|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
asil35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-Mart-2015 Saat 17:23 |
|
'Basi öne egerek çekilen (Waters isimli) sinüzit röntgenleri henüz baslamis
veya silik devam etmekte olan sinüzitleri tespit edemezler. Bu sebeple sadece röntgen çekilmesi sinüzit teshisi için yetersizdir.' Benimde gün içinde ve geceleri sürekli burnum tikaniyor,gece agzimdan nefes almak zorunda kaliyorum yalniz KBB sinüs röntgenlerimde herhangi birsey çikmiyor bu yüzden doktorlar sadece burun spreyleri kullanmami öneriyor, Aydin hocam kitabinizda bademcik yüzeyine lazer verip Tip 2 agiz kokusu tedavisi yapilabildigini yazmissiniz,lazer tedavisi için teshis nasil konuluyor ve bu tedavi nerede yapiliyor?? |
||
yorum(suz)
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2402 |
![]() ![]() ![]() |
|
Doktorlar için yazdigim agiz kokusu kitabimi okumussunuz. O kitap kafanizi karistirabilir.
Bu yöntemi mantikli buldugum için ve meslektaslarimi cesaretendirmek için kitapta yer verdim. Ülkemizde henüz uygulayan yok. Israil'de finkelstayn isimli bir meslektasim bademcik üzerine uyguluyor. Bizim kanunlarimiz çok sert. Yeni bir ilaç çikarmak yeni bir uygulama yapmak imkansiza yakindir. Bu sebeple çok istedigim halde ben bu uygulamayi yapmiyorum. -M |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam sizin dogru bir yöntemdir diye söylediginiz bir uygulamaya karsi bir düsünce dile getirmek
haddimiz olmadigini bilerek müsadenizle bu sorunu yasamis biri olarak sunu demek isterim. Bence eger bir birey bademcik sorunundan sikayetçiyse bundan kurtulmasi için(kesin bir sekilde) ameliyat olmasi daha uygundur. Diger tedavi yollari pek fazla güvenirli olmadigini düsünüyorum. Mesela bademcigi traslama, birini alip digerini birakma, bademcikten sadece hasarli yerleri alma gibi. Ve bu lazer yöntemini siz daha çok iyi bilirsiniz ama ben bu ve diger yöntemlerin yerine direkt ameliyat olmalarini öneriyorum.(Termal Welding) Yalniz bu lazer tedavisi hakkinda bilgi sahibi olmayan biriyim. O yüzden böyle dedim. Yoksa lazerle tedavi yöntemi belki bir ameliyattan daha avantajlidir, daha güvenirlidir.(ameliyatlarinda çogu basarili geçmedigini düsünerek) Tekrar söyliyim dogrusunu siz daha iyi bilirsiniz. Bir de söyle bir sey daha var: lazer yöntemi, adinin güzel olusu nedeniyle ve ayni sekilde kanamasiz ve agrisiz bir yönteme benzedigi için uygulamaya geçerse daha çok ragbet görecek gibi:) bu konuda sadece fikrimi belirtmek istedim.. |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2402 |
![]() ![]() ![]() |
|
Estagfurlah.
Ben lazeri dil sirti için düsünmüstüm bademcik için söylememistim. Bahsettiginiz gibi bademcigin tamamen alinmasi daha iyi olabilir. Bu konuda bir derleme yapmistim. Bir müsait zamaninizda göz atabiliriniz: http://aydinmur.com/Halitosis-Tonsil.pdf -M |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
|
kusura bakmayin hocam, yanlis anlamisim.
Biraz konuyla ilgisiz olacak ama akademik ingilizceniz çok iyi hocam.:) ingilizceyi bilmiyorum ancak ben bile nerdeyse anlayabilecegim yazdiklarinizi. (tam çeviremezse de google translate sagolsun:) Hocam ingilizce demisken bir zamanlar yabanci forumlarda da baya aktiftiniz. Biz yetmiyormusuz gibi, bir de yabanci derttaslarimizla da ilgileniyordunuz. Hala yabanci forumlarda aktif misiniz hocam? Bu konuda yabanci dostlarimiz ne durumdalar? Ayni sekilde yurtdisinda bu konu üzerinde yenilikler veya herhangi bir gelisme var mi? Hocam hem zamaniniz olmadigi için hem de konumuz disindan sorular sordugum için cevap vermeyebilirsiniz. |
||
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Estagfurlah.
Yilbasindan beri http://www.badbreathhalitosis.com/ forumuna pek girmez oldum. Hasta bulmak için girdi katildi demesinler diye soru sorulmazsa konusmuyorum. Sorulandan fazlasini da anlatmiyorum. Onlar da ayni çikmazdalar. Tibbi destek bulamayinca otlara ve alternatif tibba yöneliyorlar. Bilinen her testi tek tek yaptirip kendilerine tedavi ariyorlar. Aralarina bir tüccar girerse satis yapmaya çalisani hemen fark edip azarliyorlar hatta küfür ediyorlar. Halitomafia'ya ve hurafeye bizim kadar toleransli degiller. Ürün satmaya çalisani derhal afaroz ediyorlar. Birbirlerini ve beni çok dikkatli okuyorlar, söyleneni suistimal ve speküle etmiyorlar, saygili ve ilgililer. Daima bilimsel kaynak okuyorlar, gogil'in götürdügü siteye degil, bilim sitelerine bakiyorlar. Internet hurafesi okuyani da var elbette, fakat bir kismi tip makalesi okuyor. Öyle noktadan soruyorlar ki bazen meslektasimla konusur gibi oluyorum. Aslinda bu forumlar hiç olmamaliydi. Bizler görevimizi yapabilseydik sizler bu durumda olmayacaktiniz. -M |
||
![]() |
||
asil35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam rontgende tespit edilemeyen ve KBB doktorlarinin teshis koymadigi silik sinizütlermiz için kendi imkanlarimizla ne yapabiliriz sizin önerileriniz ne olabilir? Ben özellikle geceleri burnumun az yada çok tikali olmasindan sikayetciyim tuzlu ve karbonatli su ile yatmadan önce yikama islemi yapiyorum ama çok bi faydasini göremedim..
|
||
yorum(suz)
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Waters cinsi Rontgende tespit edilemeyen sinüzitlerin tespiti için bilgisayarli tomografi gerekir. (Veya MR)
-M |
||
![]() |
||
asil35
![]() ![]() ![]() |
|
Bilgisayarli tomografide de bir sey çikmazsa sorun sinüzüt'ten kaynaklanmiyor diyebilir miyiz ?
|
||
yorum(suz)
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hayir. Bilgisayarli tomografide de bir sey çikmazsa sinüzit yok diyebiliriz. -M |
||
![]() |
||
Hülya Aydin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
na lazerli çözüm bulundu
Ingiltere'de yayimlanan 'New Scientist' tip dergisinde yer alan bir makalaye göre, Israil'in Kfar Saba Tip Merkezi'nde kronik agiz kokusu sorunu olan 53 hasta üzerinde uygulanan 15 dakikalik yeni teknik basarili oldu. Agiz kokusunun en kötü biçimine yol açan 'halitosis' hastaliginin tedavisinde yeni bir yöntem olan Lazer tedavisinde, hastalarin yaridan fazlasi için bir seans yeterli oldu. Yeni yöntemle iki, üç seansta sorun tamamen çözüldü. Doku lazerle temizleniyor, agiz kokusuna çogunlukla damak ve dislerin çevresinde yerlesen bakteriler yol açtiyor. Ilerlemis vakalarda bademciklerdeki bakteriler de agiz kokusunda etken oluyor. Yeni tedavi yönteminde bademciklerde enfekte olan doku lazerle temizleniyor ve bir daha bakterilerin yasayamayacagi bir doku olusturuluyor Murat bey, bu konuyla ilgili bilginiz var mi? Geniz akintisindan nasil kurtulacagiz? bize tavsiyeniz varmi?Tsk. |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hulya Hnm ben bu haberi tam 8 yil once okumustum!
Hatta gecenlerde de lazerle tedavi meselesini bir arkadas sordu burdan,ve bende hatirladigim kadariyla Kfar ismini ve israil de boyle bir merkez oldugunu yazmistim. Demekki ayni haber.Ama gundeme getirmeniz iyi olmus.Ben gidemesemde belki bir arkadasimiz gider,kurtulur ve bize de ornek olur. |
||
![]() |
||
Hülya Aydin
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Haziran-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mahoni, ben simdiye kadar bu dertten kurtulmak için 20.000 Tl harcadim,doktorlar bu anlamda beni çok suistimal etti, %100 garanti verip te %1 sonuç bile alamadim, hepsi cebini düsündü, bu doktorlar da KBB nin Türkiye de ün yapmis doktorlariydi,ama herseye ragmen bilsem ki Israil de sorunuma çare bulunacak oraya da giderim, yalniz bir de sunu belirtmek isterim Ankara da 3 kez Lazer tedavisi denedim 10 yil önce sonuç aldim geniz akintimda ki o zehir yok oldu agzim ferahlamisti ama 1 hafta kadar sürdü sonra 2 kez daha gittim ama maalesef onlardan sonuç alamadim, bence geniz akintisina ameliyat çözüm degil ki zaten ben 3 kez bu ameliyati oldum, bizi alternatif tip kurtarir ama nasil bulacagiz, kime gidecegiz bilmiyorum..
|
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben bu lazer isleminin ozonla yapildigi yerle görüsdüm sorun agiz kaynakliysa çözülüyor dendi geçen hata randevu aldim is yerinde sorun oldu gidemedim sonra tekrar aradim randevu istedim ayin 18 dediler dr hn burda bende ALLAH izin verirse oruçlu olacagim için gelemem dedim yanisbayramdan sonraya kaldi bana mantikli geldi ozonla koku yapan bakterilerin yasayamayacagi bir ortam yapiyoruz böylelikle agiz kokus bitiyor dediler Murat hocam bu konuda ne söyler merak ediyorum bir umut kapisi dogdu insALLAH
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Lazeri hangi dokuya uyguladilar? Burun mu? agiz mi? bademcik mi?
Ozon agizda dile, bogaza buruna uygulanmaz, koklanmaz, sikinti sonuçlari olabilir. Vaad edilen uygulamanin detaylarini ögrenir ve yazarsaniz sevinirim -M |
||
![]() |
||
Hülya Aydin
![]() ![]() ![]() |
|
ÇOK ÖNEMLI!
Arkadaslar, ben ozon tedavisini denedim hiçbir sonuç alamadim denemeyin derim, ayrica effect çok özür dilerim homeopati yöntemini denemedigimi, duymadigimi söylemistim ama o kadar çok yöntem denemisim ki dosyama baktigimda onu da denedigimi gördüm, Ankara da Bülent bey diye birine gitmisim, sonradan hatirladim 3 seans gittim ingiltereden bir ilaç getirtmisti ama onun da faydasi olmadi, yine de siz bilirisiniz , bu yöntemleri denemis biri olarak sonuç alamadim.. Murat bey, lazer tedavisini agiz ve burun içine uyguladilar 10'ar dakikadan olmak üzere 10 seans gittim,kisa süreli sonuç aldim ama maalesef tekrarladi.. |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hulya Hanim tabiki çare nerdeyse oraya gidecegiz.
Yani suistimale ugramissiniz,uzuldum. Ama umudumuzu yitirmeyelim,biz bu tur hastaliklara sahip insanlar,yine biz bulacagiz çaresini. Ben bu aralar bol su iciyorum ve inanmazdim ama su gercekten cok azaltiyormus kokuyu.Denemeden soyleselerdi sacma,derdim. (Ki dedim de) |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hulya hn ozelden soyledini ama diden kutum silemedeqimden donemedim su an bitkisel bi urun kullaniyorum cok iddalilar bakalim ne olacak ama ozonu yaptirmak zorundayim aklimda kalmasin umut dunyasi evlilik var yakinda bi cozum bulmak zorundayim ama bu orabrush iyi geldi tavsiye ederim an azindan disimi fircaladiqimda koku gitmezdi simdi bi sure gidiyo ve azalma yapti siz wvlimisini ozel olmaSa nasil bas ediyosunuz
|
||
![]() |
||
Çaresiz 99
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam lazer tedavisi hakkinda bilgi verirmisiniz, hangi doktordan aldiniz, ben de arastiriyorum
|
||
![]() |
||
Çaresiz 99
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ozonu yaptordiniz ve sonuç aldiniz mi
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |