Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: dildeki pasin en buyuk nedeni Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 105
Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Konu: dildeki pasin en buyuk nedeni
    Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2014 Saat 06:35
Merhaba murat hocam dildeki beyaz pasin en buyuk nedeni nedir.ve tum pas yapan hastaliklari sirasiyla yazar misiniz merak ediyorum,ben artik agiz kokusu bi yana attim tek derdim bu oldu allah rizasi icin dilimin beyaz olmasi psikolojikde etkiliyor beni diger insanlara bakiyorum pembemsi insan dili bendeki beyaz anormal bi dil ve kokuyada bu sebep oluyor kanimca beyaz dil kalici olarak yok edilebilirmi egerki sebep olan hastalik ortadan kaldirilirsa ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2399
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Aralik-2014 Saat 07:15
Pas kelimesi pus'tan gelir. Latince kökenlidir. Sari-kahverengi-bulanik renkli akinti anlamina gelir. Cerahattan gelen akintiyi tarif eder.

Türkçeye girerken demir metalinin yüzeyindeki korozif kirlilige de pas denilmesinin verdigi cesaret rüzgari ile anlam kaymasina ugramistir. Dil yüzeyindeki hücre döküntülerinin olusturdugu kaplamaya pas demisiz. Biz dogrusunu kullanalim dil kaplamasi diyelim.

Dil kaplamasinin yapisinin yüzde 90 dan fazlasi birbirlerine sümüksü proteinler ile tutunmus ölü hücredir.

Bu hücrelerin büyük bir kismi bizim kendi hücrelerimizdir. Diger bir kismi bakteri hücreleridir.

Yogurtun içine ekmek ve bisküvi dograyip karistirsaniz nasil bir bulamaç elde ederseniz dil kaplamasi da aynen buna benzer. Sümüksü proteinlerin içerisine insan hücresi ve mikroorganizma hücresi dogranmis gibi düsünün.

Hiç bir hastaliga gerek yoktur. Her insanin dilinin sirtinda saatler içerisinde dil kaplamasi kendiliginden olusur.

Umarim yeterince açiklayici oldu mu?
-M

IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2014 Saat 05:58
yani hocam benimki biraz anormal gibi sanki bir hastalik varmiscasina beyaz renkte olma ihtimali varmidir.her beyaz kaplamali dil koku yapar mi,ve ben bu dil olayina çok taktim pesini birakmak istemiyorum arastirmaya devam edicem hocam hatta size fotografini çekip ataym bi analiz etseniz ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2014 Saat 16:45
Yeteri kadar bekleyen her dilin sirtinda beyaz gri sümüksü bir kaplama ortaya çikacaktir. Bu bir hastalik anlamina gelmez.

Bazi hastaliklarda dil sirtinda kaplama kalindir ve daima vardir. Fakat buradan yola çikarak teshis konmaz. Önümüze dilde kaplama yapan 300 tane hastaliklar listesi koyup sirasi ile her birisini elimine etmeye çalismak isabetli olmayabilir.

Bütün dil kaplamalari koku yapicidir. Fotografinizi bu foruma gönderiniz.

Dilinizi daha sik firçalayiniz. Agzinizi kullanmadiginiz zamanlarda agzinizda salya biriktiriniz.
-M
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2014 Saat 20:12
dahiliye ve kbb uzmanini git forumda kimse tedavi yapamaz :)

Dil sirtini etkileyen çok faktör vardir.Dis çürügü,geniz akintisi,bogaz reflüsü gibi vs vs
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2014 Saat 07:57
hocam öncelikli olarak bende çok büyük mide rahatsizlik belirtileri var bende bu yüzden dilimdeki pasin mideden kaynaklandgini düsünüyorum
-çok sik rüflü oluyorum bazen yemek yemesem dahi
-aci su geliyor agzima bazen
-çok sik gegiriyorum aç olsam dahi her vakit
-ve dilim beyaz renkte

simdi fotograf aticam bu arada dilim ne yersem ne içersem onun rengine bürünüyor bu normalmi ben arada sgara içerim o vakit bile sap sari oluyor dilim bu herkezde olurmu ?

kusura bakmayin hocam telefonumun kamera pikseli bu kadar aslinda tam olarak beyaz kisimlar belli olmuyor yaninizda olsam daha güzel görürdünüz.

http://i.hizliresim.com/LYgW9j.jpg

http://i.hizliresim.com/PY6ZLN.jpg

http://i.hizliresim.com/rm8olN.jpg

IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2014 Saat 13:10
hocam o fotolarda
sabah kahvalti etmeden disimi dilimi firçaladiktan sonra çektim,ama size büyük ihtimalle normal görükecek inanin öyle degil beyaz sekilde dilim orda pembe gibi görüküyor daha iyi bir cihazla çekme imkanim olursa anlayacaksiniz.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralik-2014 Saat 21:58
Sorunu dil olarak düsünüyorsun.Mide reflü vs var diyorsun %90 ondan kaynaklidir.Reflünü tedavi et dil pasida gidecektir yada azalacaktir.Dilde sorun yok reflü sonuçu dile eksi su geldimi vs koku oluyor dogal olarak
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2014 Saat 10:42
Benim dilimde ayni böyle kötü agiz kokusu yapiyor biteral nidazol tarzi ilaçlar kullaninca sabah kirmizi bi dille uyaniyorum keske bu ialçlar vücuda zarar vermese ömür boyu kullansak
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2014 Saat 10:53
Dilini ve dislerini aç karnina firçalama yemekten sonra firçala firçayla üst damagini ve disin dibindeki yanaklarini bastirmadan az bi firçala burnunu ve bogazini suyla gargara yap beyazlik azalacaktir
IP
erkannn1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı erkannn1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralik-2014 Saat 14:21
evet arkadaslar bende büyük ihtimalle mide rahatsizligi var hersey ortada ve reflü hastaligi kalici olarak yok edilebilir mi bunu çok merak ediyorum ??
IP
sincaramistico
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
Alıntı sincaramistico Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2021 Saat 01:45
Murat hocam su bilginin dogruluk payi nedir?
"B ve D vitaminlerinin beraberinde eksikligi agiz kurulugu yapar, agiz kurulugu olusursa dilin mukozasi fissürlesir ve gida partiküllerinin papillalar arasina birikmesine sebebiyet verir". Hocam zaten Canan Karatay gibi isimler B12 vitamini minimum 800 olmali diyordu yani dil arkasindaki beyazlik bundan kaynakli olabilir mi?
IP
sincaramistico
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sincaramistico Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2021 Saat 01:48
Hatta B12 haplari aldigim zaman dil arkasindaki beyazlik kayboluyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2021 Saat 21:29
Orjinalini yazan: sincaramistico

Murat hocam su bilginin dogruluk payi nedir?
"B ve D vitaminlerinin beraberinde eksikligi agiz kurulugu yapar, agiz kurulugu olusursa dilin mukozasi fissürlesir ve gida partiküllerinin papillalar arasina birikmesine sebebiyet verir". Hocam zaten Canan Karatay gibi isimler B12 vitamini minimum 800 olmali diyordu yani dil arkasindaki beyazlik bundan kaynakli olabilir mi?

D vitamininin Türkiye çapinda herkeste eksik çiktigini fark ettiniz mi?
Megerse D vitamini üreten firma D vitamini testi yapan kiti üretiyormus. Herkesi eksik gösterip D vitamini satti Türkiye'ye
Saglik bakanligi durumu anladi ve D vitamini testlerini devreden çikardi. D vitamibni eksikligizannedildigi kadar sik degildir. Buraya yazmistim
https://drmurataydin.com/D-vitamini.html

B vitamini eksikligi durumunda dil kayganlasir. Yüzeyi naylon torna kivaminda kaygan parlak kirmizi olur. Etkilenen bölge özellikle dil apeksidir (uç kismi)
Dil, Yariklanmaz, fissürlesmez. Tam tersine olarak dilin yüzeyinde varsa fissürler ve yariklar azalir. Dil arkasinda beyazlik ile iliskisi bulunmamaktadir.
IP
Inception
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 110
Alıntı Inception Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2021 Saat 21:46
Murat hocam iyi günler bi sorum olacakti cevaplarsaniz çok sevinirim mesaj attim gönderilmedi özelde.
Hocam tip 3 agiz kokusunda, bagirsakta sindirilmeden kalan besin maddeleri bakteriler tarafindan kokusturulup, bagirsakta biriken gazlar sayesinde kana geçebilirmi
Ya da sadece tip 4 hastaliginda mi kötü kokulu gazlar kana geçer.
Ben gaz çikardigimda çok agir bi koku oluyor tuvalete çiktigimda da ayni sey oluyor.
Gegirdigimde ise afedersiniz sadece hafif bi koku geliyor ama o kadar agir degil uzandigim zamanda koku geçmiyor hocam.
Tip 3 Tip 4 oldugumun ayirt etmek için soruyorum hocam
IP
sincaramistico
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı sincaramistico Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2021 Saat 21:56
Hocam öncelikle beni yanlis bir bilgiden kurtardiginiz için tesekkür ederim, ekstradan bir soru daha soracagim. Benim kanimdaki TSH orani 6.05 pikogram çikmis ama sonuçlara bakan dahiliyecinin gözünden kaçmis. Yani ben hipertiroidi hastasiyim ama suan kendisine tekrardan randevu bulamiyorum. Hipertiroidi için bildiginiz tedavi yöntemleri var midir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2021 Saat 21:40
Orjinalini yazan: Inception

... Tip 3 Tip 4 oldugumun ayirt etmek için soruyorum hocam

Kana geçip akciger üzerinden nefese geçerse tip 4, gegirerek agizdan gelirse tip 3 agiz kokusu denir.

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2021 Saat 21:44
Orjinalini yazan: sincaramistico

Hocam öncelikle beni yanlis bir bilgiden kurtardiginiz için tesekkür ederim, ekstradan bir soru daha soracagim. Benim kanimdaki TSH orani 6.05 pikogram çikmis ama sonuçlara bakan dahiliyecinin gözünden kaçmis. Yani ben hipertiroidi hastasiyim ama suan kendisine tekrardan randevu bulamiyorum. Hipertiroidi için bildiginiz tedavi yöntemleri var midir?

TSH hipertiroidinin sonucu degil sebebidir. Bu madde bir hipofiz hormonudur fakat, basta tansiyon ilaçlari olmak üzere diger bazi ilaçlardan çabuk etlilenip yanlis sonuçlar verebilir. Yani yüksek olmadigi halde sanki yüksemis gibi test donucu gelebilir. Baska ilaç kulanmiyorken bu hormona bakilmasi isabetli olur. Daha fazla bilgim yok. Endokrinoloji hekimi ile görüsmeniz faydali olur
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu