|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu gun saat 07 00 dan itibaren taze sikilmis portakal suyu içiyorum sadece saat 17 00 e kadar.Saat 19 00 a kadar yani 2 saat yeme içme yok .19 00 da temizlenmeye baslicam ALLAH izin verirse
|
||
![]() |
||
majeste3553
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
magdurum nickli arkadasimizin gmail hesabini bilen varsa bana özelden yazabilirmi bana yolamisti yanlislikla mesajlari sildim
|
||
![]() |
||
sefill20
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
birkac gun sonra gene basladi
|
||
![]() |
||
sefill20
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
ensonundaki yag limon karisimini ismekte isteksiz olsamda harfiyen uyguldim 36 saatlik ve karaciger temizligini ama sonuc degisme olmadi
|
||
![]() |
||
sefill20
![]() ![]() ![]() |
|
ama kolin iceren gidalar tuketmekten(yumurta et baklagiller kuru fasulye barbunya nohut )kacinirsaniz koku azaliyor bunlar hele yumurta kokuyu tavan yaptiriyor deneyimledim
|
||
![]() |
||
sefill20
![]() ![]() ![]() |
|
acaba vucut kokusu yasayan ve bu sikintidan kurtulan arkadas varmi aramizda
|
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Malesef bende ise yaramadi ,ama sizde de yaramaz diyemem.Ben arinma tam yapamadim hastalandim.Belkide bundan olabilir.Hiç bir fikrim yok.Kokmaya devam.
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
Birkac sey belirtmek istiyorum. Açlik orucu deyince itici geliyor sanirim ama bu isin asil amaci karaciger ve safre temizligi. Oruç tutmadan da yapabilirsiniz bu islemi maksat karacigeri çalisir hale getirmek. Neden sindirim enzim eksikligi yasiyoruz ? Karaciger islevini tam yerine getiremiyor çünkü.. Karaciger çalismaya basladigin da sindirim de düzelecegi için koku kesilecek. Bu islemin ise yaramayacagini düsünmüyorum ama eksik ya da yeterli gelmeyebilir. Sizin daha çok temizlenmeye ihtiyaciniz olabilir bu isleme belirli araliklarla yapmaniz getekbilir. Ayda bir iki ayda bir vs yani bunu kendiniz anlayanilirsiniz. O safra camurunun pisliklerinin döküldügünü görmediyseniz zaten islem olmamlistir. Ce diskinizdan da siyah tortulari atmaniz lazim.. ayrica bagirsak tikanikliginiz varsa önce bagirsak olayini çözmek lazim mesela bende tikaniklik var siddetli kabizlik sorunum old için bu isi önce yapmadim diyetle basladim. Kabizlik sorunu u çözmek bagirsak tikanikligi sorununu halletmek için. Ve çok mantikli bir islem. Enzimleriniz cakismiuor su anda sindirim yok siz de.. ama karaciger temizlenince safra pisliklerinden arindirilinca sistemler çalismaya baslayacak. Biraz karaciger safra mide bagirsak döngüsünü arastirin inanin mantiginiza yatacak. Ve illa açlik orucu tutmak zorunda degilsiniz baska yöntemler de var temizlik için.. Bu konunun üstüne düsün...
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
|
@sefil.. Bu islemi bir kez mi yaptin.. 36 saatlik ni sadece ? Böyle ise çok yetersiz.. bir kerede olmaz ki.. Karaciger ve safra dedigin seyi bir kere de temizleyemezsin. Ayrica hiç diskinda ve eger kustuysan agzindan çikan seyler de camur kivaminda seyler gördün mi.. Sen zehir atacaksin vücudundan bu öyle kolay degil.. safranin mideye akmaya baslamasi için iyi temizlenmesi ve kanallarin açilmasi lazim. Olayin mantigini düsün ve neden olmadigini da düsün..
|
||
![]() |
||
sifa
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar. Ben agiz kokusundan kurtulan biriyle daha konustum bu da kesin kurtulan tanidigim 4. Kisi oldu. Bir seneye yakin diyet yapmis kokusu çok azalmis ama tamamen gitmemis. Sorununu kendi bulmus zaten safra akmiyormus bu yüzden de sindirim olmuyormus vs vs gerisini biliyorsunuz artik. Sonra gaita nakli yaptirmis iki kez ilk günler diski gibi kokmus agzi ama su anda tamamen geçmis artik karaciger çalisiyor ve safra akiyormus hatta bana " sana yazarken hir kilo tatli yedim " dedi :) ve agzinda sifir koku.. onunda benim gibi senelerdir varmis yani son üç dört senedir ortaya çikan birsey degil. Çocukluktan gelen bir durummus. Ve agzin da ki sari tabaka da tamamen gitmis. Çok seviniyorum mutlu oluyorum bunlari duyunca sizinle de paulasayim umudunuz olsun vazgevmeyin diye yaziyorum. Bir çikis yolumuz var ve sonuna kadar mücadele edecegiz..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Gaita nakli ? Diskiyi nakil mi etmis ?? -M |
||
![]() |
||
denizedogruu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Nereye nakil etmis ???
|
||
![]() |
||
sifa
![]() ![]() ![]() |
|
Evet hocam ama sizin gibi aydin birinden böyle bir tepki beklemezdim. Son dört bes senedir olan bir konu hatta bayagi yayilmaya basladi. Ahmet uygunla gata da basladi ama bu arkadas antalya da didem karaveliogluna yaptirdi. Çok iyi bir doktormus.. Ben bunu garipsemiyorum. Evet saglikli diskiyi hastanin bagirsagina makattan nakil ile gerçeklesiyor islem. Takdir edersiniz ki diski bir sürü islem den geçiyor sivi hale geliyor. Yani bunu hepimiz düsünebiliriz sanirim. Ve bizim probiyotiklerle saglikli bir flora olusturmaya çalistigimiz bagirsagimizi iki islemle gerçeklestiren süper bir islem. Zamandan tasarruf psikolojiden tasarruf madida anlamda da tasarruf.. sifasi da çabasi..
|
||
![]() |
||
denizedogruu
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bana geniz eti ameliyati uygun görüldü insallah olucam ama söyle bir sorunum var önceden ara ara bademcik tasi çikariyordum bu ara hiç öyle bir sorun yok zaten bademciklerim de çok küçük ama süphe duyuyorum geniz eti alinirken bademcik ameliyatini da yaptirmam gerekir mi sizce? Yoksa geniz etinden sonra koku devam ederse mi yaptirmaliyim? Tesekkürler.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Estagfurlah Benden nasil bir tepki beklemiyordunuz? Ayrica bunu ben ilk defa burda sizden duyuyorum. Birisinin tuvaletini alip baska birisinin anüsünden içeri mi konuyorlar? Yanlis anladigimi söyleyin Lütfen. -M |
||
![]() |
||
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bu yöntem otoimmün hastalik türleri, alerji ve bagirsak hastaliklarina dair bir kac yildir klasik tip alaninda yapiliyor.
Hatta Almanya'da cok kapsamli bir saglik belgeseli izlemistim, sayili kaliteli kanallarin birinde, yani zirva bir kanal da degil, bu belgeselde ilaclarla ve ameliyatlarla ulasilamayan basarilari diski nakli ile elde ettiklerini söylüyordu gastroenterologlar. Ikinci kisi aileden ve saglikli olmalu, tek sart bu. Ilk anda cok tuhaf, itici ve tiksinc gelse de, böyle bir non-invasiv sayilacak yöntem var. Sanirim Crohn gibi hastaliklarda bilhassa yapiliyor, ama tam emin degilim. Su an nette bakacak vaktim yok. |
||
![]() |
||
hamza171
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet bu dogrudur hasta kisilerde bagirsak florasi yetersiz olan kisilerde olmayan bazi bakterileri saglikli kisilerin diskilari araciligiyla insan vücudunaa sokuyorlar.Ben de duydum bunu Tarkan Karakan isimli hocayla bu konuda görüsmenizi tavsiye ederim Murat bey kendisi ve siz degerli insanlarsiniz bu forumu ve sizi duyunca bizlere sizin birliginiz çok yarar saglayacaktir. |
||
![]() |
||
belki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sifa kurtulan arkadas sadece diyetle mi kurtuldu.bizim De kendisiyle görüsme imkanimiz olurmu.olursa çok moral olur bana
|
||
![]() |
||
pardon
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
|
selam bu oruçla ilgili sormak istedigim bi sey var.. aç kalma süresi disindaki beslenme nasil oluyor? örnegin sahur denmis ne tür beslenmeli neler yenmeli bilginiz var mi mutkala etkiliyordur sonucu. ve öncesinde bir hafta hazirlik sürecinden bahsedilmis kitaptan alinti yapilan bi sitede 36 saat açliktan bahsetmiyor.kafam karisti biraz bu oruç sirasinda sadece su mu içilebiliyor. bilgi verirseniz çok sevinirim hemen bugün baslamak istiyorum. simdiden çok tesekkürler..
|
||
![]() |
||
pharmacy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar bende bu yöntemi denemis biri olarak size söyleyecegim bu yöntem benim için kesin sonuç saglamadi ve eminim birçogunuzda da ise yaramayacak.Bu yöntemle sadece kokunun nerden geldigi hakkinda emin olmamakla birlikte fikir sahibi oldum ben.Koku sindirim sistemimden kaynakliyor ve yüksek ihtimalle ya mide ya bagirsak. Yani tercih yine sizin burda bu yöntemle kuruldum diyen 2 kisi var ki 1 arkadasimiz sürekli beslenmesine dikkat ediyor yani belki beslenme düzenini degistirirse koku yine geri gelecek ama onun disinda bu yöntemi yapanlarda ben dahil kimse de koku gitmedi.Tercih sizin.
|
||
![]() |
||
Neslhn
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Mayis-2017 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar merhb ben sizin gibi caresizim lütfen benim sorumu bilen varsa yardimci olabilir mi benim de agzim kokuyor hem de çok kötü benim sorunum agzim nefesim degil disimi fircaliyorum dilimi temisliyorum ama yine geçmiyor özellikle sabahlari çok kötü agzim da kötü bi tat da oluyo ve agzimin daki tükürük beyaz kati bi hale geliyo ve cok kötü kokuyor sozluyum ve yakinda evlenmeyi düsünüyoruz ama bu agiz kokum geçmezse yüzügü de Atacam beni bi bilgisi olan varsa yardimci olsunnnnnn😔😔😔
|
||
![]() |
||
Neslhn
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Mayis-2017 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Karaciger tedavisi nasil yaptin lütfennnnn
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
dis kaynakli degil ise. bir kbb git burun eti sinüzit geniz akintisi var mi diye. yine seker hastalgin var mi diye baktir. dis hekimine git tabi tek 1 çürük küçükte olsa yapiyor koku. |
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aksam 8den sonra yenilen yemekler sindirim zorluguda varsa çürüyüp mayalaniyor ve koku ne yapsan geçmiyor
Dil ve bogaza yapisan bu çürük yemeklerin bakterileride tüm gün bizi hayattan bezdiriyor Tedavi bence sindirim sisteminden baslanmali önce barsak tam görevini yapacak sonra mide ve diger organlarda düzenli çalisip vücüt rütin düzenine girecek ve insaalah koku falan kalmayacak Yok seker yeme yok hamur yasakla olmaz bu is hep bunu düsünüp yasayamayiz Barsaktaki yararli bakterikeri artirip sindirimi düzeltmeliyiz Probiyotik takviyesi alip yiyecekleri daha düzenli ve vaktinde yiyip su içme adabini da ögrenmeliyiz Koku varsa vücütta ters giden birsey var demektir alarm veriyo Yok koku hastaliklarin sebebi olmaz galan demeyin bal gibide oluyo illaki bisey var ki o pis koku var yani |
||
![]() |
||
Neslhn
![]() ![]() ![]() |
|
Özelde bana yazan arkadaslar mesajlari açamiyorum burdan tazarsaniz
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
probiyotik olayi mantikli. bende kapsül siparis verecem. her hafta yogurt mayalaniyor zaten 2 kapsül koy. haftalik ihtiyaçinin en iyi sekilde karsilayacaktir . agiz kokusu geçmese bile probiyotik takviyesi yararli bir sey.
|
||
![]() |
||
sifa
![]() ![]() ![]() |
|
Ya su yok ekmek yok seker hememekle yapamayiz bu is olmaz diyenler niye burda.. Herseyi yapmak için degil mi ? Ve simdi kokudan kurtulma gibi bir sans var ve sen ekmek ve seker yiyecegim diye israr ediyorsun ? E ye o zaman kardesim bizi ilgilendirmez. Bu arada gözlem yapiyorum.. bir çok degisik grupta cevremde.. Gözlemlerime göre dilinde sari pas tabakasi olan herkesin agzi kokuyor ama beyaz tabaka olanlarin kokadabiliyor kokmayadabiliyor.. beyaz tabaka bagirsak mantarindan ileri geliyor sari tabaka ise karaciger ve safra dan yani sindirim sikintisindan.. beyaz tabakasi olupta kokusu olanlar diyetle kesin geçiyor iyilesiyor ama sari tabakasi olanlarin diyetle tamamen bitmiyor çünkü safra temizligi de yapmasi gerekiyor.. ve malesef ki safra da çamur oldugunda bazen hatta tas bile oldugumda belirtileri agir olmuyor ve bizi hastaneye götürmüyor. Taa ki agridan canimiz yan ana kadar kaldi ki o zaman geç kalmis oluyoruz ve ameliyat gerekiyor.. safra da çamur oldugunda önce bagirsaga sindirim için safra sivisi akmiyor ya da yeterli akmiyor. Karaciger enzimlerinin eksik olmasi da cabasi.. konustugum insanlara göre dilinde sari tabakasi olanlar iki yil diyette yapsa koku tamamen gitmiyorama çok azaldigi bir gerçek.. bu yüzden diyet hazirlik asamasi ve son darbe safra temizligi ile yapilacak.. defaaten söylüyorum illa açlik orucu yapmak zorunda degilsiniz bunun uzun vade de bitkisel yöntemleri de var.. Ben öyle yapacagim sanirim.. bir de size tavsiyem deneme yanilma yöntemini kullanin.. mesela ben klaire labsin sadece enzim olan takviye sini diger hiçbir takviye kullanmadan ve diyet yapmadan denedim tam anlamiyla etkin olmadi sadece pepzan denedim mide asidi için o da tam anlamiyla olmadi ama digesaway kullandigim da tam anlamiyla basari yakaliyordum kesin yüzde yüz koku gidiyordu. Düsündüm içindekileri karsilastirdim ve baktim ki digestaway da farkli olarak tek brovin safra ekstresi var tr de içinde safra ekstresj olan baska ürünü yok. Ve bu safra eksrresi safra salginlamasini sagliyor anladim ki mide bagirsak bir bütün flora illa ki duzeltilevek ama esas vurusu safra ile yapacagim.. Ama öncesinde bir doktora gidip tespitim dogru mu bir kontrol ettirecegim ultrasonda yada baska sekilde safra da çamur mu var tas mi var baktiracagim belki de hiçbirsey yok.. bunlar hipotez su anda.. düsünüyoruz hep birlikte deniyoruz bazen yaniliyoruz ama eninde sonunda bulacahiz.. ve düsünurken beyin firtinasi yapalim birbirimizi yargilamak elestirmek yerine.. emin olun daga çok yol kat ederiz yoksa aa gaita nakli diski nakli iyyy çok igrenc aaa ekmek seker mi yemiyorsun saçmalama bos is diyerek hiçbirsey elde edemeyiz..
|
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
sikinti sindirim kaynakli bence de kokuyu ile beraber bende ten kokusuda oluyor saçimda ve yüzümde de elimi sürdügümde koku oluyor yikadiktan bir kaç saat sonra olusmaya basliyor karaçiger ile mi alakali acaba sizde de bu sikinti var mi
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
|
Bagirsaklarindan sorun oldugunu düsünen varsa mantar bakimidan
https://anetteinselberg.com/2015/08/22/bu-testi-yarin-sabah-uyandiginizda-mutlaka-yapin/ bu testi yapsin. su testi ne kadar güvenli bilinmez ama yabanci kaynaklarda filan biliniyor. yabancilar isini bilir. bagirsak florasi bozuldu ise koku yapiyor. Ben probiyotik siparisi verdim bugün ilk kapsülü içtim. 5 milyar probiyotik mikroorganizma yaziyor. 6 ay kullansam yeter. sonra düzelir yogurt kefir dogal yollar ile devam edecem. fiyatta pahali degil 24 tlye aldim pahalilar var 5 milyar olan en yüksek fiyat olarak güvenilir olarak probien var. yine nbl filanda var onlar 50 tl civari en yüksegi 3-3.5 milyar bakteri. Alin kullanin bence. tabi bende mantar yok. tükürük testinde sorun yok. yinede aldim saglik için. çünkü çok antibiyotik kullandim az dost bakteri gelsin. |
||
![]() |
||
melek
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar araniza yeni katildim. katilmak istememin sebebi de fayda gördügüm seylerden bahsetmek. açlik orucunu ve karaciger detoksunu uyguladim ve gerçekten çok faydasini gördüm. yalniz açlik orucuna hemen baslamadim öncesinde 1 ay kadar sadece sebze yedim ve meyve suyu içtim. bu süreçte malesef 7- 8 kilo kadar vermisim. sonuç % 100 olmasa da %80 koku gitti.(söyle örneklendireyim önceden konustugumda koku 3 metre ötedekine ulasiyorsa simdi anca yan yana oldugum arkadasa ulasiyodur :) malesef detoks bittikten sonra yeme içmememe eskisi kadar önem vermeyip tatlilari hamur islerini yemeye basladim. anliyorum ki gidalar koku artisinda gerçekten ciddi önem tasiyor.koku yine eskisi gibi degil fakat bir miktar var. ben tekrardan yeme içmememe dikkat ederek kokunun azalicagini düsünüyorum. bununla birlikte karbonatli su tüketmeyi de düsünüyorum. insallah hepimiz bu dertten en yakin zamanda kurtuluruz..
|
||
umut her zaman vardir..
|
||
![]() |
||
hitokiri
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba arkadaslar, benim merak ettigim genel olarak açlik orucu yapan arkadaslar oruç boyunca ortalama ne kadar kilo kaybi yasadilar?
|
||
![]() |
||
melek
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
ben açlik orucu öncesinde 3 hafta kadar sadece meyve suyu ve sebze ile beslenmistim. ekmek hayatimda hiçbirsekilde olmadi 1 ay kadar açlik orucuyla birlikte. toplamda 5- 6 kilo vermistim.
|
||
![]() |
||
ayse87
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Mayis-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba banada ayrintilarini atar misiniz simdiden cok tesekkur ederim
|
||
ayse87
|
||
![]() |
||
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
|
bende açlik orucuna basladim 5 gün oldu sadece meyva sebze yiyorum zeytinyagi limon karisimini daha içmedim SORUM açlik orucu yapan arkadaslar karisimi içmeden önce 1 haftalik açliklarinda kokuda degisme oldu mu ben büyük bir azalma fark etmedim de karisimi içtikten sonra görecegiz insallah koku gider
|
||
![]() |
||
mehmet27
![]() ![]() ![]() |
|
Birde aclik orucuyla iyilesen arkadaslar dilinizde daha once beyazlik varmiydi varsa iyilesmeden sonra beyazlik gectimi acaba
|
||
![]() |
||
kekeremekere
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sevgili arkadaslar merhabalar, bu yaziyi pratik tecrübesi olmayan fakat teorik bilgisi olan bir tip ögrencisi yaziyor.
Tahmin edebileceginiz üzere benim de agiz kokusu sikayetim vardi ve 4 yillik muayene sonucunda bademcik tasi birikimine bagli oldugu anlasilmisti (hikayemi daha önce anlattim eski basliklarda) ve bademcik ameliyati olarak kurtuldum çok sükür insallah size de bu yazimla biraz yardimci olabilirim. Simdi nedir bizim hastaligimiz derseniz hemen anlatayim.Forumda yazilanlarin neredeyse %60i belli basli sikayetlerden muzdarip. bunlar:tabiki agiz kokusu, bogazda takilma hissi(globus farengeus-bogazdan çikarilmak istenen yabanci madde hissi-) , bogazda yanma, sik balgam çikarma ihtiyaci, kuru öksürük. Bunlarin yaninda bazilarimizda -asil derdi bu olmadigindan yazmamis olabilir- ses kisikligi, yüksek frekansli sesleri-tiz sesleri- çikaramama, yutma güçlügü, agrili yutma, seste çatallanma gibi sikayetleri de olabilir.Bunlarin hepsinin olmasi sart degil tabiki. Bir hastalik 10 farkli kiside 10 farkli bulguyla çikabilir bunu aklinizdan çikarmayin. Geniz akintisi dediginiz sey geniz akintisi olmayabilir buna da dikkat çekmek isterim bogazinizla ilgili problemi geniz akintisi olarak algilamaniz mümkün buna dikkat edin. Bunun haricinde bir sürü probleminiz olabilir tabiki ama bir septum deviasyonundan ziyade asil yogunlasmaniz gereken konu bu olabilir. Simdi de gelelim hastaligin patofizyolojisini açiklamaya:arkadaslar bizim yemek borumuzda iki adet büzücü kas var bir tanesi mide girisinde biri de larinksin altinda diyebilirim, çogu kisi okumustur normal reflü dedigimiz alt sfinkterin yeterli kasilmamasina bagli mide asidinin geri kaçmasina bagli yemek borusunun tahris olmasiydi, bu laringofaringeal reflüde ise alt sfinkterde bir problem yok ama üst sfinkterde bir problem oluyor normalde faringolarengeal bölgenin korunmasi için yüksek basinçli bir alan olan üst sfinkterin uykuda gevsedigine dair yayinlar var ama tam olarak sorun da bu degil bu bir sorun ama baska nedenler de var. Sonuç olarak da asitle temas eden larinks te(ki larinksin çok hassas bir dokusu oldugunu söylemisti hocamiz) bir yanma oluyor bunu geçirmek için de yutkunuyor hasta sonra yutkunmaya bagli tahris oluyor tahris olunca tekrar yaniyor ve kisir döngüye giriyor.Bu arada orasi inflame oluyor ve mikroba da daha savunmasiz oluyor - adam antibiyotik kullandim bir müddet geçirdi diyor- burda da aslinda yine tedavide dikkat edilmesi gereken agiz temizligine dikkat etmek elini agzina götüren hastalar var mesela tirnak yiyen bunlara da dikkat etmek lazim. Ayrinti isteyenler için kaynak da verecegim bu arada. Simdi olayini açikladiktan sonra su konuya dikkat çekmek istiyorum burda su yazilari da okudum, yok efendim 10 gün oruç tuttum agiz kokusunu yendim vs diye. Burda da mantiken mide ne kadar yemekle az temas ederse o kadar az asid saliniyor, ne kadar az asid salinirsa o kadar az bogaza temas ediyor o kadar az tahris ediyor. Burda yememi içmemi düzenledim sagligima kavustum yazilarini da çok okuduk yine buna da dikkatinizi çekmek istiyorum. Tedavisi için de hastaneye gitmenize bile gerek yok aslinda ama bi kbbye gidin laringoskopi ile bi baksinlar larinksinize orda interaraknoid ödem vb. patolojik bulgular görerek taniya yaklasilabiliyor ama tedavisi için reçeteye gerek yok denebilir. Tam tani için pH monitorizasyonu yapiliyor ama pratikte yapmiyoruz bunu. tanisi tedavisiyle anlasiliyor. Tedavisi de ppi(proton pompa inhibitörü) ile yapiliyor. Bu ilaçlar çok etkili bir sekilde mide asidini baskilayarak sorunu kökten çözüyor. Fakat kullanim sekli tedavi sonucu açisindan çok önemli. Laringofaringeal reflü tedavisinde sabah aksam yemeklerden önce aç karnina - bakin burasi önemli yemekten 20-30 dk önce olmasi önemli tam etkinligini göstermesi için- bir de gidersiniz dahiliyeye bana ilaç yaz doktor diye o da günde bir diye yazar öyle kullanmayin, normal reflü tedavisinde günde 1 tane iken lfr de sabah aksam kullaniyoruz.hemen 1 günde mucize ilaç gibi sonuç beklemeyin arkadaslar ama 1 haftada düzene girecektir yavas yavas. Çünkü mukoza latinkste kendini yeniliyor bu da 1 günde olmuyor, hücreler kendilerini belirli sürede yeniliyorlar. Ve bu ppi tedavisini en az 3 ay uyguluyoruz unutmayin. Ikinci tedavimi ise-bunlari ppi ile birlikte yapiyoruz- bogazi tahris edecek seylerden kaçmak: bunlar 1 en önemlisi yastik boyunu yükseltip gelecek mide asidinin bogaza ulasmasini önlemek, yüz üstü yatmamak, sirt üstü veya cenin pozisyonunda yatmak (bununla ilgili de yatis sekliniz diye bir anket açtim ona da katilim yapin lütfen bir sonuç çiksin hepimiz görelim) 2.si bogazi tahris edecek asitli içecek vb ürünlerden kaçinmak. Ayrica çesitli kaynaklardan yine laringofaringeal reflüyle alakali seyler okuyarak yasaminizi ona göre sekillendirip bu hastaliktan kurtulabilirsiniz. Yasaminizi sekillendirmek derken de hapis hayati yasayacaksiniz demiyorum sonuçta daha az kola içeceksiniz, daha yüksek bir yastikta yatacaksiniz, agzinizi daha temiz yapmaya çalisacaksiniz bunlar.insanlar sagliklarina kavusmak için çok daha agir seyler yapmak zorunda kaliyorlar sizin yapacaklariniz hem hayat kalitenizi artiracak hem sagliginiza kavusturacak. Insallah yazimin faydasi dokunur arkadaslar. Korkun seni mahkum eder. Umudun seni özgür birakir. (esaretin bedeli) umudunuzu kaybetmeyin arkadaslarim iyi günler. |
||
![]() |
||
bedbahtadam2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
20lik disimi aldirdim (arayüz fircasiyla fircaladigimda o bolgeyi les gibi kokuyordu hekim de iltihabli alinmali dedi aldirdim) yara iyilesmedi tam ama les kokusu kayboldu uyandigimda bile! Dilim sari sari pas olurdu hep dil sirti ve kökü les gibi kokardi simdi cok cok az var koku dilim ise pespembe ((: arada aynada bakiyorum hic boyle gormemistim dilimi bugun insan icine karistim burnuna dokunmadi hic bir konustugum ama post nazal akinti var kbbyle alakali bir sorun da var eminim inaniyorum mutlu sona yaklasiyorum.. Bir dis okdr koku yapar mi demeyin YAPIYORMUS valla billa yasadim.. Bakalim yara iyice iyilessin guncellerim
|
||
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
|
Vallah 1 aydan beri girmiyorum foruma. Su yaziyi yazmak için girecektim bende. Bendede farenjit vardi sonra burun ameliyati oldum geçmedi ve sonra kbb gittim bogaz reflüsü yani lfr arkadasin dedigi gibi çikti. Daha geçen hafta çikti yani ilaç tedavisine baslamadim. Midede sorun yoktu sessiz reflü bir bakimdan söyleniyor. .Mide problem yoksa bile bogaza baski yapiyor. genel cerraha gidecem ilaç tedavisine baslayacagim . arkadasin dedigi önemli tabi yemek konusunda sogan domates sarimsak kestim. yinede zorluyor bogazi bazi seyler. kola filan içmiyorum zaten. Kisaca bogazda takilma, farenjit geçmeyen , sislik bogazin hemen ön tarafinda, yine bogazin asagina dogru bir gevseme filan varsa reflü ve buna bagli agiz kokusu sikayetiniz vardir. En önemlisi agiz kurulugu yapiyor hemde nasil .. |
||
![]() |
||
sefill20
![]() ![]() ![]() |
|
daha neler ypmaliyimsizce
|
||
![]() |
||
bas belasi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Haziran-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
her hafta pazartesi bu orucu tuttuk diyelim. peki iki oruç arasindaki günlerde beslenmemiz nasil olmali?
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |