|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Hasta
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Aralik-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19-Aralik-2014 Saat 12:44 |
Arkadaslar ben yillardir biktim. Tokkende açkende agzim hep igrenç bi sekilde kokuyo. Biktim artik garagralar firçalamalr hiç bir ise yaramiyo. Yardim edin bana lütfenn
![]() |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
Edebilsek ederdik
|
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Agiz kokunun nasil ve nerden kaynaklandigini düsünüyosan onla alakali doktora git dilinde beyazlik vs gibi sorun varsa ve geçmeyen kabizlik sorunun varsa agiz kokusu yapar
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
her seyden önce hijyenine daha da fazla önem ver..
(hijyen konusunda hepimiz elimizden gerekeni yapiyoruz zaten.bunu biliyorum. normal bir insan günde 2 defa dis ve dil temizligini yapiyorsa bizim en az 4 defa bunu yapmamiz gerekiyor. çünkü bizim normal insanlar bir farkimiz olacaksa bu da mutlaka hijyen konusunda olmalidir diye düsünüyorum. bu yüzden hijyen bizim için çok önemli bir yere sahip olmalidir) açikcasi burda hiç kimse bunu yap,sunu ye kokun geçecekdir diyemez.. çünkü agiz kokunun birden çok bazen de kompleks sayilabilecek nedenleri bulunmaktadir. burda birisine iyi gelen bir bitki veya yöntem hepimize de iyi gelecektir diye düsünmemiz pek saglikli degildir. belki o kiside olmayan bir neden bizde vardir da bu durumda onun tavsiye ettigi sey belki bize iyi gelemeyebilir. yani demek istedigim o kisi kullandigi ot veya tedavi artik her neyse bunlari kullanana/yaptirana kadarki süre içinde kendisine bu koku hakkinda olan nedenlerden çogunu bilerek veya bilmeyerek çözmüstür de o tedavi sekilleri kullandigi anda diger nedenlerin de yoklugu sayesinde olumlu sonuç almistir yada bir nebze de olsa rahatlamistir. bu durumda o kisinin hayatini tam bilmedigimiz için veya neler yasadigini tam anlamiyla bilmeyecegimiz için böyle bir seyin bize de fayda verecegini umut ederiz ya da bir beklenti içine gireriz. ancak kendimizi yani bizim ne gibi sorunlarimiz mevcut oldugundan bihaber olmak gibi bir durumundaysak sonuçlar diger kisinin aldigi olumlu sonuçlar gibi olmayailir ne yazik ki. burda anlatmaya çalistigim sey imzamda da belirttigim gibi "çaresizseniz, çare, sizsiniz." evet hepimiz kendimizi bilmeli bilmek zorundayiz. bundan sonrasi ise eminim çorap sökügü gibi geleçektir. sen simdi böyle basit bir sekilde neler yaptigini anlatinca böyle bir durumda sana hangi konuda yardimci olabiliriz ki.(yanlis anlama lütfen burda seni incitmek gibi niyetim yok.böyle de algilamasan sevinirim) yani burda anlatmak istedigim agiz kokusu büyük bir tahta merdiven gibidir. seni simdi 7. basamaga yönlendirirsek ve sen de sadece buna odaklanip oraya ulasmak için elindeki bütün güçle çikmaya kalkarsan ancak, evet ancak merdivenin diger alt kismindaki basamaklar ya sorunluysa veya ya tamamen yoksalar, sen ne yaparsan yap ne yazik ki bu merdivenin sonuna ulasamayabilirsin ve yolun ortasinda pes edip düsebilirsin. tamam sen simdi bunlari unut. biraz saçmaladim galiba kisacasi, kendini bir degelendir,ölç,tart bu sorununa neden olan ne gibi rahatsizliklarin var onlari sakince ve sabirli bir sekilde düsün. böyle bir durumda hepimiz kendimizin doktoruyuz. kendimizi bizden baska (burdaki insanlar dahil) bilemez. bilmesi de mümkün degildir. sana simdi ancak söyle bir tavsiyede bulunabilirim. sayin Murat hocamizin hazirladigi ve giris sayfada olan o klavuzu indirip güzelce incelemeni tavsiye ederim. böyle bir kitabi hazirlattigi için Murat hocamiza da tesekkür ediyorum. gerçekten çok aciklayici ve güzel bilgilerin oldugu bir çalisma olmus. bu kitabi okursan kafanda az çok bir seyler belirginlesecektir kendi hakkinda.o yüzden bunu okumani tavsiye ederim ikincisi ise eger bu konu hakkinda simdiye kadar hiçbir sey yapmamissan ve ne yapabilecegini bilmiyorsan bence böyle bir sorunu olan insan söyle bir yol izlese mantikli olur diye dusünuyorum. söyle ki bu sorunun çözümü veya asil nedenini bulmak ya da bu nedene yaklasmak için "DISTAN ÍÇE" dogru olacak sekilde bir yol izle. nedir bu; dístan kastim agizdan yani agiz içinden basla.. dislerde dis etlerinde veya agiz içi herhangi bir problemin varsa herseyden önce bunlari hallederek/ varsa böyle bir neden bunu eleyerek basla. tabi varsa da yoksa da emin olmak için bir dis hekimine görün daha sonra burundan devam edebilirsin. burunda herhangi bir anormallik veya seni rahatsiz edecek bir sorun var mi yok mu bunu ögrenmek ve gözlemlemek için bir kbb hekimine görünebilirsin. sonra bademcik veya bogazla ilgili bir sorunun var mi yok mu ögrenmen için yine ayni sekilde bir kbb hekimine görünebilirsin. baktin bunlardan öyle kaale alinacak boyutta sorunlar yoksa bundan sonra artik iç organlarina baktirabilirsin. mide için endoskopi, bagirsaklar için kolonoskopi olabilirsin böbrekler için ürolojiye ugrayabilirsin ve cigerler için test/film çektirebilirsin. bunlari yaptiktan sonra elbet elde somut nedenler olacaktir veya en önemlisi de birçok nedeni elemis olacaksin. yalniz basta dedigim gibi hijyen çok önemlidir. bunlarin disinda moralini yüksek tut, inancini yitirme ve bu yolda sabirli olmani tavsiye ederim. ayrica nefes egzersizlerini ekstradan yapabilirsin unutma: çaresizseniz çare sizsiniz. allah hepimize sifa versin. |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |