Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: sorun süt ve süt ürünlerinden çikti... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
uurkr
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı uurkr Cevaplabullet Konu: sorun süt ve süt ürünlerinden çikti...
    Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 00:37
Merhaba,
benim de bir türlü bas edemedigim bir agiz kokusu sorunum vardi. Midemde yanma, eksime, agri oluyordu alkalen reflü gastrit tanisi kondu. Agiz kokumun da bundan kaynakli oldugunu iyice ikna olmustum. Tam bu sirada, süt ürünlerinin çok saglam bir agiz kokusu sebebi oldugunu okudum bir yerden... Tüm süt ürünlerini peynir, yogurt, tereyag vs. tüketmeyi biraktim. Ne oldu dersiniz, ne agiz kokusu kaldi ne de midemde herhangi bir sikayet... hepsi bitti. Hepsinin kaynagi süt ürünlerinin içinde bulunan 'laktoz' maddesi çikti... Benim önerim özellikle mide kaynakli oldugunu düsünüyorsaniz ve midenizle ilgili sikayetleriniz varsa en az bir hafta on gün süt içeren hiçbir ürünü tüketmeyerek bir deneme yapmanizdir... bir sey kaybetmezsiniz... herkese acil sifalar....
IP
Aleho
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 98
Alıntı Aleho Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 15:39
Peki sen agiz kokun için flagly nidazoil gibi anitibotikler denedinmi onlari kulaninca geçiyomuydu dilde beyaz pas felan varmiydi?
IP
uurkr
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı uurkr Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2015 Saat 07:31
nidazol denedim ama hiçbir etkisi olmadi... dilde beyazlanma olmuyordu... eger denemediyseniz bence süt ürünlerini birakmayi bir deneyin... bazi bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bagirsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açiyor...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2015 Saat 10:22
Orjinalini yazan: uurkr

bazi bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bagirsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açiyor...

Bu dogru bilgidir.
-M
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2015 Saat 09:42
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: uurkr

bazi bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bagirsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açiyor...

Bu dogru bilgidir.
-M

Hovam bu ozon tedavisi yapan yer tedavimim bi ayagida probiyotik tedavisi dedi süt urumleri probiyotik açisindan gerekli degilmi yararli bakterileri agiz içinde çogalmasi adina
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2015 Saat 20:14
Orjinalini yazan: Arayan

Hovam bu ozon tedavisi yapan yer tedavimim bi ayagida probiyotik tedavisi dedi süt urumleri probiyotik açisindan gerekli degilmi yararli bakterileri agiz içinde çogalmasi adina

Bunlar disaridan müdahale edilerek kolayca degistirilemeyen çok derin sistemlerdir. 3 gün ozon verince bakteri gitmez, probiyotik yutunca gelmez.
-M
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 13:20
Arkadas bayadir girmemis posta tekrar gelmedi demekki koku gelmesinde.Insallah bizde kurtuluruz bu dertten artik. Uurkr arkadas sen süt ürünlerini keser kesmez mi geçti kokun biraz anlatir misin çünkü ayniii seyler bende de var.Umarim bakar tekrar foruma.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 17:07
aynen arkadas dogruyu söylüyor. Süt ürünleride yapiyor bende aklimdadi bugünden itabaren basliyorum . Kahvaltida artik yumurta yeriz :)
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 21:32
Ben bununla ilgili konu açmistim laktoz intoleransi rahatsizligin adi.Belli bir süre bir hafta falan süt ve süt ürünlerini tamamen kes sonra süt iç süt içtiginde bikaç saat sonra ishal,karninda gaz agri basliyorsa bundan süplelenebilirsin yada gastrolojiye gidip testinide yaptirabilirsin.Bana doktor takviyesi oldugunu söylemedi kendim buldum.Eczaneye sordum onlar bile bilmiyor öyle takviye oldugunu.Ben takviyeyi kullandigimda bi fark olup olmadigini yazarim süt ürünlerini kesince kokuda bir degisiklik olmadi bende malesef.
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 23:34
Kardrsim eger sut ve sut urunlerinden kaynakliysa inegin neslini tuketiyim ama yemeyince az biraz iyi hissedioz
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2016 Saat 06:30
Nefeste hidrojen gazi konsantrasyonu normalde <10 ppm dir.
25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirip 15-30-60 dakika sonra nefeste hidrojen ölçülür 20 ppm ve üzerine çikarsa laktoz intolerans teshisi konur.
----
Bu gün bu testi biyokimya laboratuarinda söyle yapiyorlar:
Kan alinir seker ölçülür
25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirilir
1.5 saat boyunca Her 15 dakikada 1 defa kan alinir ve seker ölçülür.
Seker yükselmezse laktoz intolerans teshisi konur
-M

IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2016 Saat 20:56
Laktoz intoleransi ile süphelerimi baya zaman önce söylemistim. Daha baska bir açi ile yorumlamistim. Geçmis olsun size
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu