|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
menanty
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2015 Saat 03:12 |
Selamlar
Ortaookuldan beri bu sikintiyi benim gibi yasayanlar ve hala çözüm bulamayanlar oldugunu forumdan gördüm. Maalesef bende agiz kokusu sorununu yasayanlardan biriyim. Kokuyu bastirmak için sürekli sakiz çigniyorum hatta artik o kadar ustalastim ki derslerde çignerdim ama kimse anlamazdi. Çenemdeki kaslar gelisti. 3-4 dis doktoruna gittim, doktorlar zaten evlere senlik. Söyle bir agiz içine bakiyorlar evet dislerden kaynakli degil. Peki ne yapmam gerekiyorun cevabi yok. Hele su tvlere çikan su paragözler yok mu onlari zaten öldüresim geliyor. Hepsi iyi insan ayaklarinda. Belki benimle ayni durumda olan varsa ben size durumu yazayim. --Öncelikle sunlari belirteyim 1- burnumda polip yani burun eti var. En kisa zamanda aldiracagim. ilaçlarin bitmesini bekliyorum: Belki etkisi vardir, 2- Alerjim de var, ama neye oldugunu bilmiyorum alerji testi yaptirmak istedigimi söyledim doktora gerek yok dedi. Bazen 6 ayda bir bazen haftadan haftaya burun tikaniyor, hapsirma, gözlerde yasarma, burun akintisi oluyor. Ilaç verip postaliyorlar tipik doktor iste. Sonra dayak yediklerinde neyse 3- Ben büyük olasilikla dilimden kaynaklandigini düsünüyorum agiz kokusunun, yani dikkat ettim genelde dili tam kirmizi renkte olmayanlar ve kuru görüntüsü olanlarda agiz kokusu sikintisi var. Bende de dilimi sürekli firçalamama ragmen bu beyaz ve sari görüntü gitmiyor. Sanki kuru bir görüntü var. Bu dildeki problem için hangi doktora gitmem gerekiyor içhastaliklari mi yoksa dis doktoru mu? 4-Suana kadar hiç ilaç kullanmadim, sadece bir kere listerine kullanmistim o gerçekten fark yaratmisti. Dilim o sari ve beyaz görüntüden listerine kullandigimda biraz kurtulmustu. listerine'de fazla kullanimi disi sararttigini okumustum o nedenle vazgeçtim. 5- Yemek yedikten en fazla 30-45 dk sonra agzim yine kokmaya basliyor, Hatta bazen örnegin kasikla dondurma yedigimde kasigi kokladigimda kötü bir koku bile oluyor. Yani insanlarla iletisim kurarken acaba agzim kokuyormudur diye çekinerek yaklasiyorum. Bazen agiz kokusunu ben bile hissediyorum özellikle uzun süre bir sey yememisse. Var mi simdi beni yönlendirebilecek, ilk önce hangi doktora gideyim, disimde çürük yok. günde 2-3 defa mutlaka dislerimi firçalarim, dis ipi kullanirim. Uzun oldu kusura bakmayin |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle biçok doktora gittiysen çözüm bulamadilarsa tamam bi Fakülte hastanesine git kasiktada koku oluyo diyosun bu bir bakterinin oldugunu gösteriyor kesin çözüm bi Üniversite hastanesine Enfeksiyon veya Disçi(periodontoloj) bölümüne gidip agzindan ve bogazindan kültür aldirman olur ne bakteri varsa çikar sende ona göre yol izlersin
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
Uzm.Dr. Faruk Akçay Cevabi: Agiz kokusunun nedenleri; dis ve dis eti hastaliklari (en sik neden), burun ve sinuz kaynakli (burunda yabanci cisim, alerjik rinit, kronik sinuzit, adenoid vejetasyon, burun anatomik defektleri-burun kemigi egriligi veya fazlaligi gibi), akciger ve bademcik enfeksiyonlari, burun, geniz, girtlak, akciger tümörleri, reflü, bazi ilaçlarin kullanimi, sigara, açlik, karaciger ve böbrek hastaliklari olabilir. Bu nedenle, ayrintili dis ve KBB (kulak burun bogaz) muayenesi ve tetkikler olarak; akciger grafisi, kan sayimi, CRP, sedimantasyon, total Ig E, glikoz, üre, kreatinin, ALT, AST, TSH, Serbest T4, tam idrar tetkiki, reflü için GER sintigrafisi veya PH metre yapilmasi uygun olur. Agiz kokusu olan hastalarin, önce dis hekimlerine basvurmalari gerekir. Agiz içi muayenesinde bir sebep bulunamazsa, KBB uzmanina basvurulmasi uygun olur. Geçmis olsun. Güzel anlatmis gerçekten |
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam midemde reflü burun ellerimde normalden büyük çikti.burun etlerimin kokuda etkisi var midir acaba
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Evet. Etkisi olabilir.
Fakat sizin asil sormak istediginiz bu degildi. Muhtemelen sizin agiz kokunuzun sebebinin hangisi oldugunu sormak istediniz. -M |
|
![]() |
|
mehmet27
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 81 |
![]() ![]() ![]() |
Midem oldugunu tahmin ediyorum siz ne düsünüyorsunuz hocam
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum
-M |
|
![]() |
|
hasta31
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Haziran-2017 Konum: Siirt Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba yarin randevu alacam..
Kbbyi hallettim dis testi çoktan bitti Mide için hangi doktora gidilmeli. Yazar misiniz? Smdiden saolun |
|
Ya iyilesemezsem ?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |