Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Ağız Kokusuna Kesin Çözüm Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bilginog
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı bilginog Cevaplabullet Konu: Ağız Kokusuna Kesin Çözüm
    Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2014 Saat 21:52
Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bundan 1 yıl öncesinde 5 yıl boyunca 7/24 online ağız kokusu yaşıyordum.Gerek Diş doktorlarına giderek gerekse Kbb,Gerekse Norolojiye giderek Reflü yaptırdım.Ancak bu lanet kokudan bir türlü kurtulamıştım.Şuan bana dil sırtımda lapa var neden derseniz,yada genzimden sıvı akıyor neden derseniz,ağzımda lapalık hissediyorum neden derseniz,bir uzman doktor edasında anlatabilirim.Çünkü bunu yaşadım çözdüm.Yazı Çok uzun Tüm ağız kokusu olan arkadaşlar

http://bilginog.com/agiz-kokusu-nasil-gecer/ sayfasına yazdığım makaleyi okuyabilir.
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2014 Saat 17:51
öncelikle kurtulduğuna çok sevindim sana izninle birkaç soru sormak istiyoum

1.si 1 yıl öncesinde 5 yıldır ağız kokusu yaşıyordum demişsin buna göre 1 yıldır kokunun olmadığını söylüyorsun doğru mu anlamışım

2.si reflü yaptırdım demişsin burda neyi kastettin endoskopi yaptırdığını mı yoksa reflü ameliyatı olduğunu mu

3.sü kokunun şiddeti ne kdrdı ve koku burnundan geliyor muydu

4.sü arı sütünden bahsetmişsin eğer sakıncası yoksa kullandığın markayı paylaşabilir misin çünkü konu bal ve bal ürünleri olunca güvenilir bir ürün bulmak çok zor oluyor markanın ismini verirsem o markanın reklamını yapıyormuş gibi olurum kaygısı taşıma lütfen çünkü burda ne markalar paylaşıldı merak etme yine de kaygı taşıyorsan özelden de yazabilirsin sorun değil

5.si bu arı sütü,polen,balı fln hala kullanıyor musun yoksa kokunun geçtiğinden emin olduktan bi süre sonra bıraktın mı

6.sı sendeki kokunun kaynağını bulabildin mi iyileşme sürecinde veya iyileştikten sonra heh koku demekki bundan kaynaklanıyormuş dediğin oldu mu

brz uzun oldu ama kusura bakma bunları sormam lazımdı

bi kullanmadağım arı sütü kalmıştı bi de onu deneyelim bakalım :)
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2014 Saat 22:06
Misvak ağaçların beslenme damarları ve odunsu liflerinden yapılır. ÖZel bir ağaç olup bu ağacın öz suyunda diş eti sağlığına iyi gelen kimyasal maddeler tespit edilmiştir.

Ağaçların yukarıya doğru su ve besin taşımak için kullandıkları beslenme damarları vardır. Bunlar içi boş borular gibidir. Mikroskopta görüntüsünü büyüttüğünüz zaman hortum gibi olduğunu görürsünüz. Borunun ortasında ilik adı verilen bir tünel bulunur. Bu tünelin çapı 10-20 mikrometreden 80-100 mikrometreye kadar değişir.

Odunsu lifin ortasında uzanan ilik, saklama ve satış sırasında mikrop yuvasına dönüşür. Küçük boy bir mikrobun çapı 1 mikrometre olduğu düşünülürse 1 tane misvak lifine katrilyarlarca mikrop girer. Bu lifler birinci kullanılmasını takiben mikrop cennetine dönüşür.

Odunun yapısında bulunan selüloz yüksek karbonlu bir şekerdir ve bakterilerin (ve mantarların) bazıları odunsu lifleri besin maddesi olarak kullanır ve çoğalır. Bu gün kullandığınız misvak ertesi gün infektif materyal haline dönüşür. Değil ağzınıza sokmak, elinizi bile dokunmak istemezsiniz.

Mikrop tutmayan, naylon kıllardan yapılmış, seyrek kıl demetleri olan orta sert bir Banat diş fırçası sağlığımız için biraz daha makul bir seçim olabilir.
-M
Yukarıda alıntıladığım bölüm Murat Aydın'a ait bir açıklamadır ve forumdan kopyalanmıştır.( Alıntılama yapmayı beceremedim kopyala-yapıştır yaptım.) Murat Hoca'nın bilimsel tespitlerine her zaman güvendiğim için misvak konusundaki önerinize biraz tereddütle yaklaştım açıkçası. Arı sütüne gelince konuyu biraz açıp affaf'ın sorduğu soruları yanıtlarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz. Şimdiden teşekkürler...
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2014 Saat 16:35
bilginog,afaff nin sorduğun sorulara cevabını dört gözle bekliyorum.
IP
afaff
Üye
Üye

Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2014 Saat 16:50
binginog şimdiye kdr burayı gördüğünü tahmin ediyorum ama ndn hala bi yanıt yazmadın merk ediyorum tmm teşekkür ederiz bizi aydınlattın ama rica ediyorum şimdi devamını getir
IP
trouble
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
Alıntı trouble Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2014 Saat 23:29
Arı sütü ilk defa duyuyorum bize önerebileceğin bir marka veya çeşit varmı çünki bu tip şeylerin piyasada sahtesi çok oluyor en azından bi yönlendirme yapabilirsin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu