|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocanin bir videosu var, parmaginizi agziniza sokup dislerinize, dilinize, damaginiza, bogaziniza bademciklerinize degdirip koklarsaniz ama az ama çok mutlaka kokar ancak bu agzinizin koktugu anlamina gelmez diyor. Herkesin agzinda illa ki koku olurmus ama çogu insaninki belli bir degerin altinda oldugu için biz o kokuyu alamiyoruz. Mesela evde köpek beslesen o köpek tüm insanlarin agiz kokusunu alir. :) Agizdaki koöu yapan gazlar tükürük içinde hapsoluyor ve bu da kokunun disari çikmasini engelliyormus. Bilegini yalayip kuruyunca koklarsan daha çok kokarmis çünkü tükürük gidince kokulari daha belirgin duyabiliyorsun ancak tükürügünün eksimsi kokmasi agzinin koktugu anlamina gelmiyor. Gelmiyor ama bir fikir de veriyor, esinin tükürügünün daha az kokmasi agzinda koku yapan sülfür vs gazlarin daha az oldugu konusunda bir kanittir sanirim. |
|
![]() |
|
Yig1t
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Kola fln iciyorsaniz birakin içmeyin bakim cidden faydasini goruceksiniz bagoz agrilarindan birakarak kurtuldum dometesi kestim dometes yemeyeli galjba 4 ay olucak. Çikolataya bisi diyemiyorum ben çok seviyorum ama eskiye bakarak %75 daha az yiyorum çikolatayi . Iste
Beni bu duruma getiren sey bence yillarca kalitesiz kola tüketimi. Keske o zamanlarda farkina varsaymisim simdi bu bagirsak hastaligi yüzünden her hafta kemere delik açiyorum çok zayifliyorum 20 saat uyusam kendime gelemem yoruluyor insan insallah senin dedigin gibi tedaviler olumlu etki gisterir |
|
![]() |
|
Yig1t
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Temmuz-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Bende o kokuda yok disimde çürük var curukte kokmuyo(hani su disinde curuk olupta agzi hiç kokmayan insanlar vardir ya imrendigimiz ha ben oyum iste kendimi bildim bileli.Ne olduysa sonradan oldu... Benim psikolojimi düzeltme lazim göz temasi kurmayi unuttum annemle babamla arkadaslarimla
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 398 |
![]() ![]() ![]() |
Instagramda görmüstüm, kolayi tencereye döküp kaynatiyorlar, kaynatdikça su buharlasip gidiyor en sonda geriye simsiyah renkli, zifte benzer yapis yapis bir madde kaliyor. Iste o bagirsak duvarlarina yapisiyor. Ben de ne zaman kola içsem ishal olurum, tüm bagirsak düzenim bozulur. Cips, büsküvi yiyince de dokunuyor bana |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Tospik dogru diyorsun bak dün 3 5 kez yaptim o testi ..
Esimin testi yasken kokuyor hafif kuruyunca hic kalmiyor .. Benimkisi kuru yas kokuyor .. nasil kokuyor diyorum eksimsi bir koku sanki bilmiyorum diyor ama kokuyor diyor bogaz testini gidemedim araba calismadi aksiligin bu kadari |
|
![]() |
|
Gececekinsl
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Bu testi kiz. Kardasimdede deniycem bakalim o ne diycek ..
Yigit sen acil bisey yap evde oturma acilen bisey yap .. Ztn koktugumun farkiydayim ama baskalarida bunu söyleyince piskolejik olmadigini ..uydurma olmadigini gercek oldugunu görüyorsun .. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
3 haftadir gidemiyorum bi üsüdüyorum bir hastaliyorum .. Burgunder arac calismadi kis geldigindenmi ne oldu bilmiyorum ..
Araba Tamir edilecek daha Mars olan beyazlar yanmis türkcesi ne bilmiyorum .. dert bitmiyor |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Dostum esin sen üzülme diye sana tam dogrusunu söylemez. Ayrica naçizane tavsiyem esine de koklatma öyle seyleri, igrenebilir, tiksinebilir, senden soguyabilir. 6 yasina kadar çocuklar çok dürüsttür, pat diye acimasizca gerçegi söylerler. Bulabilirsen öyle bi çocugun fikrini al, kokunun nasil oldugunu söyler onlar. Senin bu kadar çaba harcadigini bilen esin kötü de koksa söylemez, en fazla eksi kokuyor der. Ayrica ayni kokuyu sen de aliyorsun, sana pis geliyorsa ona da pis geliyordur hatta sen sürekli o kokuyu farkinda olmadan aldigin için burnun alismistir, sen 8 siddetinde o kokuyu aliyorsan esin 10 siddetinde aliyordur muhtemelen. Kokarcalara döndük anasini satayim, koku uzmani olacaz yakinda. ![]() |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Hahaha evet koku uzmanlari esime göstermedimki hangi kolum oldugunu hangi bilehimi yaladigini bilmeden söyledi. .
Bendeki sorun tam olarak franjit galiba ya kronik yada normal semtonlari bire bir ayni googlede yazan hersey var suan Kbb doktorun söyledigide buydu asid yaktigindan gecmiyor franjit bir türlü yaptiramadim su labor testini 3 haftadir aksiliklerle savasiyorum ama gelecek cuma kesinlikle olmam lazim uykularim kaciyor ya bundansa diyorum nonstop kendime heycanlaniyorum buda gecerse onca cektigim viele bitecek diye insl öyle olur yoruldum iyce Tospik Eger bendeki koku giderse bu 3 seyden dolayi gitmis olcak .. En basta berret ösophagus Gerd hastaligi.. sonra ince bagirsak .. en son bogaz bunlar birbirni tetikliyordu Ne bilim kbb doktorun ilk dedigi dogru cikacak galiba |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Eine chronische Halsentzündung kann nur ausheilen, wenn die auslösenden Faktoren gemieden werden.
Bak almanca franjit nasil gecer diye arattigimda bu cikiyor karsima yazan sey bogazim gecmesi icin yan faktörlerin ortadan kalkmasi gerekiyor .. devamindada yazan reflü asidi diyor kesin bu bendeki baska bisey olamaz .. ilk kbb doktorumun dedigide buldum ztn Ya insl budur uykularim kaciyor heycandan yatamiyorum yine bir haftadaha ertelendi moralim Cook bozuldu hic sormayin aksilik .. Bak tospik bogazimda gecip koku giderse aynisi yarin benim yaptigimin ayni kontrollerden gecin tane tane .. Ösophagusmanometrie yaptirdim giris kapagi hic basinca dayanamiyor demisti ve 24 saatlik monitarizasyon yaptirdim asiri reflü cikti bu ikisinden bi yaptirin dedim belki bisey cikar yahu cünkü amaleyattan sonra koku azaldi ve farkettigim icten degilde bogazdan geliyor bu koku ..bunu deneyin imkaniniz varsa Bu ikisinden bi arastirin derim .. |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Anneme sordum tekrardan ve bana ne desin? "Oglum senin psikolojim mi bozuk delirdin mi , senin akli sorunlarin var koku fln yok ben almiyorum 3 yildan beridir "dedi.
Sonra anladimki ben gerçektende yenmisim bu hastaligi ama beynimle olan savasimi kaybetmisim tabi ben inanir miyim (inanamiyorum) 3 yildan kasit benim gerçekten bogaz sorunlarim vardi iltihaplanirdi eskiden o zamanlar Kokardi hissederdim ama iyikide sormusum en azindan biraz daha iyi hissediyorum. Dershanede en yakin arkadasima soramadim hala ama ona sorarsam o en net cevabi verir çekinme fln yok onda pat diye söyler insallah gecmistirde ben var saniyorum dur bu yazilaro yazarken bile koku yok dil kipkirmizi ama karsidan birisi gelse tek kelime konusamam gözlerimi kaciririm |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Bendede faranjit veya laranjit var akut olan mi bilmiyorum akut olsa geçmezdi galiba
|
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Yigit ilk baslarda bende kimsenin yüzüne bakamiyordum utaniyorum ama alistim uzun uzun gözlerine bak insanlarin kendini alistir ben öyle yaptim ..
Almanca arattigimda viren ve bakterial diye iki seit cikiyor bak .. Virende antibiok ise yaramiyormus bakteriler oluyorsa Antibiotik alimi gerekliymis bendede bi bakteri cikmisti hangi bakteriydi hatirlamiyorum .. Bakteri tespit edilip antibiok alcam insl gececek .. |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Insallah bugünden sonra cabalayacagim bu psikolojiyi atlatmak icin
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Yigit kardes yas kaç? Ve eger Istanbul da yasiyorsan koku var mi, yok mu konusunda yardim etmeye çalisirim . Yani bulusup konusabiliriz ve anlasilir net var mi yok mu diye. Ben eski bir üyeyim ve koku konusunda epey yol katettim. Benim koku % 80 kayboldu ve sadece dilimi ve dislerimi firçalamakla gerçeklesti bu. Bu arada dilimi sargi beziyle temizliyorum çok daha iyi temizliyor o bez.
|
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
ben 18 yasindayim ve Kayseri'de yasiyorum. Senide taniyorum forumdan bana en çok umut veren kisilerdesin.
Agiz kokum geçtiginin farkindayim ama ben yinede kimseyle konusmiyorum hala psikolojik evredeyim artik simdide durduk yere forumlardan psikolojimi boza boza burnumdan koku geldigini fln saniyorum ne yapicam bilmiyorumda . Iste insan psikolojisi böyle bisiymis ben bunu anladim 18 yasinda. Bagirsak sorunlarim geçince daha iyi hissedicem kendimi bagirsak florasi o kadar iltihapliki kullandigim vitaminler ise yaramiyo degerler yukselmiyo genetik olmamasina ragmen saçim dokuluyo(amcam babam dayilarimij saçlari o kadar sikki)ben bunun bagirsaktan kaynaklandigini düsünüyorum bana yardimci olabilirmisin bu konuda (burunla ve saçla bagirsak iliskisi hakkinda) |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Bu arada Ben damak firçalamaninda çok faydasini gormustum bagdemcige kadar kusa kusa fircaliyodum günü kurtarmak için ama dilimin rengi normale dönünce artik yapma geregi duymadim
|
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Yigit kardesim bu saç dökülmesi çok büyük ihtimalle bagirsaklarindan emilemeyen vitaminlerle ilgili kendin de belirtmissin zaten özellikle çinko ve B12 eksikliginde saç dökülmeleri olabiliyor ancak bunlar geçicidir bagirsak sorunlarin düzeldigi zaman dökülen saçlarin da yeniden yerine çikar merak etme |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Insallahh ya.
|
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Selam arkadas Labor sonuclari gelmedi daha ..
Kafama takilan bi kacke soru var bende ankam veremiyorum .. Türkce arattigim cogu sey almanca aratinca Googlede farkli seyler geliyor karsima .. Mesela faranjit türkce arattigimda tamamen gecmiyor yaziyor almancada yan faktörleri ortadan kaldirinca geciyor yaziyor ... Bide almanca aradim agiz kokusuna neuer sebeb oluyor diye. Türkce arattigimda karsima gelenler almancada tam tersi gibi .. Agiz kokusu neden olur diye yazdigimda .. almanca Önce agiz dis hijyeni onlarda giderildiyse yazan Mide sosunlari parantes icindede barret ösafagus gerd ve bagirsak problemleri cikiyor ve yine sibo yaziyor .. Ben aynen bu amaleyati oldum gerd barret ösofagus .. ve siboda yaptirdim .. oda gecti sanirim bi sikayetim yok .. Tek kalan ise bogaz bakteriel olanlar sadece antibiotikle geciyormus .. Hanoi bakteri sebeb oluyorsa onu belirleyip antibiok yaziyorlarmis .. öyle yaziyor tamda bu yapilacak simdi .. yani almanca aratinca baska bisey cikmiyor .. Bir sayfaya denk geldim gutefrage diye bir kac kisi ayni dilindeki Paß gecmiyor ve cok kötü tat var agzimda diye iylesdimi iylesmedimi bisey yazmiyor ama herseyi denedim yazmis bana yardim edin bu ne olabilir diye yazmislar cogu candida mantar yazmis vesayre yani somut bir sey yazmamislar gecip gecmedigine dair . |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Bakin arkadaslar arattigim soru aynen su ..
Hangi hastaliklar asiri agiz kokusu yapar nokta Bakin yazan sonuc bu Welche Krankheiten verursachen starken Mundgeruch? SIE HABEN EINE ERKRANKUNG Auch Magen-Darm-Erkrankungen, Diabetes, Hals- und Thoraxinfektionen können Mundgeruch verursachen. Bei Problemen mit Mundgeruch sollten Sie Ihren Zahnarzt oder Hausarzt aufsuchen. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Buda neden olusur yazdigimda ne sebeble olusur bu koku diye
Öncelikle agiz hijyeni ama bazi vakalarda mide ve bagirsakdan olusuyor yaziyor Was kann ein Auslöser von Mundgeruch sein? Mundgeruch (medizinisch: Foetor ex ore oder Halitosis) ist in meist auf schlechte Mundhygiene, Zahndefekte oder Entzündungen von Zahnfleisch und Zahnbett zurückzuführen. Selten ist der schlechte Atem ein Anzeichen für eine Erkrankung des Magen-Darm-Trakts, der Leber oder für Diabetes. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Burdada yazan nasil anlarim mide ve bagirsakdan gelen kokuyu diye ..
Yazan sey tarihi gecmis yumurta veya Schwefel yaziyor Schwefel galiba türkcesi kükürt mü ne .. Woher wissen Sie, ob Sie Mundgeruch aus dem Magen haben? Patienten mit Darmproblemen haben mehrere wahrnehmbare Gerüche aus dem Mund beschrieben. Dazu gehört: Faulgeruch, der dem Geruch von faulen Eiern oder Schwefel ähnelt . Dies ist der häufigste Geruch, den Menschen beschreiben, wenn sie aufgrund einer Magen-Darm-Erkrankung unter chronischem Mundgeruch leiden. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Burdada Hanoi probiotik en iyisi agiz icin yazdigimda burdaki geliyor ..
Ama gecirmiyormus azaltiyormus Was ist das beste Probiotikum gegen Mundgeruch und Körpergeruch? Ein Ungleichgewicht der Darmbakterien kann zu Mundgeruch führen. Es gibt Hinweise darauf, dass die Neubesiedelung des Darms mit nützlichen Stämmen von Lactobacillus und Bifidobakterien dazu beiträgt, Mundgeruch zu reduzieren. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Hanoi probiotik en iyisi yazinca
Lactobacillus salivarius Oral S1 bu geliyor bunu deneyen oldumu agizdaki mikro arganizmalari öldürüyormus .. Ama buda hafiflestiriyormus tamamen gecmiyormus sanki Welches Probiotika bei Mundgeruch? Lactobacillus salivarius Oral S1 kann dabei unterstützen, unerwünschte Mikroorganismen zu verdrängen, das Gleichgewicht zugunsten der nützlichen Bakterien zu verschieben und damit helfen Beschwerden wie Mundgeruch zu lindern. |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
En iyi probiotik buymus sadece agiz icin ..
Lactobacillus salivarius Oral S1 Ama tamamen geciyor yazmiyor sadece hafifletiyor yaziyor Lactobacillus salivarius Oral S1 kann dabei unterstützen, unerwünschte Mikroorganismen zu verdrängen, das Gleichgewicht zugunsten der nützlichen Bakterien zu verschieben und damit helfen Beschwerden wie Mundgeruch zu lindern Yardimci olur diye paylasiyim dedim |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Almanca baska türkce baska bende bilmiyorum ..
Yeniden sibo yaptircam 50 Euro fazla bisey degil gectimi gecmedimi kein olmak zorundayim |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Bunlarin hepsini yaptirsammiki bunlar var gidecegim laborda
Hämatologie und Blutsenkung Blutgruppenserologie Blutgerinnung Klinisch-chemische Untersuchungen Proteindiagnostik Hormone, Tumormarker und Vitamine Konzentrationsbestimmungen von Pharmaka und Drogen Infektionsserologie Harnuntersuchungen Stuhluntersuchungen Spermiogramme Zytologie Atemtest (auf Lactose, Fructose, Sorbit und bakterielle Dünndarmfehlbesiedelung) Arbeitsmedizin Medizinisch-diagnostische Sportbegleitung (Sportlabor) Coronatests (Infos) |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Hepsini topladigimda cikan sonuc bogazim ..
Cünkü almanca aratinca karsima cikan 3 sey bogaz mide bagirsak dis ve agiz hijyenini disarda borakinca bu 3 sey baska bisey cikmiyor 2 sind hallettigimi düsünürsem tek bogazdaki kaliyor inkl öyledir |
|
![]() |
|
Gececekinsl
![]() ![]() ![]() |
Suan batain yazdigini okudum ve pisman oldum gidip baktirmadigima ..
Hatirlarsaniz yazmistim 2 3 ay evvel .. evangelisch hiristiyan hastanesine gitmistim ordaki Doktor mide cikisina bakcam orda sorun demisti .. ancak Ben korkmuszum yeni amaleyat oldugum icin keske baktirsaydim Simdi randevu alcam baksin mide cikisi incl bagirsaga baglaniyor dedigin dogru olabilir cünkü o dokotrda söylemisti |
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Benimde bugün gastroenteroloji randevum var ilaç tedavisine baslatir insallah
|
|
![]() |
|
Yig1t
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar merhaba bi durumumu guncelliyim dedim malum tek arkadaslarim sizlersiniz gastroenterolojiye gitmistim teshis koyacaklar yakinda chrone hastaligi için . Birde sunu farkettim kan sonuclarima bakarken karaciger alt ast sonuçlarina bakiyim dedim yukselmisler odnsjsj ama konu su ki yüksek degerlerine ragmen bendeki koku hala gelmedi çok sükür . Kusura bakmayin söylerken utaniyorum her WC ye gittigimde gaitada beyaz beyaz parcalar cikiyo 10 kurus büyüklügünde dedim acaba candida mantari mi garip bisi yeni yeni farkina vardim bide yediklerim sindirilmeden cikiyo o da ayri bi konu zaten kolonoskopi raporunda k30 dispepsi girilmis iltihabin üstüne. Bide suna deginiyim dedim hani su hepimizde olan agiz içindeki yogun bir tat varya nasil anlatacagimi bilemiyorum arkadaslar o tamamen bizim sürekli psikolojimizin bozuk olmasindan nasil farkettim onu anlatiyim.Ben üniversite sinavina hazirlaniyorum dershanede geçenlerde bir mutluyum ki o kadar yani neyse Türkiye geneli deneme olmustuk sonuçlari açiyim bakiyim dedim korkunç bir tablo neyse canimi sürekli sikiyorum sonra baktim agzim sicaklasmaya basladi boguk bir hava olustu yani ben agiz kokusunu yendigimden beri agzim sürekli ferahti ama bir anda eski günlerim geldi tamamen stresten yani agiz içindeki kötü tat bunu bizzat deneyimlerim.Umarim yardimci olabilmisimdir
|
|
![]() |
|
Gececekinsl2
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Subat-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 106 |
![]() ![]() ![]() |
Egerki bu hap da fayda etmezse gecirmesse doktordan bunlari istiycem ..bunlari yaptirmadim
Magen-Duodenum - Röntgen Dickdarm-Röntgen - Irrigoskopie Nieren-Röntgen - IVP Phlebographie Dünn/Dickdarmpassage Ultraschall - Sonographie Donauzentrumda yeni makineleri var yeni stytemleri var baskada bisey kalmiyor |
|
![]() |
|
tuncay42
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15-Aralik-2023 Konum: Afyonkarahisar Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
Beyler,
Aslinda ta 13 ve 18 yasina kadar agizim kokardi, ta fabrika ise baslaya kadar. bugun 36 yasindayim, ta 35 yasina kadar bôyle sorun yasamadim. Peki ne oldu ? fabrika istem masa ise geçtim. Baba çok Sey denedim, diS magcunu, yag esens'i, gaviscon, kömür, elime ne geçerse anasini ... ta javel'i denedim :laugh: Peki neyse tip doktor'lar bana tuncay sen iyisin diyorlar, kan'da sorun yok, agiz'da sorun yok (aslinda pas var) yani mantar yok. Ama oranj bokum var yani sibo gibi bir sey, ve bazen kabuz veya amel. Baba dusundun, dusundum, ta ara sira panik attak oluyordum artik (9 ay oldu yeniden kokari). Baba hep fabrikada çalisarim, olurum allah, disimi bir hafta yikamasam agizim kokmazsi anasini S. Neden simdi kokar. Doktor'lardan bana hayir yok, onlar içi super sagliya sayipim, o zaman ventuz tip, veya akuponktur denedim. Bunlar çin'seyler bir az farkli dusunurler, nedense derdimi anlatim ... adam bana dedi : derdim sadece bumu ? LOL. HE SADECE BU (ve aile krizim de var), aslinda aktif fabrikayi birakali, bilgisayar ise basladiyim'da tam 4 ay sonra mutsuz olmaya basladim, sanki bir sey eksik gibi, sonra sene bitmedem agizim kokmaya basladi. Neyse çin adam'la konustum konusti, adam ineleri sapladi, sonra çikip 2 hafta full bodybuilding baba ! 2 saat body ve koSuS ! Ne oldu ana... satiyim agiz kokusu gitti, allah allah dedim kendime, sonra arastirip arastirip aklima serotonine geldi (ya serotonine, ya dopamin her neyse serotonine bence). Baba arkadaslar antidepresan alan agizim kokmasi gitti diyenler varya ? ah onlar serotonine ile arakali ! çunku ben masa isi baslayip, aktif olmadan vazgecip serotonine yeterice yok gibi ! üstelik daha agresif olup, aktif olup (sanki çok fazla, çok aSiri enerji gibi) platliyicam gibi içimde ates alev alev yaniyorum gibi ! neyse yenge ile anlarsiniz savas ana geldi (6 senedir birlikteyiz). o serotonine ne yapar ? 95% bagirsak üretilir ! peki o beyindeki serotonine bagirsak'lari uyandirip, ve daha iyi çaristir ... (SIBO ile alakayi anladiyiz mi ?) ve kabuzluyu dûsûrûr (çûnkû daha iyi çalistirir). Internette bakin beyin ve bayirsak komunikasyon ortami, ve serotonine ile alakali (ve niye burada bazi arkadaslar antidepresan ile agiz kokusundan kurtullur)... Baba benim boklarim oranj dan siyaha dôndû (iyi yani). Sonra 2 hafta sporu kesip göldum hem panik attaklarim geri dondu hem agiz kokusu. Simdi, masa ûstû isinden istifa edim nisan'dan itibarem fabrikaya donus, sonra spora delhal donus, sonra agiz kokusu, ve diyer probleme lerim (asiri aktifliyim, enerjim ama kanalize edemeyim agresifliye donusen) onariyim ki sonra yenge ile bariSiyim.... Zor is insallah sonunuz ve sonumuz iyi alur. |
|
![]() |
|
Semiha
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Mart-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadasim ya nerede yasiyosun? Su an metroda okuyorum ve Çok güldürdün beni. Allah da seni güldürsün
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar, ayni sehirden veya üç dört günde bir bulusacaginiz sizinle ayni dertten muzdarip bir arkadas edinmeye bakinin. Bu sayede kullandiginiz ürünlerin etkisini bir baskasindan duymus olursunuz.
Ben 2010 - 2011'den beri ugrasiyorum. Murat Aydin, Aytug Altundag, Fatih Vural dahil onlarca doktora gittim. Dis hekimleri, gastroenteroloji uzmanlari, KBB uzmanlari; dis teli, bademcik ameliyati, burun eti yakma(veya onun gibi bir sey), endoskopi vs vs ugraslar oldu. Agiz kokusuna ek olarak ayak kokusu, vücut kokusu ugraslarim oldu. Koltuk alti ve Ayak botoksu bile yaptirdim. Ayak botoksunu yine yaptiracagim. Insallah ise yarar. |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Böbrek ve karaciger tahlillerine baktirdin mi? Bi tanidigimin böbrekleri tam çalismadigi için atik maddelerin bir kismini vücudu ter ile atiyormus ve teri, atleti falan çok kötü kokuyormus. Sik sik da su gibi terler. Agiz kokusu neyse de ter ve ayak kokusunun olmasi bana bunu hatirlatti. |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Vücut kokusu konusunda kararsizim. O gün akrabam olan genç bir çocuk burnunu tisörtüme dayadi "Parfümün çok güzel kokuyor." dedi ve bu tür iltifatlari zaman zaman aliyorum. Agiz kokusu kesin var, tip1 deniliyor.
Ayak kokusu ise zaman zaman tepki aldigm bir durum. Hatta daha birkaç gün önce bir ortamda, gürültü arasinda benim duyacagim sekilde " Çok iyi biri ama bir de ayagi kokmasa" denildi. Bunu duyunca bozulmak yerine sevindim. Botoks yaptirmaya karar verdim. Botoks kesin çözüm diye biliyorum. |
|
![]() |
|
Tospik
![]() ![]() ![]() |
Yav sen kuruntu yapmissin, benim tanidigim 2 kisi var, onlarin da terleyince ayaklari kokar ama erkekler için normal bir durum bu, kadinlarin 2 mi 3 kati mi ne ter bezi varmis bizde. Ayak parmaklari dogustan bitisik olanlarin ayaklari kokmaya ve mantar olusumuna daha yatkin oluyor çünkü parmak aralari nemli kaliyor. Karbonat dök ayaklarina, limon suyu sik falan kokuyu epey azaltir. Botoks falan tehliklei isler. Senin terin de muhtemelen düsündügün kadar kokmuyordur. Hepimiz ruh hastasi olduk yav. |
|
![]() |
|
Kelime
![]() ![]() ![]() |
Tospik ayak kokusu agiz kokusundan daha net duyulan bir koku. Sanirim ayaklarin burna uzak olmasindan dolayi koku körlügü olusmuyor. Üstelik bir arkadasa açikça sormustum o "Agiz kokun yok ama ayak kokun var." demisti. Agiz kokusuna da sonradan teshis koyuldu zaten.
Koku sorununu fark ettigim ilk yillarda agiz kokusunu hiç düsünmüyordum. Insanlarin tavrindan bir kokum oldugunu anliyordum ama vücut kokusu mu ayak kokusu mu diye kararsiz kaliyordum. Sonra agiz kokusuna yöneldim ve yogunlastim. Su anda hem agiz hem ayak kokum oldugunu eminim. Botoks o kadar tehlikeli bir sey de degil. Her gün toz, karbonat vs ugrasmaktansa bir seferde 4 - 5 ay gidiyor. Yillar önce bir kez yaptirmistim. Hem ayaklara hem koltuk altina. Benim diger arkadaslardan tek avantajli yanim, kokuyu orta yas civarinda fark etmis olmam. O zamana kadar da okulumu okumus is sahibi olmustum bile. Bu yüzden takinti yapacak bir durumda degilim. Iki defa tip1 teshisi de koyuldu. Genç arkadaslar da sakin koku yüzünden hayatlarini degistirmesin. Okullarini mutlaka okusunlar. Eger zor oluyorsa okula/ise gitmek istemiyorlarsa muhakkak psikiyatri ile görüssünler. Saçma sapan diyetler, kocakari ilaçlari vs yerine çok daha fazla fayda görürler. |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |