|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
bedbahtadam2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hayir ama ameliyat oldum bademciklerimin cikarilmis halini gösterdiydi doktor kocaman delik desikti yani ona ragmen gozle goremiyordum ama taslar varmis sen kbbye gorun bi bu konu hususunda
|
||
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
||
![]() |
||
bizedebugeldi19
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21-Ocak-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selamun aleyküm arkadaslar hepinize geçmis olsun ben umut bi ay sonra 18 yasina giricem sizlere sikintimi anlatmak istiyorum yardiminiz dokunur belki :D suan lise 4 son sinifim ilkokul 8 den bu yana bu sikintiyla ugrasiyorum belirtilerimi söyleyim
bir burnum hep tikali dilimde sürekli pas var kokulu olan sari tabakali hergün dislerimi firçalarim beyazdir kbb gittim daha önceden geniz etimi almislardi zaten yeni gittigimde doktor büyümüs ama sikinti olmayacak sekilde demisti sürekli bi akintim var bide disçiye gittim dolgu falan burda bisey yok dediler mideye git .Artik sorunu midede ariyorum kendimce sabah kalkinca koku var yemek yedikten 10 saniye sonra koku basliyor böyle eksimsi bazen metalimsi bi tat sürekli ama hiç geçmeyen zerre yemek yemek istemiyorum hiç istahim yok 178 cm 75 kiloyum 36 saat aç kalabilirim yani istah kalmadi belkide sorun mideden ondan olabilir artik insan içine çikamaz oldum endoskopi için 18 yas lazimmis bende 1 ay sonra girecegim maksat önden bilgi alayim diye buraya yazdim dr murat hocam sizde bakarsaniz güzel olurdu :D abilerim kardeslerim sizce benim sorunum nedir ve nasil çözüme ulasirim hangi tip bölümünden yardimlarinizi bekliyorum |
||
![]() |
||
Morty
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Ocak-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba arkadaslar,
Bende yemeklerden sonra midemde yanma oluyor ve yemekten 40 dk- 1 saat sonra agzimin içinde bir agirlik oluyor ve koku basliyor. Ayrica agzim sürekli kapali durdugunda da koku oluyor. Neyden kaynaklandigini anlayamadim hić bir zaman ama bu durum liseden itibaren olmaya basladi ve yillardir sürmekte. Çok can sikici bir durum. Doktora gitmedim bu konuyla ilgili. Ama bundan sonra gidicem sanirim.Koku mide kaynakli olabilir ayrica bende kabizlik ve safra tasi var ondan kaynakli olabilir. Ya da agzimin içindeki bakterilerden dolayi bilmiyorum. Yalniz limon suyu tükettigimde 3-4 saate yakin bir süre koku olmuyor. Bu neyden kaynakli olabilir? |
||
![]() |
||
Bikkin
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Seninle sorunlarimiz birebir ayni hatta ortaya cikma tarihi aynen 8.sinif itibariyle basladi ve suan 31 yasindayim hala care bulamadim isin kotu tarafi hicbirseyle maskelenmiyor ve dilde pas aci metalik tat yemek yememek istegi burun teki surekli tikali bogazda yumru hissi ile kendini gosteriyor ve hic eksilmiyor aramiza hosgeldin kardes :( cok uzgunum
|
||
![]() |
||
muzdarip
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ayni durum bende de mevcut benim de lise itibari ile basladi ve ayni seyler mevcut su an 21 yasindayim hala bi çözüm bulamadim. Yutkunduktan sonra bi anda burundan hizli bi sekilde nefes verdigim de de Bogaz kisminda acayip koku hissediyorum sizde de ayni sey oluyor mu ?
|
||
Umudunu Kaybetme ..
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Herkese mrb.birkaç gündür takip ediyorum ve sonunda kayit oldum:) çünkü sorun ayni.benim hikayem biraz uzun ama kisaca deginmek istiyorum ki sorumu sorabileyim. Uzun süre agiz kokusu yasadim ve tesadüfen bagirsak parazitlerinin agiz kokusu yaptigini ögrenmem üzerine ve yine tesadüfen buldugum bir bitkisel kür ile bu sikintidan kurtuldum ki bu kurtulus en az 3 sene sürdü. Ama bir kaç haftadir tekrarladi ve ilk uyguladigim yöntem artik etki etmiyor ayrica kekik denedim etkisini gördüm ama yine basa döndüm. Bu konuda ne yapmaliyim hiç bilmiyorum. Fikri olan var mi
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sanirim ben bu foruma katilmak için geç kaldim. Aktif zamananlari kaçirmisim
|
||
![]() |
||
marln
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kronik ve asiri sinusiti olan birinin nefes kokusu olabilirmi hocam
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Süphesiz evet |
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam andorex gargara hakkinda ne düsünüyorsunuz
Sahsen ben disçiye gitmistim taslari temizledi agzin süper düzenli firçala falan dedi birde andorex verdi 2 gündür kullaniyorum hiç plak yok dislerimde ve enteresan koku gitti nereye gittiyse o kadar acili baharatli yemek yedim banamisin demedi kokmuyo suan Anladigim kadariyla biz herseyi büyütüyoruz çok hastayiz ölcez falan saniyoruz Gelelelim gargara bana neden iyi geldi 1. Forumdaki arkadaslarin %80 i nin agiz bakimi iyi degil kim ne derse desin herkeste kesin dis tasi falan var dis tasida dis eti iltahabi demek oda koku demek Biz saniyoruz ki agzim temiz ama aslinda degil Bide tükrük meselesi var tabi çok yapiskan bide renkli oluyosu benim gargara dan sonra seffaf ve temiz 2. Sadece bizm agzimiz kokuyor saniyoruz inanin herkeste var bizde ki sadece bakimsizliktan Forumda herkesin bir fikri var bisey aklina geliyo falan bende söyle derken is büyüyor ve hop psikolojik koku var saniyoruz. 3. Bademcik arkadaslar kaç doktara gittim BT çektirdim ultrason yaptirdim adam yok diyo ben aksam tas temizliyorum Yani basit oynayalim bademciginde tas olanin kesin ama kesin dis eti iltahabida vardir ki doku agiz ve bogaz bölgesinde bozuktur o taslara uygun ortam olusuyodur Birde hepsi tas olmuyo ben genelde kuruyemis kalinisi çikariyorum. Arkadaslar sakin olun insaallah çözcez az kaldi Hocam sizden ricam bir kampanya baslatalim önce istanbul ankara olmak üzere tanidiginiz dis doktarlariyla görüserek bizim sorunlarimizi anlatin bizde gidelim adanaya gelemeyenler bir muayene olsunlar Muayene fiyatinda da aydinmur indirimini yapsinlar sonuçta toplu olacak bir somut adim atalim bir faktörü söyle eleyelim Buradaki herkesin agzi söyle piril piril olsun Adamin agzzi çürük dolu tas desen öyle iltahap var bu agiz kokmasinda ne yapsin Herkesten ricam destek olun Bir adim atin bakarsiniz hersey daha güzel olur Saglicakla |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Andoreks gargara alkol içerdigi sebebi ile agiz kokusu için kullanilmamalidir. -M |
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben zaten koku için kullanmadim disçi yazdi koku varda demedim
Ama suan koku sifir Agiz içi iltihap lari geçirmis olmali ki dilim falan kipkirmizi pas yok koku yok |
||
![]() |
||
Ozguvensiz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Nisan-2018 Konum: Manisa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Liseye yeni gectigimde 4 sene once dislerim curuktu siyahti bende dislerim beyazlasin diye camasir suyuyla dislerimi fircalamistim 3 4 kere (kucukluk akli) ondan sonra agzim cok kotu kokmaya basladi bunu ben bile hissedebiliyorum her gun dislerimi fircalama ragmen yemek yiyorum yemekten sonra nefesimi icime cektigimde yemek kokusu degilde kotu bi koku geliyo cok ozguvensiz olmaya basladim hep tek oturuyorum okulda kimsenin yanina yaklasmiyorum ailemin bile rahatsiz olmasinlar diye sebebinin o oldugunu dusunuyorum cunku hic koku yokken bi anda oluyo camasir suyundna sonra doktora gittim utanarak ama sende agiz kokusu yok dedi bunu ona soyliyemedim lutfen hocam yardim edin :(
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Slmlar. Kil kurdu ameliyati izleyen oldu mu aranizda. Agiz konusuyla baglantili olabilir mi sizce. Ne düsünüyorsunuz.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Slmlar. Kil kurdu ameliyati izleyen oldu mu aranizda. Agiz konusuyla baglantili olabilir mi sizce. Ne düsünüyorsunuz.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam sizin de fikrinizi merak ediyorum açikçasi. Benim kafami kurcalayan bir konu. Çünkü benim kil kurdu için okudugum tüm bitkisel yöntemlerin olumlu etkilerini gördüm. Ama kisa süreli olarak. Acaba direnç mi kazaniyorlar ayrica. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kil kurdunun ameliyati olmaz diye biliyorum. Varsa bile ben bunu bilmiyordum, kil kurdu ameliyati hiç izlemedim. Kil kurdu bagirsaklara yerlesen ökaryotik parazitlerdir, kimyasal madde uygulamalari ile tedavi edilir diye biliyordum. Agiz kokusu ile birebir iliskisi gösterilmemis olsa bile daha çok çocuklarda agiz kokusu sebebi oldugunu iddia eden yayinlar okudum. |
||
![]() |
||
Pasahan444
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Mayis-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle merhaba 18 yasindayim ve gerçekten zor durumdayim kendimi hiç rahat hissetmiyorum arkadaslar ve hocam agiz kokusu oldugunu biliyorum hohlayinca almiyorum kokuyu ama bilek yalayinca bir koku var ama siniflandiramiyorum bazen az bazen çok eksisi keskin bir koku neyse agiz bakimim gayet iyi ama dil kökü ve uçlari beyaz bundan bir ay önce endoskopi yaptirdim antral gastrit ve bulbit çikti rabiza antibiyotik ve antiasit verdi bu süreçte dilim bzen pembelesti neyse helipak tedavi seyi vermedi yakin arkadasima sordugumda almadigini söyledi ama kirmamak içindir belki de aileme soruyorum psikolojin bozulacak yoktur koku diyor ama bazen ortamlarda ya da evde bilinmedik bir diski kokusu oldugunu söylüyorlar bunu ara sira söylüyorlar galiba arada bir öyle çikiyor ve sosyal hayatim kötü durumda ne yapmam gerekiyor bademciklerimi aldirmayi düsünüyorum ama bu agiz kokusu kaç tipe girer direk onu tedavi edeyim bademcikler gitmesin ve iyilesee kadar kokunun olmamasi için ya da maskelemesi için neler yapabilirim ne olur yardimci olun bir de bu bilek yalama testinde sizler kokunuzu neye benzetiyorsunuz ve tükürük normalde kokar mi tesekkür ederim
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Pasahan ,
her salya kokar. Yalanan her bilek kokar. Her vücut çukuru kokar |
||
![]() |
||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar septum deviasyon ameliyati oldum, bademciklerimde tas vardi aldirdim ama hala koku var..kan tahlili gaita bir ürü para vererek tuhaf testler yaptirdim, endoskopi oldum temiz.. yok yok yok ..sol burun deligim hala ara ara tikaniyor, bogazimdaki koyu yapiskan sey hiç gitmiyor ve o sey sadece sol tarafta dilim yaniyor yanagim uyusuyor resmen konunun gelecegini o uyusukluktan hissediyorum artik yapabilecegim bir sey kalmadi.. varsa Öner’iniz alabilirim..
|
||
![]() |
||
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
|
Uzun zamandir yoktum. Sanirim bu durumu kabullendigim için geri gelmedim. Psikolijim bozulmustu. Baska bir sey düsünemez olmustum.
Nedense bu aralar artik takmiyorum. Benim yüzüme bile bakmayanlar var su an bu durumdan dolayi. Ama artik iyilesecegime inaniyorum. Beni daha önceden bilen bilir zaten. Her neyse benim sorum evde kendi kendimize kokunun kaynagini anlayabilir miyiz? Yani söyle koku kaynagi midemse artik dislerimi rahat birakayim 😂 Kbb dis hekimi gastroentorolojiye gittim. Kbb dis hekimi temiz dedi. Gastroentoroloji endoskopi yapmadi yasim genç oldugu için (16). Idrar tahlili yapti. Midemde biraz mikrop varmis. Ilaç verdi. Reklam olsun istemem ama verecegim. Panocer ve calidur. Kullandim 1 ay falan. Ama galiba çok etki etmemis hala imâlar var 😒. Küçükken de dislerimi çekmedim korktugum için. Su anda çeksem de yenisi çikmayacak. Sorun bu da olabilir (ki sanmiyorum). Her neyse hocam ilerde Allah ömür verirse ilerde yaniniza gelirsem kaynagi bulup beni kesin olarak tedavi etme imkaniniz var mi? Su anda bir seyler yapabilir miyim sorunu bulabilmek adina. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Biraz uzun oldu farkindayim. Yorumlarinizi bekliyorum. Hepinize geçmis olsun.. |
||
Ya iyilesemezsem ?
|
||
![]() |
||
asivebeyaz1903
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mayis-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam merhaba,
Bendeki agiz kokusunun nefes kaynakli oldugunu düsünüyorum. Ne yapmami, hangi doktora gitmemi ve tedavi yolunu seçmemi önerirsiniz Not: Ayni sekilde anne-babamda da nefes konusunda sikinti oldugundan bu kadar emin söylüyorum |
||
![]() |
||
Ab123
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhabalar
12. Sinif ögrencisiyim 2019 da üni sinavina girecegim. 8. Siniftan beri agzim kokuyor herhangi bir çare bulamadim. Arkadaslarimin burunlarini kapamasi, bazi insanlarin ben konustuktan sonra uff bu koku ne demesinden anladim agzimin koktugunu. Sabah kalkinca, gün ortasinda biraz kestirip uyaninca, aç ve susuz kalinca agzimda igrenç bir tat oluyor. Dilimin üzeri her daim dil pasiyla kapli çay kasigiyla temizliyorum onun üzerine dis firçasinin üzerine tuz dökerek dilimi firçaliyorum. Fakat dilimi kazisam da tuz döksemde 1-2 saat sonra tekrar agzimda koku basliyor ve dilim beyazlasiyor. Dislerimin bazi yerlerinde küçük çürük belirtileri var fakat doktor dedi ki bunlar çürük degil sadece lekelenmisler iyi firçalanmazlarsa çürüge dönüsebilirler. Bademciklerimde herhangi bir tas vs. falan görmedim. Bazilariniz öksürünce agzima biseyler geldi demissiniz bende o da yok. Ara sira stres oldugumda midem agrimaya baslar fakat lansor içtikten sonra bikaç saat içinde normale döner. Herhangi bir çözüm bulamadim bu sey beni arkadaslarimla sohbetten alikoyuyor. Disari çikamaz oldum içime kapandim bütün sosyal aktivitelerim sifirlandi. Simdiden tesekkürler |
||
![]() |
||
Yagmur98
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iyi günler. 20 yasindayim senelerdir agiz kokusu sorunum var ama tam olarak nasil, ne zaman basladi hatirlamiyorum. Burda yazilanlari okudum ama benim sorunum biraz farkli gibi sanki. Bi kere benim agzimda çok fena bir acilik var kimse ondan bahsetmemis. Hatta sabahlari uyanir uyanmaz agzimi çalkalarim midem bulanir öyle bir tat yani. Tat ne kadar kötüyse koku da o kadar çok oluyor diye düsünüyorum. Bi de ben konusurken falan kokuyu hissetmiyorum. Ama tükürügüm degdigi yerleri koklayinca kokuyor. Ve en önemlisi su ki hiç bir sekilde senelerdir agiz kokum 1 dakikaligina bile geçmedi. Yani dislerimi firçalayinca, agzimi çalkalayinca, çesitli bitki çaylari, mide ilaçlari falan içtim bir degisiklik olursa sorunun nedenini ögrenebilirim diye ama yok hiç geçmedi. Yani sanki bisey yapisip kalmis agzima o kokuyor hiç bisey etki etmiyor. Biraz dis eti sorunum vardi. Yasadigim yer küçük bi yer. Dogru düzgün doktor falan bulamiyorum. Sehre gidince dis doktoruna gittim dis tasin var diyip temizledi ama kokuda degisiklik yok. Herhalde disten degilmis. Bide benim çabuk acikma sorunum var onunla ilgili de ola bilir. Yedikten 1 saat sonra falan hemen acikiyorum midem agriyor ve agzimda acilik da artiyor. Kusura bakmayin uzun yazdim ama siz daha deneyimlisiniz daha çok ugrasmissiniz bu sorunla. Yani anlattiklarima göre sizce sorunun kaynagi ne olabilir? Ne yapmaliyim? Çok rahatsiz oluyorum bütün hayatimi etkiliyor lütfen yardim edin.
|
||
![]() |
||
merhaba123123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2018 Konum: Malatya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba bendede koku problemi var ve sizin gibi ayni problemleri yasiyorum. Böyle bir forum oldugunu görünce çok sevindim :). Arkadaslar benim problem su bogazimdan gelen bir sivi var yapiskan o koku yapiyor dilimi temizleyince kisa süreli geçiyor ancak bir kaç dakika sonra tekrar basliyor suyla dilimin üstünü çalkalayinca da geçiyor ancak bir kaç dakika sonra tekrar basliyor önerilerinizi bekliyorum.
(mesajimi lütfen onaylayin !!!!!!!!!!:))) |
||
![]() |
||
sifaas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Agustos-2018 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocam kokunun gün geçtikçe artmasi bize ipucu verebilir mi?(hangi tip oldugu vb.)
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bir ipucu vermez. |
||
![]() |
||
sifaas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Agustos-2018 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
hormonal degisiklikler kokuyu tamamen kesebilir mi? Böyle bir ihtimal var mi?(ergenligi tamamen bitirmek gibi)
|
||
![]() |
||
myildi3452
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2018 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba kisa kesicem bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim isde çalisirken bir sey farkettim yemekden 1 saat önce ve sonra su içmemek iyi gelir diye okumusdum bunu yeni denedim ve yemekden sonra kokunun normal seyrettigini farkettim fakat iyice susadim ve yemekden 1.30 saat sonra su içmeye basladim ve içer içmez etrafda tarifi mümkün olmayan pis bir koku hissettim hemen agzimi kapadim kokunun dinmesini bekledim okadar yogunduki kendi kendimde tiskindim arkadaslarimi anlamaya basladim yakalsik 30 dakikaya koku azalmaya normal benjm hissedemeyecegim seviyeye indi çok az alabiliyordum yinede çikolata ve limonlu soda aldim ve onlari yedikden sonra kokunun azaldigini farkettim bu anlattiklarima dayanarak ve agizimin temiz olduguna emin olarak soruyorum benim sorunum nedir.(21 yasindayim sadece dis doktoruna gittim oda temiz dedi gonderdi üsengeç ve utangaç oldugumdan fazla önemsemedim)
|
||
Hi
|
||
![]() |
||
Mathilda26
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bes yildir bitmek bilmeyen burun akintim ve agiz kokum var . KBB doktoruna gittim burun içi egriligimin oldugunu söyledi ameliyat gerekiyor .ameliyat olursam koku geçer mi sizce ?
|
||
![]() |
||
tekyasayan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2018 Konum: Amasya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
myildi3452
Merhaba kisa kesicem bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim isde çalisirken bir sey farkettim yemekden 1 saat önce ve sonra su içmemek iyi gelir diye okumusdum bunu yeni denedim ve yemekden sonra kokunun normal seyrettigini farkettim fakat iyice susadim ve yemekden 1.30 saat sonra su içmeye basladim ve içer içmez etrafda tarifi mümkün olmayan pis bir koku hissettim hemen agzimi kapadim kokunun dinmesini bekledim okadar yogunduki kendi kendimde tiskindim arkadaslarimi anlamaya basladim yakalsik 30 dakikaya koku azalmaya normal benjm hissedemeyecegim seviyeye indi çok az alabiliyordum yinede çikolata ve limonlu soda aldim ve onlari yedikden sonra kokunun azaldigini farkettim bu anlattiklarima dayanarak ve agizimin temiz olduguna emin olarak soruyorum benim sorunum nedir.(21 yasindayim sadece dis doktoruna gittim oda temiz dedi gonderdi üsengeç ve utangaç oldugumdan fazla önemsemedim) Mesaji yazdim bitirdim ,dönüp baktim biraz uzun oldugunu düsündüm .Okumak zahmetli olabilir kusuruma bakmayin lütfen,birbirimiz için yapabilecegimiz en güzel seyin bu forumda bu hastalikla ilgili yasadiklarimizi paylasmak oldugunu sizler gibi bende düsünüyorum. Sorunun cevabi icin kendimden örnek vermek istiyorum. 2sene önce endoskopi yaptirmistim.Midemde ödem,reflü,h.pylori mide ile yemek borusu arasinda ki kardia kapaginda gevseklik vardi. Hani bazi insanlar der ya nefes açliktan kokar,biseyler yiymde geçsin diye.Tabi genel olarak dogru.Ben yemek yedigim zaman sürekli 30dk 45dk gibi zaman geçince daha da beter olurdu,Bunu anlamlandirmaya çalistikça normal insanlardan farkli bi durum ortaya çikiyo. Simdi daha iyi anliyorum ki midemden koku kaynaklari vardi yedigim içtigim seyler kokuyu sürekli besliyordu. Kronik sinüzit ,Kronik faranjit imde var ve 1,5sene kadar önce Sinüs kanalimda tikaniklik oldugugunu ögrenip ameliyatla genisletilene kadar geniz akintimdan gelen kokuyu bi türlü kesememistim.Vebu da hem bogazimi hem midemi kokuyla kapliyordu. Midemde koku kaynagi var iken azda yesem çokda yesem kisa bi hafiflemeden sonra koku bakterileri yediklerimi parçalamaya baslayarak koku üretmeye devam ediyor,çok yedigim zaman koku siddetli ve uzun süre oluyordu. Mide de koku var ama yalitimi iyi olsa gene problem yok Kardia kapagim gevsek oldugu icin midede olusan gazlar kolayca agiza geliyordu. Yemekten 1 saat önce ,sonra su icmedin ve yedigin yemekler mide sivisiyla ve diger koku üreten bakterilerle güzel özlü bir karisim olusturdu ve midende kokulu gazlar olusmaya basladi,Yemekten sonra içtigin suyla midenin basincini yükselterek kardia kapaginda gevsek oldugu için midendeki kokulu gazin disari çikmasini kolaylastirdin.çok düsük ihtimal de olsa bagirsaklardan mideye gaz gelebildigini hatirliyorum Sakinha tuvaleti fazla tutmak çok çok çok zararli hepimizin bildigi gibi. yazdiklarina göre iddiali yazmak istemiyorum ama kardia kapaginda gevseklik ve helico pylori olmasi gerek Dahiliye doktoruna görünmen seninde bildigin gibi en güzeli ve midesinden sikayeti olmayipda endoskopide h.pylori çikan yada kardia gevsekligi çikan arkadaslarda var. Endoskopi olana kadar yeme içmeme odaklanamazdim ,hiç özen gösteremezdim.Daha çok, bi türlü tedavi edemedigim nefes kokusu hastaligimin iç dünyamdaki karanligini dagitan ,yapabildigim bir kaç isten birisiydi yemek içmek.Cok masum bir seydi benim icin yemek içmek konusu. Her insanda bagirsaklardan mideye mideden agza çogu zaman hissedilmeyecek oranda gaz yükseldigini okumustum bir yerde.Bazi insanlarda bu miktar her zaman olmamakla birlikte bazen biraz fazla olabiliyormus. Doyduktan sonra yemeye devam etmek,mideyi sisirmek mideye bagirsaklara çok zarar veriyor ve sindirim sistemindeki kapaklarin, kuvvetleririnin direnclerinin azalmasina sebep oluyor.Nefes kokusunun temel sebeplerinden birinin oldugunu düsünüyorum. Mide tedavimden sonra acligim gittigi zaman yemegi biraktigim,acikmadan da hiçbirsey yemedigim zamanlarda nefes kokum kayboluyor ve fazla yemeye baslarsan kokuda olusmaya basliyor. Nefes kokusunun (kendim için)genel olarak en temel sebebinin sindirim sisteminin kapasitesini asacak yada karsilamayacak oranda yapilan yemeiçme oldugunu yada metabolizmanin ihtiyaç duydugu orandan fazla yada az yemeiçme oldugunu anladim Belli zamanlarda burun Sinüs yikama,hergün dis dil fircalama,agzi bogazi gargara suyuyla çalkalamayla """ tedavilik bi durum olmadigi sürece""" Nefes kokum %0 ile %5 arasinda insallah. Gördügüm tedaviler: Kronik sinüzit Kronik faranjit Sinüs kanal genisletme amlyt Burun deviasyon ameliyati Burun polip ameliyati Bademcik ameliyati Dislerimde 4 tane dolgu Mide ödemi,reflü,h.pylori,kardia kapagi gevsekligi tedavisi 24 sene sonra Allah-ü Tealaya sükürler olsun nefes kokuma kontrollü olmak sarti ile Sifa geldi.Allahü Teala hepimize hayirli sifalar ihsan eylesin amin! |
||
Kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
Titrerim mücrim gibi baktikça istikbalime |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardes deviasyon ameliyati olacaksan,
Doktorundan garanti iste. Ben oldum ama açilmasi gereken delik eskisi Gibi ayni. Yani ameliyat oldum mu olmadim mi fark etmedi. Doktor; bir daha yapalim dedi, Bye bye dedim. Onun için 2,3 doktora görün derin. Çunku tip, artik ticaret olmus. ( istisnalar hariç) |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Çok dogru. Para için yapilan gereksiz tibbi müdahalalerin canli tanigiyim. Anlatamadiklarim var. -M |
||
![]() |
||
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
|
günümüzde Para için yapilmayanlardan da bahsedelim hocam. Farkli devlet hastaneler i su anda her gelen hastaya ayni ilaci yaziyor olabilir mesela.
Ticaret e döndü demissiniz ama devlet hastanelerinde randevu almak için bile ugrasmak ilgisiz doktorlara dert anlatmaya çalismak rica minnet test istemek bir de azarlama vari tavirlara maruz kalmak hiç olmazsa bizim sikintimiz için vakit kaybindan baska bisey degil diye düsünüyorum geriye dönüp baktigimda. Kaç kere hastane kapisinda sinirimden agladigimi hatirlamiyorum. Imkani olanlar hiç vakit harcamasin parasi neyse verip disten baslasin ihmal tembellik etmesin derim, hayat kisa. |
||
![]() |
||
Four00
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam rica etsem bir kaç örnek verebilir misiniz?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bana mi sordunuz? neye örnek vereyim? -M |
||
![]() |
||
Four00
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
![]() ![]() ![]() |
|
Size sormustum hocam.
Tipin ticarete dönüstügü ile ilgili bir iki tane uç örnek verir misiniz ? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Çapa'dan bir beyin cerrahi ile sohbetimde sunlari anlatti: --- Özel hastahanede çalisan bir kbb hekimi sinüzit ameliyati yaparken yanlislikla beyin zarini delmis ve beyin sivisi hastanin burnundan fiskirip akmis ve akmaya devam ederken ambülansa koyup hastayi çapa ya yetistirmisler. Sohbeti yapan doktor kardesimiz beyindeki yirtigi dikmis yama atarak deligi kapatmis. Bu sirada hastanin sinüziti bulunmadigini görmüs. Daha sonra ameliyati yapan kbb hekimi ile hastahanenin koridorunda karsilasmis ve sebebini sormus. Frontal sinüs operasyonunda Yanlislikla beyini açan kbb hekimi sunlari söylemis: Ben de bu hastanin sinüziti olmadigini biliyorum ama çalistigim özel hastahanede her hafta 6 ameliyat yapmaya bizi mecbur tutuyorlar. Üstelik yorgunluktan ne yaptigimizi da bilemez oluyoruz diye konusmus. ---- Bu durum sadece ülkemizde degil, dünyanin her yerinde böyledir. Para, söhret, kontrol arzusu, kibir seytanin kartvizitidir. Selam olsun onlara bunlardan arinabilenlere. -M |
||
![]() |
||
azat
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba
Çocuklugumdan beri bu rahatsizligi tasiyorum.Çevremde bir çok kisi agzimin çok pis koktugu konusunda beni uyardi.(pskolojik degil).son bir kaç yildir bu koku ile mücadelem basladi yapmis oldugum arastirmalar ve kendimden gözledigim sonuçlara göre nefes kokumun sindirim kaynakli oldugunu düsünüyorum.Gluten içeren özellikle ekmek ve tahil ürünlerinden sekerden bir müddet uzak durmakla beraber havuç kirmizi lahana bolca yesillik türü gidalar tükettikçe kokunun azaldigini hissettim (çevremdeki insanlarin geri dönüsleri).Tabi bu diyeti sürekli uygulamam mümkün olamiyor çünkü neredeyse hiç bir sey yememek gerekiyor.hiç bu konuda doktora basvurmadim.Bu anlattiklarim isiginda acaba hangi bransta bir doktora basvurmam gerekiyor. tesekkür ederim. |
||
![]() |
||
Üftade
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iyi aksamlar herkese siteye bu konu hakkinda arastirma yaprken denk geldim.. paylasimlarda da epey gesindim
Benim sorum bu konuda tecrübe ettiginiz özel ilaçlar var mi varsa nedir |
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 5 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |