Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Garip bi sekilde agiz ve nefes kokum gitti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
chocalate
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı chocalate Cevaplabullet Konu: Garip bi sekilde agiz ve nefes kokum gitti
    Gönderim Zamanı: 14-Subat-2015 Saat 23:38
Arkadaslar son 1 haftadir garip bi sekilde nefes ve agiz köküm kendiliginden geçti.ekstra hiçbirsey yapmadim.sabah disimi firçalliyorum aksam 7 ye kadar dilimde pas olmuyor.aksam yemeginden sonra dilde hafif bi pas oluyor( eskisi kadar degil) ama elimle pasi alip kokladigimda kötü kokudan eser yok.nasi oldu bende bilmiyorum ama ins böyle devam ederi.Allah'a okadar dua ettimki sonunda dualarim kabul oldu galiba.dedigim gibi geride gelebilir her an belli olmaz.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2015 Saat 23:40
Arkadaslar sadece pasla degil agzimin içi okadar ferahki arkadaslarim artik yanimdan ayrilmiyor eskiden yaklasamiyorlardi simdi dibime giriyorlar resmen.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2015 Saat 23:41
Bide eskiden agiz ve nefes kokumu otobüse bindigimde rahatça alabiliyordum su anda ne yaptiysam yapiyim alamiyorum bide karnim aç oldugu halde.
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2015 Saat 13:52
agiz kokun varken farkettiginde ve ne kadar süre vardi hastalik
IP
Darr
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Darr Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Subat-2015 Saat 16:31
Gün içinde ne yaptigini teker teker gözden geçir. Sabah uyandin ne yapiyorsun mesela? Ondan sonra ne yapiyorsun? Ne yiyorsun? Böylelikle degisen seyi bulabilirsin.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 15:51
Agiz kokum gerçekten basladiginda 9.siniftaydim simdi 10.sinifayim,gün içinde yaptigim seyler hep ayni yemekleri giyiyorum çümkü
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 17:56
bide murat hocama bi sorum var hocam normalda sabah yemegimi yiyorum dilimi felan firçaliyorum ve okula gidiyorum.öglene kadar dilimde hiç pas olmuyor bisey yemedigim için ve kokuda olmuyor.Ögle yemegini yiyince dilde hafiften bi pas olusmaya basliyor ve okul sonuna dogru 3,3:30 gibi dildeki pasi gözle görebiliyorum.ama elimle degdirip kokladigimda tükürük kokusu gibi bi koku aliyorum ve gine agzimda koku hissetmiyorum nedense.simdi bi insanin dilinde pas olup agzinda ve nefesinde koku olmayabilir mi ? ben bunu merak ediyorum.üstelik bu dildeki pas koklandiginda kokmuyorsa bile ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 19:18
Bunu bir daha sormuslardi epey uzun açiklamistim. Forumun neresine yazdigimi bulamiyorum.
-M
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 20:04
Hocam bide kendimi acayip rahat hissediyorum ne yapsam ne etsemde agiz kokumu bir türlü alamiyorum son 1 haftadir. Acaba kendiliginden geçme gibi bir ihtimal olabilir mi hocam ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2015 Saat 21:55
Agiz kokusu her dakika degisir. Her gün degisir.

Herkes verilen her hangi bir takvimde ve her hangi bir saatte, kokusuzluk ile koku arasindaki skalada her hangi bir bölgeye isabet eder. Bu bölge skala üzerinde genis araliklarda gezer. Gezindigi aralik, skalanin özgün bir dilimidir. Her haftanin ve ayin ortalamasi baskadir.

Kaç oldugu çok da önemli degildir. Birey rahatim diyorsa rahattir. Sikayetim var diyorsa vardir.
-M
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Subat-2015 Saat 00:07
Murat Hocam hatirlamaya çalistiginiz bu muydu acaba?

Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bir hayalim var

... dis ve dis etlerinde herhangi bir sorun olmayip ta dilinde gözle görülür bir sekilde tabaka mevcut olup ancak agzindan koku gelmeyen insanlarla hiç karsilastiniz mi?

Evet karsilastim
Yukaridaki sorunuz için tesekkür ederim. Sorunuzun en kritik yeri "agzindan koku gelmeyen" tanimlamasidir. Kime koku gelmeyenden bahsedelim? Sahista dil kaplamasi var fakat kendisine koku gelmeyen mi? Dil kaplamasi var çevresine koku gelmeyen mi? Dil kaplamasi var metrik ölçümlerde koku olmayan mi? Hepsi bambaska problemlere isaret eder. Asagidaki 9 kombinasyon farkli anlamlar içerir

Kendisi     Çevresi     Halitometrik
+             +               +
+             +               -
+             -               +
....... devam ....

-M

Orjinalini yazan: aydinmur

Dil yüzeyinde kendini yenileyen epitel hücreleri yüzeyden dökülüyor ve çöp anlaminda epitel hücre kalintilari dil yüzeyinde birikiyor. Buna olmasin, ben epitel hücrelerim dökülmesin, kendini yenilemesin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

1 cm3 salyada 1 milyon ile 100 milyoin arasinda degisen mikrop hücresi vardir. Bakteri hücreleri dil papilleri arasinda büyüyor, gece boyunca çogaliyor, koloniler olusturuyor. Biz bunlara çogalmayin diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Salyada proteinler geliyor, gece açik kalan agizda suyunu kaybedip jelöz bir kivam aliyor ve bu hücrelerin arasina zamk gibi sivaniyor. Salyada proteinleri durdurabilir miyiz? Biz salyada protein istemiyoruz diyebilir miyiz? Diyemeyiz.

Iste bütü bunlar birikiyor ve sabah uyandigimizda dil üzerinde kaplama olusturuyor.

Simdi soruyorum. Sizce bu kaplamayi engelleyebilir miyiz?
Bize düsen görev sabirli ve israrli sekilde temzilik yapmaktir. Dili firçalamaktir.
-M

Not: Organizma bu dil kaplamasinin yutulmasi konusunda hazirliklidir, midede kolayca tahrip olur ve organizmaya zarar vermesi beklenmez, dil kaplamasinin yutulmasi ciddi sakinca olusturmaz.

Organizma mikroplara ve disaridan gelen mekanik kimyasal uyarilara karsi kendisini savunurken salyanin içerik, kivam ve miktarinda degisiklik olur.

Örnegin kirli agiz, çürük, iltihap, apse, kötü kaplama, kötü dolgu, pürüzlü yüzey, yatarken agizin açik kalmasi, protezi agizdan çikartmadan protez ile uyumak, alkol kullanmak veya alkollü gargara kullanmak, dilin üzerinde yemek artiklari birakmak vs.... Bütün bunlar salyada kivam ve volüm degismesi yapar ve daha fazla dil pasi, daha kalin kaplama ve daha fazla agiz kokusu demektir.

Saticilarin ticari pirim gayretleri ile sizleri inandirmaya çalistigi bagirsak mantari, dahili hastaliklara bagli dil kaplamasi, diyafram nefesi, vs gibi senaryolarin tibbi bilim destegi simdilik yoktur.
-M

Düzenleyen aydinmur - 17-Subat-2015 Saat 13:29
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 12:54
Yav arkadas normalde hiç koku almiyorum ama bi otobüse biniyorum baska insanlarla yakin hale gelince hiç olmadik kokular aliyorum delircem artik
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 64
Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Subat-2015 Saat 21:42
otobüs dedigin insanlarin tikis pikis oldugu küçücük ve daracik bir ortam, bizim durumumuzda olan da biçok insan var eminim,agzi kokmasa bile kendisi kiyafetleri ter kokan insanlar da var, hepsi birlesip havaya karisinca ortaya çikan sonuç da pek iç açici olmuyor.yani aldigin olur olmadik kokular normal sanki ,bana da oluyor.
ben de kendi agiz kokumu alamiyorum hapsirip öksürdügümde dahi ama kokuyor psikolojik degil malesef.
IP
chocalate
Üye
Üye
Simge

Alıntı chocalate Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Subat-2015 Saat 13:03
Bilemiyorum valla delirmek üzereyim Allah yardimcimiz olsun,
IP
bir hayalim var
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Subat-2015 Saat 19:55
bu sorun gerçekten benim de basima geliyor.
chocalate in bahsettigi durum ter veya havasizlik durumu degil.
Anlik olup ve bir süre boyunca devam eden sanki hayali bir koku:)
Ancak gerçekte bariz bir sekilde kendini hissettiren,
içinde asiri kokusmus çoraptan tut diski,ter ve yanik plastik kokusuna kadar
envai çesitte kokulari barindarin enteresan bir koku.(dis kokusu agir basiyor yanliz)
Asil ilginç olan sey ise ben bu kokuyu
sadece belli bir ortamda(15-20 metrekarelik bir yer)
belli insanlarin oldugu(genelde 15-20 kisi oluyor)
ve belli bir zamandan sonra hissedilen bir sey.
Daha da ilginç olan sey ise o odadan çikip baska
bir odaya ayni kisilerle gidilse bile hissedilmiyor
veya ayni ortamdan eskiden olan bir iki kisi olmazsa yine hissedilmiyor..
ayni sekilde bu keskin koku enteresan bir sekilde elimde kalemle
biyik veya sakallarimla oynadigimda apacik bir sekilde burnumda hissettigim bir kokudur.özellikle biyikla oynarken:)
neyse ki ortami inceledigimde bunu sadece kendimin hissettigim bir koku olmadigini görüyorum.
çünkü bir süre sonra dogal olarak ortam havasiz kaldi diyerek hem ara veriyoz hem pencereleri açalim deniliyor:)
böyle bir durumda da ister istemez ben kendimden süpheleniyorum
ve istemsiz bir sekilde bu kokunun kaynagi benim diye düsünmüyor degilim.
sonuçta ortamdakilere bakiyorum da hiçbirinde agiz veya nefes kokusu yok veya yok denecek kadar az.(yenilen yemek kokulari)
Yalniz gerçekten baska bir ortamda çogu kisinin oldugu yerde saatlerce kalsam bile
bu kokuyu ne ben ne de baskalari duymuyor.yani yok bir sey.
Bu koku öyle bir sey ki sanki dogru zaman, dogru mekan ve dogru kisilerin bir araya gelmesiyle olusan bir koku.
Hani hali saha maçi sonrasi giyinme odasina dolusan terli gençlerin olusturdugu bir koku degil
veya soguk bir havada sabahtan beri havalandirilmamis belediye otobüsünde hissedilen bir koku degil.
baska bir durum bu.baska bir konuda bir arkadas mantikli bir sekilde bu durumu izah etmis
ancak maalesef ben kendisine katilmiyorum veya katilmak istemiyorum:)
sayet bu koku aslinda bizim hissedemedigimiz kokumuzsa neden o zaman sadece belli kisilerin oldugu bir yerde hissediliyor?
Anlamis degilim.
Bu koku psikolojik ten dolayi da olamaz açikçasi. yoksa psikolojik mi? :)

ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu