|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: olguda hassasiyet | |
Yazar | Mesaj |
ruya
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Konu: olguda hassasiyet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2015 Saat 10:35 |
Merhaba,
Ekimde azı dişime dolgu yapıldı. Ama rahat hissedemedim, ağrı ve ağırlık vardı. Doktor değiştirdim ve 20lik diş baskısı çekilince düzelir dedi haklı da çıktı.Fakat 2 haftadır dişimi fırçalarken bile ağrıyor.Musluk suyu bile hassasiyet yapıyor. Diş macunum hassasiyet içerikli. Çin'de yaşıyorum 4 doktora gittim, açıkçası güvenmiyorum. Hepsi farklı birşey söyledi. Röntgene bakıp cevap veremeyen doktor olur mu anlamıyorum Kanal tedavisi de olabilir iltihap da olabilir dendi. Ilık su içtiğimde sızlama neredeyse yok. Sanırım iltihap. Sizden ricam nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardım etmeniz. İltihaplı ise ne yapmalıyım? İlaç tedavisi yeterli olacak mı? Ağrı dinmezse çekilmesi gerektiğini mi gösterir? Çünkü burda tedavi olmak istemiyorum kesinlikle. Temmuzda Türkiye'ye gelene kadar idare edemez miyim eğer apseli ise? Yeme-içme dışında ağrım yok denecek kadar az. Teşekkürler |
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2395 |
Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2015 Saat 11:12 |
İltihaplı diş soğukta rahat eder ve ağrı kaybolur. Ayrıca, üzerine basarken ağrı yapar, çay kaşığının tersi ile tıkladığınızda ağrı yapar, zaman zaman şişer, bazen hiç bir şikayet vermeden aylarca sessizce bekleyebilir.
Sizin tarifiniz canlı dokuların yüzeye çıktığını ve ağız ortamındaki sıcaklık değişimlerinden mutsuz olduğunu düşündürüyor. Röntgen ile bir şey söylenemez. Böyle vakalarda, duruma göre değişecek şekilde tedavi edilir. Macun markası değiştirmekten tutunuz, kanal tedavisine kadar çeşitli çözümler uygulanabilir. -M |
|
ruya
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2015 Saat 07:16 |
Teşekkürler. Soğukta da sıcakta da ağrı yapıyor sadece ılık su rahat ettiriyor. Kökünde iltihap varmış ve kanal tedavisi gerekiyormuş. Üstüne de kaplama yapılmasını önerdiler çünkü dişin içini temizleyip dişi inceltecekleri için diş tutunamayacakmış. 2-3 ay beklemeyi tercih ederdim ancak sanırım gittikçe ağrı artar beklemez o kadar süre.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|