|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | |
zzzdddsss
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Subat-2017 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26-Subat-2017 Saat 14:13 |
|
ÇÖZÜMÜ BULDUM BEYLERRRR
Arkadaslar iyi günler bende sizin gibi ayni konudan müzdaribim kbb, dahiliye ve disçiye gittim . dahiliye ve kbb bi sorun göremedi ama disçi nidazol ilacini verdi bende kullandim ama geçirdi fakat etkisi kisa sürdü. bi daha gittim disçiye fakat gerizekali disçilerimiz çok var sikintindan dolayi gittigin yerde dislerini firçala geçer diyip gönderiyo tam bir beyinsizlik. aradan zaman geçiyo hala agiz kokuma çare bulamadim ne test varsa yaptirdim ama yok. en sonunda dislerimi düzenli firçalamaya karar verdim abartmiyorum 1 ay boyunca günde 3 kere ama sonuç ayni ayni koku sabahlari falan oluyo. sonra türk forumlarda bi çözüm bulamadim. amerikan forumlarda gezmeye basladim . orda bazi yerlerde kokunun dilden kaynaklanacagi yazdi bunu denemek için bi kasik yardimiyla dilinizi siyirin eger siyirdiginiz tabaka koyuyosa agiz kokusunun kaynagi dil oluyomus. bende bunu denedim ve sikinitinin dilde oldugunu anladim. fakat ülkemizde ne yazikki dil temizligi yaygin degil ve tavsiye edildigini duyamazsiniz bu çok aci çünkü her iki insanin birinde agiz kokusu problemi var . bende internetteb çok nadir olan dil macunu, dil firçasi ve dil siyirici aldim yaklasik 4 gündür kullaniyorum ve fark gerçekten çok iyi simdi sabahlari insanlarla korkmadan iletisim kurabiliyorum lütfen yaylim bunu gerçekten çok lanet bir sorun |
||
![]() |
||
abcde
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
bende sirf bunu yazayim da insanlar faydalansin diye gelmistim foruma siz yazmissiniz😂
arkadasin söylediklerine aynen katiliyorum. dilinizi sabah aksam ya da sadece sabah temizleyin iyice. ilk önce firçayla sonra siyiriciyla beyazlik kalmayincaya kadar temizleyin. dilde gün boyunca yiyecekler falan birikiyor bu da kokuya sebep oluyor. hatta sabah kalkinca açliktan kokuyo dedigimiz koku, gece boyunca dilde biriken toksinlerin kokusu. sabah bir sey yiyip içmeden dil temizlenince bu koku da gidiyor. dilinizi temizlemez de yemek yerseniz koku geçici olarak gidiyor ama daha sonra tekrar geliyor bazilarinda az bazilarimizda çok. hem sabah temizlemeyince o toksinler vücuttan atilmayip tekrar ediyor. bunun için dilinizi temizleyin! hatta ilk etapta kasikla siyirarak deneyin çikan pisligi görün. ama kasik tam olarak temizlemiyor firça daha iyi. belki dis firçasiyla da olur ama benim hem midem bulaniyo öyle hemde yeterince arkaya gitmiyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Iste hayatin gerçegi budur. bravo. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 525 |
![]() ![]() ![]() |
|
peki burada önemli bi sorum var neden bazi insanlarin dillerinde bu problem yoktur ? cevap olarak su verilebilirmi o kisilerin tükrük salgisi fazla oldugu için dili temizliyor?
|
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
|
Salginin miktari, yapiskanligi, hücre sayisi, antikor, adezin, protein, lizozim, lökosit sayilari, çigneme kaslari ve daha bir sürü degisken sayilabilir. -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Mrb
Ben dil temizleme olayini 3 gündür yapiyorum ve koku nerdeyse %99 gitti. Ben, yukardaki yaziyi okumadan once dil temizleme olayina baslamistim ve gerçekten tam ben de paylasacaktim ama arkadaslar paylasmis zaten. Yani ben denemeden, yukardaki paylasimi okusaydim, bos is'derdim. Ama gerçekten 3 gündür koku sifir kadar. Yine de bi 15 gün geçsin bakalim! Eger 15 gün sonra da koku sifir kalirsa, ozmn problemi bulduk demektir! Tabiki kokusu mide kaynakli olanlar için birsey diyemiyorum! 15 gün sonra durumu yine güncellerim. Sifalar dilerim herkese. |
||
![]() |
||
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil temizligi gerçekten çok önemli.Nerdeyse %90 etki orani.Ama benim bir sorum var.Arkadaslar dilin arka ortasindaki pasi nasil temizliyorsunuz?Ben beceremiyorum galiba
|
||
![]() |
||
Fayda
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 41 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bir de size bir soru sormak istiyorum.Tung marka dil macunu hakkinda ne düsünüyorsunuz? Çinko varmis içinde bir de.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Içinde... su + su + bu vardir diye yazin ki bileyim. |
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Net bir bilgiye ulasamadim hocam; fakat siz daha önce sorulan bir soru üzerine gereksiz buldugunuzu söylemissiniz forumda.Simdi gördüm.Denemekten vazgeçtim
|
||
![]() |
||
m-emin
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Temmuz-2017 Konum: Gaziantep Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tung marka dil macununu kullandim. Bi dünya para verdim tabi. Ben faydasini görmedim ama benimki agiz kaynakli degil. Içinde çinko oldugu için faydali olabilir
|
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar, bu tung marka dis macununu nerden aliyorsunuz?
Yani eczanelerde mi satiliyor yoksa nette mi? |
||
![]() |
||
abcde
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Aralik-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
tung markasini watson dan almistim ben. firçasini da alip kullaninca daha rahat oluyo. ama ben çogu zaman bos firçaliyorum. dilin arkasindaki pasi da gene bu firçayla temizliyorum. dis fitçasi yetismiyor. özel dil firçasi olmali brnce.
|
||
![]() |
||
abcde
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba hocam. hasimato hastasiyim ben antikor seviyesi hayli yüksek çikiyor. nasil bir etki birakiyor acaba? |
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Watsons'ta var diye biliyorum ben.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hasimoto hastalari teorik olarak nefes kokusuna yatkin oluyorlar ama pratik yasantida ben özgün bir iliski tespit etmedim. Ikisi arasinda bir iliski olmayabilir. -M |
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam dilimin arkasini sert firçalamayinca pas gitmiyor.ama sert firçaladigimda pas kalkiyor.sert firçalayinca da dilim zarar görüyor.bu kullandigim firçadan dolayi olabilir mi?(Dilimi dis firçamin arkasindaki dil temizleyicisi ile fircaliyorum)
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dilinizi kazimayin. Firçalayin.
Banat Orta sert compact dis firçasini hem dis hem dil için kullanabilirsiniz. -M |
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Bilgileriniz için tesekkur ederim arkadaslar.
|
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam dün kanattim sanki biraz dilimi. sizin dediginiz gibi ucuz sert bir firça aldim arkasinda da dil temizleyici var onu kullaniyorum ama plastigi çok sert herhalde bundan oldu
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben ucuz ve sert firça demedim. |
||
![]() |
||
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
|
Enteresan buluyorum bu tarz mesajlari. Bu forumda belki 5 milyon kez, internette de 1 milyon kez dil firçalama ve temizliginin bu sorunda ne kadar önemli oldugu yazilmistir. Buralarda bu bilgiyi bulamayip yabanci forumlardan bulmaniz ilginç. Dil firçalamada buldugum en etkili yöntem su, çok yumusak ama kil sayisi fazla olan firçalardan alip dili onunla firçalayip tabaka çözülür ardindan plastik tatli kasigi ile dil arkadan öne temizlenir. Çok etkili. Deneyin. |
||
![]() |
||
mahoni
![]() ![]() ![]() |
|
Bu degerli bilgiler için arkadaslara tesekkür ederim.
|
||
![]() |
||
Amazon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bu dil temizligini bende sürekli yapiyorum ama bogazdaki yapiskan salgi sürekli geliyor dis firçalama dil firçalama gargara vs.fayda etmiyor nerden geliyor onuda anlamiyorum dilin arkasindaki kokuda gitmiyor Tung dil firçasi ve Macununu aldim oda fayda etmedi bademcikleri aldirmayi düsünüyrum arkadaslar Ankara'da aldiraniniz varsa yer tavsiyesi ve hakkinda bilgi verebilirmi?
|
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam ben sizi dinlemeyip ne fark eder diyerek su ana kadar dilimi dis firçamin arkasindaki seyle kaziyarak temizliyordum.1 haftadir firçamla fircaliyorum nerdeyse 2 kat daha etkili oldu.inanilmaz rahatladim.Koku 0 gibi.Simdi benim tedavim bu mudur? Çünkü birgun bile firçalamazsam eskisi gibi oluyor.Kisacasi benim sürekli dilimi FIRÇALAMAM mi gerekiyor?Tek tedavi bu mudur?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Herkes ömr boyu dilini (ve disini) firçalamalidir zaten. Size özel bi durum degil. Herkes dilini firçalamalidir -M |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dilinizi kazimayin. Dil kaziyicisi kullanmayin
|
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam disimi fircaliyorum ardindan firçami suya tutmuyorum macunlu bir sekilde dilimi firçaliyorum böyle bir sakincasi var mi?Böyle daha etkili oluyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dogru yapiyorsunuz. Zaten öyle olmasi gerekir. -M |
||
![]() |
||
Fayda
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam üst damaktaki beyazlikla agiz kokusu arasinda bir iliski var mi?
|
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dil temizligi yaparak hastaligi bastirmis olmuyormuyuz
Pasa neden olan sey ortak bir sorun yani koku yaptigi için Demek ki arastirilsa kokunun kaynagi meydana çikacak Doktorlar kafa nakli yapiyo biz hala sanki ölüme çare ariyoruz Gerekirse toplanalim saglik bakanligina gidelim Kim bize yardimci olacaksa derdimizi anlatalim Kaç kisiysek bir arastirma yapsinlar koku tip1 2. 3. Neyse ayirip tedaviye baslansin Burada belli bir topluluk var toplu mail bile atsak sesimizi raharça duyururuz Murat hocam burun damlasini bile yaptiracak firma bulamiyo bildigim kadariyla izin meselesi heralde ama oda çözülür beraber hareket edersek diye düsünüyorum Siz ne dersiniz dilimizi daha nereye kadar firçalicaz insanlarla yüz yüze konusmaktan kaçacaz sanki cüzzamli gibi yasiyoruz kaçarak Bir agiz kokusu bu çözülmeli tek bi sebebi yok belki ama tedavisi kesinlikle var Bu gidisle tedavi olsakta halâ koku varmis gibi yüz yüze konusam bi süre acaba diye :) Korktugumuz kadar uzakta degil sifa belkide burnumuzun ucunu göremiyoruzdur sadece .. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Burun damlasi deyince yarami destiniz.
Durun size azicik dedikodu yapayim Ben PharmolZn nin formülünü gelistirip Halitosil ismi ile piyasaya çikarilmasi konusunda firma ile görüsmeler yaptim. Önümüzdeki ay halitosil olarak daha etkili bir sekilde çikacak. Bu islemlerin yasal tarafindan bir kaç olayi aktarmak istiyorum Firma Halitosil üretmek için saglik bakanligina bilmem kaç bin lita para ödeyerek dosya açiyor, vergilerini yatiriyor, denetimden geçiyor. Gargaranin test sonuçlarini bakanliga veriyor, kapak bastiriyor, hasta bilgilendirme prospektüsü, amblem ve binlerce kutu etiketi... falan filan Numunesini bakanliga sise ile veriyor, bakanlik testler yapiyor. Etiketleri hasta brosürlerini evriyor. Sonuç bekleniyor. 2 ay sonra bakanlik red ediyor. Sebep: 400 ml yazisinin yaninda "e" isareti olmasi lazimdi diyor. Simdi dön basa. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ithal etsen, Türk parasini yurt disina göndersen, hiç kimse hiç bir sey sorgulamiyor. Hatta kolaylastiriliyor.
Türk çalisanlarinin kazanacagi sekilde bir sey üretecek olsan cezalandiriliyorsun. Bu ülkede yöneticilerde zihniyet degismezse, degil ilaç, ayakkabi çekecegi üretilmez. Üreticinin önü açilmalidir. Üretici desteklenmelidir, finanse edilmeli, açigi kapatilmali, yönlendirilmeli, güçlendirilmelidir. Israil'de bir meslektasim var. Kendi muayenehanesinde ürettigi bir solüsyonu satiyor. Ruhsat gerekmiyor, O'nun devleti diyor ki: "madem hekimsin senden iyi mi bilecegim" diyor ve ürettigi solüsyonu satiyor. Ben muayenehanemde 2 liralik dis firçasi satsam 1300 TL vergi cezasi yerim. Gargara formüle etsem firmaya bedava versem firmasi etiketten geri döner. Burun damlasi diyorsunuz ya, etkilendim de yazdim bunlari. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hayir |
||
![]() |
||
Mnsm
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
|
yani hocam ne yapacak bukadar magdur insan ömür boyu dilimizimi firçalicaz yada insanlardan i--uzak yasamayami çalisacaz
bence bu kadar zor degil gargara da damlada tedavi ediyorsa ne gerekiyosa yaplalim yok sadece bastiriyorsa denemekten biktik |
||
![]() |
||
hile123
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Aralik-2017 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam sabah dilimi firçaliyorum öglen kadar rahatim fakat öglen arkadaslarimla yemek yiyorum yemek artiklari tekrardan o dilimin arka kisminda kaliyor ve koku yapiyor. Ben simdi her yemekten sonra dilimi firçalayamam ki. Yani bunun için 2 kere dahiliyeciye gittim bakteri, mantar yok dediler. Sizce neden böyle oluyor? Dilimin o her yemekten sonra beyaz oluyor ve koku olusuyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dil sirtinda kaplama, ne siklikla olusuyorsa ona uygun siklikla dilinizi firçalamaniz gerekir. Sihirli çözüm arayip beklentilerinizi yükseltmeyin. Aksi halde mutsuz olursunuz. -M |
||
![]() |
||
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kurulugu sebebi ile artmis fizyolojik agiz kokusundan rahatsiz oluyordu. Bu sebeple obsesif karakterde kaygilar yasiyordu.
Tip 5 agiz kokusu sebebiyle ortodontiste ve psikiyatriste yollandi. Yukaridaki bilgiler muayene ettiginiz hastaniza ait Artmis olsa bile fizyilojik agiz kokusunu baskalari duymaz degil mi? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Degerli Burazin kardesim Bir kisi, hasta, bireysel örnek veya özgün bir insani isaret edecek hiç bir vaka üzerinde bu forumda konusmadigimi biliyor olmaniz gerekirdi. Kendinize veya baskasina ait herhangi bir özel bilginin bu ortamda tartismaya açilmasini isabetli bulmadim. Bundan sonra benzeri mesajlar foruma yollanirsa silinecektir. Titizliginiz için tesekkür ederim -M |
||
![]() |
||
Burazin
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Agustos-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 61 |
![]() ![]() ![]() |
|
Anladim dikkat edecegim iyi günler
|
||
![]() |
||
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |