|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2014 Saat 14:12 |
Idrar basta olarak beden kokusu var mi?
Varsa eposta ile benimle temas ediniz lütfen -M |
|
![]() |
|
Kader
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2013 Konum: Aksaray Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
hayir idrar kokumda beden kokumda yok Alaha sükür fakat babamda beden kokusu biraz var
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
hocam idrar degil de gaitada benzer sorunlar var gibi. baglanti kurulabilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim.
Benim süphelendigim ve incelemek istedigim durum metillenmis amin emisyonudur. Bu idrar ile baslaayaan bir olaylar zinciridir. Önce idrar kokar, sonra nefes, kasik, ter, ten, agiz kokar. Sahisin ifadesi bu yönde oldugu için idrar kokusu var mi diye sordum. Diskidaki kötü koku mekanizmasi bundan farklidir. Sindirilmemis besinlerin bakterilere terk edilmesi ile olusur. Kabizliktan tutunuz, pankreas enzim eksikligine varincaya kadar her hangi bir seyden olabilir. -M |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam, agiz kokusu gerçekten genetik olabilir m? Dogrusu ben böyle bir ihtimal oldugunu düsünüyorum.
Tabi siz ve bu konularda bilgi sahibi insanlar daha iyi bilirsiniz hiç süphesiz. Benim söyledigim sadece bireysel bir düsünce. Niye böyle düsündügüme gelince de bu sorunu çekenler olarak hepimizin az çok ortak noktalari mevcut. Genel olarak çogumuzun sorunu ergenlikle veya çocuklugumuzdaki birtakim sebeplerle baslamis. Bu da demek oluyorki vücudumuz gelisimini tamamlarken ve çevre kosullari ile çesitli bireysel nedenlerle birlikte aksakliklar meydana gelmis ve sonuç olarak bu sorundan muzdarip olduk. Veya bir çogumuz çesitli hastaliklar (mide ve bagirsak hastalklari, üst solunum hastaliklari, bademcik iltihabi vb.) sebebiyle bu sorunu yasiyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki agiz kokusu dogrudan degil de dolayli olarak olusan bir hastaliktir. Ben bundan yola çikarak agiz kokusunu bir yan ürün olarak görüyorum. Aslinda doktorlarin da bu sorunu bir hastalik gibi görememelerini buna bagliyorum. Bilmiyorum bu söylediklerim ne derece dogru, bunlar benim kisisel düsüncelerimdir. Tabi bu konuda sizler, dogrusunu daha iyi bilirsiniz muhakkak. Bunlari düsündügümde agiz kokusunun genler nedeniyle degil de çevresel ve bireysel faktörler sonucu olustugu sonucunu çikariyorum.(beden kokusunu kastetmiyorum) Genetik olabilecegini varsayarsak da ben daha çok bu soruna neden olabilecek genetik hastaliklardan yola çikmamiz gerektigini düsünüyorum.. Bu yüzden özlem arkadasima babanizla veya babaannenizle daha çok ne tür ortak yönleriniz veya hastaliklarnz (varsa)mevcut oldugunu söylese belki daha çok yardimci olabilir hocamiza diye düsünüyorum. Allahtan sifa versin. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokusu aktarilan bir hastalik degildir fakat agiz kokusunu hazirlayan sebepler soydan aktarilabilir. Örnegin bireyin uzun yüzü ve uzun yüz kemikleri sebebi ile burunu kapalidir sürekli agiz solunumu yapmaktadir ve agiz kuruluguna bagli agiz kokusu vardir. Dogacak çocuk ebeveyundeki uzun yüz özelligini alirsa burun pasaji dar olabilir veya yas ilerledikçe burun pasaji daralmaya megilli olur. Dolayisiyla çocukta da agiz kokusu olabilir.
Burada soydan aktarilan sey agiz kokusu degildir, agiz kokusunu hazirlayan özelliklerdir. -M |
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
pardon hocam genetik denince yanls anladm galiba. Özlem'in anlatmaya çalstigini nesilden nesile genler yolu ile aktarlan bir hastalk olarak algiladm..
Benimde aslnda anlatmaya çalstgim düsünceleri dile getirmissiniz. yukarda tam anlatamdm kendimi. cevapldginz için tesekkrler |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Kader
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2013 Konum: Aksaray Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
ben her yönden babama benzemisimdir hatta annem dalga geçer bu konuda agiz kokunuz bile dahil herseyini babandan almisin der.babamdaki hangi sey bana geçtiki benim agiz kokum var diye hep düsünmüsümdür ama babam gayet sagliklidir bu yasina kadar hastanee gittigini bile bilmem yanliz çocuklugumdan hatirladigim kadariyla babamin böbrek tasi vardi bi ara bu sebep olamaz dimi onun disinda bugüne kadar babamin bi sorunu oldugunu görmedim sunuda eklemek isterim bababm sik sik yurt disina çikardi ve evine döndügünde onun agiz kokusu olmazdi sonra hemen yine baslardi neden babam bi baska ülkelere gittiginde agiz kokusunda azalma olurki hava degisikliginden mi?ve de tatile gittigimiz dönemlerdede bi azalma olurdu sonra detaya inmek gerekirse benim kansisligimda var demir eksikliginden kaynaklaniyo olabilir mi çünkü ispanak felan yedikten sonra kokum tamamen yok olmustu
|
|
![]() |
|
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
Ispanagin geçici olarak agiz kokusunu bastirdigini ben de farkettim. Ayrica ispanagin agzin içini temizleme özelligi de var, ne zaman haslanmis ispanak yesem dilimi dislerimi sürttügüm zaman dislerimin adeta misvakla kazinmis gibi tertemiz plaksiz oldugunu farkediyorum. Ne güzel bir bitki. Murat hocam siz ispanakla ilgili ne düsünüyorsunuz ? Sevgili özlem, hastalik sikayetlerimiz çok benzer. Bu arada demir eksikligi bende de hep var ve bende süphelenilen "ozena" adinda bir burun hastaliginin demir eksikligi dönemlerinde ortaya çiktigi yaziyor literatürde. Ayrica yurtdisi seyahati dedigin için benim aklima sorunun "alerjik" olabilecegi geldi, bir insanda alerjik rinit varsa hava degisiminde geçici düzelme olabiliyor. Söyle ki ben istanbuldan ankaraya gittigimde, nem olmadigi için karasal iklim dolayisiyla alerjik belirtiler azaliyor. Bu hep böyledir. Ayrica hocamin da dedigi gibi Genetik olarak burnunuzun fizyolojisinde bir sorun olabilir. Senin babanin ve babannenin burnunda mesela kemik deviasyonu olabilir, muhtemelen burun sekilleriniz de aynidir. Yada burun mukoza yapiniz üçünüzün de sagliksiz olabilir.... gibi gibi. |
|
![]() |
|
Kader
![]() ![]() ![]() |
bende ilk basta sizin gibi düsündüm acaba genetik olarak burunla ilgili sorunlarimiz olabilir mi diye ama kbb ye gittigimde doktor burnunumla ilgili herhangi bi sorun olmadigini benim takintili oldugumu söyledi sinüslerimde temiz çikti sadece kansizlik sorunum var bide hormanlarma baktiracagim ben hep hormanlarimdan süphelenmisimdir.sey bide belki saçma bulcaksiniz ama bi ara bu lanet olasi agiz kokusundan dolayi çok aglardim ve ozamanlar agiz kokum azaldi aglamalarimdan sonra burun felan bosaliyo temizleniyo yani bununla bi ilgisi olabilirmi? sonra agzim kapali uyudugumda sabah birden kalkinca hiç koku olmamisti 6 saniye sonra tekrar gelmisti daha birçok agiz kokumun gittigi zamanlar hakkinda tespitim var
|
|
![]() |
|
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
sen o KBB hekimlerine pek güvenme:)çok iyi ve ünlü bir profesörün istanbuldaki muayenehanesine gittim. Heryere kamerayla bakti hiçbisey diyemedi. 2 gün sonra basit bir devlet hastanesinin asistan doktoru bakti. Bak arka duvarin hep enfekte, sari sari iltihaplari görüyomusun diye bir de bana gösterdi. Ben o iltihaplari ilk gittigim profesörün muayenehanesinde de ekranda görmüstüm, ama adam orayi transit geçti. Ben çok KBB hekimine gittim, devlet veya özel. Bunlarin çogu antibiyotik verip yollamistir, kültür bile yapmadan. Bir de kortizonlu burun spreyi verenler var ki, cehaletin dibi. Çünkü kortizonlu burun spreylerinin prospektüsünde su yazar: Burnunda enfeksiyon süphesi olan kisiler kullanmamalidir. Bu spreyler benim kokumu arttirmistir. O yüzden bence en az 10-20 doktora görünmekte fayda var. Çünkü birisi allerjik diyor, birisi enfeksiyon, birisi kuruluk. Tedavim devam ediyor, bakalim hangi doktor kazanacak ? :) |
|
![]() |
|
Josephine
![]() ![]() ![]() |
Ayrica "koku" deyince direkt "sinüzit"i hedef aliyorlar, sinüsler temiz çikinca da KBBden degil, git baska yerde ara diyorlar. Halbuki öyle degil. Arastrmaya üseniyorlar. Devlet hastanesiyse kapida bakmasi gereken 70 hasta daha var, sen kokmussun sosyal hayatin bitmis umrunda mi ? Saat 4'e yetistirmeye bakacak 70 hastasini. Digeri desen 300 TL almis, burun spreyi ver kontrole gel bir 300 TL daha alayim'in derdinde.
Sektör içler acisi. |
|
![]() |
|
Kader
![]() ![]() ![]() |
iki kere gittim biri özelde kamerayla benim dememle iyi bi sekilde bakti ikincisi ise devletteydi oda bi sorunum olmadigini söyledi kültürdede bisey çikmadi dahiliye gittim dilimdeki tabakayi gördügünde direk reflün var deyip ilaç yazip yolladi
|
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
https://www.google.com.tr/amp/s/m.sabah.com.tr/saglik/2017/12/22/agiz-kokusu-genetik-bozukluktan-olabilir/amp
Sanirim bu yeni bir bilgi. Murat hocam düsünceniz nedir konuyla ilgili bir hekim olarak? |
|
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden özge
Ne açar kimse kapim bad-i sabadan gayri" |
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/saglik/agiz-kokusunun-kaynagi-belirlendi
Ayni haberin baska bir linki. A |
|
"Ne yanar kimse bana ates-i dilden özge
Ne açar kimse kapim bad-i sabadan gayri" |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu haberi okumustum. Enzimatik seviyede ikincil derecede veya hatta üçüncül derecede etkilidir, Klinikte pratige yansiyan bir cephesini göremedim. Bu sebeple bu haberi forum içerisinde sizlere duyurmamistim
-M |
|
![]() |
|
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
Konuyla alakasiz olacak ama bedbahtadamdan haberi olan var mi?
Bedbahtadam kardesim görürsen mesaj atar misin? Baska hesap aldin sanirim. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |