Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Mide kaynakli kokusu olanlar lutfen buraya!! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
delux
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Konu: Mide kaynakli kokusu olanlar lutfen buraya!!
    Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2015 Saat 07:44
kokunun mideden geldigine emin olan arkadaslar ozellikle sizin dikkate almanizi istiyorum... 5 6 senedir bu illetden kurtulamadim umidim kalmamisti artik... midemde yanma oldugu icin endeskopi yaptirmisdim,, sonra kokunun midemden kaynaklandigini anlamisdim,verilen antibiyotik ile koku 1 ay ortadan kaybolmusdu... uzerinden 1 seneden fazla bir zaman gecti ve cok arastirdim neler yapabilirim diye bu illetden kurtulmak icin... ve zafere ulasdim taaaki forumdaki akyildiz abinin tavsiye ettigi lacombi denilen ilac ve sabahlari ac karnina su bardigina 1 yemek kasigi elma sirkesi ve biraz limon suyla karistirarak iciyorum... ilacida bundan 5 dkka sonra aliyorum ve 40 dkka sonra kahvatimi yapiyorum.. dislerimide gayet ozenle fircaliyorum malum agiz bakimida cok onemli hepimizin bildigi kadariyla dis ipi kullaniyorum ve gunde 2 kez kaya tuzu ile gargara yapiyorum..suanda koku sifir sabah aksam farketmiyor... kokunun mideden geldigine emin olanlar lutfen bunu denesin bunun kesin bir cozumu bulunurmu bu olayin bilmiyorum,ama ben bu sekilde de devame edebilrim..
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2015 Saat 09:33
Hergun lakombi mi kullaniyorsun..uzun süre kullanimda yan etkisi olabilir ama ilacin
IP
delux
Üye
Üye

Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2015 Saat 23:37
bir kac ay kullanicam sonucda antibiyotik deyil!!,endeskopiden sonra doktor bana zaten 1 2 sene pantpas kullanmami soylemisdi asit onleyici ilac buda onun gibi...mide kaynakli kokun varsa kesinlikle bu dediklerimi uygula kokunun sifir oldugunu goruceksin
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2015 Saat 09:42
delux çinkolu ürünler sende hiç ise yariyormuy du çok kisa süreli bile olsa
IP
delux
Üye
Üye

Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2015 Saat 19:11
70 yuzde 80 azaliyordu sekersiz sakiz cignedigimde.. midedeki asidi engelliyor cunku surekli tukuruk salgilandigi icin..sende sorun tam olarak midemi?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2015 Saat 20:46
Yok sanmiyorum benim koku disinda bi sikayetim yok hic bi doktorda test sonuclarinda farkli bisey soylemedi ama senin icin sevindim unarim sonuclar kalici olur
IP
umutsuz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 18
Alıntı umutsuz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2015 Saat 22:39
Aç karnina sirke ve limon içmek mideye zarar vermez mi?
IP
delux
Üye
Üye

Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2015 Saat 11:32
su bardagina sadece bir yemek kasigi katiyorsun oyle ciddi manada bir sirke olmuyor icinde zaten suyun zamanla tadinada alisiyorsun... sindirim sistemi kaynakli kokun varsa dene bence birsey kaybetmessin...cancida denilen bakterininde etkili oldugunu dusunuyorum suanda ilaci birakdim sadece sirkeyle devam ediyorum koku yine sifir...sirkenin boyle mucizevi birsey oldugunu daha once bilseydim keske... arastirmalarim devam ediyor...
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2018 Saat 03:29
Hocam kabizlik problemi çeken biri olarak bu ilaci kullandim bugün koku sifir 3 4 kere wcye ciktim bu sorun bende yillardir var simdi agzim bebek gibi bu sebepten çözüme kavusan arkadaslar var mi gastroya gitmeyi düsüniyorum haftaya saygilar
Belki birgün
IP
birdost
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı birdost Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Haziran-2018 Saat 14:00
aynen bende de bu kokunun kaynagini yillarca çözemedim meger mideden gelen bu kokuyu antibiyotikle çözebildim
arkadaslar antibiyotik tedavisi uygulanirken domates, sogan, sirke, sarimsak gibi turp gibi yiyecekleri yememeye gayret edin.

Bu kokunun kaynagi mide ile 12 parmak bagirsagi arasindaki olusan gevseme(yara, ödem, iltihap) dolayi diskinin mideye geri kaçmasindan kaynaklaniyor olabilir.
antibiyotik bu yarayi iyilestirince de bagirsak içeriginin mideye geri kaçmasi önlenmis olunuyor. dolayisiyla da yutkunurken o igrenç les kokusundan kurtulmus oluyoruz. Ha antiniyotik tedavisini de en az iki ay devam edin. Biraz karacigeriniz agriyacak ama ne yapalim, hayat risklerle dolu. suyu da eksik etmeyin ve de bir proton pompasi ilaci (pulcet gibi) da ekleyin tedavi süresince...
Bu iyiligimi de unutmayin bana bol bol dua edin.
birdost...
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2018 Saat 18:39
yazmamisim kullandigim ilac kabizlik ilaci bekunis
Belki birgün
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2018 Saat 21:11
Ne zamandir koku yok sizde. Bu tedaviyi kendiniz mi bulup uygulayiniz yoksa doktor tavsiyesi mi. Kabizlik ilacini sürekli mi kullaniyorsunuz. Dr tavsiyesi ise adini yazar misiniz
IP
compor
Üye
Üye
Simge

Alıntı compor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2018 Saat 00:51
Simdiye kadar 4-5 kere endoskopi oldum, hepsinde biyopsi aldilar, ciddi birsey yok dediler, proton pompasi verip gönderdiler. Sadece en son endoskopide doktor pilor kapaginin operasyon boyunca sürekli açik kaldigini söylemidi ama buna özel bir tedavi vermedi.

Okudugum kadariyla buna alkalen reflü deniyor. Mide ile 12 parmak bagirsagi arasindaki kapakçik bir nedenle düzgün kapanamiyor, böylece 12 parmak bagirsagindaki safra mideye geçiyor bu da reflü, gastrit gibi hastaliklara sebep oluyor. Bu durumun antibiyotikle tedavisi oldugunu sanmiyorum. Mide asidini asaltici ve safra azaltici ilaçlar kullaniliyor ve beslenme aliskanliklarinin degistirilmesi gerekiyor (tabi ki doktor kontrolünde).
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2018 Saat 17:18
Iyilestiniz mi peki??
IP
donniebrasco
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı donniebrasco Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2018 Saat 02:22
Bekunis tedavi amaçli degil kokuya geçici çözüm oldu hergyn kullanmiyorum gastroya randevy aldim dile getirecegim
Belki birgün
IP
mehmet27
Üye
Üye

Gönderilenler: 81
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2018 Saat 10:22
Hocam ayni tip koku aliyorum bu tip 3 manasina mi gelir yoksa tip 4 te de hep ayni kokunun olusmasi mümkün mü
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2018 Saat 07:12
Algilanabilir koku sayisi tiplendirmeye yardimci olmaz. Yani koku sayisina baarak ne tip oldugunu söylemek pek mümkün olmaz.
IP
jemjemx
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı jemjemx Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Agustos-2018 Saat 22:19
Hocam iyi günler... Normal konusurken koku gelmiyor diyelim... Hiç öyle bir tepki almamissiniz fakat çok yakin burnunuzu agiz içine kadar yaklastirip koklattiginiz da bunaltici olmayan bir koku geliyorsa bu nedir?.. Yani hiç kokusuz agiz olur mu ? Yoksa belli bir limite kadar agizda hafif kokular olurmu ? Tesekküre ederim...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Agustos-2018 Saat 20:51
Orjinalini yazan: jemjemx

Hocam iyi günler... Normal konusurken koku gelmiyor diyelim... Hiç öyle bir tepki almamissiniz fakat çok yakin burnunuzu agiz içine kadar yaklastirip koklattiginiz da bunaltici olmayan bir koku geliyorsa bu nedir?.. Yani hiç kokusuz agiz olur mu ? Yoksa belli bir limite kadar agizda hafif kokular olurmu ? Tesekküre ederim...

Sifir koku yoktur
Her keste her zaman MUTLAKA bir agiz kokusu bulunur.
Anlattiginiz durumda hastalik olan agzin kokmasi degil koklatmaktir.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2018 Saat 13:32
Hocam bende benzer birsey sormak istiyordum uzun zamandir arkadasta sormus ama lütfen biraz daha ayrintili yazarmisiniz yani örnegin elma yedigimde 1 saat civari belki bazen daha fazla belki bazen daha az bu elma yiyeceginin agzimda elma kokusu olarak kokmasi agiz kokusu tiplerine girmektemidir yoksa bu normal birseymidir yani yedigimiz yemeklerin kokusunun agzimizda kokusunun uzun bazen kisa süre bulunmasi hastalik sinifina mi girer normal mi karsilanir saygilar hocam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2018 Saat 16:23
Güzel soru için tesekkür ederim
Alginin sönmesi yani koku uyarisi ortadan kalktiktan sonra koku algisinin da ortadan kalkmasi gerekir.

Algini kimyasal olarak sönmesi inositol ve kalsiyum un dahil oldugu enzimatik bir mekanizma ile burun üst tabakalarinda gerçeklesir. Eger burun tavaninda bu mekanizma dogru çalismiyorsa koku sönmez, asili kalir. Saatlerce burunda koku almaya devam eder. Suda çözünmesi az olan kimyasallar böyledir.

Eger burunda hava trafigi azalmissa yine bu durum ortaya çikabilir

Ayrica beyinde bazi nörolojik bozukluklar oldugunda da bu durum ortaya çikabilir. Kafa çarpismalarinda koku alma organini sikistiran kikridak ezilmeleri olabilir veya bazi psikiyatrik hastaliklarda koku halüsinasyonlari ortaya çikabilir. Veya kullanilmakta olan bazi ilaçlar da buna sebep olabilir.

-M

IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Agustos-2018 Saat 21:39
Orjinalini yazan: aydinmur

Güzel soru için tesekkür ederim
Alginin sönmesi yani koku uyarisi ortadan kalktiktan sonra koku algisinin da ortadan kalkmasi gerekir.

Algini kimyasal olarak sönmesi inositol ve kalsiyum un dahil oldugu enzimatik bir mekanizma ile burun üst tabakalarinda gerçeklesir. Eger burun tavaninda bu mekanizma dogru çalismiyorsa koku sönmez, asili kalir. Saatlerce burunda koku almaya devam eder. Suda çözünmesi az olan kimyasallar böyledir.

Eger burunda hava trafigi azalmissa yine bu durum ortaya çikabilir

Ayrica beyinde bazi nörolojik bozukluklar oldugunda da bu durum ortaya çikabilir. Kafa çarpismalarinda koku alma organini sikistiran kikridak ezilmeleri olabilir veya bazi psikiyatrik hastaliklarda koku halüsinasyonlari ortaya çikabilir. Veya kullanilmakta olan bazi ilaçlar da buna sebep olabilir.

-M

peki bu algiyi sadece subjektif olarak bizmi algilariz yani o koku bozuklugunun zarari tek bizemidir baskalarida bu kokuyu alirmi? ve çözümü nedir hocam bu durumun sagyilar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Agustos-2018 Saat 21:29
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

peki bu algiyi sadece subjektif olarak bizmi algilariz yani o koku bozuklugunun zarari tek bizemidir baskalarida bu kokuyu alirmi? ve çözümü nedir hocam bu durumun sagyilar

Evet sadece birey bu kokuyu algilar. Baskasi hissetmez.
Tip 5 subjektif nörojenik bir agiz kokusudur.
Tedavisi için sebebi bulmak lazim. Reseptör seviyesinde mi yoksa nöral seviyede mi problem oldugunu bulmak lazimdir. Nasil tedavi edildigini bilmiyorum.
-M
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Temmuz-2020 Saat 17:49
Genellikle disarda salata yiyenlerde ya da kirli sebze meyve yiyenlerde mide mikrpbu yani helokobakter pylori oluyor. O da agiz kokusu yapiyor. Bazen gaita testinde cikmaz. Endoskopi yapmak gerekir. Kola falan da icince agza aci su gelir. Çünkü hastrit yapiyor. Agir antibiyotik tedavisi gormeniz lazim. Ilaclari 1 gun bile icmeseniz fayda etmez. Onun disinda reflunuz varsa kakule yeyin. Hem agiz hem de nefes kokusuna iyi gelir
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2020 Saat 12:24
Tesekkür ederim kardesim.
Kakule bilgisi denenbilir.👍
IP
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Agustos-2020 Saat 20:44
yillardir geçmeyen agiz kokum var. agzimda aci tat var, dilimde beyazlik var, bogaz kurulugum var sürekli su içme istegiim var. dislerimi her gün düzenli firçaliyorum. belirli araliklarla dis ipi kullaniyorumve dilimi temizliyorum. geniz akintim vardi ve burnumun biri tikali sdi. hep burundan kaynakli oldugunu düsünerek burun ameliyati oldum. 1 sene geçti, geniz akintim azaldi burun deliklerim açildi. ancak koku bir türlü geçmedi. sinüs rinse kullandim bir süre ama o da fayda etmedi. forumda bi gün kefir in tavsiye edildigini gördüm. kefir içtim 1 litre her gün. mucize gibi kokuyu geçirdi. ama 3-4 gün sürdü. sonrasinda koku devam etti kefir içsem de. bi ara hasta olup antibiyotik kullanmistim. o zaman da koku geçmisti. antibiyorik bitnce koku basladi. demek ki mideden kaynakli benim agiz kokum. ayni durumlari yasayan var mi. ben dahiliye veya gastro doktoruna görünecegim. gerekirse endoskopi olacagim
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2020 Saat 08:33
Orjinalini yazan: barbarosse08

.....bi ara hasta olup antibiyotik kullanmistim. o zaman da koku geçmisti. antibiyorik bitnce koku basladi. demek ki mideden kaynakli benim agiz kokum.

Barbaros bey bu videoyu izlemek isteyebilirsiniz

Antibiyotigin adresi olmaz
IP
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2020 Saat 13:35
hocam ara sira kefir içince de geçiyor agiz kokum. ama 3-4 gün geçiyor sonra kefir de fayda etmiyor. koku tekrar basliyor. bir iki hafta kefire ara verip tekrar içince bu defa 2-3 gün azaliyo koku sonra yeniden basliyor. midemde ara sira yanma, siklikla gegirme, bogaz kurulugu, gögüs arkasinda zaman zaman agri ve agzimda sürekli aci tat var. bunlar neyin belirtisi olabilir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Agustos-2020 Saat 18:06
Orjinalini yazan: barbarosse08

hocam ara sira kefir içince de geçiyor agiz kokum. ama 3-4 gün geçiyor sonra kefir de fayda etmiyor. koku tekrar basliyor. bir iki hafta kefire ara verip tekrar içince bu defa 2-3 gün azaliyo koku sonra yeniden basliyor. midemde ara sira yanma, siklikla gegirme, bogaz kurulugu, gögüs arkasinda zaman zaman agri ve agzimda sürekli aci tat var. bunlar neyin belirtisi olabilir

Bilmiyorum. Dilinizi firçaliyorsunuz degil mi
IP
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Agustos-2020 Saat 22:28
evet sürekli firçalarim. özellikle sekerli gidalar tükettigimde çikolata tatli gibi agiz kokum artiyor.
IP
Nerdengeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 16
Alıntı Nerdengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Agustos-2020 Saat 12:27
Midende helikobakter pilori olabilir. Endoskopi olman gerekiyor.
IP
barbarosse08
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı barbarosse08 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2020 Saat 20:05
benim de yillardir geçmeyen agiz kokumun mide kaynakli oldugunu ögrendim. ama doktora giderek degil kendi kendime. midemde reflü veya gastrit var.pandemi bitince endoskopi olacagim. ama kokuyu yendim nihayet. reflüye iyi gelmeyen yiyecek içecekleri internetten buldum ve kademeli olarak sirayla biraktim. kahveyi biraktigim 3.gününde koku gitti. artik zorlama ile kokuyor. kahveyi hayatoödan tamamen çikarttim. normalde her gün türk kahvesi nescafe filter kahve içerdim. artik içmiyorum. hem koku gitti hem midemdeki yanma geçti
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2020 Saat 16:22
Sizin de adiniza sevindim.
Nasil kurtuldugunuzu paylasmaniz, umarim herkesin kurtulmasina vesile olur. Kendi adima tesekkür ederim 🙏🏾
IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2020 Saat 16:28
Bu arada lütfen forumu birakmayin ve sik sik durumunuzu güncelleyin
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu