Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: agiz kokum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
cansc1
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı cansc1 Cevaplabullet Konu: agiz kokum
    Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2013 Saat 08:28
Arkadaslarim ve hocam oncelikle merhaba. Ben 18 yasimdayim ve dört yildir agiz kokusu sikayetim var. Bogazimda herhangi bir yanma vb olay yok. Fizyolojik koku olsa sorun olmaz ama dis ve agiz temizligime dikkat ettigim halde gün içinde tekrar tekrar oluyor ve ben bu kokuyu hissetmiyorum çevremdekilerin bakis duruslarindan seziyorum. Ilk baslarda nanele seker benzeri seyler kullandim ama bunlar daha çok artiriyor gibimd geldi ve kötü bir tat birakiyorlardi. Daha sonra kahve çekirdegi önerisini duydum ve kullanmaya basladim sürekli etkili olmasada arada kullanmak iyi oluyor gibi ve geçenlerde bunun nedenini arastirirken bi kaç yere ve buraya denk geldim. Bazi bitkisel ürünlerden ve tedavilerden bahsediliyordu. Bu durum beni ve benim gibi bu sorunu olanlari çok etkiliyor psikolojik ve sosyal alanlarda artik konusmak istemiyorum daha fazla kapandim umarim bu sorunumuza bir çözüm bulunabilir. Selamlarimla ne yapmam gerektigi hakkinda yorumlarinizi bekliyorum.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2013 Saat 21:52
Foruma hosgeldin cansu. Oncelikle agiz kokusu hastaligindan emin olman lazim. Anladigim kadariyla sen cevrenin etkisiyle boyle dusunuyorsun. Bu yuzden halitometre cihaziyla bir olcum yaptir emin ol sonrada arastirmaya basla. Ardindan bir kac tane disciye git dislerini kontrol ettir curuk, kopru, dolgu vs. Baktir. Curuk bir disin yada gomulu disin veyahut 20lik dislerin bu.kokuya neden olduguna sahit olduk. Sonra yine birkactane kbb doktoruna git bogazinda cep olusumu, bademciklerinde tas, burnunda deviasyon, kulaklarinda iltihap vs varmi baktir. Bir sonuc alamazsan dahiliyeye git endoskopi ol midende reflu, gastrit vs olabilir. Yani bunun disinda bize kokuyla ilgili sahsin adina edindigin butun bulgulari anlat. Cunku burda biri bile seninle ayni nedeni paylassa cok faydasi olur. Gecmis olsun Allah sifa versin.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2016 Saat 10:44
hocam ve degerli forum üyeleri aklima takilan bi durum tip5

kokumuzun olup olmadigini kendimiz nasil anlariz , sonuçta her dil pasi her geniz akintisi her mide hyplorisi az veya çok agiz kokusu yapar diye bi kural yok sanirim degilmi bu hastaligi olupta olmuyanlarda var degilmi bu yüzden merak ediyorum

baskalarinin bunu algilamasi kokunun varliginin kesin tespitidir degilmi bundan baska mesela bizim agzimizda hissettigimiz tat örnegin diski tadi bu tip5 olabilme ihtimali düsükmüdür yoksa ihtimali yokmudur , veya agizda hissedilen herhangi bi tat psikolojik tip5 olaylari olabilirmi yoksa gerçekten disari çikan kokuyla hissedilen koku aynimi bunu nasil anlariz? baska bi insana konusup kokunun gelip gelmedigini sormaktan baska?
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 162
Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2022 Saat 11:41
Hocam size birsey sormak istiyorum. Ben tedavi oldugum süreçte 2 ölçüm yaptirdim. Ilk ölçümde H2S: 0 , CH3SH : 77 , (CH3)2S: 41 çikmis. Daha sonra birsürg antibiyotik ve mide ilaci kullandim ve 14 gün sonra tekrar ölçtürdük. Bu sefer H2S: 90 , CH3SH: 5 , (CH3)S2: 65 çikmisti. Doktor da memnun kalmadi bu sonuçlardan ve farkli bir antibiyotik ve mide ilaci verdi fakat ben kullanirken rahatsiz oldum ve biraktim. Simdi sonuçlara baktim bagzi degerler onca ilaca ragmen artmis hatta. Bu neden olmustur ne anlama geliyor. Bunlarin anlamini bilen arkadaslar bana anlatabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2022 Saat 19:33
Bu sayilar 120 saniyede degisir.
1 defalik ölçümlerin tek basina bir teshis degeri yoktur.

Baslangic degerinin artirildiginda kaça yükseldigi (12 kattan az mi çok mu), düsürüldügünde kaça kadar düsebildigi teshis için degerlidir. Burun içi kokunun agiz içinden az mi oldugu disardan verilen agiz kokusunu hangi esik degerde algiladiginiz falan filan....
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2022 Saat 09:07
Sagolun hocam
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Eylül-2022 Saat 18:31
Orjinalini yazan: kaderarkadaslar

Hocam size birsey sormak istiyorum. Ben tedavi oldugum süreçte 2 ölçüm yaptirdim. Ilk ölçümde H2S: 0 , CH3SH : 77 , (CH3)2S: 41 çikmis. Daha sonra birsürg antibiyotik ve mide ilaci kullandim ve 14 gün sonra tekrar ölçtürdük. Bu sefer H2S: 90 , CH3SH: 5 , (CH3)S2: 65 çikmisti. Doktor da memnun kalmadi bu sonuçlardan ve farkli bir antibiyotik ve mide ilaci verdi fakat ben kullanirken rahatsiz oldum ve biraktim. Simdi sonuçlara baktim bagzi degerler onca ilaca ragmen artmis hatta. Bu neden olmustur ne anlama geliyor. Bunlarin anlamini bilen arkadaslar bana anlatabilir mi?

Aytug Altundag'a mi muayene oldunuz? Ikinci gidisinizde yine ödeme yaptiniz mi?
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2022 Saat 00:19
Ben iki yil önce gitmistim. Ilk gidiste ödeme yaptim ve ikincisi 14 gün sonraydi ödeme yapmadim. Ama su an ödeme nasildir hiçbir fikrim yok
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2022 Saat 11:10
Ben de 2020 Subat Mart gibi gitmistim. Pandeminin hemen öncesinde. Tekrar çagirmisti ama sehir uzak oldugu için ve daha önemlisi dilimdeki beyazligi geçiremedigim için tekrar gitmedim.

Mide ilaçlari, prebiyotikler, susam yagi hindistan cevizi yagi, sinüs rinse kit, dilde eriyen bir tablet vs yazmisti. Siz de mi ayni
IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 398
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2022 Saat 13:43
ibs (irritabl huzursuz bagirsak sendromu) için internette arastirma yapiyordum geçende bi forum buldum. Herkes bu forum gibi sikayetlerinden çözüm önerilerinden falan bahsediyor, kimi sürekli ishal kimi kabiz vs.

Neyse orda kullanicilardan birisi gastrocuya gittigini, msdesinde helicobacter pylori tespit edildigini ve dr un antibiyortik verdigini, onlari içince dilinde uzun süredir var olan pasin ve agiz kokusunun geçtigini ancak bagirsaklarindaki sorunun geçmedigini yazmis.
IP
kaderarkadaslar
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı kaderarkadaslar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2022 Saat 00:18
Gittigim dönem 14 günlük antibiyotik ve mide ilaçlari sayesinde baya geçti gibiydi. 14 gün sonra tekrar gittim çok mutluydum ama testte ben anlamasamda degerler yine yüksekti( test ettikleri yöntemler dogruysa ) tekrar antibiyotik falan derken baya rahatsiz oldum biraktim bende ve sonrasinda yavas yavas geri geldi ( tabi dil siyirma bilincim oldu en azindan ) Bilmiyorum bana antibiyotik ve mide ilaçlari çözüm gibi gelmiyor. Bence daha da tahrip ediyor sonrasi için 😔
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu