Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Nereden Baslamaliyim? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   5 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Güçlü
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Güçlü Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Subat-2019 Saat 18:34
Öncelikle ben bi soru sormak istiyorum bogazda yanma hissi agiz kokusu sebebi midir
IP
alttr1
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı alttr1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2019 Saat 12:59
bir iki yil önce kanal tedavisi yapilmis disimdeki dolgunun uzun süre sonra çikmasiyla agiz kokumu konusurken ve toplu ortamlarda hissetmeye baslamis ve agiz kokusuyla muzdarip olanlar arasina girmis biri olarak karsinizdayim öncelikle. dolgu yenilenip bir iki gün koku gitmesine ragmen dis taslari temizlenmesine ragmen bir degisim olmadi malesef. tabi bundan sonra kokunun dil pasi sebebiyle siddetini aldigini farkettim böyle bir sorunla da yeni tanismis olarak dil temizligine de basladim. tabi dil temizlenince koku bir süre gidiyor. ama normal dis firçalamasi kokuyu genelde arttiyordu.

neyse bu siralar sunu farkettim. geceden dilimin bir kismi sariya yakin pasiyla kapli sekilde, siddetli kokuyu hohladigimda veya konustugumda hissettigim halde ve bir firçalama yapmamama ragmen uyuyunca sabah da kalkinca bir koku hissetmiyorum bazen sanki koku tamamen yok oluyor dilimde pas durmasina ragmen ve bu sekilde sürüyor. uzun süre birseyler yedikten birkaç saat koku olusuyor eskisi gibi. bu biraz garip geldi normalde sabah olan koku dahi hissedilmiyor garip bir sekilde.

sebebi ne olabilir acaba.

sorunuma çözüm önerecek arkadaslara da mütesekkir olurum. simdiden tesekkürler.
IP
Özgür
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
Alıntı Özgür Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2019 Saat 20:15
Hocam merhaba benim çok fena agiz ve bogaz kurulugum var yaniyor bogazim hatta agiz kokusu agzim ve bogazim kuru olunca oluyor su içersem veya yemek yersem sakiz çignersem gidiyor bunun için ne yapabilirim? Bide bademcik taslarim var bademcikler delik delik
Bi yazinizi okudum bademciklerin üzerini salya kaplamazsa koku yapar demissiniz benim büyük ihtimal kaplamadigi için koku oluyor bademciklerden kurtulsam ve agiz kurulugu için tedavi görsem sorun sizce ortadan kalkar mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2019 Saat 07:29
Orjinalini yazan: Özgür

.... bademciklerden kurtulsam ve agiz kurulugu için tedavi görsem sorun sizce ortadan kalkar mi?

Bilmiyorum
IP
yasamsikinti
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 19
Alıntı yasamsikinti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2019 Saat 00:35
hocam bademciklerimiz dil arkasi kokusu yapabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2019 Saat 10:46
Orjinalini yazan: yasamsikinti

hocam bademciklerimiz dil arkasi kokusu yapabilir mi?

evet tabi
IP
yasamsikinti
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 19
Alıntı yasamsikinti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2019 Saat 00:28
hocam mesela agzima birsey atmayinca koku dilimin arkasindan ortasina kadar geliyor. bademcik bunu yapabilir mi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2019 Saat 21:30
Orjinalini yazan: yasamsikinti

hocam mesela agzima birsey atmayinca koku dilimin arkasindan ortasina kadar geliyor. bademcik bunu yapabilir mi

Dil sirti koku için tek basina yeterlidir. Bademciklerin isin içine karismasina gerek olmadan

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2019 Saat 10:09
Hocam dün dis taslarimi temizlettirdim.
Tabiki agiz kokum yükseldi ilk etapta
Çünkü kanlar dis etleri falan derken koku artiyor.
Dis etlerinin iyilesmesi için sizin gargarayi kullanabilirim degil mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2019 Saat 10:59
Dis taslarinizi temizletince koku mu oluyor?
Bu beklenen bir sey degil
Koku varken veya yokken Halitosil gargara (ticari olarak benim gargaram degildir) kullanabilirsiniz.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2019 Saat 11:24
Orjinalini yazan: aydinmur

Dis taslarinizi temizletince koku mu oluyor?
Bu beklenen bir sey degil
Koku varken veya yokken Halitosil gargara (ticari olarak benim gargaram degildir) kullanabilirsiniz.
-M

hocam tam tersi bunlari temizleyince asil koku kaybolur degilmi?
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2019 Saat 19:40
Dis taslarinin varligi agiz kokusunu artirir. Bu sebeple temizlenmeleri agiz kokusunun azalmasina yardimci olur.
IP
gezgin
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı gezgin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2019 Saat 23:23
Herkese selamlar. Murat hocam selamlar. Benim de bir çok arkadas gibi yillardir devam eden agiz kokusu problemim mevcut.
2 kere endoskopi oldum, kbb'ye gittim dis hekimine gittim   ne yazik ki bir çözüm bulamadim.
Geçen ay 2 hafta boyunca flagy kullandim, neredeyse koku tamamen geçti ama ilaç bittikten bir kaç gün sonra ayni koku geri geldi. Dilimin üzerinde çok fazla beyaz tabaka olurdu, flagy kullandiktan sonra bu tabaka çok azaldi artik eskisi gibi olmuyor ama koku oldugu gibi duruyor.

Sabah uyandigim zaman koku oldukça az, kahvaltidan sonra ve diger ögünlerden sonra tüm güne yayilan dayanilmaz bir koku kapliyor agzimin içini, ta ki ertesi sabah tekrar uyanincaya kadar.

Bademciklerimi sürekli sismesinden dolayi küçükken aldirmistim. Bademcikle ilgili bir problemim yok onu eleyebiliyorum direkt. Mide oldugunu düsünüyorum ama onda da elle tutulur bir veri yok elimde. Yillar önce oldugum ilk endoskopide doktor mide kapakçigimin tam kavramadigini söylemisti, 2 sene önce endoskopi oldugum doktor ise böyle bir sorundan bahsetmedi.

Evde candida mantari testi yaptim pozitif çikti. Bundan kaynakli bir koku olabilir mi acaba? Ya da bazi besinlere alerjim mi var? Murat hocam sorunu sizce nerede aramaliyim ?
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2019 Saat 11:32
Arkadasim merhaba
Evde candida testi nasil yapilir merak ettim?
Ve saglikli bir tespit mi?
IP
Winners20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı Winners20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2019 Saat 10:21
Agzimda diski kokusu var arkadasimla otururken konusurken sen mi saldin diyor kim yapti diyorlar kafayi yicem. Anlamadigim zamanda yada yemekten yarim saat 1 saat sonra oluyor tahminimce.bi kez de sabah uyaninca olmustu lütfen yardim
Qwerty
IP
muratbugra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı muratbugra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2019 Saat 13:24
Merhaba
Öncelikle 18 yasindayim ve yillardir agiz kokusu problemim var.
Geçen senelerde agiz kokusu diyince ilk akla gelen disleri kontrol ettirdim ve bi kaç dolgu vs. Islemi yapildiktan sonra dislerden kaynaklanan bir koku olmadigi söylendi.
(Dis hekiminden sonra dogru firçalama teknikleri ile günde 2 kez dislerimi firçalamaya basladim.)

Daha sonra arastirdigimda kbb uzmaninin bademcik tasi koku yapabilir demesi üzerine bademcik tasi kontrolüne gittim ve bisey çikmadi..

En son mideme baktirdigimda reflü oldugu söylendi ve nefes kokusu problemim oldugu saptandi.
2-3 tane mide asit düzenleyici gibi ilaçlari uzun süreli kullandim fakat hiçbir etkisi olmadi.

Aç veya tok hiç farketmiyor nefes kokusu problemim var. Sürekli Naneli sakizla felan geziyorum artik ama insanlarla yüzyüze konusamiyorum sürekli elimle agizimi perdeliyorum. Isin kötü yani çogu zaman fark edemiyorum koku oldugunu..

Benimle ayni durumda olup artik iyilesmeye inancim kalmadi fakat azaltmaya yardimci olacak çareler varsa lütfen yazin.
Tesekkür ediyorum herkese iyi forumlar..
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2019 Saat 00:55
Yilma
Vardir bir çaresi bir yerlerde olmali
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2019 Saat 22:17
Orjinalini yazan: muratbugra

Merhaba
Öncelikle 18 yasindayim ve yillardir agiz kokusu problemim var.
Geçen senelerde agiz kokusu diyince ilk akla gelen disleri kontrol ettirdim ve bi kaç dolgu vs. Islemi yapildiktan sonra dislerden kaynaklanan bir koku olmadigi söylendi.
(Dis hekiminden sonra dogru firçalama teknikleri ile günde 2 kez dislerimi firçalamaya basladim.)

Daha sonra arastirdigimda kbb uzmaninin bademcik tasi koku yapabilir demesi üzerine bademcik tasi kontrolüne gittim ve bisey çikmadi..

En son mideme baktirdigimda reflü oldugu söylendi ve nefes kokusu problemim oldugu saptandi.
2-3 tane mide asit düzenleyici gibi ilaçlari uzun süreli kullandim fakat hiçbir etkisi olmadi.

Aç veya tok hiç farketmiyor nefes kokusu problemim var. Sürekli Naneli sakizla felan geziyorum artik ama insanlarla yüzyüze konusamiyorum sürekli elimle agizimi perdeliyorum. Isin kötü yani çogu zaman fark edemiyorum koku oldugunu..

Benimle ayni durumda olup artik iyilesmeye inancim kalmadi fakat azaltmaya yardimci olacak çareler varsa lütfen yazin.
Tesekkür ediyorum herkese iyi forumlar..

nefes kokusu oldugunu kim saptadi. reflü hastaliginin üzerine git. cola, cips, çikolatayi vs kes.
IP
muratbugra
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı muratbugra Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2019 Saat 17:59
Abur cubur ve gazli içecekler ile hiç aram yoktur,minumum seviyede tüketirim.
Agizdan kaynaklanan bi koku olmadigi için nefes kokusu gibi belkide yanlis bir ifade kullandim fakat mideden geldigine eminim

Kuruyemis,domates gibi seyler yiyince,
Çay,kahve gibi içecekler içtigimde koku kayda deger bir sekilde artiyor. Bunlari da mimumum seviyeye çektim. Hala koku var bi daha gidecegim dahiliyeye..
IP
Chivas
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Chivas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2019 Saat 18:10
18 yasindayim geceleri agizdan nefes alarak uyuyorum burnumda sikinti var ameliyat olacagim, 4 yildir nefes kokum var gitmedigim Kbb kalmadi ama sorunumu çözemedim, her ortam da ben girdigimde kötü kokular yayiliyor camlar açiliyor vs. kendim de hissediyorum kokuyu beni cidden mahvediyor bu durum bende ki belirtiler su sekil de,
- Terleme
- Kötü nefes kokusu
- Ayaklarda üsüme
- Agizda kuruluk
- Saç dökülmesi
- Agizda hep bi agir tükürük kötü kokulu
- Uzanirken karinda gurultu (aç/tok farketmiyor)

Gastroentoroloji bölümüne gittim mideme bakildi ve birsey olmadigi söylendi, cips çikolata vs çok sik tüketmemem için uyardilar sadece.
Dis doktorum dis etlerim de sorun olmadigini söyledi.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2019 Saat 23:00
Orjinalini yazan: Chivas

18 yasindayim geceleri agizdan nefes alarak uyuyorum burnumda sikinti var ameliyat olacagim, 4 yildir nefes kokum var gitmedigim Kbb kalmadi ama sorunumu çözemedim, her ortam da ben girdigimde kötü kokular yayiliyor camlar açiliyor vs. kendim de hissediyorum kokuyu beni cidden mahvediyor bu durum bende ki belirtiler su sekil de,
- Terleme
- Kötü nefes kokusu
- Ayaklarda üsüme
- Agizda kuruluk
- Saç dökülmesi
- Agizda hep bi agir tükürük kötü kokulu
- Uzanirken karinda gurultu (aç/tok farketmiyor)

Gastroentoroloji bölümüne gittim mideme bakildi ve birsey olmadigi söylendi, cips çikolata vs çok sik tüketmemem için uyardilar sadece.
Dis doktorum dis etlerim de sorun olmadigini söyledi.

agiz kurulugundan yola çik, dahiliyede test yaptir. seker testi vb.
IP
Dizanfo
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dizanfo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2019 Saat 23:29
4 kere doktora gittim hepsi farkli sey söylüyor birisi 20 sikler birisi dis eti çekilmesi birisi kesik dislerin birisi mideden geliyor diyor herkes kafasina göre takiliyor ama ben bu konuda çok rahatsizim hergün kaç tane sakiz çigniyorum belli degil sabah kalktigimda çok agir bir koku oluyor yemek yedikten sonra sanki o yemekler dislerime yapisiyor ve kötülesmeye basliyor agzimda kötü bir koku birakiyor
Lütfen yardim edin
IP
hololoy112
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı hololoy112 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2020 Saat 22:16
Arkadaslar ve Murat hoca selamlar saygilar.
20 yildi buldu sanirim bu illetle bogusmam. Olabildigince maskeleye maskeleye geçen bu sürede sayisiz disçi, gastrocu ve son olarak kbb ci ile görüstükten sonra son dönemde farkettigim sorun üzerine tekrar bir tur çözüm arayisina baslamadan fikirlerinizi almak istedim.

* yutkunmada zorlaniyorum, bogazimda sürekli balgam hissi var ve kolay kolay atamiyorum. Atsam bile küçük miktarlarda gidiyor kedinlikle tamamen bosalip rahatlamiyor.
* burnumda tikaniklik hissediyorum.

Bi iki hususu yakin dönemde farkina vardim ve açikçasi çözüm odagi olarak denemedigim tek yerler buralar kaldi.

Nezle oldugumda koku olmuyor. Yukarida ki parçalarida birlestirince açilçasi çözüme burada ulasacagimi hissediyorum.

Onun disinda, klasik reflü, helikobakter teshisleri ve tedavilerini dönem içinde olsamda herhangi bir sonuç vermedi.

Bi konuda fikir paylasabilirseniz sevinirim.

Herkese selamlar ve geçmis olsun..
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2020 Saat 13:06
Orjinalini yazan: hololoy112

Arkadaslar ve Murat hoca selamlar saygilar.
20 yildi buldu sanirim bu illetle bogusmam. Olabildigince maskeleye maskeleye geçen bu sürede sayisiz disçi, gastrocu ve son olarak kbb ci ile görüstükten sonra son dönemde farkettigim sorun üzerine tekrar bir tur çözüm arayisina baslamadan fikirlerinizi almak istedim.

* yutkunmada zorlaniyorum, bogazimda sürekli balgam hissi var ve kolay kolay atamiyorum. Atsam bile küçük miktarlarda gidiyor kedinlikle tamamen bosalip rahatlamiyor.
* burnumda tikaniklik hissediyorum.

Bi iki hususu yakin dönemde farkina vardim ve açikçasi çözüm odagi olarak denemedigim tek yerler buralar kaldi.

Nezle oldugumda koku olmuyor. Yukarida ki parçalarida birlestirince açilçasi çözüme burada ulasacagimi hissediyorum.

Onun disinda, klasik reflü, helikobakter teshisleri ve tedavilerini dönem içinde olsamda herhangi bir sonuç vermedi.

Bi konuda fikir paylasabilirseniz sevinirim.

Herkese selamlar ve geçmis olsun..

2 belirti reflüye isaret ediyor zaten. endoskopi oldun m u? sigara içiyor musun ?
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2020 Saat 19:56
Geçmis olsun Hololoy112, özellikle yutkunma sorunun reflü belirtisi gibi duruyor. Bende de ayni sorun basladi, sadece yutkunma degil nefes alamiyormus gibi olma gögüs sikisikligi da var. Yemek yerken de bogulacak gibi oluyorum. Kbb uzmani profesöre gittim, özofajitsiz gastro-özofajial reflü ve faranjit teshisi koydu. Raneks diye bir ilaç ve antibiyotik yazdi. Biraz düzeldi ama hafta içi bir de gastroenteroloji uzmanina gidecegim. Yutkunma meselesi sikinti yaratiyor.

Murat hocam, reflüde mide asidi bogaza geliyorsa agiz kokusu mutlaka olmasi gerekmiyor mu? Bir de bu yutkunma sadece yeme zorlugu mu yaratir yoksa yiyeceklerin nefes borusuna kaçma ihtimali var midir veya bu ihtimal artar mi?

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2020 Saat 21:08
Orjinalini yazan: Kelime

Murat hocam, reflüde mide asidi bogaza geliyorsa agiz kokusu mutlaka olmasi gerekmiyor mu? Bir de bu yutkunma sadece yeme zorlugu mu yaratir yoksa yiyeceklerin nefes borusuna kaçma ihtimali var midir veya bu ihtimal artar mi?

Soru için tesekkür ederim
Gegirmek ile agiz kokusu duyulmuyorsa midedeki reflu agiz kokusu yapmaz.

Refflu ile yiyeceklerin nefes borusuna kaçma ihtimali pek azdir
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2020 Saat 18:45
Cevabiniz için ben tesekkür ederim hocam. Reflüde sonuç olarak mide kapakçigi gevsiyorsa neden her zaman koku yapmiyor, bunun baska bir sebebi var midir yoksa sans meselesi mi? (Herhalde hepimizin aklina bu sorunun benzeri gelmistir: Adamin disleri sapsari, firça yüzü görmemis ama agzi kokmuyor niye acaba?)

Bir konu basliginda, bulusma yapacak arkadaslar vardi, ne yaptilar? Mersin, antep, adana, maras çevresinde konusmak, fikir alisverisinde bulunmak isteyen arkadaslar varsa ben gelebilirim. Daha uzakta olanlarla da ortada bir yerde bulusabiliriz.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2020 Saat 19:41

Reflüde sonuç olarak mide kapakçigi gevsiyorsa neden her zaman koku yapmiyor,

Kapakta gevseklik varsa midenin havasi agiza yükseliyorsa kokunun ortaya çikabilmesi için midenin kokuyor olmasi sarttir. Mide kokmuyorsa kapak sizdirsa bile kokusuz bir hava agiza yükselecektir.

Gegirince kokmuyorsa Tip 3 agiz kokusu aramamak lazimdir

-M

IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2020 Saat 16:58
Sag olun hocam. Su anda yutkunma sorunum koku belasini geçti. Yutkunma deyince basit anlasiliyor, yutamiyorum bogulacak gibi oluyorum. Meyveli yogurt yerken bile zorlaniyorum. Kkb doktoru bir cihazla bogazima bakti "a" de, "i" de falan diyerek inceledi. Ilaçlari kullandim ama pek etki etmedi. Bu sorunun kesin teshisi nasil yapilir?

Cuma günü endoskopi yapilacak, orada net bir sonuç alinir mi, Gastroentroloji doktoru endoskopi sirasinda bogaza da bakar degil mi? Çünkü bende bu yutamama ve gögüs-sirt agrisi disinda mideyle ilgili bir sikayet yok. Bir de doktora sormayi unuttum, endoskopi cuma günü; persembe günü raneks(ppi) içmem bir sorun olur mu?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2020 Saat 22:51

Sag olun hocam. Su anda yutkunma sorunum koku belasini geçti. Yutkunma deyince basit anlasiliyor, yutamiyorum bogulacak gibi oluyorum. Meyveli yogurt yerken bile zorlaniyorum. Kkb doktoru bir cihazla bogazima bakti "a" de, "i" de falan diyerek inceledi. Ilaçlari kullandim ama pek etki etmedi. Bu sorunun kesin teshisi nasil yapilir?

Cuma günü endoskopi yapilacak, orada net bir sonuç alinir mi, Gastroentroloji doktoru endoskopi sirasinda bogaza da bakar degil mi? Çünkü bende bu yutamama ve gögüs-sirt agrisi disinda mideyle ilgili bir sikayet yok. Bir de doktora sormayi unuttum, endoskopi cuma günü; persembe günü raneks(ppi) içmem bir sorun olur mu?

dogru sonuç için 1 hafta önceden proton pompalarinin kesilmesi lazim.
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2020 Saat 16:07
Bir hafta önceden olmaz, zaten doktor bir gün sonraya yazmisti endoskopiyi; isim var diye iki gün sonraya aldirdim. Bence zaten hasar orada duruyor yutkunmam hâlâ sorunlu. Insallah, doktor bakinca sorunu görür. Olmadi manometre, ph ölçme, baryum kapsülü gibi testler varmis, onlari da yaptiririm. Dua edin arkadaslar.

IP
lulupi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 27
Alıntı lulupi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2020 Saat 23:24
Sevgili Murat hocam ve arkadaslarim, halitosis'i yalnizca 4 dakikada ve kokunun nereden kaynaklandigini saptayarak ortaya koydugu iddia eden bu testi bilen ve yaptiran var mi acaba? Istanbul içi yaptirabilecegim bir yer mevcut mudur?
tonsillektomi /check
IP
Halitosid
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Halitosid Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2020 Saat 02:31
Merhaba Sayin Aydin ve forum üyeleri. Dilerseniz hikayemi paylasmanizda sikinti yok. Videolarinizi izledim ve benim problemim nörolojik olabilir.
Agiz kokusundan ziyade nefes kokusu olarak tanimlayabilirim çünkü dislerimde bir problem yok. Yakin çevrem koku problemim olmadigini söylüyorlar fakat ben yaklasik 5 yildir kendimi ikna edemiyorum çünkü nadiren bu kokuyu baska kisilerde de hissedebiliyorum. Hatta bu kokuyu baskasinda hissettigimde tabiri caizse, aura gibi katman olusturan bir koku oluyor hissettigim. Eksi asidik bir koku. Alkol alimi sonrasi kisilerdeki nefes kokusuna benziyor asidik yönüyle. Tenimde böyle bir problem yok hatta tenimin kötü koktugu pek olmamistir.
Belirti olarak genzimde girtlagimda ve agzimda yanma hissediyorum. Bu hissettigim yanma ve kuruma kokuyu hissettigim zamanlarda daha da artiyor sanirim. Fakat reflü vb mide problemim yok. Gözlerim nedenini bilmedigim sekilde kirmizi. Gözlerim konusunda muayene oldum fakat bir sorun görmedi doktorum.
Ilginiz için simdiden tesekkür ederim. Tedavi olmasa bile hiç degilse teshisi bile mümkünse çok sevinirim. Bilirsiniz ki bu problem insani sosyal hayatta yogun bir sekilde baskilayan bir problem. Umarim bir gün kurtuluruz.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2020 Saat 00:49
Orjinalini yazan: Halitosid

Merhaba Sayin Aydin ve forum üyeleri. Dilerseniz hikayemi paylasmanizda sikinti yok. Videolarinizi izledim ve benim problemim nörolojik olabilir.
Agiz kokusundan ziyade nefes kokusu olarak tanimlayabilirim çünkü dislerimde bir problem yok. Yakin çevrem koku problemim olmadigini söylüyorlar fakat ben yaklasik 5 yildir kendimi ikna edemiyorum çünkü nadiren bu kokuyu baska kisilerde de hissedebiliyorum. Hatta bu kokuyu baskasinda hissettigimde tabiri caizse, aura gibi katman olusturan bir koku oluyor hissettigim. Eksi asidik bir koku. Alkol alimi sonrasi kisilerdeki nefes kokusuna benziyor asidik yönüyle. Tenimde böyle bir problem yok hatta tenimin kötü koktugu pek olmamistir.
Belirti olarak genzimde girtlagimda ve agzimda yanma hissediyorum. Bu hissettigim yanma ve kuruma kokuyu hissettigim zamanlarda daha da artiyor sanirim. Fakat reflü vb mide problemim yok. Gözlerim nedenini bilmedigim sekilde kirmizi. Gözlerim konusunda muayene oldum fakat bir sorun görmedi doktorum.
Ilginiz için simdiden tesekkür ederim. Tedavi olmasa bile hiç degilse teshisi bile mümkünse çok sevinirim. Bilirsiniz ki bu problem insani sosyal hayatta yogun bir sekilde baskilayan bir problem. Umarim bir gün kurtuluruz.

sinüzitten göze vurabilir, kbb detayli bakti mi ? burun eti filan, sinüzitin var mi ya da bademcik tasi vs.
IP
soak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı soak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2020 Saat 13:38
Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Fikir alabilmek adina yaziyorum. Yaklasik 10 senedir agiz kokusu yasiyorum.Kronik sinüzitim var. Karnimdan ara ara - tok oldugumda bile - gurultu ve su sesi geliyor. Agiz kurulugu da yasiyorum.

Istanbul'da ikamet ediyorum. Dentaydinda, halitosis testinin yapildigini gördüm. Daha önce orada test yaptiran var mi? Tavsiye eder misiniz? Tesekkürler.
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2020 Saat 14:18
etmem bana evet kokun var dediler sprey gargara yazmislardi ben kokum oldugunu bilmiyormus gibi malesef nereden kaynakligindigini bulamiyorlar
Belki birgün
IP
Dnzdnz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Dnzdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2020 Saat 22:50
Herkese merhaba ben uzun yillardir kokudan sikayetçiyim annem eskiden derdi agzin kokuyor diye çocukken yni simdi evlendim esim söylüyor agzin kokuyor diye agzimda sürekli aci tat var ve sürekli geniz akintim alerjim oldugundan burnumda tikali ne yapacagimi sasirdim dislerimde sorun yok düzenli firçalarim ama dilim sari beyazdir sürekli lütfen bana yardimci olun
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2020 Saat 02:22
dostum yapacagin ilk sey eczaneye gidip sinüs rinse kit almak kitin içerisinde tuzlar var karistirip burnuna çekiyorsun ayrica uzun vadede tekrar almak istemezsen evdede çeyrek çay kasigi tuz ve 1 çay kasigi karbonat koy ve günde 2 kez burnuna çek youtube da nasil yapman gerektigini ögreten videolar var. yaptiktan sonra sakin uzanma su kulagina gider basin agrir 2 saat uzanma . günde 2 kez yapmakla hem geniz akintin sifira yakin olucak hemde eger geniz le ilgili kokuysa bu gecicek.geniz akintisi istemiyorsan yazin bol bol yüz takla at mümkünse yüzme biliyorsan tabiki. suyla sinüslerini iyice temizle deniz suyu mucizedir bida agiz kokun olmaz diger seneye kadar yada tamamen gider.doktora git yasin 24 ten büyükse ve burun kemigi egriligin varsa ki var ise burun etlerinde sismistir ameliyat ol kemigi düzeltsinler burun etlerinde küçüktürler 24 yasindan küçüksen olma kemik gelisimi 24 e kadar devam ediyor erkeklerde.
2. olarak bir dil fircasi al kesinlikle.
tung dil firçasini öneririm bende kullaniyorum memnunum biraz ögürtüyor ama olsun :)) dil pasini kolayca çözmek için gliserin al benim önerim internetten alman ben 1litresini 30 liraya almistim bir kere al 5 6 ay götürür bitkisel gliserin olcak bu arada bunu dil firçasini dokuceksin goz karari firçanin her tarafina degsin 2 çay kasigi kadar ortalama miktari sana kalmis aslinda pas çok agirsa artir zarari yok.once ön ve orta dilini temizle ilk olarak dairesel hareketlerle pasi yumusat sonra arkadan öne bi 10 saniye temizle firçayi suya köy tekrar temizle gliserin dilinde kalsin sonra tükür tekrar gliserin koy firçana dilin en arka kismi önemli olan yer orasi ne kadar arkaya gidersen o kadar iyi onuda ayni sekil once dairesel sonra arkadan öne iyice temizle kontrol et aynaya yakinlas az bisi tortu kaldiysa islat firçayi temizle sade firçayla ekstra gliserine köy fark etmez sana kalmis zamanla ögrenirsin. ekstra temizlik istiyorsan 1 damla çok degil karanfil yagi koy bu biraz yakar dili ama ben uzun vadede bi sorunla karsilasmadim.
3. kesinlikle ince bir dis ipi al eczaneye sor zaten onlar öneri verir benim dis aralari biraz dar seninkini bilmem sabah aksam dis ipi kullan ama firçalamadan sonra degil firçalamadan hemen once yap önemli nokta bu.nasil dis ipi kullanilir internette videolardan ögren belkide yanlis yapiyorsun coook önemli.

4.dislerini sadece dairesel firçalama üstün körü. uzatmamak adina video linki birakicam izlersin çok önemli bu
https://youtu.be/Xg6SLVlYPJ0

5.orta bi firça al banat orta firçalar çok iyiidir para bayilmaya gerek yok markali ürünlere

6. dis macunu çok önemli Oral B Dis Macunu Professional Dis Eti ve Dis Minesi Pro Onarim dis macununu öneririm . disin ne kadar saglam olursa mermer gibi düsün bide bakteriler kolay kolay tutunamaz asindiramazda özellikle çürük baslangici varsa bu dis macunu ve probiyotik beslenmeye dikkat edersen curugu durdurur hatta disi eski güçlü haline çevirirsin bu senin elinde. benim dislerim ve dis etim saglam diyecegini tahmin ediyorum degil kardesim buna emin olabilirsin benim kipkirmizyidi baya kannatim sonra beyaz oldu sabah aksam firçalardim dis ipiyle bazen dis etimi kanatirdim kötü kokardi fark ederdim ne zaman probiyotik beslendim özellikle yogurt
laktossuz al bulursan ve kendi capimda bi gargara yaptim doktor tavsiyesiyle dis etim kanayinca bazen sabah kalktigimda bile devam ederdi suan kesildi gargarayi bu son baslikta anlaticam
7.gargara için çok basit 200 yada 250 ml kaynamis suyu bir bardaga dök 1 2 tutam ada çayi koy 7 8 dakika demlensin . süz bunu ceyrek çay kasigi kaya tuzu koy mineralli olmasi önemli bulamazsan sofra tuzu koy tatlandirmak için stevia bitkisi var tozunu bulursan aktarlarda yada internetten al ondanda kendi ayarinda koyarsin ne kadar tatli olmasini istersen artik stevia dis curuklerinide onler alkolsuzdur.
en az 1 dakika agzinda calkala 20 saniyede gargara yapgunde 2 kez veya 3 bunu 15 gün yap dis etin dis ipiyle bile olsa kanamicak kanatsan bile kokmicak çok uzun kullanma ama kanamayi durdurma etkisi çok kuvvetlidir adaçayinin.biterse tekrar denle hazirla 15 gün yap. 15 gün sonunda yesil çayli bi gargara hazirla uzatmamak için bir dis doktorunun hazirladigi gargaranin linkini aticam

https://youtu.be/QIhxYMLQLZ8

8. diyelimki mide reflu sikayetin var yada bagirsak ama sen bilmiyorsun günde 1 kez tuvalete çikmiyorsan bagirsaklarin düzgün degildir kardesim bu net. ben sorun yok saniyordum fark ettimki 2 günde 1 3 günde 1 çikiyorum büyük tuvalete ilk basta hizli bi karar aldim ve geleneksel yöntem biraz kayisi kurusu 6 7 adet iyice cignedim üstüne 800ml su ictim bu ara eskiden su içmezdim suan günde 2 litre içiyorum ve günde 1 kere en en geç 2 günde 1 çikiyorum kabiz olmuyorum kayisi geçici çözüm tabi kayisiyi günde 1 2 defa ye bol suyla bunu 3 gün tekrar et bol su iç 2 litre içmediysen bi günde bisi bekleme suyu yemekten once içme yemekten en az 2 saat sonra ic porsiyonlari azalt ogunleri arttir yogurt tüketimini arttir yanina lifli seyler ye lifli gidalari arastir internetten zeytin yagi tüketimini az bisi arttir yani günde en az 1 2 yemek kasigi iç yada yogurda ekle sabah yerden daha iyi çok uzatiyorum ama bir kere yazmak istiyorum kurtulup kurtulmamak senin elinde sebze tüket özellikle maydonoz dere otu semiz otu bunlar altin besinler bunlari bolca ye bagirsagin için diyorum fakat bu sebzeler dis ve dis etinede en az dis macunu kadar faydali.bi ekstra kakule olayi var hem agzi ferahlatiyor hemde yemekten hemen sonra yersen sindirimi hizlandirir rahatlatir.gunun her hangi bi saatindede çigneyebilirsin ayrica çürük olusumunu önler.
9.diyelimki agiz kurulugun var ve üstüne duraklarin catlaksa kakao veya hindistan cevizi yagi sur nemlendir iyilesir ugrasmam dersen eczaneden su bazli dudak nemlendiricisi al zencefil tüket zencefil tükürük miktarini arttirir ve sindirimi hizlandirir. zencefili abartmadan ceyrek cay kasigi yeterli . misvak kullan curugu onler agzi temizler oda tukurugu arttiyor . . narenciyeler de arttirr ama çok fazla yeme asitli cunki dislere zarar hemde fazla yersen kalsiyum emiliminide bloke ediyor be en önemli sey su iç tabiki su agiz kurulugun hastaligin yoksa az su icmektendir dehidrasyon yüzünden.
10. eger durumun varsa soguk sikim hindistan cevizi yagi al bunla oil piling yap internetten arastirirsin nasil yapilacagini soguk sikim olcak yoksa çöp alma bile
evinde probiyotik kapsül varsa onuda bi kullanimlik 1 çorba kasigi yag al üstüne serp ve çalkala sakin yutma gargara yapma internetten nasil yapilacagini arastir.
tavsiyelerim bu kadar faydali olduysam ne mutlu bana baya ugrastim yazana kadar
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2020 Saat 02:23
ayrica beyaz ekmegi hayatindan çikar tam bugday veya kepekli ye
IP
BlackSea58
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı BlackSea58 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2020 Saat 00:27
Selam,
Bende yaklasik 4/5 yildir bu koku var, hem agiz kokusu hem birden peydah olan bir koku, sikayetlerim söyle ki: burnum hiç akmaz, geniz akintim var, asiri terlerim, agzim kurur, karin ve bogazim guruldar garip bir ses çikiyor, ara sira makat agrisi, odam cam açilmadigi zaman sabahlari asiri igrenç kokuyor sabahi da geçtim arkadaslarla arabada gidiyoruz kim osurdu afedersiniz kim s*çti tarzi muhabbetler dönüyor evde de ayni sekilde gaz çikartmadigim halde ailem söylüyor ne koktu gibisinden.
Sizce benim sorunum nerede olabilir veyahut nereden baslamaliyim?
IP
<< Önceki Sayfa   5 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu