|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
isimsizizleyici
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2015 Saat 22:06 |
|
MERHABA ARKADASLAR YAKLASIK 4 SENEDIR DILIMDE PASLANMA VAR VE HERGÜN ARALIKSIZ DILIMI VE DISIMI TEMIZLIYORUM FAKAT BU DIL YÜZÜNDEN KOKU YAPIYOR VE HERGÜN DILI TEMIZLEMEYE HARCADIGIM VAKIT 40DK YA YAKIN LÜTFEN NEDEN BÖYLE OLUYOR YARDIM EDIN
HER SABAH KALKDIGIMDA OLUSAN PAS-KIR SIZ NEDIYOSANIZ : ![]() TEMIZLEDIGIMDE : ![]() LÜTFEN NASIL GEÇER BU YARDIM EDIN. |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Koku varmi aqzinda
|
||
![]() |
||
Gizoss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Agustos-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet benimde sabahlari boyle oluyor bunun adi pas mi? Bembeyaz oluyor dilimin ustu. Nasil temizliyorsun kasikla mi?
|
||
![]() |
||
isimsizizleyici
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
evet dilden kaynakli |
||
![]() |
||
isimsizizleyici
![]() ![]() ![]() |
|
ilk bas kasikla yapiyodum sonra dis firçasinin arkasindaki tirtikli yerle temizliyorum heryeri pespembe oluyor fakat bikiyor insan 4 sene oldu.. nasil geçer bu |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2403 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil üzerindeki plak (siz pas diyorsunuz) kaldirildikça azalir, kabolur fakat zaman ile kalinlasir ve artar. Bunun tek bir manevra ile veya bir ilaç ile ömür boyu tamamen engellenmesi mümkün degildir.
Kulak kiri gibi düsünün, burundaki sümük gibi düsünün, gözdeki çapak gibi düsünün. Bunlar savunma amaci ile organizmanin ürettigi, olusturdugu, meydana getirdigi olusumlardir. Ömür boyu bunlardan kurtulmak mümkün degildir, zaten gerekli de degildir. Bunlari belirli araliklarla temizlemek mümkündür. Bu temizligi yaparken obsesif ve iddiali olmamak, temizleyecegim diye organizmaya zarar vermemek, iddali olmamak, asiriya kaçmamak, fazla sik araliklarla yapmamak gerekir. Her dis firçalama isleminden sonra (günde >2) dis firçasi ile dilin üzerini firçalamak yeterlidir. -M |
||
![]() |
||
certel57
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Kasim-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Misvak kullan gunde en az 4 yada 5kere ikiser dakkadan az olmasin
Birde karanfil at agzina en az yarim saat agzinda dolastir em Gunde 3 kere yap 3 gun sonra goreceksin tertemiz olacak dilin Dua edersin insaallah |
||
![]() |
||
bi care
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dilinizin son kismindaki plak siyah renk mi yoksa resimde mi öyle çikmis?
|
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dilimi bebek dili gibi temizlesemde fark etmiyo takii cinkolu urun kullanana kadar.Cinkolu urunler iyi birtek .
|
||
![]() |
||
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam su noktada yaniliyorsunuz bence. Mesela annemin diline bakiyorum bazen beyaz pas hic olmuyor bazen az oluyor. Bizdeki pas hem kalin hem de fazla. Kesinlikle bir sorunu soyluyor bu. Temizlemekle alakasi yok. |
||
![]() |
||
Kevseru
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Aralik-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hiç agiz kokusu olmayan bir arkadasimi kontrol ettim pas onda da vardi kokunun tek sebebi pas olmayabilir bence
|
||
Bunaldim
|
||
![]() |
||
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
|
Nasildi ama? Ince bir pas olabilir ama biz burada biraz kalin pastan soz ediyoruz. |
||
![]() |
||
Kevseru
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Aralik-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
|
Pasi tamamen temizledigimde de koku gitmedigi için yaniltmak istemem, bende bazen ince bazen yogun oluyor dedigim gibi hiç olmasa da sonuç ayni:( ondaki yogunluk da ince denecek kadar az degildi diye hatirliyorum
|
||
Bunaldim
|
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar dildeki pas temizlense bile dil göründügünden uzun ve arkasi yani köküne kadar temizleme imkani yok. Sorun dil pasinin olusma sebebi neden olusuyo neden geçmiyor bakteri plagi ve bu salgi yapiskan, kokulu.
Peygamberimiz sas. Sabah kalkinca dilini misvaklar ondan sonra su içermis. Hikmeti bütün bakteriler dile toplaniyor eger temizlenmesse yutuluyor ayni sorunlar devam ediyor. Isin açikçasi kardesler sorun Bakteriler. Vücüdün temizlenme ve savunma mekanizmasi aslinda çalisiyor ama biz tam olarak bilemiyoruz insallah sorunu kökten çözeriz. |
||
![]() |
||
ncort
![]() ![]() ![]() |
|
Tamam pastan degil diyelim. Bir dilin arkasi neden kokar o zaman? Onu kokmaz da neden arka? Acaba dilin arkasinin bogazda degdigi yerde mi birsey var? Sadece tahmin yuruttum. |
||
![]() |
||
Naci
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar benim dilimde pas var ve dil kökümde agur koku olusuyor. Ben dil pasinin bu kadar agir bir koku yapacagini düsünmüyorum. Çünkü temizledigimde koku gidiyor yarum saate kakmaz ayni koku tekrar geliyor
|
||
![]() |
||
Kevseru
![]() ![]() ![]() |
|
Farkettigim önemli biseyi hatirlattiniz pas arttiginda bademcik tasi olusmus mu diye kontrol ederim ve kesin çikar biseyler (çok pardon kimsenin midesini bulandrmak istemiyorum) bakteri çogalmasi mantarlasma ne derseniz diyin artik yalniz lansor kullandigim dönemlerde de azaldigini farkettim. Ama H.plori yok bende |
||
Bunaldim
|
||
![]() |
||
ncort
![]() ![]() ![]() |
|
Nasil kontrol ediyorsunuz? Bogazima bakiyorum hic beyaz birsey yok. Sislik yok.
|
||
![]() |
||
aliunver
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
aydin bey merhaba,
yillardir agiz kokusu sikayetiyle ugrasiyorum, herkes gibi ilk baslarda sorunu agizda arayarak basladik tüm agiz bakimi yapildi ve son bir yildir kusursuz bir agiz hijyeni saglamaya çalisiyorum buna ragmen dil arkasindaki beyaz pasi silsem de yarim saatte geri geliyor. daha sonra kbb'ye gittik o da bir sey bulamadi. son çare olarak geçen hafta endoskopi yaptirdim helikobakteri bulundu. helipak isminde 2 hafta sürecek bir antibiyotik tedavi seti kullaniyorum fakat aradan bir hafta geçti ve dilimin arka kenarlarinda siyahliklar olusmaya basladi. bugünki ilaçlarimi kullandiktan sonra dil arkasindaki siyahlik biraz daha artti. tedavinin bitmesine daha bir hafta var sizce bu siyahlik normal midir ne yapmaliyim? |
||
![]() |
||
bilginog
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
|
Disinin biri icerden curuk.curuk disinin icinde olan bakteriler sicak ortamda milyonlarca olarak dilinin yuzeyinde bu tabakayi olusturuyor.Buda agiz kokusu yapiyor
Dilini temizlemekle kurtulamazsin veya disini fircalamakla.10 dk icinde tekrar binlerce olabilir.Kurtulmak icin Yapman gereken : Sabah uyan disini fircala ,Cayini sekersiz iç, oglen ve aksam yagli yemeklerden uzak dur.Aksam yemwginden 30 dk sonra wc ye git buyuk kucuk hacedini gider. 1 elma 1 armut 1 muz 1 portakal ve 1 mandelini guzelce dilimle tadini cikara cikara hepsini ye ! Meyve tabagin bittikden sonra agzinda dilinde hicbir yerinde 2 gun boyunca pas kalmayacak agiz kokunda olmayacak. Bunu surekli tekrar edersen dislerine baktirmak icin bile dkktora gitmene gerek kalmaz. |
||
![]() |
||
cmgard
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2016 Konum: Kütahya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar forumda konulari okuyordum,üye olma vakti geldi dedim.Yasim 20 agiz kokusu sikayetim uzun yillardir var aslinda.Ama bu yil beni bayagi bi rahatsiz etmeye basladi.Öncelikle forumda gördügüm kadariyla sikayetler genelde ortak.Bende ki rahatsizliklar geniz akintisi,kronik faranjit,dilimin arka kisminda kabarcikli sekilde beyaz dil pasi,3 dis çürügü var.Yani hertürlü sey var.Hergün farkli arayislara giriyorum kokuyu nasil giderebilirim diye.Geniz akintim oldugunda agzimda olan koku farkli genelde olan agiz kokum farkli onu ayirt edebiliyorum mesela.Murat hocamin yazilarinda gördügüm kadariyla çinkolu bi agiz gargarasi aldim(ürün alkolsüz çinkolu).Sürekli olan bi agiz kokum yok onu öncelikle belirteyim.Sabah ögle aksam olmak üzere 3 kere disimi firçalayip dil raspasiyla temizligi yapip agiz gargarasiyla bakimi yaptigimda 3 4 saat agiz kokum olmuyor(Aciktigimda mideden gelen açlik kokusu harici).Geniz akintisi olursa bu süre bayagi bi düsüyor.Bitki çayi ve bir seyler yiyince bi süre daha idare ediyor.Bi yöntem denedim bu ara,aksamlari meyve yiyip agiz bakimini yapip yattigimda sabah kalktigimda bile agiz kokum olmadigini farkettim.Çevremde teyit ettiriyorum tabi :)).Bazen de 3 4 saat bitmeden 2 saat geçince agiz kokusu basliyor.Agiz bakimini yapmadigimda yemek yedikten sonra sekerli bir sey yersem koku direk olusuyor.Ve agzim kurudugunda ayni sekilde.Agiz kokusunun tipini seçemedim nerden baslamaliyim sizce?Murat hocamin da yorumlarini almak isterim.Üniversite çaginda sosyal ortamda çok büyük sorun bu.
|
||
![]() |
||
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cmgard kardesim ben sunu bi turlu bilmiorum kronik farenjit nedir bana bi aciklamasini yaparmisin ben bilmiorum
|
||
![]() |
||
cmgard
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mart-2016 Konum: Kütahya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 11 |
![]() ![]() ![]() |
|
murat hocam daha iyi bilir aslinda ama bildigim kadariyla antibiyotigin etki etmedigi ve yerlesmis bogaz enfeksiyonu.Ögretmenlerde oldugu gibi fazla konusunca bogazda yanmalar kurumalar vs oluyor.
|
||
![]() |
||
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
|
Cmgard kardedkm ben 20 yasindayim heryil ateslenirim 41-42 derece felan felan ben arastrdim bende kronik deilde normal farenjit oluo atesten dolayi bogazlar kabario ya bide ben antibiyotuk kullandihim da agizkokusugidio acaba bagrsak problemimi
|
||
![]() |
||
Meari
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar merak ettim bu dil pasi için cildiyeye giden oldu mu aranizda belkide bi deri enfeksiyonudur dilimizde olusan pas ve koku gerçi böyle bir sey mümkün mü onuda bilmiuorum sadece fikirlerimi yazdim
|
||
Ya Safi
|
||
![]() |
||
Hope
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
|
Meari ben gittim dilimin üstündeki artik pastan mi diyim aldi cam gibi birseyin üzerine koydu sonra mantar yada baska mikroplari görebilcegi aletle baya inceledi ama öyle birsey çikmadi bende
|
||
![]() |
||
Gastro
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Mayis-2016 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil pasi dediginiz dil uzerindeki tuycukler degilmi 'papila'lar yani. Bakteri uremesi icin iyi bir ortam yaratiyor ama bu mikroorganizmalar sonucu yarandigina inanmiyorum. Bende proton inhibitor ilaclardan sonra yarandi. Sadece bazilarimizda baska bedensel problemlerden dolayi buyumesi hizlanmis. Ben hic kurtulan duymadim.
|
||
![]() |
||
Meari
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil pasi derken benim bahsettigim papillalar degil papilla zaten dilimizin yapisini olusturan bir kisim. Benim bahsettigim dilimizin ortasindan arka kisimlarina dogru olusan sarimtrak renkli tabaka
|
||
Ya Safi
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam dil içinde özel bi firça varmi yoksa disleri firçaladigimiz firçaylami |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam bazi insanlar dilleri pespembe hiç lekesiz artiksiz ayrietten ne yeseler dillerinin üstünde artk olusmuyo koku deseniz 0 bu nasil oluyo hocam |
||
![]() |
||
sunset
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Agustos-2013 Konum: Kocaeli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bende de var bu dil pasi. Ben cildiyeciye de gittim. Mantar falan degilmis o.
Daha önce de burda çogunuzun bildigi f***** adli ilaci kullandigimda koku moku kayboldugu gibi dil pasi da olusmuyor. Ama ömür boyu ilaç kullanamayiz degil mi? Benim en gördügüm en bariz sekliyle çayi sekerli içince ya da sekerli gidalar tüketince dil pasi olusuyor. Denemesi bedava. Dilinizi firçalayin. O gün çayi kahveyi sekersiz için, vücutta sekere dönüstügü için hiç bir hamur isini bir lokma da olsa yemeyin ve bakin. Aksama kontrol edin, dilinizde pas olusmayacak. Belki de sorun dis yapimizdan. Dislerimiz çok mu sik acaba aralara bakteri doluyor? Ya da tükürük saligimiz az agzimizi iyi temizleyemiyor. Bir de bol bol su içince koku çooook azaliyor. Bir tanidigim sigara içer tatli yer ama agzi hiç kokmaz. Dikkat ettim günde sürekli 15-20 bardak su içer, sürekli çay kahve içer (sekersiz) Agzin su ile temasi bakterileri süpürüyor mideye dogru sanirim. Syg. |
||
![]() |
||
Bursa26234
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2017 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Kardesim o senin midendeki helikobakteriden yapiyo diline vuruyo o beyazlik ayni tüylenme gibi bende gittim bende helikobakteri cikti helipak kullandim obeyazlik kayboldu baslarda dil eski pembe rengini almaya basladi derken yine basladi
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sunset ben seker ekmek kahve vs hiç bisey kullanmadigim halde dil pasi ve koku var.onunla alakali oldugunu düsünmüyorum. Mantarlar biyofilm olusturuyor ve bende su da var belki birçogunun da vardir.dilimi temizlerken çok yapiskan bi tükürük dil üstünü sariyor birden bi tabaka gibi çok yapiskan. Bu da biyofilmi koruyan tabaka. Biz dilimizi temizlersek kökünden. Koku büyük ölçüde azalacak hatta yok olacak diye düsünüyorum
|
||
![]() |
||
halitziyausakli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dilinden kotu bir koku yayiliyor bir haftadir dis fircamin arka kismiyla dilimize fircaliyorum ancak dilin arka kisimlarina ulasamiyorum bunun için ne onerirsiniz
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
çok zekice düsünmüssün peki dilini nasil temizliceksin?
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
peki dildeki pasin bademcigin yapabilcegi düsüncesi kimsenin aklina gelmiyormu?
benim aklima 2 ihtimal geliyor mide hypliorisi ve bademcik dil pasi yapar diye geliyor aklima bademcik derken bozulmus bademcik yani bademcik tasi olusan bademciklerde? sizin fikirleriniz neler dostlar |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Halitziyausakli Forumda 'iyilestim mutlu son ' konusuna bi göz atmaniz i tavsiye ederim ve birde pharmol Zn agiz gargarasini kullanmaniz da etkili olabilir
|
||
![]() |
||
Tirza1984
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2017 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iyi günler.böbrek ve karaciger sorununuz var mi?böbrekte üre yüksekligi dilde pas yapabilir.dilde pas süpheli iliski sonrasi baslayan var mi acaba.bu pasla beraber uykusuzluk sinirlilik endise sikayetleri çekiyor öusunyz
|
||
![]() |
||
Reisbey233
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bendede surekli agiz kokusu ve dil pasi var gitmedigim doktor kullanmadigim ilac kalmadi hem bitkisel hem kimyasal butun gargaralar dis macunlari digisik fircalar bitki caylari ama hic biri fayda eedi evlenwmiyprum lan bunun yuzunden ama artik tak etti canima
|
||
Allahimyardimet
|
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Sebepsiz yere dogada veya insan vücudunda hiç birsey kokmaz. Doga kanunlarina aykiri olur.
Insan vücudu komplike hersey birbirine bagli Biyerde bi sorun var bastan baslamalisin kardesim Teker teker tüm olumsuzluklari ortadan kaldirmak suretiyle tedabivi olunur. Yoksa bi ilaç içiyim sipsak olacak olacak birsey degil bizdeki kronik koku Bastan basla Komple dis hekimi tarafindan muayene detayli öyle doktora agzim kokuyo napcam yok ters giden ne varsa sira sira Sonra kbb Sonra gastr. Sonra dahiliye vs. Hiçbir faktörü esgeçmeden Insallah iyilesriz |
||
![]() |
||
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |