Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Demir ve b12 eksikligi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Polyanna
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Polyanna Cevaplabullet Konu: Demir ve b12 eksikligi
    Gönderim Zamanı: 19-Agustos-2017 Saat 17:31
Merhaba arkadaslar, uzun süredir forumu takip ediyordum. Belirli bir iyilesme gosterince yazmak istedim...

Yaklasik 3 yildir agiz kokum vardi -çok agir bir koku kendim bile kokuyu aliyordum - daha sonra asiri halsizlikden sikayetçi olarak doktora gittim demir ve b12 eksikligi çikti. Ilaçlari kullandiktan bir süre sonra koku %70 azaldi.

Azalmayi görünce kokunun buradan kaynaklandigi düsünerek demir agirlikli beslenmeye basladim. Dilimi firçaaldiktan yarim saat sonra beyazlik ve koku geri dönüyordu simdi ise beyazlik sadece sabah oluyor.:)

Koku ise %90 azaldi tamamen geçmemesini de kirmizi et tüketmeme bagliyorum. Hiç sevmem kirmizi eti...

Koku kendiliginden geçmedi ise sebebi demir ve B12 eksikligi arkadaslar. Size yardimci olmak için yazdim, umarim sizde bir an önce iyilesirsiniz.
Her seyin bir nedeni vardir.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Agustos-2017 Saat 23:29
vallah aft filan yara varsa b12 bagli buda. Bende et sevmiyorum kirmizi özellikle. b12 hapi filan almak kullanmak lazim.

Yine dahiliye doktoru bakiyor gidecek arkadaslar.
IP
Haklar bilimi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 13
Alıntı Haklar bilimi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2017 Saat 13:05
Dahiliye gittim
B12 tam olarak alt sinirdan bir fazlaydi yanlis hatirlamiyorsam 180 civarindaydi.
Peki Murat Hocam siz ne dersiniz bu konu hakkinda ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ekim-2017 Saat 13:14
Sizin bireysel durumunuzu bilemem. Ama demir ve B12 eksikliginin agiz kokusuna sebep olmasi için önemli ve ciddi sekilde sifirlanmis olmasi ve uzun bir süre böyle kalmasi beklenir.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2018 Saat 20:52
Arkadaslar benimde on yildir ne zaman kan tahlili yaptirsam B12 vitamini alt sinirinda altinda çikar, hatta bir keresinde 6 (alti) ya düsmüstü. üç kutu dodex igneden sonra bile ancak en yüksek 350 ye yükseliyordu.

Devletin ödedigi apikobal, benexol gibi ilaclarin içinde yalnizca B1, B6 ve B12 var, bunlari içiyordum ama agiz kokusuna herhangi bir etkisi olmuyordu.

Yazmak için erken mi bilmiyorum ama 5 gündür solgarin B complex kapsüllerinden günde bir tane içiyorum, bugün bir arkadasimla 40-50 cm bir mesafeden konustum ve hiç burnuna dokunmadi, hatta tatli yeyip kahve içtikten sonra bir arkadasimla 30-40 cm mesafeden konustum ve oda burnuna dokunmadi, o kadar güzel bir hiski :) dilimden gelen koku yok ve parmagimi dilimin arkasina dokunup kokladigimda koku yoktu! dilimin arkasindaki koku bile gitmisti.

Her zamankinden farkli yaptigim tek sey 5 gündür solgar B compleks vitamin kapsülünü içmek, bunda devletin ödediginden farkli olarak daha çok B vitamini çesitleri ve folik asit var. kullanmaya devam edecegim, etkilerini gözlemlemeyede.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2018 Saat 13:17
ilaçla agiz kokusu tedavi olmaz sadece absorbe edilir biz tedavi olmak istiyoruz kendimiz kandirmak degil :)
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2018 Saat 22:10
Vitamin kapsullerini içtigim sürece kokuda azalma var ancak bunun semptomatik bir tedavi oldugunu düsünüyorum, kandiller bitince eski siddetli haline dönecegi kanisindayim. Çünkü altta yatan sebep yalnizca b vitamini eksikligi olamaz, sebep teshis edilmedigi için geçici çözüm saglamis oluyorum.
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2018 Saat 13:03
Karaciger fonksiyonunuz duzelmis ve kani temizleme islevini daha iyi yapmistir b12 ile.Yalniz b12 nin metilkobalamin olanini kullanin.
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 22:14
Orjinalini yazan: nisaluce

Vitamin kapsullerini içtigim sürece kokuda azalma var ancak bunun semptomatik bir tedavi oldugunu düsünüyorum, kandiller bitince eski siddetli haline dönecegi kanisindayim. Çünkü altta yatan sebep yalnizca b vitamini eksikligi olamaz, sebep teshis edilmedigi için geçici çözüm saglamis oluyorum.

Bir çok vitamin ve mineral eksikligi örnegin A
vitamini, B12 vitamini, demir veya çinko eksikligi agizda
kurumayla birlikte mukozada fissürlesmeye yol açar ki
bu da gida ve doku artiklarinin tutunmasina dolayisiyla
halitozise katkida bulunur.

kaynak : http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/855.pdf

bende 2 sene önce filan yorum yazmisim konuya, ben simdi ögrendim b12 alt degeri devlette filan tahlilde 200-1000 arasi sinir, benim 300 filan çikiyor normal saniyordum, canan karatay min 800, osman mütftüoglu min 500-700 olmasi gerektigini söylüyor. yabanci kaynaklar da bu orandir muhtemel. devlet hastanesi dahiliye bölümleri bakiyorlar 180 alti sinirin alti oluyor, 200 olsa bile hasta bir sey yapmiyor. b12 eksikigi belirtileri de çogu uyuyor. bu hafta alacam güzel bir hap.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu