|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
biktimartik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Nisan-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2015 Saat 22:47 |
MERHABA ARKADASLAR BENIM PROBLEMIM HER SABAH DILDEKI BEYAZ TABAKA ONU DIL FIRÇASININ ARKASIYLA KAZIDIGIMDA SARI ÇIKIYOR VE HER SABAH BU OLUYOR MESELA BUGÜN YAPDIM DIGER GÜN ÇIKIYOR DIGER GÜN YAPMAZSAM ERTESI GÜN 2 KAT DAHA FAZLA OLUYOR VE HIÇ BITMIYOR BIKTIM BUNDAN 2 SENEDIR BÖYLE BENIM SORUNUM SADECE BU VE TEMIZLEMEM EN AZ 30-40 DAKIKAMI ALIYOR. DISLERIMDE HIÇ BI SORUN YOK DIL IÇIN DOKTORA GITTIM BU NORMAL BISE SENDE BAK BIZDEDE ÇIKIYOR AMA SENDE DAHA ÇOK ÇIKIYOR GALIBA DEDI VE GÖNDERDI NE YAPMAM LAZIM LÜTFEN SÖYLEYIN VE BIRDE BEN ISE BASLICAM YANI STAJA IS YERIM UZAKTA 1,5 SAAT YOL ALIYOR BU DIL TEMIZLEME YÜZÜNDEN ÇOK ERKEN KALKMAM GEREKIYOR O YÜZDEN HIZLICA TEMIZLEMEK IÇIN BIR ALET VARMI(KASIK OLMASIN KASIK ÇOK IYI TEMIZLEMIYOR)
|
|
![]() |
|
erkannn1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014 Konum: Aydin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba kardes her saglikli insanin dilinde sabahlari pas olmasi normalmis mideden gelen bi olaydan kaynakli galiba,bunu hafiften azaltmak icin aksamlari dilini fircala ayni zamanda sabahlari fircalamaya ozen goster,ben yeni deviasyon ameliyati oldm ve sunu farkettm agzimi tam acamadigim icin agiz temizligine ara verdim disimi fircaliormda dili yapamiyorum malum daha yaramiz var ama benim sabahlari dilim eskisi gibi olmuyor pasda azalma var galiba deviasyon ameliyati oldugum icin akintimda var oda ameliyat yuzunden bi gecsinde eski akintim kalmismi merak ediyorum eger oda yoksa ben kokudan kesin kurtuldum.
|
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Dis macununu degistir beyaz kullanma tavsiyem parodontaks kullan renk birakmaz beyaz sari pas büyük ihtimal sende sindirim sistemi problemleri var yediklerine dikkat et ögünlerde az ye yemekten 2 saat sonra bol su iç yesillik bol tüket
Ayrica bu dildekibeyaz pas agizda mantardanda olabilir o yüzden ciddiye ye git göster bisey çikmazsa dahiliye ye git B12 demir eksikligi de yapar |
|
![]() |
|
biktimartik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26-Nisan-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Ciddiye git derken anlayamadim |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Cildiye(Dermatoloji) bölümü
|
|
![]() |
|
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
Herkese merhaba, bu is ile yaklasik 3 yildir aktif bir sekilde ugrasiyorum. Dis hekimi, kbb, gastro, kan tahlilleri, endoskopik, tomografiler vs dönüp dolastim..benim gibi dilinim üstünde hafif beyazlik olan ve günün büyük çogunlugu kokusu olanlar..öyle tip 1 denip sadece sabah ve günün belirli saatlerinde kokusu olan firçalama ile geçen çinkolu gargaralar ile idare edebilenlerden bahsetmiyorum..ciddi ve yogun agiz kokusu olanlar..geniz akintisi geçmeyip burnunun tek tarafi ile nefes alanlar..geniz akintiniz sizi yaniltmasin..eger tomografi sonucunda bir sikintiniz yoksa..bizim sorunumuz candida..sadece 3 gün denedim ve dilinizi firçaladiktan sonra bile kalan beyazlik varya onda ciddi bir azalma, geniz akintisinda azalma ve koku da da olsa bir miktar azalma oldu..bir arastirin derim..bu sekilde bir seyir izledi iseniz ve hala bir tani alamadiysaniz sorun candida..ve tedavi ömür boyu diyetle birlikte hekim destegi atifungal ilaçlar..yurt disina bakin derim..kolayliklar herkese..
|
|
![]() |
|
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Dil pasi olanlar dilinizi kazidiginizda/temizlediginizde nasil bir tat aliyorsunuz? Bende olusan tat tam olarak plastik eldiven tadi eczaneden çoklu pakette alinan içi pudrali olanlar elinizde bir koku birakir ya onun gibi. Hocam bu neden olabilir? Dil pasi kesin geniz akintisindan veya mideden gibi birsey söylenebilir mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Dilinizi kaziyinca ne tat/koku duydugunuzun teshis dgeri yoktur, ne koktugu anlamli degildir. Temizlik kusuru olup, midedeki ehr hangi bir hastalik ile dogrudan bir iliskisi bulunmaz. -M |
|
![]() |
|
expert
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Mayis-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Herkese Merhaba.
2018 Nisan ayinda dilimde bir kabarma hissettim ilk defa. Dil kaplamasi, dil pasi denildi. Resimde sol üstte ilk hali mevcut. Sonrasinda iyi bir agiz bakimi yapmama ragmen dilimin genel hali üst ortadaki gibiydi. Bir buçuk yil önce bir tanesine kanal tedavisi, digerine dolgu yapilan iki disimin üzerine basinca ve sert cisimle dokununca agrir gibi oldu geçen hafta. Ama dil pasim asagidaki gibi geçer gibi oldu. Simdi bu dolgu ve kanal tedavisi olana kadar hiç dil pasi vs sorunum yoktu. Doktor kanal tedavisi öncesi dolgu yapti. Sonrasinda damaktan iltihap akinca dolguyu açti ve iltihabi bosaltip kanal tedavisi yapmaya karar verdi. Iltihap bir türlü kurumadi. Yaklasik 3-4 ay açti ilaç sikti kapadi disi. Sonrasinda sehirden ayrilmam gerekince artik bir sekilde iltihap da olsa dise tedaviyi uygulayip kapadi. Bundan 6 ay sonrasinda da dil pasi ortaya çikti. Zaman zaman da bu iki diste agri ve hassasiyet oluyor. Buradaki yorumlardan birinde okumustum, disinden biri içeriden çürük, pas da bundan kaynakli diye. Bende de durum bu mudur simdi? Disler hassas oldugu zamanlar pas da azalma oluyor sonuçta. Bu sorunu yasayan arkadaslar ve Hocam yardimci olabilirseniz sevinirim. Resim: |
|
![]() |
|
expert
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Mayis-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
Resim:
https://ibb.co/8bpWwCT |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
resimi inceledim. ayzdiklarinizi okudum
Ben burada bir hastalik göremiyorum. Dil üzerinde pas var. Bu pas (dil kaplamasi) agiz kokusu sebebidir. Firçalarsaniz 15 saniyede oradan uzaklasir. Ilerleyen saatlerde yine olusursa yine firçalanir ve kaybolur. Bu bir hastalik degildir. Damaktaki apse, kanal tedavisi veya baska seylerden bagimsiz bir olaydir -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
resimdeki en alt ve en sagdaki yani en temiz görünen dil sekli pasli sinifinda yer aliyormu hocam yoksa normal mi? |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sordugunuzu anliyorum.
Keskin bir sinir koyup pasli veya passiz seklinde ayirmak pek mümkün olmayabilir. gerekli de olmayabilir. Genel bir kural olarak akademik inceleme yapmiyorsak, bir bilgiyi lazim olandan daha ince dilimlersek bizi yörüngeden çikarir, çünkü büyük fotografi kaybederiz. Görüntüdeki beyazligin santimetrekare genisligine veya beyazligin aritmetik inceliklerine detaylarina fazla takilmamak iyi olur. Burada bilmemiz gereken sunlardir: Dil sirtindaki kaplama en sik rastlanan ve en siddetli agiz kokusu sebebidir. Bundan kurtulmanin yolu dili firçalamaktir (kazimak degil). Dili acitmadan, kanatmadan, her yeri esit pembe renk alincaya kadar veya beyazlik tatmin edici sekilde uzaklasincaya kadar firçalamak yeterlidir. Saatler sonra yeniden beyazlanacaktir yeniden bir kaplama meydana gelecektir. Bu normaldir. Madem kaplama meydana geliyor o halde yeniden firçalanabilir. beyazliktan kurtulmak bir dil firçalama ile mümkün olmazsa bir sonrakinde gerçeklesebilir. Dilin ayni noktasini siddetli ve israrli firçalamaktan kaçinmak gerekir. Papiller arasinda daima bakteri kalintisi ve epitel döküntüsü bakiye kalacaktir. Mutlak temizlik veya mikroskopik temizlik pratik olarak imkansizdir. Oldugu kadari yeterlidir. agiz kokusunun azaldigi görülür.Gün içinde bir kaçdefa dil firçalanabilir. 2 kisi agiz kokusundan kurtulmayi hak etmez. Birincisi ve en önemlisi dil firçalamayandir -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
tesekkürler hocam |
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
yasamsikinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 19 |
![]() ![]() ![]() |
2. kim hocam
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Alkol alan |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam dis macunlari belli saatler süresince disleri beyazmis gibi gösterme yetenegine sahip fakat ben hiçbir arastirma delilim olmasada söyle düsünüyorum macunlarin dise faydali oldugunu pek zannetmiyorum ayrica agiz kurulugu yaptigini ve alkol içeren macunlar disinda içerisinde birton degisik maddeler var bunlarin hepsi gerçekten dis sagligina faydali seylermi içerisinde agiz hijyenini bozan hatta kötülestiren belki maddelerde var diye süphede ediyorum sade firça ile firçalamanin dogru oldugu kanaatindeyim bunuda kendim böyle düsünüyorum hiçbir bilimsel delilim yok fakat deney olarak kendimi varsayarsam hem agiz hijyeni hem dis ve dis eti sagligi için macunsuzken daha iyi hissediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dis macunlari sagliga uygundur. Florlu dis macunlari kullanilmalidir. Dislerinizi çürükten korur, mikrop topluluklarini öldürür, agiz kokusuna engel olur, çürüklerin derinlesmesine engel olur, dis eti hastaliklarindan korur. Dis macunlari her birey için faydalidir ve kullanilmalidir.
-M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
günde 3 kez yemek yedigimizi farz edersek her yemek sonrasi macunlamak normalmidir yoksa günde kaç kez macun kullanilmalidir tesekkürler |
|
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html
Buraya göz atiniz. Günde 2 defa dis firçalanmalidir -M |
|
![]() |
|
nyks
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Subat-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 12 |
![]() ![]() ![]() |
Bagirsaklardaki bakterilerle alakali olabilir mi?
|
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam gerçekten dilimi pembeye dönene kadar firçaladigimda
koku çok çok azaliyor. Ama dilini firçalamadigi halde agzi kokmayan insan çok. Dildeki tabakayi olusturan ne olabilir? Nereden kaynaklaniyor bu tabaka, onu aramak mantiksiz mi sizce? Yada bosa mi ? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dildeki tabaka, salyadaki müsin ve diger proteinler, yemekten gelen yapiskan kalintilar, mikrop ve epitel hücre kalintilarindan meydana gelir. herkeste her zaman az veya çok vardir. Hiç dil kaplamasi olmayan insan yoktur. Daima biraz bulunur
Kimde dil kaplamasi varsa mutlak az veya çok agiz kokusu da vardir. Bizler duymuyor olsak bile vardir. Dil kapglamasi olustukça firçalanabilir. Dilde kaplama yapan özgün ve aranmasi gereken gizli kalmis bir hastalik yoktur. |
|
![]() |
|
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
Çok tesekkür ederim zahmet edip bilgilendirdiginiz içinhocam
Saygilarimi sunarim. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam
Midede H. pylori gastriti bulundugunda besinlerdeki proteinlerden gelen üre, bu bakteri tarafindan parçalanarak amonyaga dönüstürülür. Amonyak kan gazi seklinde nefese geçer (Tip 4 agiz kokusu) veya yemek borusundan agiza yükselir (Tip 3 agiz kokusu) bu bilgiden yola çikarak hypiloriden kaynakli kötü koku yasiyan hastalarin hypilori virüsü devam ettigi sürece proteinli gidalar bunu dahada yükseltiyor anlamina mi geliyor? |
|
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Teorik olarak dogru.
Burdan bir çikarim yaparak üre içeren veya protein içeren yemeklerden kaçinmayi aklinizdan bile geçirmeyin. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
tabiki , hastalik varsa tedavi edilir ve zaten sorun kalkar bunu öne sürerek onlari yememek olmuyan hastaligi var gibi yada var olan hastaligi tedavi etmek yerine kendine isgence etmeye benzer , tesekkürler :() |
|
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet dogru yaklasim sizin yukarda yazdiginiz olmalidir. Koku yapmasin diye kendine bazi besinleri yasaklamak dogru degildir. Örnegin koku yapmasin diye kandida diyeti yapmak hem kendi içinde tutarsizdir, hem mantikli degildir hem de bilim destegi eksiktir. H. pylori var diye proteinden sakinmak da böyle uygunsuz olur -M |
|
![]() |
|
birdenbasladi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020 Konum: Mugla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 77 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar, merhaba.
agiz/nefes kokumuzu iliskilendirdigimiz konularin basinda pasli dil gelmekte. sanirim forumun da en çok okunan konularindan biri pasli dil konusu. ben de bir katkida bulunmak istedim. forumda mümkün oldugunca fazla sayida konu okudum ve kendi tecrübelerimden de yola çikarak neler düsünebilecegimizi biliyorum. hocamiz da -yanlisim yoksa- pasli dilin temizlenebilir oldugunu, temizleme gerisinde kalan plakin normal ve kokuya dogrudan sebep olmayacagini söyledigi birçok konu forumda mevcut. nefes ve/veya agiz kokumuzu, ilk önce agzimizda aci/garip tat olarak gözlemliyoruz. bu koku dilimizde, dil gerimizde, disimizde , tükürügümüzde, bademciklerimizde, salyamizda mevcut. hal böyle olunca agiz içimize baktigimizda dilimizdeki pasi ve kirmizi kabarciklari görüyor ve olsa olsa sorumlu iste bu pasli dil ve kabarciklar diyoruz. asagida çayi fazla kaçirmis dilimin fotograflari mevcut. forumda paylasilan pasli dil fotograflarindan farki sadece dilin baska birine ait olmasi yani bana. su an agiz nefes kokum yok ve dilim genel olarak bu halde. firçalamayla beraber sari olan kisimlar gidiyor. çekimler biraz daha iyi olabilirdi, bunu kabul ediyorum. dilim, agiz kokusu hastaligina yakalanmadan önce de böyleydi ve koku yoktu. simdi de koku yok ve dilim gördügünüz sekildedir. iki kardesimin ve birçok arkadasimin dili de aynen bu sekilde ve koku sikayetleri, koku problemleri yok. velhasil, agiz/ nefes kokusu hastaliginin dogrudan sebebini göz bakisiyla dil demek yaniltici olabilir. https://imgyukle.com/i/r8ZMYS https://imgyukle.com/i/r8ZZvb https://imgyukle.com/i/r8Zb9s https://imgyukle.com/i/r8Z6SQ umarim linkler uzun süre ve patlamadan yasar gider. |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
benim söyle bi problemim var acikcasi dil kökünü temizlerken asiri yapiskan bi tükürük geliyo firçaya bu arada özel bi dil firçasi aldim oralbrush dil firçasi kullaniyorum amazondan aldim baya iyi dedigim gibi tek sorun dil kökunde yapiskan bi salya geliyo dili temizledikten sonra gargara yapiyorum gargara yapiskan oluyo biraz, dil kökundeki yapiskan salya normal mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz içindeki salya kivami norml ama dil kökündaki salyanin yapiskan olmasi çok degerli bir ip ucu degildir. Sürtünmeye kapali bir yer olmasi sebebi ile yikanamaz Dilin arkaya dogru daha fazla mukus yerlesmis olabilir Hastalik degildir
|
|
![]() |
|
Angel23_38
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Mayis-2020 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam benim dilimde sarimsi beyazimsi bir tabaka var ve dilden koku geldigini düsünüyorum dilde koku yapan hastaliklar nelerdir bende sürekli ge iz akintisi var ve hiç kesilmiyor bu sebep olabilir mi dilde kötü kokuya
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Evet. DIl yzüeyindeki kirli tabaka agiz kokularinin en bilinen ve en sik rastlanan sebebidir. Herhangi bir hastalik bulunmasi gerekemz. Nasil ki kulak kiri olusmasi için hastalik gerekmiyorsa veya nasil ki burunda sümük olusmasi için hasta olmaya gerek yoksa, buna benzer olarak dil üzerinde kirli tabaka olusmasi için hastalik olusmasina gerek yoktur -M |
|
![]() |
|
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
Bu resimlerdeki dil bence gayet iyi durumda ve çok çok hafif bir pas var. Agiz kokusu yapmaz bile denebilir. En arka noktada hafif bir sarilik var ve bu çok normal. Firçalanmasi 15 saniye sürer. Mesela benim dilim komple beyaz oluyor ve en az 3-5 dk ugrasiyorum.
Murat hocam sizin fikriniz nedir? Katilir misiniz? |
|
![]() |
|
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
![]() hocam benim dilimde nokta nokta bosluklar var hem arka kisminda hem önünde bu agiz kokusu yapar mi ve bu mantar hastaligimi midir? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Soruyu tam netlestiremedim zihnimde. Bu dilin arka kisimlari çok temiz sayilmaz. Agiz kokunuzun varligi size ve yakin çevrenize indekslidir. Yok diyorsaniz yoktur. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bunlar nokta bosluklar degil. Kendi yükselti seviyesinin altindaki kisimlarin kirlilik ile doldugu papil kafalari. Yüksek duran ve filiform olmayan papiller dil sirtinda gördügünüz pembe adaciklardir. Bu papillerden daha kisa boylu olan filiform papiller ise dilin yüzeyine daha yakin duruyor. Iki seviye farki arasindaki mesafeyi tabaka seklinde kirlilik kapatmis. Dilinizin ortalarina dogru olan genis adacik ise takip edilmesi gereken bir bölgedir. Simdi size düsen görev elinize firçayi alip beyaz gördügünüz her yeri arkadan öne fiurçalamaktir. Altindan pembe dilinizi görünceye kadar devam ediniz. Hayir mantar olddugunu söyleyemeyiz. |
|
![]() |
|
elbetbirgün
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Kasim-2020 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar, yaklasik 3 yildir agiz kokusu problemi yasayan birisiyim. Sizlere sunu sormak istiyorum: Dilinde pas olanlar, sizler de agiz kurulugu yasiyor musunuz? Mesela bu agiz kurulugunun en belirgin oldugu zaman ne zaman? Benim kuruluk gün içinde oluyor ama en belirgin oldugu özellikle hali saha vs yaptiktan sonra kalip(dudagimi saran) seklinde kuruluk oluyor nerdeyse. ( biraz abartiyorum elbette burasini) Yani dilinde pas olanlar olarak sizlerde günlük hayatta agiz kurulugu sorunu yasiyor musunuz?
|
|
![]() |
|
Murat880
![]() ![]() ![]() |
dudakta kuruma varsa bence sussuzluk eger cidden disari ciktiginda ruzgarli havalarda dudaklarda nem cekilmesi oluyorsa bagirsaga yogunlas bence karninin ortasinda hafif siskinlik oluyor mu yada asagida gurulduma vs
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |