|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
psöriazis
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Haziran-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2015 Saat 11:31 |
meraba arkadaslar bu forumu bir yildir takip ediyorum bademcik ameliyati olanlardan ameliyat ve ameliyattan sonraki dönemle ilgili bilgi almak için üye oldum. bende yari gömülü 20 lik disler,dis taslari,reflü,sinüzit ve bademcik tasi var. ilk asamada yirmilik dislerimi çektirdim dis taslarimi temizlettim zaten düzenli olark dis firçalayan agiz suyu ve dis ipi kullaniyorum ama koku geçmedi. sinüzitim için tuzlu su ile burnumu yikadim ve iltihapli sivi akti çekilen tomografide de retansiyon kisti disinda bir sey görülmedi. daha sonra kbb hastanesine gittim bademciklerimde yariklar oldugunu ve bunlarin içinde beyaz birseylerin oldugunu ve agiz kokusu yaptigi için ameliyat olmak istedigimi söyledim .kanama komplikasyonunun oldugundan bahsetti bir de klasik yöntemle yapiyorlarmis termal weldigle yapmadiklarini söyledi. kafam çok karisti nerde? hangi doktor? hangi yöntemle? adana da tavsiye edebileceginiz bir hastane doktor varsa lütfen yazin
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Bademcik ameliyati oldum. Ben de hiç faydasi olmadi. O zaman çok arastirma yapmistim. Termal'in su asamada pek bir farki olmadigini ögrendigimi hatirliyorum. Kanama her ameliyatta olabilir.
Benim de altinci yedinci günde kanamisti. Alinan yerde küçük bir delik açilmisti diyeyim. Doktora gittim, bir cihazla yakti bir de igne yapti. Igne yaptigi ilaci verip soguk suya karistir gargara yap dedi. Ama sah damara yakin oldugu için çok daha tehlikeli kanamalar da olabilir. |
|
![]() |
|
trouble
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar,
yaklasik 10 gün önce bademcik ameliyati oldum 21 yasindayim.Çok kararsizdim ameliyat öncesinde ki 1 ayim kabus gibi geçti olsam mi olmasam mi kararsizligi vardi oldum ama suan eski yasantimi özlüyorum kokunun sebebinin bademcik kaynakli oldugunu kesinlestirmeden oldum koku tam gaz devam ediyor üzerine bademcikleri mi aldirmanin pismanligi hiç bu kadar mutsuz ve çaresiz olmamistim. Aranizdan bademcik ameliyati olan arkadaslara ve hocama sorum var bademcik ameliyati sonrasi derin nefes alip verirken zorlaniyorum nefes alirken sorun yok veriirken bogazim tikaniyor sanki horlamada çikan ses gibi bir ses çikiyor çok korkuyorum acaba geçicimi yoksa kalicimi ve sabahlari kalktigimda asiri istahsizlik basladi asla boyle olmazdi kahvalti öncesinde yemek yerken kusasim geliyor ama zorla yiyorum sonra düzeliyor yardimlarininizi bekliyorum. En kisa süre içerisinde bir psikiyatriste görünmem gerekiyot yoksa altindan kalkamiyacagim Ankara içi kime gidebilitim lütfen yardim edin hepinize önerim vücudunuzda degisiklige gitmeden herseyiyle düsünmek baskalarinin yasadiklarindan pay çikarmaniz. |
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
kardesim 10 gün sonra yemek yemeye kalkarsan öyle olur.biraz daha bekle ve sivi gidalar tüket.böylece ameliyat bölgeleri zarar görmemis olur.bir aydan evvel de düzelmeyi bekleme.ameliyat olmus biri olarak bunlari söyleyebilirim.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
psikolojiktir. mesela bende oldum koku geçmedi ama yinede mutluyum çünkü bademciklerim büyümüs sorun yaratiyormus
Düzenleyen aydinmur - 16-Ekim-2015 Saat 22:24 |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Sürekli bademcikleridüsündügün kendini dinledigin için normal olan seyler bile anormal geliyor olabilir. Üstelik on on bes gün koku için erken bir süre, ameliyat yeri kabuk baglamistir, su anda o da koku yapiyordur. Bir ay falan bekle ondan sonra daha saglikli karar verirsin. Ben de ameliyat oldum ama koku geçmedi. Yine de emin ol, bademcik ameliyati olmasan aklin hep orada kalacakti. Diger branslarda arastirma yapmaya devam etmek lazim. Kimin neyi bulacagi belli olmuyor.
Yillardir sirtimda bel kismimda hafif bir sislik vardi, belki on bes yildir özellikle banyoda elim degdigimde hissederdim. Kaç doktora gösterdim cildiyeci, dahiliyeci, saglik ocagi... Orda bir sey yok, normal dediler. Böbrek tasi için gittigim ürologa "sirtimda sislik var" dedim; adam, uzan bakayim dedi, pat diye eliyle buldu "lipom var(yag bezesi)" dedi. Bir antibiyotik yazdi. Ürologla yag bezesinin pek bir alakasi yok ama adam ilgilendi buldu iste. Murat hocama da bir soru sorayim. Doktor augmentin bid 1000 mg diye bir antibiyotik yazdi. Internetten baktigimda lipomun ilaçla geçmeyecegi tek tedavinin cerrahi oldugu yaziyor. Ayrica önceki yillarda bu antibiyotigin toplatildigini okudum. Çok güçlü bir antibiyotik, kullanmamda bir sakinca olur mu? http://blogcuanne.com/2010/10/30/dikkat-augmentin-bid-piyasadan-toplatiliyor/ http://khumjungschool.edu.np/bicycle/augmentin-bid-625mg-toplatiliyor/ http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/238661-augmentin-piyasaya-yanlislikla-surulmus-toplatiliyor.html |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evet. Lipom antibiyotik ile kaybolmaz. Neden antib verildigini kestiremiyorum? Belki lipom degildir. Ben reçeteye Augmentin yazmam. Augmentin bundan 3-5 yilönce bir kaç düzine sisesi hatali üretildi ve firma eczaneden geri çekip yenisini eczaneye verdi. Bu olayi abartmamak lazim. Bu ilacin yerine ben daima KLAMOKS veririm. Klamoks BID ile augmentin bid aynidir. Tek fark Klamoks 'un biraz daha Türk mali olmasidir ve desteklenmelidir. Klamoks'u tercih ederim. Bu antibiyotik en az yan tesiri olan ve en genis spektrumlu antibiyotiklerden birisidir. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Lipom dedigine eminim hocam, hatta yag bezesi diye de açikladi. Agri yok dedim ama voltaren diye de bir agri kesici yazdi. Kullan gel geçmezse tekrar bakariz dedi. Ben en iyisi bir de genel cerraha görüneyim.
Cevabiniz için tesekkür ederim. |
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
ARKADAAR BEN 19 YASINDAYIM 7 YILDIR BU SORUN VAR AYRICA BRN KUCUKKUGUMDE ATESLI HASTALIK GECIRINCE YUKSEK ATES BENDE KALICI GIBI OLDU HER SENE 1 KEZ 40 DERECE OLUR ATESIM VE TABIKI ANTIBIYOTIK KULLANIMINA BAGLI BADEMCIKLERDE CURUME OLMUS OLABIKIRMI ACABA BADEMCIKLERI ALDIRSAK GECERMI AYRICA 5 YILDRI DISLERIMI HERGUN 3 KEZ FIRCALAR DIL BAKIMIMI YAPARIIM YANI SORUN AGIZ ICINDEN DEIL YORUMLARINIZI BEKLIORUM
|
|
![]() |
|
cns5tuning
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01-Haziran-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Tonsil tasim var üzerini doku kaplamis. Doktorum ameliyat olman lazim bademciklerini alacagiz dedi. Fakat özel hastanede yaptirmayi düsünüyorum. Takriben fiyati merak ettim. Var mi yakinlarda olan arkadasimiz ? :) Iyi Forumlar :)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |