|
|
Söyleyeceklerim var | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var |
Konu: nanotech | |
Yazar | Mesaj | ||
Josephine
Üye Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
Konu: nanotech Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2014 Saat 17:13 |
||
Murat hocam izninizle bişey sormak istiyorum. Bu ağız spreyinin sitesinde içinde gümüş bulundugu yazıyor. Yurtdışında içeriğinde gümüş bulunan bir ilacı sürekli kullanan bir adamın ten renginin maviye döndüğünü görmüştüm. Google da arayınca çıkıyor.
Açıkçası bu urunu almaya korktum. Böyle bir yan etki yapabilir mi ? En azından kullanımı kısıtlı mı olmalıdır ? Teşekkürler. |
|||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2014 Saat 06:38 | ||
Frengi hastalığı eskiden gümüş yutularak tedavi ediliyordu. Bir adam fazla gümüş yuttuğu için derisi metalik soluk mavimsi bir renk almış ve buna tıp tarihinde "Blue man syndrom" ismi verilmiş. Mavi adam sendromu yanılmıyorsam 8 inci yüzyılda meydana gelmiş bir olaydır. Hatta bu adamı sirke çıkarmışlar mavi adam olarak sirkte göstermişler. Tıp tarihinde böyle yazar. Hafızam beni yanıltmıyorsa Orta Avrupa veya Arap yarım adasında yaşandı bu olay.
Gümüş kükürtü bağlar, çinko gibidir, sprey veya gargara ile zehirlenme yaşamazsınız. Bu ürünü üreten doktor Devrim bey forumun üyesidir. Kendisinin cevap vermesi makul olabilir -M |
|||
Josephine
Üye Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 10:33 | ||
teşekkür ederim hocam. Haklısınız, sprey belki az miktarda oldugu için etki etmeyebilir.
Bu arada bahsettigim adam şu : http://www.dailymail.co.uk/news/article-1212557/Blue-man-Paul-Karason-blue-self-medicates-silver-skin-condition.html Bayağı yakın zamanda olan bir olay, adam aknelerini geçiren ilacın dozunu abartmak suretiyle gümüşten dolayı maviye dönmüş. Geçenlerde de kalp krizinden öldü. |
|||
Josephine
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 11:43 | ||
bu arada bunu buruna sıkmakla ilgili görüşünüz ne olur? zararı olur mu?
|
|||
effect
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 11:46 | ||
Sprey epeydir yok piyasada.. Ben almak istedim yakında çıkacağını söylediler ama ses yok hala.
Murat hocamın burun spreyinin üretimini bekliyorum umutla. |
|||
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 17:22 | ||
Bilmiyorum.
Hiç bir ilaç firması yeni ilaç dosyası açmak istemiyor. Yeni ilaç üretmek istemiyor çünkü çok pahalı bir iş. Ama bir ilacı ithal etmek kolay. -M |
|||
Dr.Devrim
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10-Kasım-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 17:37 | ||
merhaba, size gönderiniz ile ilgili 2 soru sormak istiyorum. 1- hangi siteden sordunuz. doğru adres www.agizspreyi.com dur. telefon hattında bir sorun var, mail ile site üzerinden ulaşmanızı tavsiye ederim. 2- "sprey" derken neyi kastediyorsunuz. verdiğim adreste adı geçen ağız spreyini mi, yoksa bu spreyin buruna sıkılan formunu mu? eğer ağız spreyinden bahsediyorsanız muhtemelen yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bir adresten sormuşsunuzdur. sitelerine bu ürünün reklamını koymasına rağmen henüz ürünü stoklarına koymadığını bildiğim firmalar/siteler var. eğer "burun spreyi"nden bahsediyorsanız, ürünün b u formu henüz piyasaya çıkmadı. ama daha önce kullandığınız ve artık boşalmış bir burun spreyi şişesine bu ürünü koyarak kullanabilirsiniz. saygılarımla Dr. Devrim Seçinti |
|||
Dr.Devrim
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10-Kasım-2012 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 17:39 | ||
Merhaba, ürünün her ne kadar henüz buruna sıkmaya uygun ambalajlı şekli satışa sunulmamış olsa da, burnunuzda kullanmanızda bir sakınca olmaz. bu şekilde kullanan çok sayıda kişi ve dahası bu şekilde kullanılmak üzere reçete eden hekimler var. Dr. Devrim Seçinti |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 17:42 | ||
haklısınız, kullanımı abartıldığında söylediklerinizi yaşamanız teorik olarak mümkün. ancak bunun olması için uzun yıllar, günde yaklaşık 1 şişe ürünü içmeniz gerekli. sanırım bunu yapmazsınız :) Devrim |
|||
evian
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011 Konum: Ağrı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 19:46 | ||
sanirim ben sirinler gibi dolasicam hergun bir sise gumus suyu icip senelerce :))))) gulun azcikkk
|
|||
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2014 Saat 20:12 | ||
Devrim Hocam, bu ürününüz agiz kokusu yanisira dil pasina da etkili midir acaba ? bilginiz varsa cevaplayabilirseniz sevinirim..saygilar
|
|||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|||
effect
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2014 Saat 07:56 | ||
merhaba doktor, ilettiğiniz siteden sipariş vermiştim. tam anımsamıyorum ama mail yolu ile dönüş olmuştu galiba. ürünün azaldığı/bittiği yakında benimle iletişime geçileceği söylenmişti ama ya unutuldu yada başka bi şey. Elinizde varsa tekrar size mail atarım sorun değil o kısım. teşekkürler. Ağız için pharmol kullanıyorum ben, o zaten fazlasıyla yetiyor bana.. burun spreyi lazım bana. burun sprey şişesi var elimde ama sizin zaten sprey şişesi formunda değil mi ürünler? bu arada ben gümüş suyu litrelerce içtim daha önce korkmasın arkadaşlar. ama dikkatli hazırlanması lazım. |
|||
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 14:38 | ||
Nanotech sitesindeki iletişim no cevap vermiyor ve mail yolu ile irtibat sağlayamıyorum. Son durum nedir?
|
|||
Josephine
Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 18:17 | ||
ben de fiyatını çok merak ediyorum
|
|||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 19:11 | ||
Buruna sıkmak tehlikeli olabilir. Gümüş, kokuları bastıran bir madde olduğuna göre burnun koku alma sistemini bozabilir.
|
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 13:57 | ||
:) bunun için hayli çaba sarfetmeniz gerekecek. öyle kolayına masmavi olmuyor insan. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:12 | ||
gümüş, kokuları bastırmaz. Pek çok metal gibi gümüşün de sülfür moleküllerini bağlamak gibi bir özelliği var. bu etki dolayısı ile kokuyu azaltmada zayıf bir etkisi vardır ki ihmal edilebilir düzeydedir. burnun koku alma sistemini, sinirleri öldürmediğiniz sürece kalıcı olarak devre dışı bırakamazsınız. gümüşün böyle bir yan etkisinin olduğu yönünde bir bilgi mevcut değil. koku sistemini geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. ard arda 3 parfüm kokladığınızda 4. parfümün kokusunu alamamanız buna örnektir ve geçicidir. yani dediğinizin olabilmesi için gümüşün koku bastıran değil, koku veren bir madde olması gerekir, ki böyle bile olsa bu geçici bir durumdur. gümüşün koku üzerindeki en temel etki mekanizması, kokuya neden olan bakterileri öldürmesidir. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:19 | ||
ilgili firmaya şikayetinizi ilettim. sitenin telefon siteminde bir sorun var ve çözmeye çalıştıklarını belirttiler. bir dönem stok sıkıntıları olduğunu kabul ettiler. sorun şu an için çözülmüş durumda. mail yolu ile tekrar iletişime geçebilirsiniz.
gümüş suyunu uzun dönemdir içmekte olduğunuzu belirtmişsiniz. açıkçası çok tavsiye etmediğimi belirtmk isterim. cildinizi mavi-griye boyaması çok ama çok zor, ancak ne var ki bu durum bir kez olsun gerçekleşirse artık geri dönüşü yok. bilin istedim. karar sizin, hayat sizin. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:21 | ||
firmaya, sitelerine fiyat koymalarını tavsiye ettim. kabul ettiler. fiyatının hala değişmediğini ve 20 TL olduğunu belirtiler. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:25 | ||
sitedeki telefon sorunu için uğraşıyorlar. anladığım kadarı ile teknik bir durum. telefona çağrı gelmediği gibi çağrı da yapamıyormuş. çok sayıda mail geldiği için bazılarına dönüş yapamadıklarını belirttiler. durumun güven sıkıntısı yaratabileceğinin farkındalar. hafta başından itibaren çalışan sayılarını artırarak çözüm yoluna gideceklerini söylediler. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:49 | ||
merhaba, ürün sprey şeklinde ama burun deliği gibi küçük bir alana uygulamaya uygun değil. el-ağız ve ayak için tasarlandı. daha küçük ve uzun bir başlığa ihtiyacı var. bu nedenle, elinizdeki sprey şişesini kullanmanızı önerdim. yakın zamanda, burun için uygun bir tasarım planlanıyor firma tarafından. siteden takip edebilirsiniz. |
|||
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 15:23 | ||
Dr. Devrim Bey, nanotech soğan, sarımsak, alkol kokusunu nasıl yok ediyor ? Bunlar mide kaynaklı kokular, ağza sıkılan sprey bunları nasıl bastırıyor ?
|
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 19:44 | ||
dil pası oluşum mekanizması ve dilde pas görünümü yapan madde ya da maddelerin içeriği hakkında bilgim yok. diş hekimi değilim. dil pasına iyi gelip gelmeyeceği ile ilgili sorunuza gelince, kullanmanızda sorun yok. kesinlikle zararı olmayacaktır. faydasının olup olmadığını bilmiyoruz. hiç bu şekilde bir kullanım denemedik.sonuçları bizimle de paylaşırsanız sevinirim. bu tür deneme-yanılma kullanımlarının bize geri dönüşlerinden öğrendiklerimiz, ürünün sivilce, arpacık, pamukçuk, uçuk ve kepek üzerinde etkili olduğu ve hatta ellerdeki terlemeyi bile bir noktaya kadar azaltabildiği yönünde. bakarsınız siz de dil pasında etkili olduğunu bildirirsiniz bize. Forumun yöneticisi Murat bey, hem dil pası hakkında bilgilidir, hem de gümüş iyonları üzerinde çalışmış birisidir. onun fikrini sormakta da ayrıca fayda görüyorum.
|
|||
bir hayalim var
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
Gönderim Zamanı: 03-Mayıs-2014 Saat 12:35 | ||
ilginiz için teşekkürler hocam.. haklısınız denemekten zarar gelmez.
|
|||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|||
Mehmet
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 03-Mayıs-2014 Saat 16:39 | ||
Nanotech z ve m yi aldım. Mantar için kullanıyoruz el ve ayaklara ağız için olanı da sıktım ama tam anlayamadım işin aslı. Mantara iyi gelir inşAllah.
Bu arada ürünün üretim tarihi 2012 yılı 11. aydı. Benim bildiğim gümüş kalite ise en fazla 6 ay-1 sene özelliğini yitimeden durabilir bu üründe ise 1,5 sene olmuş. Bu durumu bana izah edebilir misiniz? |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2014 Saat 21:06 | ||
bahsettiğiniz bekleme süresi kolloidal gümüş çin geçerlidir. ışıktan korumadığınızda dediğiniz süre doğrudur. ışıktan koruduğunuzda 1,5-2 yıl dayanır. iş nano gümüşe geldiğinde durum farklıdır. nano gümüşte bekleme süresi (ışıktan korunduğunda) 4 yıl kadardır. ancak, ürün içerisindeki çinko zamanla üründe renk eğişikliği yapıyor. etkisini azaltmasa da tadını bir miktar buruklaştırıyor. bu durum ise 2-2,5 yılda oluyor. bu nedenle üretici firma ürüne 2 yıllık bir kullanım süresi belirledi ve ışık geçirmez bir ambalajda sundu. aslında 3-4 yıl etkisini devam ettiren bir ürün. |
|||
Dr.Devrim
Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2014 Saat 21:14 | ||
ürünü ağzınıza sıktığınızda soğan ve sarımsağın kokusunu 1-2 saatliğine engeller. ancak kokuya sebep olan maddelerin kana karışarak 3-4 saat sonra nefesinizle atılmasını engellemez. bunun için bu tür gıdaları tükettiğinizde ilk 15 dk içerisinde kapağını açarak küçük bir yudum içmeniz gerekir. böyle yaptığınızda ürünü aslında doğrudan bu gıdanın üzerine dökmüş olduğunuz için kana karışıp koku yapamadan inaktive etmiş oluyorsunuz. alkol için ürünü hiç içerek denemedik. aynı mekanizmanın burada da çalışması mümkün. ama içmeye gerek duymadan da 5-6 saat sonra hala koku olmadığını belirten kullanıcılarımız oldu. |
|||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|