|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
suskonusma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2013 Saat 22:42 |
buradaki tüm arkadaslar gibi ben de uzun zamandir arastiriyorum malum konumuzu. yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim sanirim. eleme yöntemiyle ulasabildigim son iki sebeple ilgili sizin bilgi ve tecrübenize ihtiyacim var. uzun yillar çektigim bu rahatsizlik bir dönem kendiliginden geçti. yeniden nüksettiginde (is arkadasimin uyarisiyla farkettim nüksettigini) kis mevsimiydi. soguga maruz kaldigimda gözlerim sisiyor ve geniz akintim nezle olmuscasina artiyordu. bunun üzerine deri prick testi yaptirdim ve hekimimin söyledigine göre son derece alerjikmisim. kisitli antijenlerle yapilan teste göre; hem nasal hem de gida alerjilerim oldugu ortaya çikti. antihistaminik kullanimi bir süre geniz akintimi durdurdu fakat, sanirim ilaca direnç kazandim ki sürekli kullanimda ayni sonucu elde edemedim. (antihistaminik kullandigim dönem bu koku biraz hafifledi) diger konularda da belirttigim gibi ben kendi kokumu alamiyorum. agzim kapali, dilim ön dislerimin önünde, burnumdan nefes verdigimde olusan o kötü aroma (hayvan ölüsü kokusu gibi) saniyorum nefesime de yansiyor. ayni zamanda gastroentroloji uzmaninin yaptigi endoskopik tetkik sonucunda da reflü teshisi konuldu. yani reflü hastasiyim ve pek özenli davrandigim söylenemez. sormak istedigim su; agzimin içinde hissettigim o kötü aroma, yukarida yazdiklarimi baz alirsak, mide mi yoksa burun-geniz kaynakli mi? son iki neden kaldi bir bulsam bitecek eminim
Düzenleyen aydinmur - 25-Aralik-2013 Saat 07:20 |
|
![]() |
|
ornitop
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 80 |
![]() ![]() ![]() |
durumumuz benziyor.
bogazdan gelen o kokuyu bnde hissediyorum. reflu sebebimiz ise anladgm kadariyla geniz akintisi. yillardir genizdeki bu sivi mideye iniyor sonucta. doktrm bana gencs midende hafif bir rahatsizlik var onemsiz demisti. alerji testi yaptrmadm ama baska bi acklama bulamiyorum. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Bende ayni kokuyu hissediyorum. benim sag burnumdan genzime dogru kötü bir akinti oluyor. geniz akintisi denecek kadar yogun degil ama hissettigim koyulukta ve kötü bir tatda.
neler denedim, sinus rince kit fayda etmiyor çünkü üst solunum yollarini temizliyor. Akinti bogazima dogru aktigindan asiri koku olusuyor. okyanus suyu kullaniyorum o da ise yaramiyor. agzimin içi zehir gibi oluyor. bazen basladiginda günlerce sürüyor sonra biraz siddeti azaliyor. bunun nedeni bir besine asiri alerjim olabilir. ama ne oldugunu bulamiyorum. |
|
![]() |
|
anamuur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
bendede ayni seyler oluyo ozellikle sabah uyandigimda bogazimda baya akinti birikmis oluyo her gun kalktigimda ilk isim gidip lavaboya tukurmek oluyo tukurdugumde aferdersiniz ama cok cok kotu kokuyo bir kac gundur burnuma tuzlu su cekiyorum burnum aciliyo ama on bes dakika sonra filan tekrar burnum tikaniyo ve akinti devam ediyo. kac tane doktora gittiysem alerjin var dedi en kisa zamanda gidip alerji testi yaptiricam bence sizlerde yaptirin belki bir faydasi olur. bide mesela benim zeynitine alerjim varmis onceden yaptirmistim kahvaltida ben yemiyorum evdekiler yiyor ama belki kokusuda beni alerji yapiyo olabilit bazen nefes alamayacak duruma geliyorum bunuda soracam doktora umarim bir cozume ulasirim bu sefer
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
konka buyumesine bali rinit ve riniti takip eden iritation ve imflamtiton olanlarda geniz ve bogaz yanmasi geniz akintisi ve bogaz geniz kurulu olur hatta kulak yollarinda yanmaya benzer seikayetler olusur !!kulak burun bogaz mukozasindaki devamli tahrisden ortaya cikar koku ve doktorlar bulamaz !! genelde irmde scanerde gorunmez radyoda gorunmez !defalarca soyledim! dis etlerinizin hasta oldugunu kabul edin kavlama kanama tahris ! ayni bunun kulak burun ve bogaz mukozasinda olmasidir neden !sinuzit ve rinite bagli enfecte olmus mukos (sumuk) geçtigi kaldigi yerde yipranmalar tahrisler yapar mikroplar için tutunma alani saglar ureme alani saglar ! bu olayi teshis için isinde uzaman kulak burun doktorunun rinoskopik aletiyle detayli bir kulak burun bogaz ve farenk konsultasyonu yapmasi sarttir !!!!!! her hastaligi kendinizde aramayin paranoyak olursunuz !
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Anamuur alerji gerçekten çok öenmli bir factor olmali.
Biz de besin ve digger alerjiler üstünde duruyoruz ama nerden nasil baslicaz bilmiyoruz. Alerji testini nereye yaptirmistin sen? |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Evian, senin tezine gore benim iyilesmem gerekir.
Sinüzit ezelden beri yok. Sinüsler tertemiz(mis).. Konkalar küçüldü, nefes almada hiç sorun yok, deviasyon egrilik yok, rinit ameliyattan once vardi sonrasinda bilmiyorum. |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
demekki rinnitin geçmedi ! burda goz ardi edilmeyecek en onemli sey ''' inflamasyon '' hafif kizariklik bile olsatahris nedenidir bendeki sorun bu yillardir gitmedigim doktor kalmadi dunya yildizlarinin gidip ameliyat olduklari paris amerikan hastanesine gittim sadece aaa de demesi askeri ucret turkiyede nerdeyse bir sey bulamadilar yeminle ihtiyar bir kbb ci sip diye buldu boyle boyle boylemi oluyo diye bir bir saydi sanirsin medyum nasil sevindim iste Allahtan umit kesilmez muayene hanesi gidince içimden kucumsedim dedim bu birsey bulamaz aleti maleti bile yok acayip uzun sapli aletlerle ustuen ispirto falan doktu isitti burnuma agzima bakti aha bu var aha bu var aha bu var dedi tillahi adam scaner gibi goz var çok sevindim ya nasil bir bilseniz bakalim iste bir mektuba yazdi yapilmasi gerekeni sikayetimi nedenini falan filan plastik cerraha yolladi ayin yedisinde randevum var ben yurt disindayim burda randevular çok geç oluyo yedi ay rdv bekledigimi biliyorum hayirlisi inchAllah kurtulucam bu sefer Allah cumlemize sifalar nasip eylesin inchAllah (aminn!)
|
|
![]() |
|
anamuur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
effect alerji testini iki defa yaptirdim birini ozel hastanede digerini de universite hastanesinde yaptirdim. ozeldeki doktor kesinlikle parfum filan sikmayacaksin tozlu ortamlarda bulunmayacaksin mesela camasirlarim filan sabun tozuyla yikanacakmis tum bunlara uymam gerektigini soyledi ama cok zor daha bir suru sey soyledi yastigin yun olmayacak alerji yapiyo tum bunlar beni hatta yanaklarim putur putur kolumdada var ayni seyler. universite hastanesinde yaptirdigim gida uzerineydi ondada zeytine alerjim cikmisti pazartesi gidebilirsem tekrar gidip yaptiracam hemde zaeytinin kokusuda etkiler mi onu soracam yine ayni seyleri soylerse zor olacak ama dikkat edecem bakalim faydasi olacak mi
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Evian insallah güzel sonuçlar alirsin. Cani gönülden diliyorum.
anamuur bende gida testi yaptirmayi düsünüyorum. Üniversite hastanesine gidebilirim. Ankarada hangisi iyi acaba onuda bilmiyorum ki.. Önerisi olan var mi? |
|
![]() |
|
anamuur
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar tam emin olmadan yazmak istemedim ama dort gundur burnuma tuzlu su cekiyorum sonrada gargara yapiyorum tuzlu suyla aksam o kadar tatli seyler yedim cay ictim onceden mesela nefesimin kokusuni tam kestiremiyodum ama bi yogunluk hissediyodum ozelliklede cay kahve vecikolota turu seyler yedigimde ama suan hic yok bogaz akintim da yok denecek kadar az. internetten sizde bakin kaynamis ilik suya biraz tuz atin cok da atmayin cunku bazen su bogaza kaciyo ve cok kotu oluyo bide internette okudum suyun icine biraz da karbonat atin diyodu nedenini bilmiyorum murat hocam eger zararliysa bilgilendirin bizi. sonra burnunuza cekin mesela ben her yapmamda on bes dakika boyunca yaptim kolay degil ozellikle ilk gun cok sikinti cektim ama alistim simdi. bugun erkek arkadasimla gorustum normalde mutlaka eli burnuna giderdi ve beni kirmamak icin burnum kasiniyo filan derdi ama bugun bir defa bile olmadi bu durum sizlerde deneyin bir kac gun belki bir faydasi olur yada en azindan sorunumuzun sinuzit oldugunu anlamis oluyoruz. bide oderol u denemeyen varsa mutlaka denesin onun da faydasinin oldugunu dusunuyorum butun eczanelerde var sorabilirsiniz eger yoksa depodan ertesi gune hemen getiriyolar sizleri umutlandirmak istemem ama insallah bunlar sizdede cok faydali olur gelismeleri yazicam tekrar allah hepimize sifa versin ...
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Bu cok sevindirici insana kisa bir surede olsa umut oluyor kendini iyi hissediyor. insaAllah sende kalici olur ama su da gercek ki vucut bir sure sonra alisiyor ve etki etmiyor. Hergun degilde daha aralikli yaparsan faydasini daha cok gorecegine inaniyorum. Bende bir zamanlar limonlu su iciyordum ac karnina forumdakiler bilir herkese siddetle tavsiye ediyorum. Bi omur yasarim ben bu limonlu suyla yeterki gecsin diyordum:-)ama sonra vucut alisti ve etki etmez oldu.. Sen simdi birde sinus rinse kit kullan bakalim etkisi nasil olacak. Sinuzitten kaynaklanip kaynaklanmadigini daha iyi anlarsin..
|
|
![]() |
|
evian
![]() ![]() ![]() |
anamuur sen yenisin galiba kardes biz bunlari yazali deneyeli çok oldu ! eger sende ise yaradiysa bu tuzlu su ve bicarbonat karisimi (buna serum fizyolojik denir)buyuk olasilikla sinus problemin vardir sunu soylemeden gecemiycem ! genizde ve bogazdakuruluk yapabilir bazilarinda tuzlu su ve bicarbonatte karisimi ,bu nedenle içirisine bir kaç damla çay agaci yagi damlatip burun temizligini yapabilirsiniz burun kurulugu olan arkadaslarimida propolis yagi spreyi oneririm ucuz dogal ve efikas
|
|
![]() |
|
suskonusma
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
suskonusma
![]() ![]() ![]() |
canim üniversite hastanesine gideceksen herhhangi bir mmünoloji hekimine görünmen yeterli olacaktir test için. devlet hastanelerinde ise gögüs hastaliklari uzmani ya da enfeksiyon hastaliklari uzmani bu tetkiki isteyebiliyor. en azindan benim bilgim dahilindeki poliklinikler bunlar. fakat bu kadar antijen yeterli olmuyor. yani senin üzerinde (çogu insanda allerjik etki yaratan) bir kaç madde deniyorlar. peki ya geri kalanlar? testte uygulananlar pozitif - negatif çikiyor . amma tükettiklerinle bunlarla sinirli degil ki yeri geliyor ne alerji yapiyor kendin bile anlamiyosun çünkü gün boyunca bir sürü sey yiyorsun, içiyorsun, soluyorsun. |
|
![]() |
|
anamuur
![]() ![]() ![]() |
sifa dedigin gibi oldu etkisi azaldi.. bes aydir alerji ilaci iciyorum hic bir faydasini gormedim doktorum son bir kutu daha icmem gerektigni soylemisti bakalim onu da kullanicam degisen birsey olacagini zannetmiyorum ama bi umut iste kullanicam
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |