|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
SekerG7
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2014 Saat 19:43 |
arkadaslar benm geniz akintisi nedeniyle agiz kokum var aslinda çok fazla degil ama beni rahatsiz ediyor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
é!'^^+%&/()=?
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Benim geniz akintim cok fazla. Daha dlgrusu fazlalasti . Ramazandan kaynaklandiginu dusunuyordum onceleri ama ramazan bitti hala asiri derecede akinti var ve muthis mide bulantisi yapiyor. Oyle bir boyuta ulastiki bogazimdan kan geliyir artk o deree tahris etmisim sanirim. Kokuda gittikce artiyir. Sanki cozumler bitti hersey bitti sona geldim ve cikisim kalmadi gibi.. Doktora gidiyorum farankitten diykr faranjitte geniz akintisi olur bununla yasamayu ogrenmelisin diyor diyet veritor.. Iyi de ben zaten o diyeti yillardir uyguluyorum.. Soguk sicak asitli vs bisey yiyip icmem.. Arkadaslar inanin kokuyu bike gectim su akinti beni cok bunaltti.. Nasil azaltirim neyle ne sekulde yardimci olabilirseniz cok sevinecegim..
|
|
![]() |
|
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
sifa burda biri burnuna çörek otu yagi damlattigini ve iyi geldigini söylüyor ancak benim diger konuda belirttigim gibi geri dönüs yapmadigi için tamamen geçti mi yoksa hala ayni sorundan sikayetçi mi bilemiyorum sen belki bunu denedin bile bilemiyorum ama ''Arkadaslar inanin kokuyu bike gectim su akinti beni cok bunaltti'' yazdigin için bunu paylasmak istedim ins ise yarar
http://sagliklibirey.net/geniz-akintisi-icin-dogal-cozum.html |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Aff cok tesekkur ederim corek otunu kullanmistim ama yag seklinde burnuma degil. Birde boyle deneyeyim haber veririm.. Cok tesekkur ederim insaAllah azaltir..
|
|
![]() |
|
Fresh
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Peygamber Efendimiz (Sallallahüaleyhivesellem)çörek otu ölümden baska her derde davadir buyuruyor, insaALLAH.. faydasi olacaktir, çörek otu yaginin orijinal olanlari var her yerde orjinali satilmiyor... istersen özelden link atabilirim...
|
|
![]() |
|
latte
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar bende de geniz akintisi var ramazanda daha da artmisti sürekli elimde peçeteyle geziyordum.bayramda ve devamindada ayni siddetteydi ta ki tatile gidene kadar. ben karadenizde yasiyorum egeye gittim ve kaldigim 4-5 gün boyunca sadece bi kez balgam geldi sabahlari yogun olurdu ama orada hiç olmadi. sadece sabahlari bile 6-7 kez balgam çikarirdim gün içindede devam ederdi ara ara. acaba geniz akintisinin iklim sartlariyla alakasi var mi diye düsündürttü bu durum beni. bu konuda bilgisi olan varsa aydinlatabilir mi?
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
sifa senin durumuna gerçekten üzülüyorum.. cenabi hak yardimcn olsun ins. umarim güzel günlerin, güzel zamanlarin da olur.
allahtan umut kesilmez. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar geniz akintisi normalde koku yapmaz. her insanin günde bilmemkaç litre genzinden akinti akar. Herkesin agzi mi kokuyor? Bir düsünün.
Kötü kokulu geniz akintisi, genizde bogazda burunlarda sinüslerde vs. bir bakteriyel yada fungal enfeksiyondan kaynaklanir. Akut veya kronik. Hergün ve 24 saat koku var ve yillardir geçmiyor diyorsaniz kroniklesmistir enfeksiyon. Bogaz kültürü ve burun kültürü yaptirin. Türlü türlü bakteri var, staphilokok, streptokok, klebsiella, candida mantarlari..... Antibiyotikle koku geçmiyor hatta artiyor olabilir. Direnç kazanmistir yada mantar olusmustur. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Fresh bir aktardan aldim corekotu yagi bir haftadir kullaniyorum ise yaramadi. Sanirim haklisin orjinali degil belkide. Burdan link atabilirsin herkese yardimci olmask acisindan dedim. Genizakintisindna muzdarip cok arkadasimiz var..
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Benim burun etlerim büyük oldugu için akinti yasiyorum. doktor bu büyüklügün yapisal oldugunu söylemisti.
Burun etlerini küçültmek sonuç saglamiyor çünkü yeniden büyüyorlar. geniz akintisi mide sorunlarina neden oluyor. mide yarasi ve gastriti tetikliyor. reeflüye zemin hazirliyor. burun etlerini kalici olarak küçültecek bir yöntem ariyorum ne zamandir. |
|
![]() |
|
Fresh
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
kardes bu çörek otu yaginin etki etmesi için hem natürel olmasi hemde rafta 3 aydan fazla beklememis olmasi gerekiyormus. asagida linkini verdigim yagin orjinalligine ve verdigi faydasina binaen çok sey duydum, diger sitelerde satilanlarin durumu hakkinda bir bilgim yok, sizlerede faydali olmasini niyaz ediyorum... http://lalegulnesriyat.net/lalegul-carsi/corek-otu-yagi-misirdan |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederiz fresh. Hemen alip deneyecegim etkisini belirli araliklarla yazarim..
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bu corek otu yagindan cok memnun kalanlar varmis geniz akintisi icin. Ama corek otu yaginin orjinak ve soguk pressle uretikmis olmasi gerekitormus. Isil islemle uretilenlerin aycicek yagindan farki kalmiyormus. Dikkat edelim alirken. Fresh senin verdigin adresi aradim sordum soguk press dediler siparisi verdim insaAllah ise yarar bakalim
|
|
![]() |
|
Fresh
![]() ![]() ![]() |
insaAllah isine yarar kardes. kullandiktan bir hafta sonra flan sonucu bizlerle paylasirsan seviniriz, bu süre zarfinda az da olsa birseyler degisir heralde...
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
çörekotu yagi kullandim ben arkadaslar. soguk pres aldim yukarda dediginiz adresten. faydali evet ama iyilestirmedi maalesef. bu tür seylerle iyilesecek olsak çoktan olurdu.
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bisey buldum. nette bir doktor konka hipertrofisi için bir yazi yazmis. bu konuda uygulanan yöntemlerden bahsetmis.
http://www.bariscakir.com/makaleler/160-burun-nefes-problemleri.html burun eti küçültme yöntemlerinden rf lazer vs tarzi islemlerin kalici olmadigindan bahsetmis. Doktorun son cümlesini yaziyorum. "Son cümlelerimi bir doktor olarak degil bir hasta olarak yazacagim. Allerjik olan burun etlerime, sirayla koter ile yakma, radyofrekans (iki defa), konka içi steroid enjeksiyonu, Igneli Akupunktur, elektrikli akupunktur ve en son konka SMR uygulandi. Konka SMR öncesi tedavilerde sadece zaman kaybettim." En son doktora gittigimde bana bu yöntemi önermisti. Kalici oldugu söyleniyor. SMR hakkinda bilgi toplayalim arkadaslar. konka sikintisi çekenler için kalici bir çözüm olabilir. |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Burda da özetlenmis
http://www.kulakburunbogaz.info/GenizAkintisi.html |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Baska bir doktora daha gittim. Durumu hemen anladi (geniz akintisini takinti yaptigimi söyledi). Durmadan doktor degistirdigimi farketti konusmamdan. Doktor doktor gezerek bu isi çözemezsin dedi.
BU arada konka küçültme SMR degil endoskopik konka redüksiyonu olacakmis adi. Benim sorunumdan çok sürekli dr dr gezmeme bozuldu resmen. Tedavi söyle yapilabilir sundan sundan olur nedeni su olabilir filan hiçbisey yok. Sadece ameliyat yapalim diyorlar. E sonuç ne olur? cevap yok. burun etlerinin masallahi var dedi. suan tek derdim bu etleri küçültebilmek. çok faydasi olacak biliyorum. hatta kesin çözüm. ama tekrar büyümemeleri lazim. Üstelik kikirdak ameliyatlarinda burun etlerine düzgünce müdahale edilip küçültülmezse ameliyatin da bi anlami yokmus. ben bosa çekmisim onca aciyi.. Deliler gibi arastiriyorum kalici konka küçültme yöntemlerini. Üstelik korkum ameliyat olmak da degil. Ailem müsaade etmez. |
|
![]() |
|
karamsar
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar dershane basladi üniversiteye hazirlaniyorum sizden ricam bi kaç saatlik kisa çözümde olsa bildiginiz uyguladiginiz seyleri yazarmisiniz lütfen simdiden tesekkürler
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar corekotu yagini kullanali yaklasik 10 gun oldu. Genizakkntimda ciddi bir azalma var diyemem ama sabah kalktigimda bogazimda birikip beni cileden cikaran o akinti cok azaldi ama sonra gun icinde tekrar fazlalasiyor yinede sunu diyebilirim li eskisi kadar midemi bulandirmiyor. Sise bi bitsin bakalim twkrar yazarim..
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar böyle geçici çözümlerle ne kadar yasayacagiz daha, maskeleme ile yasamak daha kötü, net sonuca ulasip vakit kaybetmeden tedavi olmaliyiz, burda topikte yazan arkadaslarin çogunun kbb sorunu var. geniz akintisi sorunumuz var, konka sorunu, vs.. bunu nasil iyilestiririz buna bakmamiz lazim. sürekli arastirip kalici çözümleri burda siralamaya çalisiyorum, ama bakiyorum burda sadece günübirlik iyilesme için sürekli yardim isteniyor. günübirlik çözümler için milyon kez yazi yazildi, forumu okuyabilirsiniz, tekrar tekrar ayni sorulari sorarak okuyucuda da bir bikkinlik yaratmayalim bence.
Bu sekilde saniyorum bende foruma yazmaktan vazgeçecegim. Çünkü foruma heyecanla giris yapiyorum ama her seferinde hayal kirikligina ugruyorum. kendimden örnek verirsem geçici çözümü aramak sorun hakkinda beni daha da saplantili hale getirdi. gece-gündüz sürekli farkli seyler deneyip, durmadan aktara eczaneye, para saçtim. harcadigim paralarin haddi hesabi yoktur.. onu da deneyim bunu da deneyim derken ipin ucu kaçiyor, bir deliye dönüsüyor insan. bunu kendimize yapmayalim. |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam merhaba
Biliyorum bunlari kbb doktorlarina sormamiz gerek ama, özel hastanenin tonla para verip gittigim prof doktorlarinin agzindan cimbizla laf aliyorum. anlatmiyorlar , üstelik benim bilgili olmam onlari rahatsiz ediyor, ne derlerse tamam dicek cahil hasta istiyorlar. Endoskopik konka redüksiyonu hakkinda arastirip ögrendigim mukozaya zarar vermeden konkanin kesilip içindeki kemigin alinmasi. sonucun ise yaramasi için kemigin büyük olmasi gerekiyormus ki konka yeterince küçülsün. Bu konuda sizin yorumlarinizi da alabilir miyim hocam? konka küçültme konusunda en etkili yöntem ne diye sordum doktora, mucize arama dedi :)) sanirsin kansere çare ariyoruz. Töbe yarabbim dedim içimden. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Ne yöntem ile konkanin küçültüldügü konusunun çok önemli oldugunu düsünmüyorum. Ister koter, ister radyofrekans, ister cerrahi teknikle olsun, degisen çok bir sey yoktur. Ben bunun hastanin kosullarina ve hekimin egilimine bagli olarak degisebilen bir detay olarak görüyorum.
-M |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Effect tamam haklisinda ne yapabiliriz. Yillardir ugrasiyoruz pes etmeden kalici cozum icin. Bizede hos gelmiyor aktarlara o kadar para yatirmak gecici cozumlere umut baglamak. Bizde bikiyoruz bunalrla gecmeyecegini sadece yardimci eleman onlar. Hafifletmek adina. Yoksa bizde su hayali kurmuyoruz corektou yagi kullaninca keisn akintim bitecek.. Bitti deyip kullananlar varsa bike inanmiykruz.ki artik.. Kalici couzumler uretiyoruz sankide biz denemiyoruz.. Yillarca ugrastik hepimiz hep ayni cozumler ondada.. Bana arkli bi kalici cozumden bahset.. Bademcik tasi aldir konka kucult mide icin helipak kullan kbb ameliyat ol. Bumlari zaten biz denemedik dimi.. Foruma bakiyorum zaten bunlarda hep ayni.. Sadece tedavi sekli dgisik.. Yani biz keyfimizden almiykruz yardimci elemam kalici cozum degil tabiki.. Bunu anlayacak kadar cok ugrastik bu hastalik icin..
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bide isteyen istedigini kullanir. Ben belki bpyle.mutluyum iyi geliyor bana doktor doktir gezip asagilanip iki ilacla gonderilmektense corek tou yagini kullanmak inan psikolojime daha ii geliyor. Inanmak istiyorum belki ya.. Umudum olmasada inanmak.istiyorum her sabah lomonlu su icip birkac saat maskalemek istiyorum belki. Burda herkes herseyin farkinsa forumdaki yazanlari ezberledik artik satirlarca.. Sen yazdiklarini bilmedigimizi zannettin.. Bizi uyarmak istedin.. Sagok cok yararli oldu gercekten moralimi bozdun.. Forumda uzunca kalanlar sanirim artk hicbiseye sabredemiyor. Benimde tahammul edemedigim yorumlar oluyor ama burda hepimizi hastayiz kirmamaliyiz birbirimizi..
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Sifa kimseyi kirmak gibi bir niyetim yok, kimsenin çözüme dair önerisine de karisamam, hatta bu çözüm önerileri çogunun çok isine yaramistir, ama forumu okumadan pat diye girilip sadece ne yapmaliyim diye sorulmasina kiziyorum. bu kadar basit cevap verilecek olsa biz bu kadar zaman geçirmeyiz burda. Ayrica evet sabredemiyorum artik çok mutsuzum ve çaresizligin dibindeyim. Ciddi bir hastaligim olsa en azindan ailem esim dostumla paylasirdim. Paylasicak kimsem yok bu sorunu ve bu forum bu konuyu konusabildigim tek yer. O yüzden ben sunu sunu kullandim faydasi oldu gibi de aslinda olmadi ama oldu gibi sanki seklinde yorumlar okumaktan sikildim açikcasi. Ciddi sonuçlari paylasmaliyiz diye düsünüyorum. Ki herkes olaya bu sekilde yaklassin ve forumu mesaj çöplügüne çevirmeyelim.
************************************ Aidin salih gerçek tip isimli kitabi çok fayda sagladi bana. Bende hem mide rahatsizligi hem geniz akintisi var. ama anladim ki geniz akintisi alerjik. konkalarim normalden büyük olsa da alerjik bir durum söz konusu gibi.kitaba göre yediklerime dikkat ettigimde geniz akintim azaldigi gibi mide sikayetim de azaliyor. agiz kokusu sikayetide tabi. geniz akintisi mide sorunlar arasinda baglanti var. bu iki rahatsizligi birden çekenler varsa buna dikkat etmelerini öneririm. Murat Hocam Cevabiniz için tesekkürler, ancak yöntemin önemi bazi yöntemlerin kalici olmamasi yönünde degisiyor. |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
sabahlari sirke ve zeytinyagi karisimi (sirke ev yapimi olacak. aktardan alinabilir) reflü kaynakli agiz kokusunu kesiyor. reflü diyeti de yapiyorum.
aksamlari sarmisak soyup ezerek yutmakta inatçi geniz akintimi bir nebze rahatlatiyor. bu ara nerdeyse kusturacak kadar çok koyu geniz akintisi hissettim. yedigim seylerde tetikliyor bu durumu. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bende uzun zamandir girmiyordum foruma.
Ama bu arada yasadigim tedaviyi aktarmak istedim size. KBB dr una gittigimde bana 10 gunluk nidazol verdi ve kullandigim sure icinde kokudan eser kalmamisti. Ilac bittikten sonra tekrar basladi.Daha sonra bogaz mantari tahlili istedi.Yaptirdim ve temiz cikti.Bazi kan tahlilleri de temiz cikti.Simdi de dr bana 2 aylik nidazol verdi.Ama bu sefer gunde 1 tane al dedi.Daha once 2 tane aliyordum gunde.Ayrica burun tomografisinde burnumun sol deliginde et cikti ve ayrica kucuk kucuk birkac tane kist cikti.Daha 2 aylik nidazole baslamadim.Dr once ilaclarla kurutmaya calisalim-olmassa en son ameliyat dedi.Durumum bu yonde |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Geçmis olsun mahoni. burunda kisti ilk kez duyuyorum.
KBB doktoru neden nizadol verdi anlamadim. Nizadol bagirsak sorunlari için veriliyor bildigim kadari ile. Genis spektrumludur belki, ondandir. Insaallah ilaçla iyilesirsin, yan etkileri konusunda nasilsin, çok ciddi sikintilari var deniliyor, |
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
Burun etlerini küçültme sorununu hala arastiriyorum.
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Saol Effect.
Dr hem Nidazol kullan hemde burun kitiyle burnunu temizle dedi 2 ay. Ama ben daha baslamadim buna. Evet kistler var burnumda ve koku yapabilirmis. Ben bu ara agzimdan bogazima kadar katkisiz sirkeyle gargara yapiyorum ve koku azaldi.Yani bayaa azaldi.Daha erken belki ama paylasmak istedim. Bakalim gorucez |
|
![]() |
|
bilginog
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Evet Geniz akintisi saglikli bir insanda koku yapmaz ancak,sinüslerin tikanmasindan dolayi göz alti ve çevresinde biriken sivi bakteri yuvasina dönüyor.Toplu halde bakteri ve mikroplarla meydana gelen akintida sonuç olarak pis agiz kokusuna sebep oluyor. |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
biliginogun bahsettigi bogaz kültürü ya da burun kültürünü nerde yaptirabiliriz acaba?
|
|
![]() |
|
uzgun
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar burundan gelen kokuyu net hiss edebiliyormusunuz ben cok zor hisediyom ama siddetli koku var
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Uzgjun bende neredeyse hiç hissedemiyorum ama koku olduguna emin gibiyim.seninle bi deneyimimi paylasiyim
- mesela otobüsteyim otobüsten inmeye yakin (10-15sn) kadar nefesimi tutuyorum otobüs içinde otobüsten inince nefesimi burnumdan biraktigimda sanki böyle kokuyorum gibi bi his olusuyor sendede böyle oluyo mu ? Veya böyle birseyin olmasi nefes kokusunun var oldugunu kanitlarmi Murat hocam ? |
|
![]() |
|
asil35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
Bende burnumdan çok fazla koku geldigini hissediyorum, her aksam burnuma tuzlu su çeksemde sabahlari hep burnum tikali uyaniyorum,rontgende de sinüzüt çikmiyor.. Nasil çözücez bu konuyu bilmiyor..um
|
|
yorum(suz)
|
|
![]() |
|
mahoni
![]() ![]() ![]() |
Bogaz kulturunu herhangi bir kizilay da yaptirabilirsiniz.
Ben bogaz kulturu yaptirmistim temiz cikmisti.Ama burun kulturunden haberim yoktu yoksa onu da yaptirirdim.Yine de yaptirabilirim bi bakiim |
|
![]() |
|
uzgun
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
chocalate ben 100 kokduguna eminim cunki metroda sadece bir durak gidiyorum hemen iniyorum
|
|
![]() |
|
chocalate
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Eylül-2014 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Biktim artik bende dahiliyeye gidecem bide oda fayda etmese artik yapacak bisey kalmicak galiba
|
|
![]() |
|
effect
![]() ![]() ![]() |
"Written by Baris Çakir.
nefes problemleri, burun estetigi istekleri genelde birlikte olmaktadir. Çünkü egri burun hem sekil problemi hem estetik problem olusturur. Burnumuz solunum sistemimizin baslangiç bölgesidir. Burnun, havayi nemlendirmek ve havadaki yabanci maddeleri süzmek gibi bir görevi vardir. Neden iki burun deligimiz var? Genzimizden itibaren, trakea ile akcigere kadar havayolumuz tek bir kanaldan olur. Peki, havayolu neden iki ayri yava yolu ile baslar? Atmosfer havasini direkt akcigerlerimize çekmiyoruz. Havayi, isitmamiz ve tozunu süzmemiz gerekir. Elektirikli süpürgenin, arabanin polen, yada hava filtresininde birikmis toza sahit olmussunuzdur. Peki akcigerlerimizi ömrümüz boyunca, bu tozdan koruyan sistem nedir? Burun delikleri çift silindir motora benzetilebilir. Delikler sirayla çalisirlar. Çogu insan, bunun farkina dahi varmazlar. Bazi hastalarim septum deviasyonunu tedavi ettikten sonra, bana hep bir delik daha açik, ikiside ayni anda çok iyi nefes almiyor demektedir. Önceden hep bir delik tikali oldugu için normalin bu oldugunu bilmemektedirler. Deliklerin nefes alma sirasi 1-6 saat arasinda degismektedir. Hava delikten geçerken, tozlar burun etleri tarafindan yakalanir, ve hava isitilir. Bir süre sonra burun eti sogur ve üzerinde yabanci maddeler birikir. Burun etinin içindeki süngerimsi dokularin damarlari, genisler ve burun eti kan ile dolmaya baslayarak sismeye baslar. Bu sirada bu delikten hava akimi azalmis olur. Kan ile sisen burun etinden, sümük salgisi artar ve tutular tozlar sümük ile atilmaya baslar. Tüm bu dinleme asamasinda diger delik çalisir. Havayolumuz küçük tüycükleri bulunan mukoza hücreleri ile kaplidir. Bu tüycükler sayesinde havadaki yabanci maddeler sürekli disariya dogru tasinirlar. Mukozaya, ameliyatlar sirasinda zarar vermemeye gayret etmekteyiz. Solunum fizyolojisi ile ilgili daha detayli bilgiler, internette arastirilabilir. Septum deviasyonu Septum kikirdaki burun bosluklarini, ayiran en büyük burun kikirdagidir. Burun çok sik darbe alan bir organdir. Çocukken, burun üzerine düsersek, septum kikirdagi kolayca yerinden kayabilmektedir. Septumdaki kirilma yada kaymalar septumun büyüme merkezlerini uyarmaktadir. Septumda asiri büyüme, kemerli bir burna sahip olmaniza neden olabilir. Ailemde herkesin burnu düzgün birtek benim böyle kemerli diyen hastalarimin genelde çocukken bir burun yaralanmasi bulunmaktadir. SEPTUM KIKIRDAGI DÜZELTILMEDEN BURUN DA DÜZELMEZ. Simetrik bir burun için için simetrik bir septum gereklidir. Bu nedenle, burun ameliyati septoplasti ile baslar. Septoplasti ameliyati, rinoplasti ameliyatinin bir parçasidir ve sahsi fikrim, rinoplasti cerrahi tarafindan yapilmalidir. Septum, burnun temelidir ve asiri kikirdak çikartilmasi burnun düsmesine sebep olur. Ben sadece nefes ameliyati oldum ama yillar içinde burun ucum düstü diyen yüzlerce hasta beni ziyaret etmistir. Septoplasti ameliyatinda, mantik, “egri olan tüm kemik ve kikirdaklari çikart” yaklasimi zamanla yerini; kikirdaklari düzelt ve yerinde birak mantigina yerini birakmaya baslamistir. Burun ameliyatindan sonra, elinize bir dolu kikidak verildiyse, degismeye baslayan düsünce tarziyla ameliyat oldunuz demektir. Burnuzda çökme meydana gelirse, septum hakkinizi kaybettiginiz için kulak yada kaburgadan kikirdak alinmasi gerekebilir. Sekonder cerrahilerde kikirdak ihtiyaci oldugu için, hastalarimizin septumunda, mümkün oldugunda kikirdak miktarini korumaya çalisiyoruz. KONKA HIPERTROFISI (et büyümesi) Burun septumu, bir tarafa egri olunca, diger tarafta olusan boslugu burun eti siserek doldurmaktadir. Septum deviasyonu düzeltilip, büyümüs ete müdahale etmeyince, bu seferde diger taraf tikanabilmektedir. Bazende iki burun etide, allerjik sebeplerden büyümüs olabilir. Bu hastalarda burun etlerine müdahale etmek gerekir. Burun estetigi ameliyati eger hava yolunu daraltacak ise, koruyucu amaçli, düsük miktarda et küçültmesi yapilmasi gerekebilir. Yukarda degindigimiz gibi çok özellikli bir sisteme nasil bir tedavi yöntemi uygulanmaldir. Burun etlerinin mukozalari degil, içlerindeki süngerimsi doku sismektedir. Mukoza sadece alttaki yapilara uyum saglamaktadir. Tedavi edilmesi gereken, asiri sismis yada asiri reaktif süngerimsi dokudur. Koter, lazer yada baska bir cihazla mukozanin yakilarak tedavi edilmesi inanmadigim bir tedavi yöntemidir. Tozlari disari atan tüycükler içeren mukoza dokusunun yakilmasi, solunum fizyolojisini negatif etkilemektedir. Yanik iyilesirken, sürekli burun içinde kabuklar olusmaktadir. Bu kabuklar, yanik yarasina baglidir. Burun etlerinin koterle yakilmasinin, 20-30 yila kadar terk edilecek bir tedavi yöntemi olduguna inaniyorum. Radyofrekans: Mukoza dokusunun, korunarak süngerimsi dokunun kontrollü yakilmasidir. Bu aletlerin mucize yaratmadigini söylemeliyim. Ise yariyor ancak etkisi geçici. Burnumdan nefes alamadigim için ameliyat oldugum zamanlarda çikan bu aletler ile iki defa burnuma radyofrekans yapildi. 6 ay sonra eski halime döndüm. KONKA REZEKSIYONU: Burun etlerinin tamamen çikarilmasidir. Terkedilmeye baslamistir. Burun etlerinin bir görevi oldugunu anlatmistik. Size ne tedavi yapilacagini iyice ögreniniz. Burun etlerinizi aldirmanizi tavsiye etmem. Kismi konka rezeksiyonu: Burun etlerinin bir kisminin çikartilmasi isidir. Bir süre bu tedaviyi uyguladim. Etin yarisini alma islemi oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak burun içerisinde dikis atilmasi gereklidir ve zor bir tekniktir. KONKA SMR: (submüköz rezeksiyon): Mukozanin korunarak altindaki dokularin çikartilmasi islemidir. Genelde bu islemden anlasilan burun etinin içindeki kemigin çikartilmasidir. KONKA submüköz kavernöz doku rezeksiyonu: Burun etlerinin büyümesinin sebebi, mukoza yada kemik degil, mukozanin altindaki süngerimsi dokudur. Septum deviasyonuna bagli kompansatuar hipertofi bu dokuda olmaktadir. Bu dokunun hacminin azaltilmasi, OTRIVIN; YADA ILIADIN sprey etkisi yaratmaktadir. Bu spreylerin içindeki adrenalin sünger dokusunun damarlarini büzerek etleri küçültmektedir. Nasil Yapilir: Konkanin içine öncelikle adrenalinli solüsyon verilerek, kan damarlarinin büzüsmesi saglanir, Izotonik enjekte edilerek, süngerimsi doku sisirilir. Konkanin girisine 1 cm lik bir kesi yapilir ve burun etinin içinden koni seklinde, ihtiyaca göre belirlenecek miktarda süngerimsi doku çikartilir. Bu yöntemde mukoza hiç çikartilmamis olur. Kesik, eriyen dikis ile yapatilir. Böylece kanama ve kabuklanma olmaz. 3-4 dakika sürer. Son cümlelerimi bir doktor olarak degil bir hasta olarak yazacagim. Allerjik olan burun etlerime, sirayla koter ile yakma, radyofrekans (iki defa), konka içi steroid enjeksiyonu, Igneli Akupunktur, elektrikli akupunktur ve en son konka SMR uygulandi. Konka SMR öncesi tedavilerde sadece zaman kaybettim." |
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |