|
|
Bir soru sormak istiyorum | |
Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum |
Konu: Demir Ve B12 Eksikliği | |
Yazar | Mesaj |
hamza171
Üye Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
Konu: Demir Ve B12 Eksikliği Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2016 Saat 21:07 |
Demir Ve B12 Eksikliği'nin dilpası üzerinde tıbbi olarak bir etkeni olabilir mi hocam proteinlerler parçalanıp h2s gazına dönüyordu bildiğim kadarıyla tip1 sisteminde.Acaba bu eksiklikler diğer insanlardan farklı olarak bu ortama yardımcı mı oluyor hocam ?
Ayrıca artık mantarı felan bir köşeye koydum 1993deki ansiklopedileri dahi araştırdım evet doğru candida var lakin onlara kalsa tüm belirtilerde candida açığa çıkıyor bu yüzden bana pek mantıklı gelmedi bu denli belirtisi olan bir mantarın vücutta çok ağır tahribata yol açması lazım lakin benim ağız kokusu ve dil pası dışında sistematik bir sıkıntım yok kesinlikle hijyen eksikliğinden diyorum.Ve yardımlarınızı bekliyorum.Bu arada koku tip1 ise burnun alışma durumu olabilir mi normal zamanlarda çirkin koku var lakin şu son 1 haftadır pharmol ve dil fırçalama işini özenle yapıyorum sabahki koku dahi 100üzerinden 10-15e düştü diş fırçaladığımda koku bile almıyorum uzun süre hocam yine çıkmazlardayım yani:)Teşekkürler.. |
|
hamza171
Üye Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
Gönderim Zamanı: 31-Aralık-2016 Saat 03:48 |
Cevap bekliyorum.
|
|
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2017 Saat 22:53 |
Bir test yaptırın. Bende 4-5 aydan sonra foruma mesaj yazim dedim.
Koku için böyle geniş ve ayrıntılı bir hastalık olduğunu sanmıyorum. Ya üst bölgede sinüzit geniz akıntısı burun ile alakalı. Yada mide ile alakalı. Süt içiyorsanız süt alımını 1-2 hafta içmeyin . Bağırsaklar ile ilgilesi bağırsaktan sesler geliyor zaten belli ediyor o sesler varsa onun ile alakalı olabilir. Yine burun kaynaklı ise sinüs rinse 20 tl ilaç değil. Burun yıkama aparatı herkesin kullanması gerekli doğal yöntem. Mutlaka sinüs rinse alın burnunuzu tuzlu su ile günde 3-4 defa yıkayıp temizleyin içindeki birikmiş sümükler ve ilk yaptığınızda değişik şeylerde çıkıyor tabi sinüzitiniz varsa . Diğer gözlemlediğim dil arkası kokusu olanlar geniz akıntısına bağlı yani üstteki sinüs rinse yöntemine. Üstten arka bölgeden yapışık olarak genizden akıyor yutkunuyorken dil yapışkan bölgeyi alıyor ve dil arkası yapışkan oluyor zaten inceledimi. Bir şey yedimi karpuz olsun peynir hemen dilde birikiyor koku yapıyor. Bunu önlemek yine sinüziti üst solunum yöntemlerini halletmek lazım. Yine mide için ise basit yöntem var endoskopi olun bakteri varsa koku kaynaklıdır. Diş çürüğüde önemli. |
|
siyah06
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2023 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 09:33 |
Hocam B12 eksikliği, demir eksikliği, ferritin eksikliği, D vitamini eksikliği nefes kokusuna sebebiyet verir mi? 2016 da Kızılay kurumuna kan bağışlamıştım (1.55 boy-52 kilo) ve sonrasında neredeyse ölüyordum.. müşahade altında tutuldum bir süre. Ve o günden beri de demir-B12-D vitamini testi hiç yapılmamış. Sonrasında iki defa amaliyat oldum ama tahlillerime baktığımda yoktu hiçbiri.
Geçen hafta kronik ishal (yaklaşık birkaç senedir) sebebiyle gittiğim doktor çölyakdan şüphe edip bu testleri de eklemiş.. sonuç? Hepsi çok düşük.. Bu değerlerin düşüklüğü nefes kokusu yapabilir mi hocam? Size branşınız olan ya da olmayan her konuda soru yöneltiyoruz ama bilginiz varsa cevaplamanızı rica ediyorum.. (şuan hap kullanıyorum, desteğe başlandı. B12 için de iğneye) |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
|
|