Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | GENEL AGIZ SAGLIGI soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Pharmol burun spreyi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Konu: Pharmol burun spreyi
    Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2015 Saat 23:53
Murat Hocam size sormustum pharmolu burun spreyi olarak kullansak diye. Bi deneyin bakalim demistiniz. Kullandim ve çok etkili oldugunu gördüm. Sürekli kullanmayi düsünüyorum.
Arkadaslara bilgi vermek istedim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2403
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2015 Saat 07:12
Zeki ve yaratici insanlarsiniz.
:-)
-M
IP
blanche
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı blanche Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2015 Saat 23:50
Eger gerçekten etkiliyse bu harika bi haber..:) :) bende yarin sabah bir kutu Pharmol alip deneyecegim.sonucu buradan paylasirim..cok tesekkurler :)
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2015 Saat 21:38
Sorunun burundan kaynaklanip kaynaklanmadigini anlamanin bir yolu olabilir mi? Burun icin bir damla olur mesela bakterileri olduren... Eger agiz kokumuz geciyorsa sorun burun kaynakli demektir?

Var mi boyle buruna damlatilan bir antibiyotik cinsi birsey?
IP
bad-i saba
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 67
Alıntı bad-i saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2015 Saat 23:34
Ben de Murat Hocanin çinko buruna devamli uygulanmaz, uygulanirsa hasar olusturur dedigini hatirliyorum. Ben mi yanlis hatirliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2015 Saat 08:10
Evet dogru. Fakat kalici bir hasar degil.
Ayrica koku reseptörünün duyarsizlastirilmasi gerektigi durumlar varsa o hasar tedavi olur.
Mesela retronasal olfaksiyon (genizden koku alma durumu) için düsünülebilir.

Konsantrasyonu düsürülürse degisik alternatifler belirir. Yurt disinda soguk alginligi için çinkolu burun spreyleri var. Bir kismi konsantrasyonu fazla geldigi için kaldirilmis, bir kismi devam ediyor.
Zn li burun damlasi masada kalmasi gereken bir seçenek olabilir. Seçenek cebimizde durmali.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Agustos-2015 Saat 08:19
Daha önce bahsettiysem ikinci kopya oluyorsa bagislayiniz fakat burunda söyle acayip bir durum var:

Biz biliyoruz ki, ansiklopedik bilgilerimize göre, aminoasit (protein) agiza girdigi zaman agizdaki bakteriler bunu parçalar ve çirkin koku ortaya çikar. Zaten protein gargarasini agiza koydugumuz zaman her saglikli bireyde odayi dolduracak çirkin koku olusur. Bu normaldir.

Ayni protein gargarasini buruna damlatinca HIÇ koku yapmiyor !!!

Bu çok siradisi bir durumdur. Yillardir uykularimi kaçiran bir paradokstur. Ayni bakteri burunda da var, agizda da var. Ayni protein. Ayni organizma. Fakat sadece agizda koku olusuyor.

O halde agizda bakterilerin protein parçalayarak koku yaptiklari gerçegini yeniden sorgulamak gerekir.

Baska bir sey var ki agizda koku yapiyor. O sey gözümün önünde duruyor ve ben görmüyorum, göremiyorum, yillardir bulamiyorum. Bunun gibi bir baska paradoks daha var. Sirasi gelirse anlatirim.

Sizler çinko buruna damlatilir mi diye sorunca çagrisim yapti birden. Burunda suni olarak kükürtlü koku olusturamadigim için deneyemiyorum.
-M
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Agustos-2015 Saat 21:07
Hocam çinkoyu agiz yoluyla tablet olarak aldigimizda neden kokuya karsi etkisiz kaliyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2015 Saat 07:08
Biliyorsunuz koku dil sirtinda olusuyor. Çinko temas ettiginde kokuyu çöktürüyor. Tablet formunda yutarken ilaç dilinizin sirtina yeterince uzun bir süre boyunca temas etmedigi için kokuyu engelleyemiyor
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2015 Saat 12:50
Koku baska yerden kaynakli olabilir. Belki nefes kokusu oldugu için burundan çikiyordur. O zaman burun spreyi ise yaramayabilir. Bence ilk basta kokunun kaynagini tespit etmek lazim.
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Agustos-2015 Saat 12:51
Hocam bi ilac soyleyin deneyeyim? Burun antibiyotigi gibi birsey yok mu buruna sikabilecegim?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2015 Saat 08:27
Orjinalini yazan: ncort

Hocam bi ilac soyleyin deneyeyim? Burun antibiyotigi gibi birsey yok mu buruna sikabilecegim?

Su anda yasal olarak piyasadan temin edebileceginiz sadece sinüs rinse kit önerebilirim.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Agustos-2015 Saat 19:20
pharmolzn gördügüm kadariyla su anda en ucuz eczane.com.tr'de var.

O sitede "listerine pocketpaks" diye bir ürün daha var. Serit seklinde sakiza benziyor, Türkiye'de baska sitede yok. Dis firçalayinca sakiz atinca koku geçiyor, diyen arkadaslar o ürünü de deneyebilir. Daha pratik ve etkili olabilir.

Pocketpaks'i deneme amaçli siparis verdim ama benim kokunun içerilerden bir yerden geldigini düsündügüm için etki edecegini sanmiyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Agustos-2015 Saat 09:07
Listerine pocketpaks'in yapisini incelemistim. Aüiz kokusu için sakincali buluyorum.
----
Pullulan, Flavors, Menthol, Aspartame, Potassium Acesulfame, Copper Gluconate, Polysorbate 80, Carrageenan, Glyceryl Oleate, Eucalyptol, Methyl Salicylate, Thymol, Locust Bean Gum, Propylene Glycol, Xanthan Gum, FD&C Green No. 3.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2015 Saat 18:23
listerine pocket packs'i kullandim, agzi yakan naneli bir sey. Çok asiri ince, 0,1 mm falan heralde agza attigim anda eriyip gidiyor. Iki üç tane atinca burnumdan ates fiskiriyor sanki, tipik listerine. Koku üzerindeki etkisini tam bilemiyorum, on on bes dakika kokusu agizda kaliyor. Bence tekrar siparis vermeye degmez. Isin kötüsü tekli bitmisti üçlü siparis vermistim. Böyle kullanmadan atiyoruz günaha giriyoruz.

Hocam, Pharmol zn de kullaniyorum ama su dikkatimi çekti: Cam sisedekini kullandigimda agizda bayaga bir buruk tad birakiyor, plastik sisedekini kullaninca buruk tad hiç yok, sekerli bir tat kaliyor. Içeriginde mi bir fark var yoksa plastikteki bozulmus olabilir mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2015 Saat 18:37
Valla bilmiyorum ki?
Firmasi gliserin ayarini degistirdim demisti bana bilgi vermisti. Belki gliserin yüzdesi bu farki yaratmis olabilir.
-M
IP
Kelime
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 285
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2021 Saat 23:11
Hocam ilk mesajdaki burun spreyi konusunu soracaktim, kullanalim mi? Üstüne de suradaki ikinci paradoksu merak ettim:

"Baska bir sey var ki agizda koku yapiyor. O sey gözümün önünde duruyor ve ben görmüyorum, göremiyorum, yillardir bulamiyorum. Bunun gibi bir baska paradoks daha var. Sirasi gelirse anlatirim."
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2021 Saat 20:56
Orjinalini yazan: Kelime

Hocam ilk mesajdaki burun spreyi konusunu soracaktim, kullanalim mi? Üstüne de suradaki ikinci paradoksu merak ettim:

"Baska bir sey var ki agizda koku yapiyor. O sey gözümün önünde duruyor ve ben görmüyorum, göremiyorum, yillardir bulamiyorum. Bunun gibi bir baska paradoks daha var. Sirasi gelirse anlatirim."

Yeni kitabimin 63.üncü bölümünü bu tür konulara ayirdim. Agiz kokusu hakkinda bilinmeyenler, kesfedilmesi gerekenler, tuhafliklar falan.
Yukardaki satirlatimda bahsettigim paradoksu allah bilir hangisiydi. Muhtemelen burunda kükürtlü gaz üretilemedigi olabilir.

Agiza amino asit solüsyonu verince bakteriler bunu parçalayip kokulu gazlara dönüstürüyor. Bu olay çok iyi bilnen bir özelliktir. Ayni aminoasit buruna damlatilinca koku meydana gelmiyor. Agizda bulunan ayni bakteriler burunda da var. neden burunda koku yapmiyor? Hani kokuyu bakteriler yapiyordu ? Neden ayni bakteri agizda koku retyiyor burunda üretmiyor. ??
Bunu ben çözemedim.
Daha baska çözülememis tuhaf seylere de rastladim. Koyun dili deneyi, kahve fincaninda agiz kokusu üretmek falan filan...
Sadece bu tuhaf olaylara kitabimda koca bir bölüm ayirdim

Agiz kokusu zannedildiginden daha karmasiktir, hiç bir sey bilmiyoruz. Bildigimizi zannediyoruz. Emin olun.

IP
Tospik
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 397
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2021 Saat 12:39
Arkadas jel lavabo açici almis, tikanmis lavaboya döküyorsun açiyor. Üzerinde de sunlar yaziyor:

.Kötü kokulari yok eder.
.Tikanikligi açar.
.Hijyen saglar.

Bunlar tam da bizim istegimiz olan seyler.

Seytan diyor çek burnuna sen de kurtul kokudan da kurtul Tabii sonu kesin tahtali köy olmasa yapardim. :)
IP
nicksizz4
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 363
Alıntı nicksizz4 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Aralik-2021 Saat 20:26
SOL ÜST ÇENEMDEKI 20LIK DISIM ÜZERINE BASTIRDIGIMDA VE DIS IPI SOKTUGUMDA AGRIYOR. YEMEK YERKEN O DISIMLE BASTIRINCA AGRIYOR. ÇÜRÜK, AMA DOKTOR ÇOK ÇÜRÜK DEGIL KOKU YAPMAZ BU ÇÜRÜK DEDI. SIZCE YAPAR MI
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu