Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Agiz kokusu mu, nefes kokusu mu? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Konu: Agiz kokusu mu, nefes kokusu mu?
    Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2014 Saat 20:20
Bu konuda internet arastirmalarimda söyle bir yaziyla karsilastim ve sizlerle paylasmak istedim. O soru sorulup doktorun yanitladigi sitelerden biri. Sorulan soru "Sabah uyaninca sarimsak yenmedigi halde nefeste sarimsagi andiran bir kokunun bulunmasi neden olabilir?" seklinde bir soru. Verilen yanitta uzman söyle bir degerlendirme yapmis: agiz sikica kapatilip nefes burundan verildiginde koku 10 cm uzaktan duyulabiliyorsa bu durumda sistemik bir nedenden kaynaklandigi düsünülür.(yani nefes kokusudur) Hasta parmaklariyla burnunu tikayip agzini da kapatip soluk vermeyi bir an için durdurduktan sonra açip soluk verdiginde koku agizdan çikiyorsa agizdaki lokal bir sebepten kaynaklandigi düsünülür diyor. Bu yöntem konusunda Murat Hocanin düsüncesini merak ediyorum. Ayrica ben, bendeki kokunun nefes kokusu oldugunu düsünüyorum. Murat Hocanin sayfasinda nefes kokusuyla ilgili verdigi bilgilerden yola çikarak bu kaniya vardim. Yani eforlaninca kokunun kaybolmamasi hatta artmasi, dalgali bir seyir izlemesi vb belirtilerden yola çiktim. Simdi Murat Hocama sunu sormak istiyorum nefes kokusu tedavisi için ilk yapmamiz gereken sey nedir? Yani atilmasi gereken ilk adim ne olmalidir? Bu arada ortalama yilda 2 kez kan tahlili yaptiririm ve bugüne kadar anormal bir deger çikmadi. Tüm degerlerim hep normaldir. Seker, böbrek ya da karaciger sorunu gibi bir sorunum yok, hiç olmadi ve bunlari düsündürecek bir belirti de yok sükür.Bir çogumuzda oldugu gibi koku disinda yasamimi etkileyen hiçbir anormal belirti yok vücudumda. Bademciklerimi yillar önce aldirdim, sinüzit yok, midede problem yok. Murat Hocamin degerli yorumlarini bekliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2014 Saat 21:04
Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim.
Daha önce forum içinde cevaplanmamis olan sorunuza cevap vereyim:

10 cm menzili olan kokuya sistemik, digerlerine lokal agiz kokusu demek , nefes tutup hava verdiginde agizdan koku çikarsa buna lokaldir demek hurafedir.
-M

IP
emretekin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı emretekin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2022 Saat 12:24
Merhaba murat hocama ve sizlere bir sorum olackati kendimde tip 3 veya tip 4 nefes kokusu oldugunu düsünüyorum kan tahlilinde bagirsaklarda birikip kana geçen bu bakterileri veya bakterilerin yaptigi kokuya dair bir teshis yapilabilir mi yani hangi deger yüksek çikmali ki tip 3 veya tip 4 oldugumuzu anlariz

Ishal kabizlik gurultu problemlerim var ve de gaz
IP
Murat880
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2022 Saat 18:20
kelime forumdakilerin sikintisi ayni cogunlukla sorun geniz akintisi sende tip2 +tip1 iken antibiyotikler yuzunden hem tip 2 siddetlenmis(asil koku kaynagi) hemde bagirsak yani tip 4 eklenmis yedigin yiyecekler artik daha fazla geniz akintisi yapiyor buda daha siddetli sinuzit daha siddetli koku bende ayni dertten muzdaripim eskiden sadece tip1 di tip2 yuzunden tip 1 oluyo bogaza akiyo ameliyat oldum omuzdan farkli bi sebeple antibiyotikli agri kesici ve antibiyotik felan verdi ondan sonralari da baska baska antibiyotikler ve en sonunda vucut kokusu da olmaya basladi nedenide protein sindiren bakteriler(çürükçül bakteri) bunlar normalde bagirsakta pek pek az %1 olmasi lazim dengede tutulurlar probiyotikler bakteriler tarafindan aldigimiz antibiyotik ve diger ilaclar florayi bozunca bu protein sevenler cosuyor cozumune geliceksek acikcasi bende cok yoruldum bagirsak dengem alt ust oldu kokuyu sut urunleri ve ekmek domates biber et yumurta hayvansal tum urunler cooook artiiyor hafifletmek icin az yemeli mumkunse 2 3 ogun kucuk porsiyonda ogunler arasi en az 6 saat olmali yemekle beraber bromelain(protein sindirim icin sart) ve betain hcl (mide asidi hapi) bunlar kullanilmali yemekten 2 3 saat sonrada her zaman ya zencefil yada adacayi icilmeli sindirimi hizlandirmak icin saat 6-7 den sonra kati bisey yenmemeli yatmadan 1 saat once 2 tane magnezyum sitrat hapi sabah kalkalar kalmaz 3 cay kasigi sicak suyla magnezyum hidroksit alinmaliki bagirsaklar calissin benimki tamamen durdu bunlari kullanmasam tuvalete gidegim yok eskiden gunde en az 1 kere giderdim hayat o kadar acimisizki daha ne kadar kötu olabilir diye dusunuyorum bazen suan aklimda bi tedavi yolu var calisiyorum bu bayramla beraber baslicam kendime agustosa kadar zaman veriyorum ondan sonrasi ni dusunmuyorum
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2022 Saat 20:27
Murat880, agiz kokusu konusunda üç uzman doktor tip1 teshisi koydu diyorum, sen tip1 + tip2 diyorsun. Eminim niyetin iyi ama bu kadar da olmaz. Yazdiklarinin hiçbirini uygulamayacagim ve kimseye de önermiyorum. Lütfen sen de böyle tuhaf seyler önerme.

Ben de sunu iddia ediyorum; buradaki arkadaslarin %99'u ya tip1 ya tip5 veya tip1+5. Benim de agiz kokum geçmiyor hatta konusmasam bile çevreye koku yayiliyor yine de tip1 önceligim. En son Agiz kokusu uzmani dis hekimi Fatih Vural tip1 teshisi koydu ve tip5 de olusmus olabilir dedi. Çünkü insanlarin tip1 agiz kokusu yüzünden kapi pencere açacagina inanmiyor ve bunu tip5 belirtisi olarak düsünüyor. Odasindan çiktigimda odasinin oldugu tarafa geri dönmem gerekti ve kapisini sonuna kadar açmisti orasi ayri:)

Kisacasi önce tip1'den kurtulun arkadaslar, tip2 veya tip3 de zaten diger belirtiler güçlü oluyor. Sinüzit, asiri geniz akintisi, mide hastaliklari vs kendini belli ediyor.

Bunlarin yaninda ayak kokusu olabilr, vücut kokusu olaiblir. Yine de ilk önce tip1!!!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu