|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Baqisiklik sistemi | |
Yazar | Mesaj |
Arayan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
Konu: Baqisiklik sistemi Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2015 Saat 22:40 |
Selamun aleykum arkadaslar Dr Murat Aydin hocam gecenlerde hiv + bireylerin paylasim yaptiqi bir forumda hiv + birey baqisikliqinin zayif olduqundan aqzinda koku yapan bakterilerin coqaldiqi ve koktuqunu yazmis.Hiv +bireylerde baqisikliqin zayiflaqi icin mantar vs durumlarin olduqunu biliyoruz .Aklima soyle bi durum geldi acaba bizlerin baqisikliqi zayif olduqu icinmi aqzimizda koku yapan bakteriler coqliyor yani bu bakterilere uygun bir ortam mi var?Yani bu tip 1 ici ozellike baqisiklik sisteminin bir ilgisi varmi?
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2015 Saat 15:04 |
hiv + bireylerin paylasim yaptiği forum hangisi?
|
|
Arayan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 205 |
Gönderim Zamanı: 08-Kasım-2015 Saat 20:52 |
Hocam hivve aids yazdiqinizda cikiyor
|
|
aydinmur
Yönetici Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2396 |
Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2015 Saat 12:38 |
http://www.hivveaids.com/forum sitesini mi kast ediyorsunuz? Ben o forumda her hangi bir şey yazmadım? Hayret? Bir daha kontrol edip url adres verebilir misiniz? -M |
|
Arayan
Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2015 Saat 13:14 |
Hocam yanlış anlattım sanırım siz oraya herhangi birşey yazmadınız. O foruma (blue) nickli bir hiv+ birey yorum yazmıs + olduktan sonra bağışıklığa bağlı olarak ağzında koku yapan bakterilerin çoğaldığını yazmış bende böyle bir şey olabilirmi diye sordum hocam.
|
|
aydinmur
Gönderim Zamanı: 09-Kasım-2015 Saat 19:22 |
Hah tamam şimdi oldu.
Hiv + bireylerin paylasim yaptığı bir forumda hiv + bir birey bağışiklığının zayif olduğundan ağzında koku yapan bakterilerin coğaldığı ve koktuğunu söylediğimi söylediniz sandım. Yanlış anlaşılmaya sebep olduysam pardon -M |
|
Arayan
Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2015 Saat 18:15 |
Dr Murat Aydin hocam cok sacmami sordum boyle bi ihtimal varmi sizce?
|
|
aydinmur
Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2015 Saat 07:47 |
Soru nedir, net sorabilir misiniz
-M |
|
Arayan
Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2015 Saat 08:49 |
Hocam baqisiklik sistemi zayif kisilerde aqizda koku yapan bakteriler coqalirmi?
|
|
aydinmur
Gönderim Zamanı: 11-Kasım-2015 Saat 11:01 |
Fakat bunun bir anlamı olacağını sanmıyorum. Şöyle ifade edeyim:
Bağışıklık sistemi azalmış bir insanın ağız kokusundan ÇOOOK daha büyük problemleri vardır. Ağız kokusunu düşünecek durumda değildir. Bu sebeple sorunuzun cevabı evet, fakat bu evet cevabının pratikte bir anlamı olmayabilir. Bu evet, ağız kokusu olan bireylerin kendisinde bağışıklık sistemi problemi aramasına sebep teşkil etmez. AIDS hastalarında bağışıklık sistemi sıfır veya sıfıra çok yakındır. Bağışıklık çökmüştür. Eğer bağışıklığın her çöktiği durumda ağız kokusu oraya çıkacak olsaydı biz aids hastalarında ağız kokusunu baskın bir belirti olarak görürdük. AIDS vakalarında ağız kokusu ölüme yakın dönemde belirti değil sonu olarak belki! görülür. Şöyle bir örnek daha vereyim. Kanser ağız kokusu yapar mı? Cevap evettir. Bilhassa organ iflası yaklaşınca kanserin son aşamalarında şiddetli nefes kokusu ortaya çıkar. Ama kanser olan şahısın o kadar büyük ve ciddi problemleri vardır ki, ortaya çıkan ağız kokusu çok değersiz bir problemdir. Ağız kokusu kanserin belirtisi değil sonucudur. Bu sebeple olayı tersten yorumlamak, ağız kokusunu kanserin işareti olarak görmek, ağız kokusu olan bireyde kanser aramak doğru değildir. Trafik kazası geçiren bir insan saçlarını taramalıdır dersem yanlış olmaz gereksiz olur. Çünkü trafik kazasından ölümden dönen bir insanın saçları elbette dağılabilir fakat öncelikle hayati fonksiyonlarını güvence altına almalıdır, daha sonra saçlarını taramak isterse tarayacaktır. Şimdi bu örneği tersinden yorumlayalım: "Bir insanın saçları dağılmışsa, ve saçları bozulmuşsa trafik kazası geçirmiş olabilir" dediğimiz zaman iyice gereksiz bir şey söylemiş oluruz. Yanlış değildir ama gereksiz bir önermedir. Burayı okuyunuz: http://www.murataydin.org/yonlendirilmis-abarti.html Ağız kokusu olan bireyin bağışıkık sistemi azalmış olabilir dediğimiz zaman da buna benzer gerekli olmayan bir düşünceyi dillendirmiş oluruz. Şimdi sorduğunuz sorunun cevabı zihninizde daha da netleşmiştir umarım. -M |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|