Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: Deneyin Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
doksaniki
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 34
Alıntı doksaniki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mayıs-2013 Saat 22:13
Nidazol bittikten sonra eski haline geri dönüyor. Asıl sorunu ortadan kaldırmadığın sürece istediğin kadar antibiyotik kullan ilaçlar bittiği an geri gelecektir.
IP
nyse_o
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 77
Alıntı nyse_o Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2013 Saat 20:44
bende diksiyon kursuna gitmiştim orda doğru nefes alma tekniklerini görmüştüm burundan nefes alınıp gögüs kafesiniz şişmeden karın boşluğunuz şişsin ve agızdan bırakın çoğumuz gögüs kafesinden nefes alıyoruz bu yanlışmış ben pek sallamamıştım hocayı ama burda okuduklarımdan sonra artık uygulucam çare olur inşllh
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2013 Saat 11:05
01Adanali kardesim onerilerin icin minnettarim...
Yazini inan daha bugun okudum uzun zaman oldu girmeyeli siteye!! Ben nidazol kullanmadim ve pek ilac kullanmaktan yana degilim.Belkide ilaclar gecici care olduklari icindir.
Bu arada ben kapali olan burun deligimden gunde 15.20 kere nefes alip diger acik olan delikten veriyorum ve nefesim daha da kokusuzlasiyor ve hafifliyo...Eskiden bir delikten alip oburunden veriyordum sonra oburunden alip digerinden veriyordum ve koku azaliyordu okadar..Ama artik tikali olandan ust uste 15,20 kere alip digerinden verince daha da hafifliyo koku %80 azaliyor...Ama bunu yaparken 2parmagimla tikali olan deligi genisletip nefes aliyor veriyorum ve boylece iyi sonuc aliyorum...Hemde dislerimi fircalamadan...Ama bu konuda bir KBB doktoruna gidip bunlari anlatmam lazim bakalim ne olacak? Yazarim yine buraya..Herkese sifalar
IP
muco123
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı muco123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2014 Saat 21:34
Orjinalini yazan: doksaniki

Ağzından alıp da burnundan vermek değil ki olay, burnundan alıp verdiğin her nefes dilini temizlemeli. Nasıl kapalı kalan bir oda havalandırılmazsa kokar, ağzımızda o sekilde. Burnumuz işlevini tam olarak yerine getirip de dilimizin arkasını oksijenle temizleyemediği için koku oluşuyor. Sanırım bizim havalandırma sistemimiz bozuk. Benim için koku ergenlik döneminde tam burnumun şekil değiştirmeye başladığı zamanlarda başladı. Burunda eğrilik ya da geniz akıntısı da nefes alma şeklimizi değiştiriyor en azından benim için öyle.
aynn kardeşim 17 yaşındayım 13 -14 yaşlarında başladı eskiden yokdu bende diyorum eskiden nasıl farketmedim fln ergenlikle beraber geldi bendede ama bendeki nok kokuyor normal değil yanıma yaklaşamıyo kimse çok sıkıntılıyım bana dua edin :/
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2014 Saat 09:51
Orjinalini yazan: mahoni

01Adanali kardesim onerilerin icin minnettarim...
Yazini inan daha bugun okudum uzun zaman oldu girmeyeli siteye!! Ben nidazol kullanmadim ve pek ilac kullanmaktan yana degilim.Belkide ilaclar gecici care olduklari icindir.
Bu arada ben kapali olan burun deligimden gunde 15.20 kere nefes alip diger acik olan delikten veriyorum ve nefesim daha da kokusuzlasiyor ve hafifliyo...Eskiden bir delikten alip oburunden veriyordum sonra oburunden alip digerinden veriyordum ve koku azaliyordu okadar..Ama artik tikali olandan ust uste 15,20 kere alip digerinden verince daha da hafifliyo koku %80 azaliyor...Ama bunu yaparken 2parmagimla tikali olan deligi genisletip nefes aliyor veriyorum ve boylece iyi sonuc aliyorum...Hemde dislerimi fircalamadan...Ama bu konuda bir KBB doktoruna gidip bunlari anlatmam lazim bakalim ne olacak? Yazarim yine buraya..Herkese sifalar

Nefes egzersizine devam ediyor musunuz, son durum nedir acaba? Bana da mantıklı geldi bu yöntem, geniz akıntısı beraberinde şişen konka nedeniyle yeterli oksijen ulaşamayan bölgelerde (nemli, sıcak, havasız ortam) bakteriler çoğalıyor sanırım.
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2014 Saat 21:11
Arkadaslar uzun zamandır girmiyordum foruma affedin.
Size deneyimlerimi aktarayım.
Oncelikle nefes egzersizini bırakalı cok oldugunu soyliim.
Ayrıca burun kiti alıp icine cok az sırke tuz ve karbonat ekleyip burnumun deliginden dıgerıne aktarıp temizleyince koku bayaa azalıyor ama bu islemi kesınce tekrarlıyor.Ama benım son 2 senedır kokumda azalma var kesınlıkle.Ama %50 diyebilirim.Bu arada kbb dr una gıttım bana nıdazol verdı ve 10 gun kullandım.Bu 10 gun hayatımın en kokusuz gunlerıydı. Sabah ac karnına bile agız tadım enfestı.
Neyse tomografı cektırdım burnum ıcın ve kucuk kıstler cıktı ve ayrıca burnumda tam oturması gereken yerde oturmuyormus.Sımdı dr tekrar bana nıdazol verdı ve bu sefer 2 ay gunde 1 tane kullan ve ayrıca sırkelı tuzlu karbonatlı sıvıyı da hergun uygulaki kurutabilelim dedı.Yanı ameliyat etmeyelim diger careleri deneyelim dedi bana.Bu arada ilk nıdazolu verdıgınde sabah 1 aksam 1 alıyordum. Durumum sımdılık bu yonde.
IP
umit
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 24
Alıntı umit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2014 Saat 13:35
Ben de yaklaşık 1 aydır sinüs kiti kullanıyorum her akşam, dildeki pas azaldı ve öncekilere göre geniz akıntısındaki kötü tadı ara sıra daha belirgin farkedebiliyorum. Sirke eklemeye de başladım karışıma yukarıdaki yazınızı gördükten sonra. Sürekli %80 oranında kapalı olan sağ burun deliği açıldı, sabahları uyandığımda yine kapalı oluyor ama 1-2 saat sonra açılıyor, gün içerisinde tıkanmaya başlayınca nefes egzersizi uygular gibi nefes alıp vererek tıkanıklığı açıyorum. Sesim daha gür çıkmaya başladı, dolayısıyla özgüvenim de arttı. Bu arada aklıma geldi yaklaşık 4 sene önce nörolojik muayene için kranial beyin MR'ı istenmişti, raporda sonuç kısmındaki açıklamalardan bir tanesinde "Nazofarenkste yumuşak doku intensitesinde artış gözlenmiştir" gibi madde vardı, acaba polip olabilir mi bu bahsedilen?
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2014 Saat 18:55
Benim burun deliklerinden biri bayaa kapalı ve sinuz kitini kullandıgımda bile acılmıyor.Ama mukozanın azalmasına sebep oldugu icin sankı daha rahat nefes alabiliyorum.Diger kullandıgınız tıbbi terimlerin ne anlama geldıgını inanın bilmiyorum.Yani terimler konusunda bilgi sahibi degilim.Bu arada sesin gur cıkmasını Dr a sordugumda,sirke tahris edebilir demişti.Sanki grip olmusum gibi cıkıyor sesim benim.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu