Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Agiz Kokusunu Nasil Yendim Tüm yasadiklarim. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
bilginog
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı bilginog Cevaplabullet Konu: Agiz Kokusunu Nasil Yendim Tüm yasadiklarim.
    Gönderim Zamanı: 06-Subat-2016 Saat 14:33
Merhaba Arkadaslar...

Agiz Kokunuz kalmayacak konulu baslikda insanlara yardimci olmak amaciyla,( Belkide son çözüm bu) birseyler paylastim,ama sanki maddi bir beklenti içeriisindeymisim gibi abes tavirlarla karsi karsiya kaldim.

Bana hiç kimse yardimci olmadi !!! Ama ben olmak istedim foruma son girisim diyerek yazssamda tüm yasadiklarimi ve yaptiklarimi anlatmayi üzerimde borç biliyorum.

Asagida yaptiklarim,gittigim doktorlar,sonuçlari,basima gelenler,hayal kirikliklari,kavgalar hemen hemen hersey var.Üstelik tüm yasadiklarim.

Size tavsiyem A dan Z' ye dikkatli okumaniz.

Basliyorum.

Bence Agiz kokusunun 3 Çesidi vardir.

1-Mide Kaynakli ( Sürekli)

2-Agiz Içi Bakimi ( Gün arasi gelir)

3- Diger Faktörler ( Bademcik vb )

Suan Otuz yasindayim Askerden önce aktif pazarlama ile ugrastigimdan,sürekli insanlarla diyalog halinde oldugumdan,agiz kokum olmadan hayatimi sürdürüyordum.

Askere devre kaybi olarak gittim, 30 günlük acemi birligimde,10.gün hastalandim revire çiktigimda doktor bana akut tonsilit dedi.

Tabi nedir bilmem ama bogazla ilgili olsa gerek.Devre kaybi oldugumdan devlette kaydimiz olmadigindan istikak olarak bizlere verilmesi gereken ilaçlar 15 gün boyunca gelmedi.

Yorgun,halsiz,ayakda duramiyordum,yemek dahi yiyemiyordum.Bogazimda sanki birsey beni disari çikar diyordu.En son dayanamayip 10.gün sanirim ilaçlar gelmediginden wc de ayna karsisinda var gücümle öksürüp parmagimi bogazima sokup,bilmedigim ama hissettigim birseyi çikarmaya çalisiyordum.30 dk civari ugrasim sonunca,suan çok iyi hatirliyorum,bogazimdan Et,Kan,Yesil Balgam tarzi koca bir parça çikardim.Ilaçlar 5 gün sonra gelsede artik iyilesmis evime gitmistim.

Usta birligi olarak kibrisa gittigimde,7 ay geçmisti.Bir gece sabaha kadar aldigim nefes cigerlerimden geçerken araba motoru gibi ses çikardigini farkettim.Kogustaki arkadaslarim bile kalkmis yanima gelmisti.Bu normal degil revire çik diye.

Revire çiktigimda ilaç verdiler ancak hiç ilaç kullanmamis biri olarak çöpe attim.

Sonrasinda her zamanki gibi saglikli hayatima döndüm.Aradan 3-4 ay geçtikten sonra bazi nedenlerden dolayi beni beni sürgün ettiler baska birlige.....

Stres sikinti,problemler beni asiri derecede zayiflatmaya baslatmisti,iste ozaman agiz kokusu basladi bende.Askerde çok fazla tatli yedigimi hatirliyorum not olarak belirtim.

Kalan 3-5 ayim agiz kokusuyla geçti.Sunu bilmenizi istiyorum.

Taburda 5.000 e yakin asker vardi.En az 3.500'ü beni ismen olarak biliyor.bulundugum konum ve yaptigim is dolayisi ile herkez beni ismen taniyordu.

Kibrisi bilen bilir..içme suyu sikintisi vardi.Alaya 2 gün su gelmeyince tüm askerler tavuk gibi kirilmisti.Herkez kantin kantin içme suyu ariyor ancak bulamayanlar çaktirmadan alaydan kaçiyor suyu marketten alinca tekrar geliyordu.

Iste o vakit,komutanlar için ayrilmis olan tüm damacana sulari askerlere ben dagittimdan herkez beni taniyordu.Sansim yaver gittiki ertesi gün alaya su geldi...Neden çesme suyu yokmu diyen zekiler olabilir aranizda,evet var ama çesmeden gelen su deniz suyuydu.Tuzlu,tasli ve içilemez...

Sonuç olarak askerligim bitti.Artik agiz kokusuyla basbasa kalmistim..Düsünsenizse ise girmek için mülakat olacak,verdiginiz nefes 5 mt den hissediliyor :))....

Bir çözüm bulmaliydim.Önce Izmir Yesilova agiz ve dis sagligi merkezine gittim,dislerime bakti birsey yok,ama tartarlardan dolayi olabilir dedi,o an temizlettik.1 gün boyunca agiz kokusu olmadi,hissediyordum..ama ertesi gün sabah uyandigimda durmak yok kokuya devam mesaji ile karsilastim :))..

Bende durmak yok çözüm bulmaya devam misali ayni yerin kapisini ayni sikayetle çaldim.Görünüste bisi yok flim çekelim dediklerinde bir disimin çürük oldugunu ama önemli olmadigini söyledi...Bende dolgu yaptirmak yerine,o an çekin dedim.

1.ci disim gitmisti ama o kokudan kurtulmak için 36 disimden bile vazgeçmeye hazirdim....Bitti kurtulduk derken,agzimdaki kan kokusu pigtilik gittikten sonra tekrar kokunun oldugunu farkettim.Farketmemek mümkün degil sabah uyandigimda agiz kokum beni izmir yesildere kenarinda oturuyormusum imaji veriyordu :))..

Bu arada halkapinardan yesildere kenarinda birgün yürürken herkez,dereden gelen koku yüzünden,ay igrenç diye burnunu kapatirken,ben hergün yasiyorum diye derin derin içime çekiyordum.Agzimmi daha kötü kokuyor deredeki kokumu diye :))...

Hatta derenin kenarinda isportacilikmi yapsam diye düsündügüm oldu,ben konusurken derenin kokusumu agzimin kokusumu diye insanlar anlayamaz diye :)....

Neyse sorasinda malumunuz halsizlik,isteksizlik,göz altlarimda morarma,arada mide bulantisi,bas dönmesi gözlerde kararma,sekerli ve yagli yedigimde ayakda duramicak karsiyi göremicek kadar bir rahatsizligim vardi.Burnum sürekli olarak tikaliydi.

Koku devam ettiginden,agizda aramaya devam ettim.Agzimdaki iki disimde aralik oldugunu,ve buraya yemekden sonra birseylerin kaçtigini ve koku yaptigini farkettim.Umut iste ya 5 doktor gezdikten sonra o disi çekecek birini buldum.

Neymis efendim disin saglammis,arada bir cep var diye o dismi çekilir.Evet çekilmez haklisin ama,ben konusurkende insanlar beni çekemiyor o nasil olcak :))).

Sonunda saglam olan bir disi daha çektirdim.Iki disin arasindaki cep kayboldu ama hala koku kaybolmad,ama yilmadim :))...

Düsünün agzimdan 2 dis çektirdim hala lapa vardi..Birgün is için ankaraya gittim. Biriyle görüsmem gerekiyordu ama agzim kokuyordu.

Aynanin karsisina geçtim oglum nedir sorunun söyle çözeyim,heyyy bedenim dile gel konus benle diyordum :)))...Agzimi iyice açtim tüm dislerimi tek tek üsenmeden 30 dk boyunca inceledim.Köklerine üstlerine altlarina heryerine. 1 dis dikkatimi çekti.

Alt arka taraflarda olan bir dis.Dislerim gerçekten beyazdi ama o disin yarisi sariydi :))...Buldukmu diye düsünürken gerçekten disin yarisi beyaz yarisininda sarimtirak oldugunu gördüm.

Hemen Ankara'da 30 dk içinde dis hekimine gittim.doktora gösterdim.bana o disin çürük olabilecegini ama bilemedigini,yarin gel disin içini temizliyelim varsa birsey gider dedi.

Kabul etmedim.Yogun israrlarima ve baskilarima dayanamayan bayan doktor.bak bosu bosuna çekicez o disde bisi yok gibi duruyor derken,disimi çekme esnasinda elindeki pense tarzi birsey,çekmeye çalistigi disimi kirdi.Kocaman olan disimi çikardiginda ne görüm,Disin 3 te 2 si çürüktü.Zaten kirildigindan çürüklük resmen ortadaydi,doktor olan bayanda sasirmisti.

Flim çektirince gözükmeyen çürük disim.Çekince gözüktü.Artik agiz kokumu hissetmiyordum.Agzim eskisi kadar kokmuyordu.Lapalikda bitti bitecek gibiydi.

Ancak 1 kaç hafta sonra çekilen disim iyilestikten sonra,benle insanlar konusurken burnunu hala kapattiklarini farkettim.Psikolojik oldugunu düsünsemde evde kendimi test ettigimde,derinden nefes verdigimde agzimin hala koktugunu hissettim...

Bunada sükür,eskiden lagam gibi kokan agzim artik,sadece igrenç kokuyordu :))......

3.cü disim çekilmisti agzimda lapa azcik vardi.lagam kokusu gitmis,igrenç bir koku vardi sadece.

Lagam kokusuyla,igrenç koku arasindaki fark ne derseniz.Önceden agiz kokumu çok asiri derecede hissediyordum,Midem bulaniyordu,ama o disden sonra artik zorlamayinca hissetmiyordum....

Tamam artik disle isim bitti dedigimde,Izmir özel hastanesine kbb ye gittim.Keske hiç gitmeseydim.O kokuyu çekeydimde gitmeyeydim :)))).

Doktor beni önce muayene etti,Muayeneyi bilirsiniz,sizden 100 TL alirlar.sikayetin ne derler anlatirsin 2 dakkada teshisi koyar :))).

Muayene sirasinda bana sende siddetli bas agrisi var dimi dedi,hayir dedim.

Yemek yerken yutkunmakda asiri derecede zorlaniyorsun dedi.Hayir dedim.

Sünizit var sende dedi,ama ezbere konusmayalim git sunlari çektir dedi.

O vakit bulundugum rahatsizliklar sunlardi.

Halsizlik,isteksizlik,sekerli,yagli yiyeceklerde asiri derecede halsizlik,gözlerde kararma,burun tikanikligi,agiz kokusu,kilo almada zorlanma,çabuk zayiflama,tuvalete sik gitme. ( Özellikle sigaradan sonra )..

Bunlarida yaziyorumki,durumumdaki iyilesmeyi ve degisimleri anlayin diye.

Kbb uzmani kan alma,ve burun için flim çektirdikten sonra,bana kronik sünizit oldugunu,bu ilaçlari kullanmam gerektigini,eger iyilesme olmassa ameliyat olmam gerektigini,kokunun sinüslerden olabilecegini söyledi.

Tabi sinüslerden olabilirmi diye emin olmadigimdan peki ilaçlari kullanayim dedim.Emin olsam ondan dolayi koku oldugunu ameliyat hane nerde hadi gidek :)) bugunun isini yarina birakmayak derdim :)..

O doktorun verdigi ilaçlar hayatimda kullanacagim ilk ilaçlardi arkadaslar.Küçükken ameliyat olmustum bir kere sonrasinda doktor yüzünü askerde gördüm.ilk okulda bir iki igne,birde askerde yedigim igneler vardi....O kadar.

Ilaçlari o günün aksaminda kullanmaya basladim,ertesi gün de kullandim,sonraki gün sabah uyandigimda,Asiri derecede bas agrim vardi,ayni doktorun dedigi gibi, :=)).

Kahvalti yapicam,ekmegi dogruyorum,yagi peyniri katiyorum.agzimda çigniyorum,ama bir türlü bogazimdan gitmiyor...ittiyorum ama yutamiyorum..Ayni doktorun dedigi gibi :))))...

Ulen dedim o kadar sorun varken birde bunla ugrasacam.Ama bir mide bulantisi basladi anlatamam kusasim geliyor ...Bu arada koluma igne yapmisladi kan almak için.damardan disari tasmis kan,tüm sol kolum örümcek agi gibiydi bir sonraki gün.gece uyurken bag agrisi,kol agrisi kabus gibiydi.tabi ben o sira istanbula gitmistim.Izmir'e tel açtim 5 gün önce orda muayene oldum suan istanbuldayim durum böle böle,dediler kan damardan tasmis geçer merak etmeyin.e dedim basim agrior midem bulaniyor,yemek yiyemiyorum.

Onun için gelin doktorunuza görünün dedi.Ulen zaten gider baskasina gözükürmüyüm..

Izmir'e inince ilk isim izmir özel kbb ye gitmek oldu,önce kan alma bölümüne gittim.Kolu gösterdim.

Pamugu atmissiniz.O yüzden kan ordan aki vermis geçer dedi.Bakdim doktor laçka konusuyor.

Ne demek pamugu atmissiniz ee napacaktim ya hatira olarak saklayacakmiydim,derken hayir 10 dk tutmaniz gerekiyor felan diyince,

igne yapan söylemedi bende hiç damardan igne yaptirmadim bilmem,pamugu kapida direk attim dedim.

Hadi ben tatliya bagladim derken,igne yapan çocuk ben herkeze söylerim sizin yanlisiniz var diyerek uzatinca....sinirlendim çarkina basladim.

Dövmedim tabi,zayif,yakisikli,sempatik,ve pazarlama tecrübemden dolayi agzim iyi laf yapar,küfretmekten dövmekten beter ettim.

Hizimi alamayip KBB ye geçtim,doktor odasindaydi,ne fis aldim ne sira varmi diye baktim direk içeri daldim :))).

Siz nasi doktorsunuz yahu dedim.

Adam Saskin : Kimsiniz noldu ?.

Dedim geçen buraya muayene olmaya geldim

Siddetli bas agrin varmi dedin yok dedim.

Yemek yemekde zorlaniormusun dedin..Hyir dedim.

Sünizitsin diyerek ilaç verdin.kullandim söylediklerini yasiyorum,agiz kokusu diye geldim çekmedigim dert kalmadi ne biçim hekimsiniz siz dedim.

Suan nasilsin diyince.Asiri derecede midem bulaniyor diyince,bana gastrolojiye,mi norolojiyemi artik bir yere gönderdi.

Izmir özelde o bölüm yokmus basmane deki sifa hastanesine gittim.

Bana endoskopi olda gel dedi.tmm diyip endoskopi yapilan yere çiktim....

Aç karina olmasi gerekiyormus,10 saat aç kalmam gerekiyormus.Peki deyip ertesi gün gittim.

Ama aksamleyin aklimdan geçen su,Ulen flimi çekerken midedeki yemekleridemi görüyorlar.Diye düsündüm,bu arkada igne konusunda disimi cektirirkende igne yapiyorlardi.Onu unutmusum söylemeyi.

Ertesi gün gittigimde bana bisiler yutturdular sedye tarzi bisiye yan yatirdilar.

Doktor yan yat diyp ayaklarimi karnima dogru çektirip,elinde bulunan ve bana anlamsiz gelen hortumu sallayip,bunu sana sokucaz derken,Ne oluyor burda düsünerek kalçama baktim.

Yokk yok ordan degil agzindan sokucaz dedikten sonra,devamini anlatmiyorum :)))..Endoskopi hikayemi anlatirsam,karniniz agriya agriya gülersiniz :)).

O 15 dk benim için çok zor geçti,sonuçda hersey gibi oda geçti.Ama 1 ay sonra agiz kokum hala devam etmekteydi.

2 yil içinde,3 dis çekilmis kbb ye gitmis,endoskopi olmus,sagdan soldan internetten,ve çevremdekilerin tavsiyeleri ile,lahana suyu,çig patates,oksijenli su ile agiz çalkalama,gargara,degisik dis macunlari,çinkolu sakiz,birde agaç sakizi kullanan biri olarak hala bu kokudan kurtulamamistim :))).

Bu arada agaz sakinizini çok güzel,ender sakizlardan diyerek,arkadaslarima vererek surat ifadelerini görmek bana haz veriyordu.Benim denedigim igrenç seylerden onlarda tat alsin istiyordum :)).

Izmir özeldeki kbb den tatmin olmadigimdan,Çiglide bulunan Ekol Kbb ye gittim.Tek isi kbb ymis onlarin.

Her zamanki gibi gene özel bakildigimdan parayi gene bayildim.Her zamanki gibi 2 dk lik muayenede birsey yok diyince sinirlerim tepeme çikti.

izmir Özel bana ameliyat olmalisin diyor.Ekol ameliyatlik hiç birsey yok,sende sinüzit dahi yok diyor çildirdim.

Doktora,bak benim gniz akintim var ve ben bunu hissediyorum,süreklide yutuyorum.Ben buraya parayla geliyorum ssk ile degil diyince,senin agiz kokun psikolik cevabini alinca tüm dosyalarimi alip,Hasta kayit a gittim.Bir güzel hepsine saydiktan sonra ( Saygi sevgi çerçevesinde,) bana baska bir doktor önerdiler.

Otururken sirada bekledigimde,kimse olmasada birtürlü adim yanmiyordu.Sira,sirada kimse olmamasina ragmen bana gelmiyordu :))).

Sonunda bana seslendiler içeri girdigimde 3 doktor,4 hemsire vardi :)).Sanki beni bekliyor gibiydiler.

Sorunlu hasta muamelesi görücekken,bana söz hakki verdiklerinde,onlarin bilinç altlarina beceriksiz doktarlarsiniz imajini verdim....

Doktorlarin 3 üde flimlerimi incelediklerini,bende hiçbir sorun olmadigini,ameliyata gerek olmadigini,sinüzit olmadigimi,geniz akintim olmadigini,varsada normal derecede oldugunu söylediler...

Bende onlara buraya para kazandiktan sonra,muayene olmak için geldigimi,izmir özelin böle söyledigini,ameliyatlik olmasada,geniz akintimi suan bile hissettigimi,1 dk lik muayene ile bunu anlayamayacaginizi söyledim.

Agza bak buruna disardan bak kulaga bak,sende bisi yokde ,böle muayenemi olur dedim.

Ardindan bir doktor benim söylediklerimin asilsiz oldugunu meydana çikarmak için sedyeye yatirdi.3-4 tane makine ve camera çalistirdi,Eline aldigi uzun bir çubugu burnuma derinlere kadar soktu.Ben bakis pozisyonumu kameraya dogru çevirmistim.çubuk derinlere girerken,doktorun diger doktorlara kafasiyla onay isareti verdigini gördüm.

Çubukla nereye bastirsa dokunsa akinti vardi.Derken doktorlar özür diledi.Ama cerrahilik bisi olmadigini buna yapabilecekleri hiç birsey olmadigini,bu akintiyla yasamam gerektigini söylediler.

Hayal kirikligi ile çikdim ama vazgeçmedim.Her insan kendi kendinin doktoru olmasi gerektigi sözünü hatirlayinca,O gün aksam herseyi,tüm yasadiklarimi göz önüne getirdim.

Iste Burasi benim dönüm noktam olmustur.

Evet simdi ele alalim dedim.

1- 3 dis çekildin agzinda herhangi bir sorun yok.

2- Burnun tikali geniz akintin var .

3- Endoskoip oldun bisi çikmadi.

4- Agzinda herkezde oldugu kadar lapa var...

Sonuç : Sabah uyanirken agzindan ara ara bazi günler sivi akior,8 saatten fazla uyuyorsun,Uyanma güçlügü çekiyorsun,gündüz ara ara basin dönüyor,halsiz,isteksizsin.Agiz kokun var ama derinden geliyor sanki mideden gelir gibi.

Uzun arastirmalar sonucu bakteri konusunda hem fikir oldum.Gargara kullansam bile agzi temizlesem bile 10 dk sonra gene koku oluyordu.

Burun için birsey aldim ama aklima gelmiyor.Onu sikiyorsun tuzlu su bir tarafdan giriyor bir tarafdan çikiyor.geniz akintisini gün boyu azaltiyor ama koku gene olusuyor.

Bu durumda Tek seçenegim bakteri dedim.

Ama agzimda ara ara olusan akintiyi bakterilerin yapmasi imkansizdi.Agzimi tekrar ele aldim.( Agzima tükürim :)) )..

Dis etlerim açik pembemsiydi ama alt arkada dislerimden birinin örümcek agi misali kizariklik oldugunu gördüm.

Doktora gittim gösterdim,akintidan bahsettim,agiz kokusundan bahsettim.Öyle böyle 3-4 doktor gezip birçok kez kavga ettikten sonra :) o disimide çektirdim.

Artik agzimda lapa yok dencek kadar azdi.pürüzsüz :))).

Agiz bakimi konusunu kapattiktan sonra.

Buruna geçtim....

Burnuma ne yapsam o tikanikligi geçiremiyordum.Geniz akintisini durduramiyordum.

Ama ne zaman propolis tarzi karisim,antibiyotik kullansam,akinti her ne hikmetse azaliyordu.Ulen ne alakasi var bunun diye düsünmeye basladim.

Akintimin olmasinin bakterilerle bir ilgisi oldugunu düsündüm...

Sonra bakterilerin vücuttaki görevleri,etkileri,sonuçlari,hayatta tutan sebeplerini arastirdim.

Mantik olarak : Bakterileri antibiyotikler yok ediyorsa ve kokuyu azaltiyorsa !!...Onlara birsekilde nasil hükmedebilirim diye düsündüm.

Tabi artik yorulmustum,bikmistim,daral gelmisti hayattan,bir gece böyle hayatin ta içine edim diye düsünürken evden disariya çiktim..

Yagmurun altinda allahim benim sucum günahim neydi,ne zaman azad ediceksin,artik ben bunu kaldiramiyorum derken,yagmurda yürümek istemistim.

Bazen biri yagmur altinda neden aylak aylak yürüyor ne sallak insan ya diye düsünürken,o an kendim farkinda olmadan onu yapiyordum.Meger sebepleri çikmaz sokak içerisinde olmakmis....

Yürürken markete gittim kendime sigara aldim..sonra ulen simdi siril siklam olduk evdekiler görürse ne dicez diye düsünürken..

Surdan meyve alim poset yirtildi toplarken islandik felan deriz diye akil ettim..

Bende Elma,Armut,Muz,Portakal,Mandalin aldim :)).

Çocukluk arkadasim bana hep meyve salatasindan bahsederdi.Eve gidince meyve salatasi yapiyorum felan diye.Len dedim bende yapim su salatadan...

Elmayi,Armutu,Muzu,Portakali, dilimledim flim izlerken yavas yavas yedim...

Sabah uyandigimda agiz kokumun olmadigini hissettim.çay içerken attigim seker nedense bana çok tatli gelmisti,Ulen aksam o kadar meyve yedin hep sekerli bu seker yeme zehirlenme dedim kendi kendime...

O gün çaydan uzak durdum.Sekersiz içecegime hiç içmem daha iyi dimi :))....Yagli yemek vardi tabldotta,nedense oda bana itici geldi,sanki biri bana bunu yeme der gibi......

Pilav ve salata yedim aksam eve giderken kokukun gelmedigini kendimi zorladigimda geldigini hissettim...

Aksam gene meyve salatasi yaptim..

Sabah uyandigimda hafifden öksürdügümü,her ökksürgümdede agzimdan balgam attimi farkettim.Sanki bogazlarimin içi sökülüyor,biri vücuduma genel temizlik yapiyor gibiydi...

Bogazimdan çikanlar yüzünden koku olusuyordu ama aldirmiyordum.sonuçda o pislik temiz kokcak degildiya.Ara ara koku geliyordu öksürür ve balgami atarken...

3 ve 4 üncü günde katman katman atmaya basladigimi,ve normal yollardan sürekli gaz çikardigimi farkettim..ama kokusuzdu.

Kendimi test ettigimde,Agzimda sifir lapa,burnumun her iki deligide açik,geniz akintisi olmadigini farkettim..

Ayni zamanda hiç birsekilde halsizlik olmadigini,kendimi süper hisettigimi,ve gözlerim ve bakislarimin harika oldugunu farkettim...

Tabi göz altlarim hep morarik oldugundan,bununda göz altindaki sünislerin tikanikligindan dolayi düsündümden,aksamlari meyveyi yedikden sonra yapmadan önce göz alti elmacik kemiklerime ve kaslarimin altina sabunla masaj yapiyordum..

.........

Bir seneden fazladir agiz kokum yok.

Iki günde bir meyve salatasi yapiyorum.Göz çevrem bembeyaz,lapalik sifir,koku sifir,anlatamam yani suanki durumumu....

Sonuç olarak düsüncem Agiz kokunuz kalmayacak kokusundaki gibidir.

Bu meyveler bakterileri besliyor.Bakteriler vücudu besliyor.Ortaya koku çikmasi için sebep kalmiyor.

Tüm yasadiklarimi anlattim.umarum hepsini okur ve ona göre kendinizi test edersiniz.

Hoscakalin.

IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2016 Saat 21:15
Her aksam meyve ve masaj islemini yapiyormusun yoksa;
Yapmadiginda koku geri geliyor mu bilginog kardes
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2016 Saat 23:20
Bilginog kardrsim ben senin yazdiklarini ciddi bi srkilde okuyorum bak kardesim ben bu durum icin universitemden vazfecicektim annemle konustum biraz moral verdi brn unive 2.sinifim yaza bu agiz kokusu uzerine daha cok yogunlusucam malum okul zamani zaman olmuo yoksa tamamen bu durumu cozmeye odaklyim neysr yazdiklarini iyice okuyorum baskalarinin yaptigi bi avuc bos muhabbete aldirma kardesim sen emek vermisin yazmisin bak bu kadar yaziyi ..tesekkurler bilgilerin icin mailinide yazarmisin sana kendimden bahsediim bana belki bi faydan olur
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Subat-2016 Saat 23:53
murat hocam meyvelerin bu kokuyu yok edebilicek kadar etkili oldugunu söyleyebilirmisiniz ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2016 Saat 11:09
Orjinalini yazan: xauke7

murat hocam meyvelerin bu kokuyu yok edebilicek kadar etkili oldugunu söyleyebilirmisiniz ?

Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim. Fakat sizin sorunuz yüzünden yukaridaki uzun ve bireysel yorumlarla dolu olan yaziyi okumak zorunda kaldim :-)

Penisilinden önce insanlar iltihapli yaraya portakal yapragi ve sarap sürüyordu. Belki faydaliydi ama sürdürülebilir, dogrulanabilir, tekrarlanabilir, güvenilebilir bir çözüm degildi. Bu gün bunu yapan insanlari kinamiyoruz.

Viagra'dan önce insanlar hayvan boynuzu, yumurta kabugu yiyordu. Güvenilebilir, Sürdürülebilir ve bilimsel bir çözüm degildi. Bu gün bu insanlari yaptiklari için kinamiyoruz.

Meyvelerin, agiz kokusu üzerine etkilerini bu anlamda degerlendiriyorum.
-M
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Subat-2016 Saat 23:36
Sorun bakteri ise koku yapan bakteriler her nerede ise temizlenmesinin bir yolu yok mu dur hocam
- Bakteriye olusumunu tetikleyen sebepler nelerdir?
- Sinus tikanmasi ile kokunun iliskisi ne kadardir?
- Bagrsaklardaki gazin olusumunu önlemenin yolu var midir?
- Mide kapakçigini açan, kokuya sebep olan gaz midir?
- Sinusleri akitmanin baska yolu var midir?
- Bogazda balgam gibi yapiskan koku nedeni bir birikinti olabilir mi ?

Cevaplarini bekliyoruz tesekkürler

IP
mahoni
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Subat-2016 Saat 19:11
Bir roman gibi okudum yasadiklarinizi!
Bazen uzuldum bazen guldum ama final beni epey mutlu etti sizin adiniza.
Kendi adima,yasadiklarinizi paylastiginiz icin tsk ederim.
Ne mutlu size kurtulmussunuz.
IP
deniz87
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı deniz87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2016 Saat 21:35
büyük bi hevesle okudum sonunda ne olucak diye..:)meyve mi çözdü yani sorunu?
ramtha
IP
effect
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2016 Saat 21:23
Bilginnog bence sende ciddi bir vitamin eksikligi vardi , vitamin eksikligi bir sürü soruna neden oluyor. Sende de zincirleme reaksiyon halinde gelismis bence, yediklerine dikkat etmedigin yagli, sekerli yedigin için sindirim sistemi ve mide düzeni bozulmus (ki bu durumlar koku yapar).. Nacizane yorumlarim ..

Keske benim de meyvelerle düzelse. Ah keske.
IP
ncort
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Subat-2016 Saat 22:31
Benim agiz kokum meyve yeyince yani ayva, portakal, elma gibi. Kisa bir sure icin baya gidiyor. Sonra geri geliyor tabi. Sorun dil arkasindaki pas oldugundan oluyor bu. Mesela dondurma yeyince agiz kokum ciddi anlamda gidiyor. Dondurma eger buzluysa birdd.
IP
sifa
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Subat-2016 Saat 23:58
Meyve mi yani bütün sorunu çözen ? Ilginç.. Eger çözüm meyve ise sorunda vitamin eksikligi idi.. Ne yani vitamin eksikligi mi koku yapiyordu hemde dere kokusu kadar :)çok geçmis olsun sizin adiniza çok sevindim InsaAllah bir daha yasamazsiniz.. lakin ben su aralar gaita naklinde denek olmayi bile düsünürken sizin bir meyve ile kurtulmaniz mucize.. Ama belirli periyotlarla kontrok edin ve yazin.. insai geri gelmez de geri gelirse yine bekleriz ;)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu