Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Burun hakkinda konka , septum deviasyonu... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
chemistry
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı chemistry Cevaplabullet Konu: Burun hakkinda konka , septum deviasyonu...
    Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2014 Saat 18:58
merhabalar arkadaslar

oncelike murat beye tesekkur ederim sitede uyelikle ilgiili bir sorun vardi kendisi yardim edip siteye uye olmami sagladi tesekkurler :)

oncelikle 22 yasindayim gecen sene rahat nefes alamamam sikayetimle ozel bir hastaneye gittim doktorumuz iyiydi , mukozal kalinlasma ve septum deviasyonu var demisti MR lar cekildi gerekli testlerden gectim ameliyat gunu kararlastirildi ve oldum kemikte egrilik varmis ve konlardan biri digerine gore biraz daha buyukmus onu kuculttu ameliyattan 2-3 hafta sonra inanilmaz sekilde hayat kalitem artti. Ameliyat olmadan once 1-2 sene onceleri   sabahlari kalktigimda agzmda koku olurdu ve yatmaya surekli meyilliydim horlardim , sabah kalkinca tekrar yataga giresim gelirdi... rahat nefes alamadigim icn bunlarin hepsi normaldi

2-3 hafta sonra ameliyattan sabahlari kalktigimda sasirirdim kendime kendi agiz kokumu alamazdim bile ve daha dinc kalkardim sabahlari , hatta sbahlari kiz arkadasmla bulusmaya gittigimde sadece 1 kere disimi fircaladigimi hatirliyorum onun haricinde hic fircalamadim gerek duymadim kokudan eser yoktu cunku , cok rahat nefes alip verebiliyordum bide antalyada yazliktaydim ameliyattan sonra iste , 15 haziran gibi bir tarihte ameliyat olmustum yanilmiyorsam...

ondan snra ameliyattan 1-1 bucuk ay sonra burnum tikanmaya basladi bu durum beni cok rahatsiz etti doktora gittigmizde alerjik olabilir dedi bi sprey verdi adini hatirlamiyorum otrivine degil , bu otrivine zaten burundaki koku resopterlerini olduruyormus bir sure sonra burun koku almamaya basliyormus , neyse spreyi kullandim yatmadan once onu sıktıgım zaman cok rahatlatiyordu sol tarafim gayet iyi ama bazen sag burun tikaniyordu...14 gun kullan dedi ben 10 gun kullanip biraktim ve o gunden itibaren ara ara hala tikaniyor ve sabahlari kalktigimda agzimda koku oluyor

benim soyleyecegim sey su; ben reflu muyum nefesim mi kokuyor veya baska birsey mi? mideden mi geliyor bu koku?

soyle bir mantik yuruttum kendi kendime ; eger koku mideden gelseydi , ameliyattan 2*3 hafta sonra da agzim kokardi demekki burunla alakali birsey , zaten suan da oda arkadaslarimda horladigimi soyluyor... bir insan neden horlar? agzini actigi icin neden agzini acar? vucudna yeteril oksijen (O2) girmedigi icin... istemsiz bir sekilde insan agzini aciyor dolayisiyla horlamak kacilinilmaz oluyor , horlayinca zaten agzin acik olmasi demek agzinin icinin kuru olmasi demektir , buda bakterilerin daha fazla uremesi demektir , agzin ici surekli nemli islak olmasi lazim , sabah kalkincada koku kacinilmaz oluyor

cok canimi sıkıyor bu agiz kokusu , bende bide soyle birsey var sabah kahvaltiyi yapiyorum disimi fircaliyorum aksama dogru ymek yedigimde saat 5-6 gibi koku olmuyor ondan sonra, yani yemek yedikten sonra sanki koku olmuyor bana oyle geliyor , hele ki ustune tatli vb seyler yedigimde koku olmuyor , yani bendeki koku soyle birsey ; eger ne kadar cok yemek yersens az kokar agiz ,ben boyle bir mantik kurdum ne kadar dogru bilinmez, sanki mide bos kalinca ordan geliyormus gibi , ama yukarda az once dedigim gibi , eger mideden koku gelseydi ameliyattan 2-3 hafta sonra neden gelmedi? neden agzim o sira kokmadi? tek suclusu burun diye dusunuyorum bu olaylarin ve sabahlarida bence mide bos oldugu icin ordan mi gelme ihtimali olabilir cunku mide zaten sindirmis herseyi 2nci ihtimalde agzin acik uyumasi iste , bugun dikkat edicem burnumu iyicec temizleyip rahat nefes aldigimdan emin olarak yatagima girmeyi dusnuyorum

yatmadan 3 saat once yemeginizi yiyin derler , bunun da etkisi vardir genelde aburcuburu cok severim bogazima duskunumdur 1.77 boyum 72 de kilom var, spor yapiyorum arkadaslar yazlari hep yuzerim , ben burda yabanmersini , yok listerin yok bilmem ne ilaclarini kullanmak istemiyorum acikcasi , elimde olips naneli sekerlemi gezcem hep? sorunun asil kaynagini bulmak onemli , bugun yemegi gece degilde simdi kesmeyi dusnuyorum eger reflu bile varsa oda koku yapar

sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar yazdiklarim hakkimda?

sizce koku mideden mi geliyor usutuyor muyum baska birsey mi nedir bu? birde hergun mu usutuyorum , bugun coraplarimla yatmayi dusunyorum aslinda hep kisa sortla yatarim bilmeden usutuyor muyum acaba? cunku sicaga cok gelemem , antalyaliyim bu arada... sicagi sevmem pek ustumu acik usutttugum icin mi acaba hep agiz kokusu oluyor sabahlari?

bu arada forumda Mehmet ve effect adli uyelerin yorumlarini gormek isterim saniyorsam onlarinda sorunu benimki gibi burunlarinda sorun vardi ...
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2014 Saat 10:55
Kardeşim geçmiş olsun. Öncelikle ameliyatınla ilgili bir soru sorayım sana. Deviasyon düzeltildikten sonra, konkalarına nasıl bir müdahale yapıldı? Eğer radyofrekans ile yapıldıysa sonuç gene eski haline dönmüş olabilir ama SMR yapıldıysa çok daha iyi bir sonuç alman gerekirdi. Ben doktorla konuştuğum zaman, bende alerji olduğunu söyledi ve radyofrekans ile yakarsak çok tez bir zaman içinde tekrardan şikayetlerimin nüksedeceğini belirtti.

Benim burnumun içi kuru yani kolay kolay akmıyor ve geniz bölgemde yoğun şeffaf bir birikinti sürekli rahatsız ediyor. Alerji hapı xzyal tablet aldığım zaman, sabahleyin ağzımda normal bir koku ile uyandım. Yani herkeste olan koku daha sonra bir kaç bir şey atıştırınca akşama kadar koku moku kalmadı. Ancak tam gün etki etmedi. Hapı 3. gün içtiğimde etki 24 saat boyunca oldu.

Reflüsü olan bir kişi olarak konuşayım, bu kokunun mideden olma olasılığı kendi adıma çok düşük. O zaman nidazol veya xzyal içince kokunun devam etmesi gerekirdi ama koku kesildi.

Sorunum; tam nefes alamamam, burnumun ve ağzımın içinin kuruluğu ve asıl bela geniz akıntısı; yoğun,koyu ve şeffaf bir birikinti! Nidazol içtiğimde sıkıntılar devam ediyor ama bakterileri öldürüyor. Alerji hapı içtiğimde geniz akıntım %80 geçiyor ve burnumdan rahat nefes alıyorum. Ama kuruluk yapıyor.

Gel de buradan bir sonuç çıkar ve bunu doktorlara anlat...
IP
chemistry
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı chemistry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2014 Saat 18:01
Orjinalini yazan: Mehmet

Kardeşim geçmiş olsun. Öncelikle ameliyatınla ilgili bir soru sorayım sana. Deviasyon düzeltildikten sonra, konkalarına nasıl bir müdahale yapıldı? Eğer radyofrekans ile yapıldıysa sonuç gene eski haline dönmüş olabilir ama SMR yapıldıysa çok daha iyi bir sonuç alman gerekirdi. Ben doktorla konuştuğum zaman, bende alerji olduğunu söyledi ve radyofrekans ile yakarsak çok tez bir zaman içinde tekrardan şikayetlerimin nüksedeceğini belirtti.

Benim burnumun içi kuru yani kolay kolay akmıyor ve geniz bölgemde yoğun şeffaf bir birikinti sürekli rahatsız ediyor. Alerji hapı xzyal tablet aldığım zaman, sabahleyin ağzımda normal bir koku ile uyandım. Yani herkeste olan koku daha sonra bir kaç bir şey atıştırınca akşama kadar koku moku kalmadı. Ancak tam gün etki etmedi. Hapı 3. gün içtiğimde etki 24 saat boyunca oldu.

Reflüsü olan bir kişi olarak konuşayım, bu kokunun mideden olma olasılığı kendi adıma çok düşük. O zaman nidazol veya xzyal içince kokunun devam etmesi gerekirdi ama koku kesildi.

Sorunum; tam nefes alamamam, burnumun ve ağzımın içinin kuruluğu ve asıl bela geniz akıntısı; yoğun,koyu ve şeffaf bir birikinti! Nidazol içtiğimde sıkıntılar devam ediyor ama bakterileri öldürüyor. Alerji hapı içtiğimde geniz akıntım %80 geçiyor ve burnumdan rahat nefes alıyorum. Ama kuruluk yapıyor.

Gel de buradan bir sonuç çıkar ve bunu doktorlara anlat...

cok tesekkur ederim hocam saolun valla ozel hastanede oldum yakma islemi nasildi bilmiyorum ameliyat sirasinda baygindim konkolar ameliyat sirasinad yapildi doktor ilk deviasyonu yaptiktan sonra belli olcak eger gerek gormezsek kucultmicez demisti konkayi ozel hastanede kendi cihazi ilkel degildir herhalde :) gerci boyle bir yorum yapmak ne kadar dogru bilemiyorum ama dedigim gibi beni uyutmuslardi zaten ameliyatta bilmiyorum onu hocam...

hocam kafayi yicem gercekten bu koku beni olduruyor bazen sabahlari cko nadir , kalktigimda koku moku olmuyor disimi fircalamasam bile... oda da toz olmasi , odanin kuru olmasi cok etkiliyor gercekten eger bunlar varsa zor nefes aliniyor gece yatarken istemsiz sekilde burun tikaniyor...

hocam sizde bi doktora gorunseniz iyi olur eger zamaniniz varsa tabi , ben universitede oldugum icin gidemiyorum zamanimda yok , burnumu koparip atasim geliyor bazen

cok kucuk birseyden mi bu koku oluyor acaba cok merak ediyorum dogrusu , mesela geceleri usuttugumuzden mi , ben sicaga gelemem sortla yatarim hep bu aralar esofmanla yatmayi dusunyorum iyice gobegime kadar cekip

eger sizde de deviasyon varsa hocam ameliyat olun derim 2-3 hafta yasam kalitem maksimumdaydi gercekten cok rahat nefes aliyordum alerjik mi simdi anlamadim tikaniyor arada...
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 14:40
ben askere gidiyorum haftaya artık gata da olmaya çalışırım ameliyatı. Tabi SMR yapalım radyofrekans olmasın dediğim zaman sus lan falan derlerse diye de korkmuyor değilim :)
IP
chemistry
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı chemistry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Nisan-2014 Saat 21:26
ahahah :) hocam sizde de bu arada hayirli teskereler...

umarim hersey gonlunuzce olur ,

dis macunu olarak sensodyne oneriyorum cok iyi "bakim" olanindan alin ama
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu