|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
Nidazol bittikten sonra eski haline geri dönüyor. Asil sorunu ortadan kaldirmadigin sürece istedigin kadar antibiyotik kullan ilaçlar bittigi an geri gelecektir.
|
|
![]() |
|
nyse_o
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Haziran-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
bende diksiyon kursuna gitmistim orda dogru nefes alma tekniklerini görmüstüm burundan nefes alinip gögüs kafesiniz sismeden karin boslugunuz sissin ve agizdan birakin çogumuz gögüs kafesinden nefes aliyoruz bu yanlismis ben pek sallamamistim hocayi ama burda okuduklarimdan sonra artik uygulucam çare olur insllh
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
01Adanali kardesim onerilerin icin minnettarim...
Yazini inan daha bugun okudum uzun zaman oldu girmeyeli siteye!! Ben nidazol kullanmadim ve pek ilac kullanmaktan yana degilim.Belkide ilaclar gecici care olduklari icindir. Bu arada ben kapali olan burun deligimden gunde 15.20 kere nefes alip diger acik olan delikten veriyorum ve nefesim daha da kokusuzlasiyor ve hafifliyo...Eskiden bir delikten alip oburunden veriyordum sonra oburunden alip digerinden veriyordum ve koku azaliyordu okadar..Ama artik tikali olandan ust uste 15,20 kere alip digerinden verince daha da hafifliyo koku %80 azaliyor...Ama bunu yaparken 2parmagimla tikali olan deligi genisletip nefes aliyor veriyorum ve boylece iyi sonuc aliyorum...Hemde dislerimi fircalamadan...Ama bu konuda bir KBB doktoruna gidip bunlari anlatmam lazim bakalim ne olacak? Yazarim yine buraya..Herkese sifalar |
|
![]() |
|
muco123
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Temmuz-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
umit
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Agustos-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Nefes egzersizine devam ediyor musunuz, son durum nedir acaba? Bana da mantikli geldi bu yöntem, geniz akintisi beraberinde sisen konka nedeniyle yeterli oksijen ulasamayan bölgelerde (nemli, sicak, havasiz ortam) bakteriler çogaliyor sanirim. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar uzun zamandir girmiyordum foruma affedin.
Size deneyimlerimi aktarayim. Oncelikle nefes egzersizini birakali cok oldugunu soyliim. Ayrica burun kiti alip icine cok az sirke tuz ve karbonat ekleyip burnumun deliginden digerine aktarip temizleyince koku bayaa azaliyor ama bu islemi kesince tekrarliyor.Ama benim son 2 senedir kokumda azalma var kesinlikle.Ama %50 diyebilirim.Bu arada kbb dr una gittim bana nidazol verdi ve 10 gun kullandim.Bu 10 gun hayatimin en kokusuz gunleriydi. Sabah ac karnina bile agiz tadim enfesti. Neyse tomografi cektirdim burnum icin ve kucuk kistler cikti ve ayrica burnumda tam oturmasi gereken yerde oturmuyormus.Simdi dr tekrar bana nidazol verdi ve bu sefer 2 ay gunde 1 tane kullan ve ayrica sirkeli tuzlu karbonatli siviyi da hergun uygulaki kurutabilelim dedi.Yani ameliyat etmeyelim diger careleri deneyelim dedi bana.Bu arada ilk nidazolu verdiginde sabah 1 aksam 1 aliyordum. Durumum simdilik bu yonde. |
|
![]() |
|
umit
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Agustos-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de yaklasik 1 aydir sinüs kiti kullaniyorum her aksam, dildeki pas azaldi ve öncekilere göre geniz akintisindaki kötü tadi ara sira daha belirgin farkedebiliyorum. Sirke eklemeye de basladim karisima yukaridaki yazinizi gördükten sonra. Sürekli %80 oraninda kapali olan sag burun deligi açildi, sabahlari uyandigimda yine kapali oluyor ama 1-2 saat sonra açiliyor, gün içerisinde tikanmaya baslayinca nefes egzersizi uygular gibi nefes alip vererek tikanikligi açiyorum. Sesim daha gür çikmaya basladi, dolayisiyla özgüvenim de artti. Bu arada aklima geldi yaklasik 4 sene önce nörolojik muayene için kranial beyin MR'i istenmisti, raporda sonuç kismindaki açiklamalardan bir tanesinde "Nazofarenkste yumusak doku intensitesinde artis gözlenmistir" gibi madde vardi, acaba polip olabilir mi bu bahsedilen?
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Benim burun deliklerinden biri bayaa kapali ve sinuz kitini kullandigimda bile acilmiyor.Ama mukozanin azalmasina sebep oldugu icin sanki daha rahat nefes alabiliyorum.Diger kullandiginiz tibbi terimlerin ne anlama geldigini inanin bilmiyorum.Yani terimler konusunda bilgi sahibi degilim.Bu arada sesin gur cikmasini Dr a sordugumda,sirke tahris edebilir demisti.Sanki grip olmusum gibi cikiyor sesim benim.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |