|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
mustak
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Subat-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18-Subat-2014 Saat 09:51 |
selamlar benim yaklasik 7 aydir özellikle sabahlari agiz kokum var ve tükürünce hafif kan ve sari su geliyor,dislerim çok hassas gün içerisinde arada baktigimda kan sizarken görebiliyorum,bunun disinda akciger filmi,kbb muaynesi temiz çikyti dr a gide gele artik biktim,agzimin tadi bozuldu,dis dr gittim dis tasi temizligi yapildi hala devam ediyo sorun ben ne yapacagim yardimci olursaniz sevnrm
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
aramiza hosgeldin
![]() |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
dis eti iltihaplanman var
|
|
![]() |
|
mustak
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Subat-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
HosBulduk:-( bu dis eti iltihaplanmasi nasil geçer bilgisi olan var mi arkadaslar psikolojim bozuldu bu yüzden:-(
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Yüzde 99 dan fazla durumlarda dis temizletmeniz yeterlidir. Baska hiç bir müdahaleye veya ilaca gerek yoktur. Dis temzligini takiben 24 saat içerisinde kanamaniz kaybolacaktir. Bir dis hekimine gidin.
|
|
![]() |
|
mustak
![]() ![]() ![]() |
Hocam tavsiyemiz üzre dis hakimine gidip dislerimi temizlenmis kanama 1 hafta geçti sonra tekrar basladi yine dr a gittim yine dis tasi temizligi yapildi sonra büyük dogulu 3disim var onlara flap operasyonu yapacagini söyledi randevu verdi günde en ax 7, 8 kez fircala disleri dedi randevu günü gittigimde dislerine bakti ve iyi görünüyor ameliyata gerek kalmadi dedi fakat 1 hafta sonra kanama bayan azalmis olmasina ragmen yine sabahlari tukurunce bazen de gun içinde kan görüyorum agzimda büyük 3dolgu var yaptirali10sene oldu neredeyse ama agri falan yok dislerde onlarin degismesi mi gerekir onlar mi sebep oluyor bi de gunfe7-8defa fircalarsam agzim rahatliyor bunun zarari olur mu tesekkur ederim simdiden
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
2 ihtimal var.
Birincisi problem dis etinizde degil, sizde olabilir. Ikincisi ikinizde de olmayabilir. Bir saglik ocaginda hemogram baktirin. Normal disinda bir sey varsa görelim. Burada yazanlarin her kelimesini dikkatlice okuyup uygulayin: http://www.agizkokusu.org/dis-fircalama-agiz-kokusu-engelleme-giderme-tedavi-onleme.html Kaç yasindasiniz? disfirçaniz oralB markali mi? -M |
|
![]() |
|
mustak
![]() ![]() ![]() |
Hocam saglik ocaginda daha önce tam kan sayimi yaptirdim geçen ay hdl diye bir deger biraz yüksek çikti digerleri normal çikti.ayrica tüm hormonlarin baktirdim o da normal coksukur.hocam 30 yasimdayim dis firçam colgate 360.dislerini gunde8 defa fircalamaktan yanimda sürekli dis firça ve macunu tasimaktan biktim hocam.az önce tukurunce kan gördüm pamugu alip büyük dolgulu 3 disim var onlarin kenarina dokundurduuumda birinin kanadigini fark ettim bu olgulari yaptirali10sene yi geçti olgulari deistirsek faydasi olur mu sizce; hocam 2.ihtimal sizde de dinlerde de bisey yok dediniz sorun psikolojik olsa kan nereden geliyor? Hocam bu kan benim gerçekten psikolojisi bozmaya basladi lütfen bana yardimci olun saygilar
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
1 veya bir kaç nokta mi kaniyor ? yoksa her yer mi kaniyor? Fotograf görebilir miyim?
-M |
|
![]() |
|
mustak
![]() ![]() ![]() |
hocam foto gönderemedim en kisa zamanda yollayacagim,sabahlari kanamam devam ediyo,bugün kahvaltidan sonra agzima kan tad geldi tükürdm kanliydi yine,dilimin kanli bölgesini hafif siktim fark ettim ki diim de kaniyor hocam benim kan artti yüzeyde sikinca,halbuki geçen hafta cildiyeye gittim acaba dilimde bisey mi var diye dr muayene etti bi sey yok dedi mukostatin damla verdi gönderdi,ama faydasi yok sabah kalktigimda agzimda çok kötü bir tat oluyor,persembe günü periontologa gittim,agzimda 3 tane büyük dolgu var 12 senelik faan dis filmi istedi gerekirse onlari degstiririz dedi,dis filmini cektrdm haftaiçi gidecegim yine,ama ben açikçasi bir sonuç elde edecegime inanmiyorum artik ümidim kalmadi,hocam disim temizlendikten sonra 3-5 gün kanamam kesiliyor sabahari sonra tekrar basiyor,bu disimin temizlendiginden mi yoksa disim temizlendikten sonra kullandigim gargaralardan mi(andorex,majezik)anlayamadim?
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kilcal damarlardan kaynaklaniyor olabilir. Doktorlara soru sorulan bir sitede kilcal damarla ilgili bir açiklama yapmislardi. Hamile bir kadindi, çok da önemli olmadigi söylenmisti.
Bir KBB uzmanina gorunebilirsiniz. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam merhaba
Sonunda anlamis bulunuyorum ben de kronik dis eti iltihabi var. Ne zaman dis doktoruna gitsem dis etlerin iltihapli diyor. Ankara’da acil bir periondotoloji doktoruna gitmem gerek. Bana Dr önerebilir misiniz? Bu konuda su ana dek sorumumu çözecek bir Dr bulamadim |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dis etiiltihabinin en sadik belirtisi dis eti kanamasidir. Bu amaçla berlirli bir uzmana gitmenize gerek yoktur. herhangi bir dis hekimine gidip dislerinizi temizletirseniz ertesi gün problemin çözüldügünü görürsünüz. Hatta özel hekime de gerek yoktur.herhangi bir agiz dis sagligi merkezinde veya hatshanede ücretsiz dis temizligi yapiliyor diye biliyorum. Burada önemli olan dizin dis etlerinizde bu problem meydana gelebildigine göre neyi eksik veya kötü yaptiginizdir. Bu sayfada yazanlari harfiyen uygulayiniz http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam merhaba
Ilettiginiz linki okudum. Dediklerinizi harfiyen uygulayacagim ve sonucu iletecegim. Mevcutta durum söyle; ( son 1 yillik durum) Dis Dr önerisiyle curoprax dis firçasi ( yumusak) olandan aldim. yumusak ve çok sik killi. Dis firçani sert alirsan dis etlerini zedelersin demisti. Digerini denedim. Bir süre iyi gibi hissettim ama hiç temizlemedi disleri. Ayni firçanin bir kademe sertini aldim. Dislerimi her sabah 10 dk firçalarim. Dis hekimine yeni gittim. Sadece bir diste hafif sararma vardi firça girmedigi için ,çok basit sekilde matkapsiz temizledi. Diger dislerin tertemiz hiç tartar yok dedi. Yani hiç müdahale etmedi gittigimde. Dislerimde hiçbir zaman tartar veya bakimsiz bir durum olmadi Hocam Hatta dis etlerimi dis firçalamaktan zedeledigim çok dönem oldu. Sonralari süresini uzatip daha yumusak firçalarla devam ettim. Paradontax kullaniyordum normalde, ama asiri kimyasal içerdigi için florürsüz bitkisel bir macun kullaniyorum bir dönemdir. Florür konusunda katiyen florürlü macun almiyordum. Tavsiyenize uyacagim. Yöntemimi tamamen sizin ilettiklerinize göre düzenleyip sonucu iletecegim. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yumusak firça ile dis eti ve dis temizligi yetersiz oluyor.
Yumusak dis firçasi kullanandigini söyleyip agiz kokusu muayenesine gelmek isteyenlere gelmeyiniz, paraniz cebinizde kalsin, bana gelmenize gerek yok diyorum. Agiz kokusu için muayene ettiklerimin önemli bir bölümü yumusak dis firçasi kurbanidir. Yumusak dis firçalarinin piyasadan toplatilmasi gerektigini düsünüyorum. Asil tehlike yumusak dis firçasi degildir. Üzerinde orta sert yazan ve ikinci kullanimda yumusacik bez gibi olan meshur marka firçalardir. Suikast gibi. -M |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba
Florursuz bir dis macunu önerirmisiniz lütfen? Saygilarimi iletiyorum |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Florlu dis macunu kullanilmasi gerekir. Surada sebebini bulacaksiniz
http://blog.aydinmur.com/genel/florsuz-dis-macunu-eksiktir.html -M Düzenleyen aydinmur - 01-Mart-2019 Saat 19:01 |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim hocam
Bilgilendim yazinizdan |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Selam hocam, ben de sabahlari firçalarken hafif kan görüyorum ama dis etimi emip tükürdükçe sürekli kan çikiyor. Bu da mi dis eti hastaliginin sonucu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Elbette evet. Saglikli dis eti firça ile veya emerek veya parmakla ovalayarak kanamaz. Dis eti kaniyorsa dis eti iltihabi vardir. Demekki siz eksik, yumusak, yanlis, seyrek veya az firçaliyorsunuz. Bu saydiklarimdan hangisini yapiyorsaniz uygulamanizi düzeltiniz. Size yol gösterecek olan bilgiler buradadir. Nasil olsa biliyorum deyip atlamadan uygulayiniz.Adim adim dikkatlice okuyunuz: http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ayrica biliyoruz ki:
Dis eti kanamasi Tip 1 agiz kokusunun en sadik belirtisidir. Sadece yukarda verdigim siteyi uygulayarak agiz kokusundan kurtulan insanlar biliyorum. Sayfada yazanlari dikkatli okuyun, eksiksiz uygulayin. -M |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Brush pick adli bir ürün de var. Bu ürün dis ipinin alternatifi olabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu ürünü inceledim Kürdana alternatif olur. Dis ipine alternatif olmayabilir. -M |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |