |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 16:56 | |
Anladım.
Umarım her birimiz bir şekilde iyi oluruz. Yediklerimizden bakalım ne yiyip içince artıyor azalıyor ona dikkat edelim. Burnumuzu tıkanık, havasız bırakmamaya çalışalım, doğal veya cinkolu gargara kullanalım, dilimizi iyice fircalayalim. Yemek yerken Su içmeyelim o da sindirim problemi yapıyor. Yemekten hemen sonra uyumayalım birkaç saat geçsin. Zeytinyağı limon icmenizi tavsiye ederim o da karaciğer temizliyormus. C vitamini saf halde kullanmamız lazım çünkü hem mikrop temizleyici hem bağışıklık güçlendirici özelliği var. More than saf var bildiğim. Cocosu da tavsiye ederim sindirim sistemi ve burna damlatmak için. Yani en ufak iyi gelen şeyleri paylaşıyorum yanlış anlamayın amacim bildiğimi gizlememek |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 17:17 | |
Cocos nedir?
|
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 17:51 | |
Hindistan Cevizi yağı karışımlı bir yağ.
Googleda hindistan cevizi yağı olarak geçiyor. Bende araştırırken yorumlarda gördüm candida mantarı için kullanılıyor . Burun içine de içilerek de kullanılıyor mesela ama ben çörek otu yağı ile karıştirip kullandım belki de gerek yok |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2021 Saat 18:03 | |
Cocos Gökçek market yazın çıkıyor içerik bilgisi
|
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 20:30 | |
Arkadaşlar İstanbul'da olan var mi
Bir de ağız kokusu ağız tadı kötüyse kesin var mıdır var diyende var yok diyen de. Kokuya hassas olan burnunu kapatıyor, yanimdakiler yok diyor ama bende hissediyorum. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten deli gibi hissediyorum kendimi. Olmaması imkansız diyoeum ağız tadım kötü ve dil pasim var |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:01 | |
Ben kokuyu hissediyorum.
Psikolojik koku alınmaz çünkü burnum hafif kokuları almaz, tıkanıktir |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:21 | |
Bir grup insan içinde yok diyenler ve var diyenler mi var tam anlayamadım.
|
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:39 | |
Kokuya hassas olan arkadaşim burnunu kapatır yanımda ve yüzünu döner hep mi tesadüf?
Yoruldum ya ben deli değilim |
||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:43 | |
Ben de psikolojik oldugunu düşünmüyorum. Ben dilimin arkasındaki o tadı hissediyorum. Dilimin arkasına parmağımı sürünce ki o iğrenç kokuyu alıyorum.
Ama kokuya hassas bi insanla yeni tanıştığım biriyle oturdum bi gün. 2 gün sonra kendisine sordum böyle bi şikayetim var sen aldın mı diye. Hiç almadım ve ben koku konusunda çok hassas biriyim mutlaka alırdım karşı karşıya yemek yedik dedi. Bilmiyorum napcamı |
||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:45 | |
Cok yakın her gün yanımda olan arkadaşım var. Bazen alıyorum ama çok az aldım metal kokusu gibi sanki diş tellerinden kaynaklanıyor olabilir dedi. 2 gündür beraberiz 2 gündür hiç koku almadım dedi sadece geçenlerde bi gün almıştım ama rahatsız edici bi koku değildi metalimsi gibiydi dedi
|
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 21:58 | |
Yine adaçayı, akgunluk sakız, çörek otu yağı ve Cocos kullaniyoeum hala.
Misvak kullanıyorum ayrıca. Dediğin gibi dilin arkasinda bende kötü tat hissediyorum |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2021 Saat 22:01 | |
Koku yoksa ağız tadımız neden kötü
|
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 17:18 | |
Çünkü o kokuya hassas buluttan nem kapıyor belliki. Herkese normal gelen koku onu rahatsız ediyor olabilir. Hani şu sınıfta biri parfüm sıkınca çıldıran tipler var ya astımım var diye o tarz biridir belki :D Ona sormayı denedin mi bence sor koku aldın mı benden diye. Bu arada değişik bir şey oldu 2 gündür ağzımın tadı normalleşti durduk yere neden acaba? Geçen oğlana etli yoğurtlu çorba yaptım fazla olunca bende yedim yerken düşündüm bunun tadı ağzımı daha beter yapacak ama o çorbadan sonra ağzımın tadı normalleşti tesadüf mü keramet çorbada mı bilemedim. :D 2 gündür ağzımın tadı çok normal. Tabii koku durumunu bilmiyorum hala belki de kokuyorumdur. |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 18:34 | |
Ona sormadım çünkü kokuya hassas olduğunu biliyorum ama yanımızdaki diğer arkadaşima benim böyle bir sorunum var demiştim oda hiç yok demedi yani tedavine devam et dedi.
Ne çorbası yemeye devam et 😂😂 Gerçekten streste çok etkiliyor. Ben iki haftadır uykusuz, yorgun ve çok üzgünüm stres haddinden fazla. Bunu kontrol altına almam gerekiyor sanırım. Bir de stresten doyma hissini kaybettim. Zaten şeker, süt ve süt ürünleri arttırıyor yiyemiyorum pek ama yine de sebze tek gerçekten doyurmuyor iyice güçsüz kaldım ne yapacağı şaşırdım. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız da önümüz belirsiz. Koku var mı yok mu nasıl kişiye göre değişir ki 😂 Kendi dünyamızda tımarhanede gibiyim |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 18:35 | |
Dil kokusu hepinizde var mı bende var ya da herkesin dili kokar mi
Ferah nefese sahip kimse yok mu biz bunu normal görsek yine tepki almaktan korkuyorum |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 18:37 | |
İnsan her şeyi yemenin bir lüks olduğunu Anlasaydı keşke.
Biz yiyemiyoruz ya büyük nimet yani |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 22:53 | |
Stresten kokuyoruz bence biz. Yani hayatın olağan streslerinden bahsetmiyorum ağzım kokuyor mu acaba diye stres yapınca kokumuz ortaya çıkıyor. O yüzden evde sorunca koku yok cevabını alıyoruz çünkü evde aile içinde koksak bile iş ve arkadaş çevremizdeki insanlara karşı yaşayacağımız rezil olucam duygusunu yaşamıyoruz. Ben bu sonuca vardım artık çözüm antidepresan bence. 😔
Dil kokusunu nasıl alıyorsunuz genel olarak kokumu alamıyorum ben. Ama şöyle bir şey söyliyim forumdan arkadaşla buluşup test yaptık birçok şekilde kola falan içtik onun kendi kokusunu aldığı bir yöntemi varmış çenesini öne verip burnuna doğru üfleyince alıyormuş. Kolanın yarısını içti kendini test etti şuan koku oluşmaya başladı alıyorum dedi ben kokladım sıfırdı hafif kola kokusu geliyordu. Bu aldığınız kokular gerçeği yansıtmıyor olabilir. Ben probiyotiğe başladığımdan beri yiyorum herşeyi valla bağırsaklarım hiç bozulmadı. Eskiden cips çiğköfte bu tarz şeyler direk ishal yapardı beni. |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 23:01 | |
Forumdan arkadaşla test ettiğimiz gün ağız tadım inanılmaz kötüydü sabahında doktor ameliyatlı burnumu baya kanatıp uğraşmıştı bana göre lağım gibi kokması falan gerekirdi o kadar kötüydü ama üfleyince arkadaş çok hafif rahatsız etmeyen bi koku var dedi. İlk defa gördüğüm biri ne kadar doğru söylüyor bilemem tabii ama yeminler etti ikna olayım diye :) |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 23:17 | |
😂😂 iyi de o zaman diş doktorlrinin sitelerinde yazan bileğini yalama koku olma konusu yalan mı 😂
Ve ağız kokusundan tiksinen insanlar bazı sitelerde hep şey diyorlar bu yaşına kadar kimse söylememiş mi kokuyor diye insan ağız tadından da mı anlamaz falan. İyice ikilemde kalıyorsun. Bir de dediğim gibi her şeyi ama her şeyi sınırsızca yiyen insanlar var ama ağızları hiç mi kokmuyor. Bir arkadaşim mesela yiyip yatar, nargile içer, çikolata abur cubur ama kaç saat aç kalırsa kalsın nefesi temiz kokar yaklassa da. Biz açken farklı yokken farklı. Yani koku var mı yok mu iyi mi kötü mü objektif hassas koku alan birinin görüşü Lazım 😊 |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 23:26 | |
Cep tipi ağız kokusu ölçen cihaz olsa keşke :( evi arabayı satar alırdım 😆 (evim arabam yok ama olsun 😬) bize anlık test yetmiyor asla ikna olamıyoruz ya şuan koku geri geldiyse paranoyaları içinde boğuluyoruz.
Etli çorba yediğimde ağzımın tadı düzeldi diyince arkadaşa o zaman fakirlikten kokuyormuş ağzın demişti bu da bi ihtimal 😂 |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2021 Saat 23:32 | |
Demekki aslında sen iyilesmissin ameliyatılardan sonra ama bunu tam kabul etmemişsin..Aynen öyle aile içinde dışarıdaki hayat gibi rezil olmuyorsun söylense de dışarda daha kötü.
Ben surdan var diyorum ilkokul, lise, toplu taşıma ve ileri yaşta yüzüme açık açık senin agzin kokuyor dediler bende sırf kimseyi rahatsız etmeyeyim diye hep yalnız kaldım, arkadaşlık kurmadım. Stresi kontrol altına alarak azaltabilir mıyız acaba? Midemdeki yara iyilesirse belki geçer diyorum bir umut |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2021 Saat 14:38 | |
Diloy hangi probiyotik kullanıyorsun
|
||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2021 Saat 23:00 | |
maske ile de kendi kokusunu alıyor insan. direk üflediğinde vs burna geliyor hava. tabi kumaşın kokusu da var ama ağız kokusu maske ile de belli oluyor bence. |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2021 Saat 23:28 | |
Maskede koku alınıyor evet.
Ama ilginç olan biri diyorki koku yok biri diyorki var.. A |
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 09:38 | |
Duobalance mood. 1.5 aydır kullanıyorum ömrü billah da kullanmayı düşünüyorum bir şey yerken ishal olur muyum korkusu çok sinir bozucu. Şuan her şeyi yiyip içebiliyorum. |
||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 09:43 | |
Koku belki onunla da gitmiştir sende.
Çok sevindim iyi gelmesine |
||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 10:53 | |
Sabah uyanınca ağzınız benim gibi bok gibi kokuyor mu bi tek benim mi böyle
|
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 12:25 | |
Sabah benimki cinnet cinayet :( 2 elim kanda da olsa ilk iş dişlerimi fırçalamaya koşarım.
|
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 12:28 | |
Bu forumdaki arkadaş bi arkadaşını örnek vermişti sabah uyandığında ağzı leş gibi kokar ama gün içinde hiç koku yoktu demişti. Sabah kokusu varsa gün içinde de olacak diye bir şey yok. Ama sabahları bile tertemiz uyananlar var :/
|
||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 14:33 | |
Valla annem hiç diş fırçalamaz ne sabah ne akşam bi kez ağzı kokmuyor. Ben sabah sular falan kesildiğinde işe gitmemiştim bir gün. Aklım cıkıyor diş fırçalayamazsam diye ceset gibi kokuyo ya bu ne biçim bi şeydir
|
||
Diloy
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 14:47 | |
Her bünye farklı. Kiminin sabah az kokar kiminin çok kiminin hiç. Biz ölümüne kokangillerdeniz kabullenmekten başka çare yok. Gün içinde olmasın da koku sabah olmasına razıyım fırçalarım gargara yaparım geçer en azından.
|
||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 15:21 | |
Fırçalasam bile hohlayınca boğazdan geliyor o koku. Ben kabullenemiyorum böyle olmamalı
|
||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|