|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
erciyesli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Agustos-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29-Agustos-2015 Saat 11:52 |
Merhaba,
Agzimda sabahlari kalktigimda kötü bir tat ile çok agir bir koku vardi.Kendim bile çok ciddi rahatsiz oluyordum.Disçiye gittim.Dislerimi temizlettirdim ve (2) çürük vardi bunlari yaptirdim.Daha sonrasinda sabahlari kalktigimda koku çok hafifledi. Ilerleyen zamanda sabah kalktigimda koku biraz daha artti sonra dikkatimi su çekti.Kalkar kalkmaz koku oluyor ya dislerimi hemen firçalarsam koku geçiyor ya da bir seyler atistirirsam koku geçiyor. Gün içinde ise sicakta kosturursam agzim kuruyor ve yine koku oluyor. Sinüzüt bulundugu için kbb'ye gittim.Bogazima burnuma kulaklarima bakti.Sinüzüt için gerekli bt'yi yaptirdim doktor kesinlikle bogazlara sinüzüt akintisi yok dedi. Sizce sorun nedir ne yapmayaliyim ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1881 basligina bir göz atin
-M |
|
![]() |
|
erciyesli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Agustos-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Peki gün içerisinde aciktigim da ve agzim kurudugunda tekrar baslayan koku için ne yapilabilir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
herkesin agzi kurudugunda koku meydana gelir. Herkes açken nefesi kokar. Mesela siz hiç agzi kokmayan oruçlu gördünüz mü ?
-M |
|
![]() |
|
bursa90
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadasim Merhaba. Bu yazimi forumun baska yerine de yazmistim. Buraya da aynen kopyaliyorum. Okursan belki faydasi olur. Selametle..
Kokunun dilden ya da dil kökünden kaynaklandigini düsünüyorsaniz kesinlikle dil firçasi kullanmalisiniz. Bilmeyenler için ayrintili anlatayim dil firçasi bildigimiz fircalardan degil hatta firça degil bir nevi kaziyici. Googleden bakabilirsiniz. Yillarca bende çektim bu agiz Kokusunu ve geçen sene kokunun dil kökünden geldigini farkettim. Geniz akintim var ve kokunun burun ve bogazdan geldigini zannediyordum. Herneyse eczaneye gidip dil firçasi aldim. Bunun için 5-6 tane eczane gezdim. Hepsinde bulamazsiniz. Simdi uygulamayi anlatayim. Gece yatmadan önce normal bir sekilde dislerimi fircaliyorum. Normal fircayla üstün körü çok az ve hafif sekilde dilimi fircaliyorum. Sonra agzimda ki macunu tükürüyorum ama çalkalamiyorum. Sonra dil kaziyiciyla bastirarak dilimin ulasabildigim kadar gerisinden öne dogru çekiyorum. Bikaç kez çekince dilin temizlendigi kanisina vardigimda agzimi suyla calkaliyorum. Bu dedigim islemi günde sadece 2 kere sabah uyaninca ve gece yatarken uygulamak yetiyor. Ben bu sayede kurtuldum. Uyaninca olan o agir kokudan bile kurtuldum. Bu dertten kurtulalida 7-8 ay oluyor. Yani dil kaziyicisini bir deneyin derim. Ve en yakininizdan mutlaka yardim alin. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Dil kaziyicisi degil , dil firçasi kullanmalisiniz.
Bir haliya bir avuç pirinç dökülmüs olsaydi ve halinin tyüyleri arasindaki pirinci uzaklastirmak isteseydik, halinin yüzeyini bir sopa ile kazimak iyi bir uygulama olmazdi, çünkü yüzeydeki tüyleri incitir ve koparirdik. Halbuki bir süpürge ile süpürdügümüzde pirinç tanelerini tüylerin arasindan uzaklastirmak mümkün olabilir. -M |
|
![]() |
|
bursa90
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
Aydin hocam normal dis firçasi dilin arkalarina kadar ulasmiyor. Ama kaziyici ince oldugu için çok daha arkalara ulasabiliyorsunuz.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben simdi dil firçalayan dil firçasini nerden bulayim diyorsunuz. Elimde kaziyici var, kazirim diyorsunuz :-)
Aziz nesin'in bir hikayesini animsadim: Çekismeli ve kavgali bir futbol maçinda tribünlerin birisindeki atesli bir taraftar, yanindaki adami altina alip yumruklamaya baslamis. Dayak yiyen zavalli adam inleyerek sormus, yahu ben senin takimindanim beni neden dövüyorsun? demis Üstteki adam cevap vermis: Abi ben simdi karsi takimdan adami nerden bulayim ? demis :-) --- Simdi eczaneye ugrayip bir dil firçasi alin 2 liraya. Aslinda hiç gerek yoktur. Kullandiginiz dis firçalari çok güzel dil firçalar. -M |
|
![]() |
|
bursa90
![]() ![]() ![]() |
Aydin hocam ben diyorum ki senelerdir çektigim agiz kokusundan dil kaziyicisiyla kurtuldum. Ama siz dil kaziyicisini küçümsüyorsunuz. Ayrica forumda 2 yere daha yazmistim dün. Hatta ayrintili uzun uzun anlatmistim. O mesajlari onaylarsaniz diger arkadaslarda faydalanabilirler. Size saygim sonsuz hocam bu forumun bana çok büyük faydasi dokundu. Iyilesmeme ragmen sirf bu yüzden gelip fayda saglamak istedim.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Sevgili kardesim ayni mesaji kopyala yapistir yaparak 3 yere yazmistiniz. Birini yayinladim, 2 tanesini sildim. Bir bilginin ayni tarihte her forum basligi altinda nakarat edilmesi ne bilgiye kuvvet verir, ne de muhatabini ikna eder, ne de ifade buyurdugunuz gibi toplum sagligina fayda verir.
Dil kaziyicisi uzun süre kullanilirsa sakincalidir. Dil firçasi uzun süre kullanil(malidir)abilir. -M |
|
![]() |
|
süpheli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Temmuz-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba oncelikle herkese gecmis olsun. Agiz kurulugu yasayan arkadaslara sorum olacak. Kullandiginiz urunler dis macunu gargara tukuruk jelleri vs neler? Bunun icin neler yapiyorsunuz.ben de seker hastaligi yok ama gun icinde cok yasiyorum bu durumu.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
dil kaziyici ne tür zarar yaratir hocam? bide dili de normal dis firçasiylami firçaliyalim tüylü tarafiyla? onun içinde ayri bi firçami alalim dil için özel? birde hocam bendede dilin arka kismini firçanin arkasiyla firçaliyordum geçmiyodu kabarciklar duruyo öyle dil firçasini çok defa duydum fakat siz onaylamiyormusunuz neden hocam |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Güzel soru için tesekkür ederim. Dili kazimak ve kanatmak kanserlestirir diye bir dedikodu var. Ben inanmiyorum ama var. Bu dedikoduyu bir kenara birakirsak, Dilin parmaksi çikintilari (papil) arasina yerlesen besin artiklari ve bakteriler agiz kokusuna sebep oldugunu biliyoruz. Kazindigi zaman parmaksi çikintilar ezilerek içeri bükülür ve besin maddesini hapis eder. Temizlenmis olmaz. Halinin tüyleri gibi düsünün. Halinin tüylerinin arasindaki kirlilikleri, tozlari, parçalari kaziyarak çikarabilir misiniz? Hayir. Süpürerek çikarabilirsiniz. Dil de böyledir. Firçalanirsa temizlenir. Kazinirsa pisligi papiller arasina sikistirmis olursunuz. Her ne kadar dil firçasi 2 TL (ucuz) olsa bile, özel firçaya gerek yoktur. Banat orta sert compact kullanin. Dilinizi de bununla firçalayin. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
tesekkürler hocam banat marka dis firçasi alicagim insallah suanlik sizin taktiginizle farkli firçayla yaptim gerçekten dilimin üzerinde pembelik uzun süre sürüyor birde hocam yedikten sonra yediklerimi iyi sekilde yutarsam agzimda beyazlik az derece oluyo yada olmuyo
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |