|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Mekana göre ağız kokusu olur mu? | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | ||
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 15:22 | ||
https://youtu.be/OrZaKWZUUjg
Bu videoyu izleyen var mı Ben gastroenteroloji bölümune gidince beni muayene bile etmedi ben ağır hastalara tek bakarım sıra yok dedi Akşama kadar bekledim ki bir boşluk olsun Tüm hastalar bitti beni görünce hala orda ne inatçı çıktın gel bakım dedi dr dalga geçer gibi :( Bu doktoru görünce herkes aynı değilmiş dedim. E tabi devlet hastanesi ve özel hastane farkı da var. Mide problemleri için tedavi veriyormuş bu doktor..Gidebilen için fikir olsun |
|||
Diloy
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Ağustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 15:44 | ||
Reflü ve hp bakteriden bahsediyor videoda ama murat hoca bunlar sebep değildir diyor. 🙄
Mide sindirim yavaşlığını ve yemek borusu kas spazmını ilk defa duyuyorum kokuya sebep olabilecek. Nasıl baktırıcaz ki? Endoskopide çıkıyor mu bunlar farklı test mi lazım acaba? Ben de endoskopi yaptırmıştım dr bana şunu demişti bu sorunla gelen hastalara çözüm bulunamıyor. Ben hp bakteri var mı ve yemek borusunda cep var mı (zenker divertikülü müydü neydi) ona bakarım onun dışında yapabileceğim bir şey yok. Pangastrit ve hp çıktı. İlaçlar bitince gel demişti gitmedim. İlaca başlayınca zaten hemen geçti koku meşhur flagyl etkisi. Ama kokum sıfırken bile ağzımın tadı çoğunlukla bozuktu :/ |
|||
Diloy
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 28-Ağustos-2021 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 15:51 | ||
Nasıl alabiliyorsunuz ya kokuyu ben de alabilsem keşke. 😔 Burnum iyi koku alır ama ağız kokumu en leş zamanda bile alamıyordum. Evet olmamalı ama böyle. Kimi çok kıllıdır kiminin saçı çok dökülür, kimi çok kısadır kiminin gözleri bozuk vs vs. Biz de ağzı kokanlarız bununla yaşamayı öğrenicez çözüm bulana kadar. 😔 |
|||
SİFAARIYORUM
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Eylül-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 114 |
Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2021 Saat 16:21 | ||
Sanırım endoskopi ile bakıyor ama diğer videosunda özel bir yöntemden bahsediyor endoskopi için.
Tedavi sonrası hastaların yüzü gülüyor dediğine göre bir tedavi uyguluyor. Ben kaç yıl önce özele de gitmiştim ama ilaçlar etki etmemişti. Ben kabulleniyorum bazen ama bazen de kabullenmek istemiyorum. Tedavi olan forumda bile bu kadar insan varken bir umut bizde olabiliriz diyorum. Bilmiyorum ya |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 15:09 | ||
Ben bugün parmağımı boğazıma kadar soktum yani dil köküme dokundum işaret parmağımla acı bi tat aldım koku yine alamadım tabii. Herkesin dil kökü öyle mi acaba çok girintili kabartılıydı dil yüzeyi gibi düz değildi. Ve elime çok az minik minik beyazlıklar bulaştı. Dil kökü nasıl temizlenir acaba? :/
|
|||
nicksizz4
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 15:14 | ||
Diş kökü benim de kabarıklı. Sanırım normal bu. Ama benim berbat oluyor dil köküm
|
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 16:20 | ||
Koku olarak mı berbat tat olarak mı? Bende dil kazıyıcısı var ama köke ulaşmıyor dil temizliği için özel fırçalar var onlar köke ulaşma konusunda daha çok iş görür gibi. Normal diş fırçasıyla da ulaşmak zor oluyor büyük olduğu için öğürtüyor. Aytuğ hoca derin dil kökü temizliğinden bahsetmiş acaba kendi mi yapıyor farklı bi aletle yoksa fırçayla mı bilemedim.
|
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 16:44 | ||
Dil kökü benim de kokuyor.
Bakır dil temizleyiciler var. Baya plastikleri de var ama orjinalinde güzel yorumlar okumuştum. Ya işte oraya p beyaz akıntı, tabaka genizden veya mideden geliyor. Geniz akıntısı yutkunarak da mideye de inip mideyi de etkiliyor. Kısır döngü yani. Benim iki gündür burnum da acayip tıkalı bir şey damlatamadim ekstra rahatsızliklarim vardı gücüm yetmedi Bademcik taşı da olabilir senin beyaz şeyler iyi bak istersen. Yani aynanın karşısına bakıp elini bir bademciklerine sur kokla bir de dil köküne farki görürsün yeri tespit edersin. Ben yoğurt dahil süt ürünlerini kesince rahatlıyorum biraz ama zor ya her şeyi kesince. Hepimize şifalar diliyorum tez zamanda |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 16:46 | ||
Burda kim yazdı hatırlamıyorum ama benim de yemekten sonra burnum akmaya başladı.
Ya da yeni fark ettim. Ve acayip bir karın gurultusu var yemektemn sonra başlıyor sonra ara ara tüm gün devam ediyor |
|||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 19:48 | ||
o geniz akıntısıdır çünkü yapışkan yapışkandır. yapışkan olunca, dil kökünde kalıyor yemek yiyince, mesela karpuz, karpuz suyu orada kalıyor sonra kokuya neden olur. dil arkası yapışkan olmayınca,akıntı olmayınca koku da kesilir. geniz akıntısı ya burun deviasyon vs kaynaklı yada mide kaynaklı. ben reflü-mide kaynaklı olduğunu düşünüyorum çoğu kişinin. yada candida kaynaklı. eğer mantar ilaçı buradaki kullanıp kesiliyorsa, flagly gibi. |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 20:03 | ||
Evet Candida ve mide kaynakli.
Çünkü mide ve bağırsak problemlerim var benim. Geniz akıntısı da bahsetmiştim çörek otu yağı ve Cocos karıştırıp burna damlatıp sumkurunce oradaki iltihabı atıyor ama düzenli yapmam gerekiyor yoksa yine tıkalı oluyorum |
|||
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 20:48 | ||
sinüs rinse daha etkili bence. o geniz akıntısı bitmez kaynağı inmezsen. sen günlük rahatlama yapıyorsun ama vücut tekrar üretiyor, kökünü bulman lazım. |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2021 Saat 21:00 | ||
Sinüs rinse kullandim. Çok etki etmedi yine tikiyordu çünkü
|
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2021 Saat 12:34 | ||
Mideyle geniz akıntısının bağlantısını açıklayabilir misin? |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2021 Saat 12:39 | ||
Sinüs rinseyi sıcak suyla yap yarım çay kaşığı karbonat yarım çay kaşığı tuz yakmayacak derecede sıcakken uygula sağ taraftan su verirken solu parmağınla kapa kafanı geri eğ üst taraflara da ulaşsın su. Diğer deliğe de yap. Böyle uygulayınca gün içinde çıkıyor baya akıntı. Ayrıca kafanı geri eğdiğinde ağzını kapat genzinden de geçsin karışım. Diğer türlü sağdan sık soldan aksın pek etkili değil. |
|||
ahmetmehmet1
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2021 Saat 13:39 | ||
https://www.medicalpark.com.tr/bogaz-reflusu/hg-2466 |
|||
nicksizz4
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2021 Saat 17:13 | ||
Ben yazmıştım. Eğer karnım aşırı doyarsa burnum akmaya başlıyor. Her yemekten sonra değil, çok fazla yemek yersem oluyor bu |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 14:52 | ||
Bugün oğlanın aşısı vardı dra gittik hastane ortamı tabii herkeste maske var dr muayene ederken oğlanı tutuyordum yüksek bi koku çarptı burnuma emin olmak için dr kafa ölçüsü alırken maskeyi araladım dr konuşurken buram buram geliyordu şok oldum. Hem onda maske vardı hem bende ona rağmen baya alınıyordu koku.
Acaba biz mi çok takıyoruz bu koku olayını herkes çok relax bu konuda. |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 17:20 | ||
Nicksiz aynen bende çok yiyince oluyor.
Ya burnum tıkaniyor tamamen ya burnum akıyor. Tıkanması daha kötü ama. Diloy geniz akıntısı mide bağlantısini bir doktor söylemişti muayene sırasında ikisi birlikte tedavi olmalı yoksa mide iyiesmez demişti. Şöyle ki geniz akıntısı boğazdan mideye akıyor sürekli ve yine orda bir iltihap mantar oluşturuyor. Çok değişik bir vücut kompleksi var yaa Bilmiyorum stres çok etkili bende sizde de öyle mi |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 17:21 | ||
Boğaz reflüsune de baktım da belirtileri var evet.
Zaten bende reflü var. O sesi çok etkiliyor. Yine yemek yiyince ses kısıklığı oluyor boğazda tahriş gibi kızarıklık var. |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 17:23 | ||
Diloy aslında bende koku almıyorum.
Kimsenin kokusu bana gelmez. Mesela bir arkadaşim var koku alır hatta hassastır ama her şeyi fazlasıylayer, üzerine uyur, çokça uyur, dişini de çok fircalamaz. Ama saatlerce aç kalsa da ağzı kokmaz sıfır koku onda. Bizim bedenimiz fizyolojik olarak iltihap üretmeye müsait sanırım. Bağırsak Floramiz da bozuk. Böyle kompleks bir tedavi gerekiyor bize |
|||
ahmetmehmet1
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 19:22 | ||
bir söz vardır açlıktan ağızı kokuyor diye. nasıl kokmuyor aç iken ilginç, |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2021 Saat 19:43 | ||
Valla kokmuyor bende çok şaşırıyorum.
Açlık nefesi belli ama koku sıfır hatta tatlı bir koku geliyor. Çokta yiyen biri çok şaşırıyorum.. Benim midem ağridigi için her şeyi yiyemiyorum daha kötüyum. İşte tamameb fizyoloji farklı.. |
|||
izmir35
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16-Ağustos-2019 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 21 |
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 11:24 | ||
Murat hocam sanırım bu hastalık(agız kokusu) yuzunden pek cok arkadasımız stres sebebi ile uyku problemi çekiyor. Duzensiz uyku vucuttan salgılanan hormonları dengesizleştirir mi ? Ve bu ağız kokusunun artmasına sebep olur mu ? Tedavi için nöroloji uzamanına mı gitmek gerekir ? |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 12:30 | ||
2 gündür dil kazıyıcıyla öğüre öğüre bastırarak dilimin arkasını kazıyorum o yapış akıntıyla beraber kan geliyor dilimin arkasından neden acaba?
|
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 13:27 | ||
Çok tahriş etmişsin o kadar sert yapma.
Fircaladiktan sonra birkaç kere dilsille üstünden geçtikten sonra iyice tükür. Dilin yara olursa yemek bile yemek zor gelir canın acır |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 13:29 | ||
Acaba şundan olabilir mi hani diş temizliği yaptırdığımızda diş etlerimiz kanar bakteri plakları gidince acaba dilimin arkasında da böyle plak vardı o yüzden mi kanıyor?
|
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 15:18 | ||
Dil düz bir alan ama diş gibi ara boşluk yok ki
|
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2021 Saat 17:19 | ||
Dil kökü kabarık girintili bi yer hissedebildiğim kadarıyla. İnternetten de baktım öyle görünüyor. Bilmiyorum ben devam edicem bu şekilde ağzımı daha ferah hissediyorum böyle
|
|||
Murat880
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2021 Saat 20:34 | ||
Tung dil fırçası al çok tahriş etmişsin o yüzden kanıyor paradontax ekstra ferahlık al bunla beraber Tung dil fırçasını dilinin kökünden itibaren aynı sekılde yap bu dediğin olay olucak ztn sinüslerin boşalıcak
|
|||
Yaşam,bize bütün kitapların öğrettiğinden daha çoğunu öğretir; çünkü yaşam bize karşı direnir. İnsan, ancak engellerle karşılaşıp onları aşmaya çalıştıkça, kendini tanıyabilir.
|
|||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2021 Saat 18:16 | ||
Suan bi arkadaşım var her gün beraberiz ama yanında sürekli maske ile duruyorum hiç kokudan rahatsız falan olmadı acaba maske oldugu için mi koku gitmiyor yoksa ciddi bir koku maskeden de karşıya geçer mi. Çünkü birbirbirimize çok yakın duruyoruz
|
|||
İnception
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Mayıs-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2021 Saat 19:48 | ||
Maskeden koku geçiyor arkadaşıma denettirdim. Koku geldiğini söyledi.
|
|||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2021 Saat 20:15 | ||
Gerçekten mi. 2 kat takıyorum maskeyi yine de geçer mi
|
|||
İnception
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 03-Mayıs-2021 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2021 Saat 22:06 | ||
2 kat maske de hafif kokular geçmez ancak ağır ağız kokusuna 2 kat maskede fayda etmez koku yine geçer.
|
|||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 02:08 | ||
Ozaman benim maskeden geçmiyor. Maske varken kimse rahatsız olmuyor belli
|
|||
İnception
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 12:52 | ||
Sizin sebebi belliydi sanırsam neden tedavi olmadınız veya oluyomusunuz son durum nedir.
|
|||
nicksizz4
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 12:56 | ||
Doktorlar bu herkeste olur koku yapacak bi sebep göremiyorum diyorlar o yüzden tedavi olamıyorum
|
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 15:25 | ||
Çok öğürüyorum ya dil kökümü fırçalıycam diye. Aslında baya ufak bi alet üretmeleri lazım bunun için. O dil kazıyıcıyı gırtlağa sokmak ölüm :/ Dil ile sinüslerin bi bağlantısı mı var? |
|||
Diloy
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 15:29 | ||
Bu arada sanırım ben iyileştim.
Dün bu durumumu bilen tek arkadaşımla beraberdim saatlerce oturduk bayadır görüşmüyorduk. Baya test ettirdim farklı zamanlarda farklı şeyler yiyip içip. Sen ameliyattan sonra iyileştin hiç koku yok diyor. Ama psikolojisini aşamıyorum rahat olamıyorum insanların yanında :/ |
|||
SİFAARIYORUM
Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2021 Saat 18:22 | ||
Kulak burun boğaz kısmı birbiriyle bağlantılı yerler Diloy.
Etkisi olur tabi. iyileşmene çok sevindim. Şimdi özgürce konuş hepimiz yerine de 💓 |
|||
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|