|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Kokunun kaynagini teshis edemiyorum | |
Yazar | Mesaj |
gepupagep
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03-Agustos-2014 Konum: Burdur Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
Konu: Kokunun kaynagini teshis edemiyorum Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2014 Saat 11:13 |
Merhaba,
Öncelikle ayagina gitmis olmamiza ragmen derdimizle ilgilenmeyip basindan savan doktorlarin yani sira bu kadar uzaktan bile ilgilenebilip faydali bilgilerini bizimle paylastiginiz için size çok tesekkür ederim. agiz kokusu sorunu utangaçliktan dolayi cogu insanin gercek ortaminda bahsedemedigi bir durum. Bu yuzden kimin boyle bir sorunu var ya da kim iyilesmis nasil iyilesmis gercek hayatta bu orneklere sikca rastlayamiyoruz.Yani sanki kimsede böyle bir sikinti yokmusta sadece bende varmis gibi hissediyorum. Eminim bu durumdan sikayetci olan cogu insanda benim gibi hissediyordur. Kisaca böyle bir yalnizlik içinde bize umut olmaniz gercekten en ihtiyacimiz olan sey bu yuzden tekrar tesekkür ederim. Ben bu sorunu 5 yildir çekiyorum ve nereden kaynaklandigini gerçekten bulamiyorum ama sikayetci oldugum ve bu sorunlardan dolayi kaynaklanabilecek durumlari söyle toparladim 1. 3 yil önce yaptirdigim endoskopiyle 1 mm boyutunda ülser çikmisti. Mide yanmasi sikayetiyle gitmistim. O zamanlar çok fazlaydi. Simdi çok olmasada yine mide yanmalarim devam ediyor. Yedigim çogu sey yapabiliyor bu yanmayi. Bu yanma sanki midemden yukari dogru çikiyor. Sürekli acikma hissi oluyor ve aç olmasam bile midemden gün içinde sesler geliyor surekli gegirme istegi oluyor hafifte siskinligim oluyor tam olarak midemin sorunun ne oldugunu anlayamiyorum hocam ama bunun agiz kokusu yapabilecegini dusunuyorum. 2.Bogazimda sanki balgam var ama ne kadar yutkunsamda orda gitmiyor. Tukurmeye çalissamda gitmiyor hatta yapiskan bir tükürük geliyor. Ve agzimda gerçekten çok kötü bir tat var dislerimi firçalamadigimda bu tat ciddi manada midemi bulandiriyor. Dislerimi fircaladiktan yarim saat sonra bu kotu tat tekrar geliyor. Bu tada ne sebep olabilir hocam sanki bu tat gitse agiz kokumun buyuk bir kismida gidecekmis gibi geliyor. 3. Yaklasik 2 yil once egilmis bi konumda ayakkabilarimi baglarken agzima pirinc tanesi gibi beyaz bir sey gelmisti ama ondan sonra hic gelmedi burda okudugum kadariyla bademcik tasida agiz kokusunda buyuk bir etken. Acaba bende de olabilir mi? Olsaydi tasin surekli olarak gelmesi mi gerekirdi cunku o gunden sonra daha hic gelmedi. Ayrica dislerimde bir problem yok dilimi firçaliyorum ve dis ipi kullaniyorum. Tedavimde nasil bir yol izlemeliyim hocam sikintinin kaynagi sizce nedir cevabiniz için simdiden tesekkurler |
|
zeynep
Üye Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2016 Saat 14:04 |
merak ettigim en önemli soru bu agzim mi kokuyor nefesim mi? agzimin kokmadigini düsünüyorum. konusmadigimda da koktugundan dolayi burnumdan verdigim nefesin koktugunu düsünüyorum çünkü kisa süreli nefesimi tuttugumda kimse yüzünü burusturmuyor gibime geliyor. burundan koku gelip gelmedigini ya da agzimizdan gelen kokununu agiz kaynaklimi nefes kaynaklimi oldugunu anlayabilecegimiz kendi yapabilecegimiz ufak tefek testler var mi? nasil anlariz bunu?
|
|
denizedogru
Üye Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2016 Saat 18:55 |
Agiz kaynakli ise pharmol zn etkili olur dene eger ise yaramazsa agiz kaynakli degil diyebiliriz sanirim
|
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 02:40 |
Yani benim sorunlarimin aynisi. Ben de mide ve geniz akintisi arasinda gidip geliyorum. Karnotla iyilestim ve elma sirkesi basliklarini incelemenizi tavsiye ederim.ben açtim o basliklari. Kesin degil ama ani kurtaracak çözümler. Aci ama gerçek bu ..çözümü suan için yok.. ama umutlari tuketmiyoruz yinede. Ben de sorunumun kaynagini kesin olarak bilemiyorum. Aslinda semptomlar hepimizde ayni. .hepimizde bitmek bilmeyen bogazda yapiskan bi akinti var dil üstünde pas var.bunlar hepimizde ortak..ama nedendir fermani nedir maalesef bunun çözümü yok. Biz burda kendi cabalarimizla geçici
çözümler bulup biseyler yapmaya çalisiyoruz. Insallah kurtuluruz bu dertten |
|
Misafir
Misafir |
Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 02:48 |
Bunu anlamanizin tek yolu var o da su. Ailenizin yardimiyla ya da cevrenizdeki insanlarin tepkisine bakmaniz. Arkadasinizlayken agzinizi kapatin burnunuzdan nefes alip verin.ve hiç konusmayin. Ne bileyim biseyler izleyin bi kitaba bakin vs. Yakin olmaniz gerek. O esnada koku burundan gelirse zaten arkadasiniz dayanamaz ve uzaklasir geri çekilir. Yok koku burundan gelmiyorsa o zaman sizin sadece agziniz kokuyordur.ben böyle yaparak sadece agzimin koktugunu kesfettim. Emin olmak için birçok arkadasim üzerinde denedim ailemde de tabi burnundan da koku gelen arkadaslarimin isi daha zor agiz kokusu ayri bi dert bi de kokunun kaynagi nefes olunca insan nefes bile almak istemeyebiliyor böyle bi arkadasim vardi nefes kaynakli koku yasayan.cok zor hepimiz için de. Allah yardimcimiz olsun
|
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2016 Saat 21:18 |
merhaba arkadaslar dilimin üzeri genellikle beyaz ama doktora gittigimde pas olmadigini söyleyip geçistiriyor ama normal pembemsi bi halde çok nadir aliyor yada genellikle beyaz görünüme sahip bende söyle bi durum var dilimi firçaladim mesela az öncede firçalarken firçanin arkasiyla firçaliyorum oraya akan tükrük özellikle dilin kenarlarindan bulasan tükrük hani agzinizi açtiginizda üst disinizle dil kenarinizla örümcek agi gibi bi tükrük uzanir sanirsam o kisimdan akan veya gelen tükrüklerim kötü koktugunu farkettim bu ne anlama gelir bilgisi olan varsa bilgilendirebilirse sevinirim :/
|
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2016 Saat 21:20 |
tükrük kurumasini falan beklemedim hemen aniden kokladigimda bu geldi basima bunun haricinde bogazimdan sürekli beyaz balgam iniyor arada zorlayip tükürmek zorunda kaliyorum yutkunurken hissediyorum burnumda kemik egriligi var tekinden nefes alamiyorum daha öncede sinüzit migren astim gibi problemler yasadim ilaç kullandim tedavi oldum zaman zaman ataklarda gene ilaç kullandim su son 1 2 yildir bi problemim yok doktora gitmelik Allaha sükür fakat agiz kokusu problemim var geçmiyen bunlarla alakasi olabilirmi? ne tür tedavi uygulayabilirim ilaç hariç çünkü geçici oluyorr :(
|
|
denizedogru
Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2016 Saat 19:01 |
Kbb uzmanina gorun burnunda egrilik oldugunu soyle ona gore tedavi uygular sanirim. Nefes alis verisi cok onemli burunla ilgili sorunlarini coz geniz akintisi buyuk ihtimalle gececektir.
|
|
Mnsm
Üye Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2016 Saat 23:12 |
Arkadaslar merhaba
Biraz bizden kaynakli birazda doktorlardan kaynakli olan yanlis yönlendirmeler Sonucu aslinda ve bana kalirsa sorun Aradigimizdan yakinda. Iki tane doktora özel rica ile baktirdim bademciklerimde göremedikleri taslari sirke tuz karbonat gargarasi ile Çikarmayi basardim Yanlis yönlendirmeden kastim bademcik tasinin aslinda bazen bekten kaynakli bir sorun olmadigini anladim neden oldugunu da gayet açik Tas mideden gelen gazlar Sonucunda orada.birikiyor Teshis dogru tedavi yanlis yapiliyor yapilmasi gereken gasitin tedavisi iken daha acili ve kanli olan ameliyat yolu seçiyor ikincisi ise; Geniz akintisi sonucunda olusan kokuda aslinda ona yapisan gaz ve koku partikülleridir. Akinti kokuyu vücütta dolastirip duruyor. Burun ameliyati sonucunda bir rahatlama oluyor ama oda tam anlamiyla bir sonuca varmiyor Sebebi ise mideden gelen gazlarin devam etmesidir. Tanidigim bir çok insanda reflü var ama koku yok Koku var ama reflü yok akinti var koku yok Dislerini aydan aya firçaliyor ama yine yine yok Bizdeki olay biraz farkli ama benim kanim bu sekilde tedavi yöntemi biraz yanlis sanirim. Biraz daha olaya teknik bakmak istedim sadece insallah hepimiz kurtulacagaz bu sikintidan. |
|
Mnsm
Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2016 Saat 23:42 |
Arkadaslar bide ingilizcesi olan yabanci siteleride takip etsin. Belki isimize yarayacak bir yazi bulabiliriz
|
|
cihat1762
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21-Temmuz-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2016 Saat 10:24 |
soru açik. kokunun nereden geldigini nasil anlayabilirim. Ben kesin olarak sindirim sisteminden geldigini düsünüyordum. dün dahiliyeciye gittim. çesitli tatliller yapildi (idrar ve 2 kan testi). tahliller temiz çikti. disçiye gittim röntgen çekildi 1 disimde hafif bir çürük çikti o kadar. doktorun yanina çiktim kesin bir dille koku agiz kaynakli dedi. Sindirim sistemini hiç irdelemedi bile. cumartesi disçiye gidecegim ama birde size sorayim dedim
|
|
Funda
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-Subat-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 28 |
Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2016 Saat 20:04 |
Msnm benim safra reflüsü çikmisti son enfoskopide.Karacigerin safrasi alt mide kapakçigindan mideye siziyor.Benim fikrim ise safra mideyi tahrip ediyor dedigin gibi bademcikletde tas burun tikanikligina neden olarak dilde tabaka ve agiz kokusu nedeni oluyor.Safra reflusunun en büyük nedeni de stresmis.Strese girince ben dildeki tabaka artiyor.. 🔔
|
|
Tükenmislik
|
|
Mnsm
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 00:12 |
Funda endoskopi oldum ama safra denmedi antral gastirit ve h.bakteri çikti tedavi kitinden sonra koku geri geldi
Aslinda dahada derinde su bogazda hiç gitmeyen lanet yumru denilen balgamsi yapismis maddeyi koyu ve kokulu halde orada kalmasini saglayan etken her neyse sanki agzimizdada çok ince olmak kaydiyla var ve dis plagi dil pasi gibi zincirleme sorunlara yol açip tükürügün dogal temizleme mekanizmasini bozarak agzin hep bozuk tadli kokulu ve koyu kivamda kalmasini sagliyor. Eger bu safra dediginde öyle sizinti falan yapmissa bulundugu keseden ondan hersey beklenir. Bildigim kadariyla safra zaten zehirli istenmeyen maddeler içerir ve vücüdün tüm mekanizmasina zarar verir. Mide bagirsak florasini bozarak candida sandigimiz sey veya mide sorunlarinin temel ve gizli nedeni olabilir. Arastirilmasi gerekerir. Tüm bu sorunalar silsilesi bize agiz kokusu olarak dönmüs de olabilir ve agiz kokusu bazi önemli hastaliklarin habercisi olabilir efsanesinide çagristirmiyor degil. Ilk yapmamiz gereken tam anlamiyla kokunun kaynagini tespit etmek ordan haretle ilerlemek ben defalarca farkli doktorlara giderek hala tam manasiyla kaynagi bulmus degilim. Sunada inaniyorum sorunun tek bir yerde degil tamamen bagli oldugu ve birbirini tetikledigidir. Geçmis olsun |
|
denizedogru
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 14:42 |
Arkadaslar, sizden parmaginizla bademciklerinizi kontrol etmenizi istiyorum. Koku var mi yok mu kesin anlayacaksiniz. Dokundugunuzda kokuyu hissedersiniz eger hissetmezseniz parmaginizi koklayin. Cevaplarinizi bekliyorum.
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2399 |
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 18:20 |
Bunu yapmayin . Vücut çukurlarinizi koklamayin. Ruh sagliginizi bozabilir. Her vücut çukuru kokuludur Bu normaldir -M |
|
denizedogru
Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2016 Saat 18:31 |
Hocam surekli hissettigim kokunun yogun halini aldim bademcigimden. Elbette kokacak ama bu kadar degil.
|
|
bazenhissediyor
Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2016 Saat 11:14 |
hocam nefes kokusu herzaman akcigerle baglantilimidir? yani akcigerimizde bi problem oldugunumu anlatir
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
|
|
Hope85
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2019 Saat 23:58 |
Merhaba Murat Hocam,
sizi rahatsiz etmek istemiyorum ama 2-3 gündür ciddi ciddi bende retronasal olfaksiyon durumu oldugunu düsünmeye basladim. 4-5 kisiye cesaret edip kokuyu sordum ve almadiklarini söylediler. Hatta bir arkadasim 10 senedir 1 kez bile senden kötü koku almadim dedi. Ama geçmiste 1-2 kötü tecrübem olmustu agiz kokusu dogrudan yüzüme vurulmustu, birde ben kokuyu aliyorum, dil sirtimdan geliyor, nefes verirsem gelmiyor ama bir sekilde aliyorum o kokuyu. Belkide eskiden agzim dis taslari yüzünden kokuyordu ama simdi kokmuyor bilemiyorum. bir kaç gündür Tip 5 miyim diye kafayi yemek üzereyim. Retronasal olfaksiyon durumunu arastirdim ama bulamadim.(sizin yazdiklariniz disinda) Eger durumum böyleyse ne yapmaliyim? Lütfen yol gösterin.Hala çevreme inanmiyorum, koktugunu düsünüyorum çünkü kokuyu aliyorum. Koku gerçek degil mi? yada disariya çikmayan bir koku mu aliyorum? Tedavi olabilir miyim? veya çevreme inanip kokuya ragmen, kokmadigina kendimi mi inandirmaliyim? |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|