|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
uurkr
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2015 Saat 00:37 |
|
Merhaba,
benim de bir türlü bas edemedigim bir agiz kokusu sorunum vardi. Midemde yanma, eksime, agri oluyordu alkalen reflü gastrit tanisi kondu. Agiz kokumun da bundan kaynakli oldugunu iyice ikna olmustum. Tam bu sirada, süt ürünlerinin çok saglam bir agiz kokusu sebebi oldugunu okudum bir yerden... Tüm süt ürünlerini peynir, yogurt, tereyag vs. tüketmeyi biraktim. Ne oldu dersiniz, ne agiz kokusu kaldi ne de midemde herhangi bir sikayet... hepsi bitti. Hepsinin kaynagi süt ürünlerinin içinde bulunan 'laktoz' maddesi çikti... Benim önerim özellikle mide kaynakli oldugunu düsünüyorsaniz ve midenizle ilgili sikayetleriniz varsa en az bir hafta on gün süt içeren hiçbir ürünü tüketmeyerek bir deneme yapmanizdir... bir sey kaybetmezsiniz... herkese acil sifalar.... |
||
![]() |
||
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki sen agiz kokun için flagly nidazoil gibi anitibotikler denedinmi onlari kulaninca geçiyomuydu dilde beyaz pas felan varmiydi?
|
||
![]() |
||
uurkr
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
nidazol denedim ama hiçbir etkisi olmadi... dilde beyazlanma olmuyordu... eger denemediyseniz bence süt ürünlerini birakmayi bir deneyin... bazi bünyeler sütteki laktozu sindiremiyor o da bagirsaklarda sürekli bir gaz birikmesine yol açiyor...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu dogru bilgidir. -M |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hovam bu ozon tedavisi yapan yer tedavimim bi ayagida probiyotik tedavisi dedi süt urumleri probiyotik açisindan gerekli degilmi yararli bakterileri agiz içinde çogalmasi adina |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bunlar disaridan müdahale edilerek kolayca degistirilemeyen çok derin sistemlerdir. 3 gün ozon verince bakteri gitmez, probiyotik yutunca gelmez. -M |
||
![]() |
||
Hope
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadas bayadir girmemis posta tekrar gelmedi demekki koku gelmesinde.Insallah bizde kurtuluruz bu dertten artik. Uurkr arkadas sen süt ürünlerini keser kesmez mi geçti kokun biraz anlatir misin çünkü ayniii seyler bende de var.Umarim bakar tekrar foruma.
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
aynen arkadas dogruyu söylüyor. Süt ürünleride yapiyor bende aklimdadi bugünden itabaren basliyorum . Kahvaltida artik yumurta yeriz :)
|
||
![]() |
||
Hope
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben bununla ilgili konu açmistim laktoz intoleransi rahatsizligin adi.Belli bir süre bir hafta falan süt ve süt ürünlerini tamamen kes sonra süt iç süt içtiginde bikaç saat sonra ishal,karninda gaz agri basliyorsa bundan süplelenebilirsin yada gastrolojiye gidip testinide yaptirabilirsin.Bana doktor takviyesi oldugunu söylemedi kendim buldum.Eczaneye sordum onlar bile bilmiyor öyle takviye oldugunu.Ben takviyeyi kullandigimda bi fark olup olmadigini yazarim süt ürünlerini kesince kokuda bir degisiklik olmadi bende malesef.
|
||
![]() |
||
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardrsim eger sut ve sut urunlerinden kaynakliysa inegin neslini tuketiyim ama yemeyince az biraz iyi hissedioz
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Nefeste hidrojen gazi konsantrasyonu normalde <10 ppm dir.
25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirip 15-30-60 dakika sonra nefeste hidrojen ölçülür 20 ppm ve üzerine çikarsa laktoz intolerans teshisi konur. ---- Bu gün bu testi biyokimya laboratuarinda söyle yapiyorlar: Kan alinir seker ölçülür 25 gram laktoz (veya 1 bardak süt veya pirinç unu) içirilir 1.5 saat boyunca Her 15 dakikada 1 defa kan alinir ve seker ölçülür. Seker yükselmezse laktoz intolerans teshisi konur -M |
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
|
Laktoz intoleransi ile süphelerimi baya zaman önce söylemistim. Daha baska bir açi ile yorumlamistim. Geçmis olsun size
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |