|
|
Bunları biliyor muydunuz? | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bunları biliyor muydunuz? |
Konu: Ağızda tad | |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Konu: Ağızda tad Gönderim Zamanı: 16-Şubat-2014 Saat 10:55 |
1 gr H2S gazı sadece 242 ml su içerisinde kolayca çözünebiliyor.(Amoore JE, 1983)
Sıvı içerisinde çözünen miktar 0.05 - 0.1 mg/litre ye ulaştığı zaman tadını algılamak mümkün olur. (WHO, 1993) Bu bize ağız kokusu gazlarının salya içerisinde çözündüğünü ve dilde hoşa gitmeyen bir tad oluşturabildiğini gösterir. -M |
|
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 16-Şubat-2014 Saat 13:57 |
Hocam bu verdiğiniz bilgi ile ne kadar alakalı olduğunu bilmiyorum ama şöyle bir durumu aktarmak istiyorum.Aklıma geldi yazmak istedim sadece.
Benim mesela eskiden dilimin üstünde (nasıl tarif etsem bilmiyorum) şöyle metal tadı mı desem ,paslanmış demir tadı mı desem tam betimleyemeyeceğim ilginc bir tad ve koku vardı. Ancak şuan yani uzun bir süredir böyle durumum yok ve o ilginc tadın olduğu zamanlarda ağız kokumun olduğunu hissediyordum. Şimdilerde ise bu tadın olmadığını ve buna paralel olarak ağız kokumun büyük oranda azaldığını söyleyebilirim. Belki bu durumun söylediğiniz bilgiyle bir ilişkisi olduğunu ve o tadın olduğu zamanlarda bende böyle düşünüyordum açıkçası. Herkese Allahtan sabır ve selamet diliyorum.Bir gün bu dertten hepimizin kurtulacağız arkadaşlar yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim.. |
|
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 17-Şubat-2014 Saat 15:13 |
İşte anlatmak istediğim bu. Değişik bir pas tadı gibi tam adını koyamadığım bir tat, bu kötü kokuya sebep oluyor. Ama bunu oluşturan şey nedir tam olarak bilemiyorum |
|
Helicobacter
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 17-Şubat-2014 Saat 22:58 |
geniz akıntısından olabilir mi? veya midede fazla asit salgısından? bence ikisinden biri ve birçok kişide bu sorun var.
|
|
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2014 Saat 10:54 |
Reflü tanısını artık 4 doktor birden koydu bana bundan kaynaklanıyor olabilir. Geniz akıntısı da var tabi :))
Reflü ilaçları reflüyü geçirmediği için kullanmıyorum, geniz akıntısı içinse tedavi yok :) İşe bak ya, ancak operasyonlar gelişiyor. |
|
Helicobacter
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2014 Saat 19:26 |
mide asidini azaltan ilaçlar kullandım, sonuç sıfır.
geniz akıntısı için de ilaçlar kullandım sonuç yine sıfır. ilaçlarla geçebilecek sorunlar değil benimkisi. kısa zamanda ben de operasyon düşünüyorum. ilki geniz akıntısı için olacak. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|