|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24-Eylül-2017 Saat 21:40 |
ARKADASLAR MERHABA. BIR SÜREDIR DIKKATIMI ÇEKIYOR KAN GRUPLARINA GÖRE BESLENME VE AGIZ KOKUSU OLANLARA SORDUGUM DA A VE AB KAN GRUBU YANITI ALIYORUM. SIZLERE DE SORUP ANKETI BÜYÜTMEK ISTIYORUM. VE ÇIKACAK YÜZDE ORANI MERAK EDIYORUM. BU AGIZ KOKUSU KAN GRUBUYLA ALAKALI DEMEK DEGILDIR. SADECE A KAN GRUBUNUN BAGISIKLIK SISTEMI ÇOK DÜSÜK VE SINDIRIM SISTEMI ÇOK ZAYIF. VE BIZ DE SENELERCE DIKKAT ETMEDIGIMIZ DE BU SISTEMLERI DAHA DA BOZUYORUZ. YANI SEBZE AGIRLIKLI BESLENMEMIZ GEREKIYOR BU DURUM DA. BEN GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDIYORUM. ANKETE KATILIRSANIZ SEVINIRIM.
|
|
![]() |
|
hitokiri
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Bende sizinle ayni kanidayim. Kan grubuna göre beslenme diye bir sey var. Mesela A kan grubu kisiler kirmizi eti sindirmekte çok zorlaniyor, B kan grubu kisilerde tavuk etini sindirmekte sikinti yasiyorlar. Diger kan gruplarininda bu sekilde sikinti yasadigi besinler var. Üstüne birde biz sindirim kurallarina uymadigimizda sorun daha da büyüyerek agiz kokusu ortaya çikiyor.
Bende agiz kokusu yasayanlarin genelde A kan grubundan olan kisiler oldugunu düsünüyorum, bunun sebebi belki A kan grubunun sindirim enzimlerini diger gruplara göre yetersiz salgilamasindan kaynaklaniyor olabilir. Böyle bir anket çalismasi o yüzden güzel olmus ☺️ |
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Bunlar sadece bir varsayim ama b ve sifir kan grubu olan kisilerin agiz kokusu sorunu sindirim ve beslenme ile alakali olmayabilir. Ki bence yüksek ihtimalle öyle. hani hep diyoruz ya çevremiz de ki insanlar için sigara alkol kotu beslenme o biçim ama agiz kokulari yok vs diye. Si dirim sistemleri çok güzel çalisiyor olabilir. Etrafima da ki b lere baktim yanimda sogan sarimsak yemis kisiler ama agizlari sogan da bile kokmazdi. Bir dr bazi seyler zamanla oluyor. Mesela simdi ben yegenimde gozlemliuorum tam ergenlikte a kan grubu ve agiz kokusu her zaman yok aç kalinca kirmizi et yedigin de özellikle sogan sarimsakta had safha da oluyor. Ama o yaslar da ben de oyleydim. Aç iken kokardi sadece ama bu normal açlik yani ögle den aksama kadar olan açlik gibi kisa süreli acliklar. Bende de zamanla artti ve yillar sonra daha da kötü bir noktaya geldi. Ben gozlemliyorum bunlar sadece gözlem. Çikarim yapmaya çalisiyorum. Arastiriyorum. Sizlerle de paylasiyorum çünkü hepimize katkisi olsun istiyorum. Beyin firtinasi yapalim istiyorum. Vs vs.
|
|
![]() |
|
umit
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Agustos-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
Anksiyete - Sindirim Bozuklugu - Nefes kokusu Iliskisi
Nefes kokusunun kaynagini bulmam uzun yillar sürdü. Öncelikle, herkesin ilk aklina gelen agiz için problemlerden kaynaklandigini düsündüm. Dis tasi ve dis eti iltihabi, çürük ve dolgu kontrolü için defalarca dis hekimine gitmeme ragmen uygulanan tedavi kisa süren dis tasi temizligi disinda baska birsey degildi. Dogru firçalama teknigi, çesitli dis firçalari, çinkolu dis macunlari, dil temizligi, dis ipi, çesitli gargaralar (Pharmol Zn, tuzlu su, sirkeli su, oksijenli su, papatya, kekik, adaçayi ve hatta Andorex gargara) sonuç vermedi. Daha sonra üst solunum yollarindan kaynaklandigina kanaat getirdim. Sürekli bas agrisi, geniz akintisi ve tek tarafi kapali burun gibi hayati zorlastiran sorunlar mevcuttu. Sinüzit ve geniz akintisi için antibiyotik tedavisi (sinüs tomografi sonuçlarina göre burun içi kemik egriligi oldugu ve 2 saat sürebilecek açik ameliyati olmasi gerektigini söyleyen doktor da oldu), sinüs rinse kit kullanimi, tuzlu/sirkeli su ile gargara, adaçayi vs. ile uzun süre mücadele yine sonuçsuz kaldi. Is yogunlugundan arda kalan zamanlarda öncelik nefes kokusuna çözüm bulmak oldugu için giderek artan gaz, siskinlik, sindirim sorunlarini, gida hassasiyeti (özellikle gluten) çok önemsememistim fakat artik alarm vermeye basladigi için yaptigim arastirmalar mide ve bagirsak sorunlari, helycobacter, candida, flora dengesi ile konular gittikçe derinlesti ve bu konular üzerinde yogunlasmaya basladim, çünkü bagirsak flora dengesi bozuklugu ile artabilen bagirsak geçirgenligi ile gazlarin kana karisabildigini ögrendim. Sindirilemeyen besinler bakteriler, mantarlar ve mayalar tarafindan parçalanmasi sonucu artan gaz yogunlugu toksinlerle birlikte bagirsaktan sizarak kana karismasi, kötü kokulu gazlarin akcigere tasinarak buradan disari atilmasi nefes kokusunun kaynagini olusturuyordu. Bagirsak flora dengesini tekrar olusturmak için evde yapilan yogurt, kefir, sirke, tursu ile probiyotik beslenmeye basladim, candida oranini düsürmek için nistatin içerkli suruplar, gluten diyeti, hatta mide için sarimsakli kür, karbonatli su içme girisimlerim de oldu. Bu yöntemler sonuç vermeye basladi fakat ne zaman diyeti biraksam ayni sorunlar tekrar ediyordu. Sindirim sorunlari nedeniyle vitamin ve mineral emilimi azalabileceginden sürekli el/ayak üsümeleri nedeniyle kan tahlili yaptirdim, ama sonuç B12 ve demir oranlari neredeyse üst sinira yakin çikmisti. Son olarak el/ayak üsümesi ile anksiyete arastirmalarina kadar devam ettim, çünkü geçmiste panik atak bozuklugu teshisi konulmustu ve beraberinde baska psikolojik sorunlar getirebilirdi. Is stresi de eklenince sempatik sinir sisteminin sürekli aktif olmasi diger etkilerin yaninda sinidirim sistemine de olumsuz etkileri oluyordu. Mide, safra kesesi ve pankreas salgilari aksamaya basladiginda sindirlemeyen besinler bagirsaktaki bakteriler, mayalar ve mantarlara kalarak düzensiz çogaldiklari için flora dengesi bozuluyor ve devaminda sindirim sorunlari bagirsak sizintilari, alerjik reaksiyonlar, kötü nefes kokusu gibi etkiler basliyor. http://www.beslenmebulteni.com/sempatik-olmayin-parasempatik-kalin/ Gevseme ve nefes egzersizleri, meditasyon gibi rahatlatici yollarla sempatik sinir sistemini kontrol altina alarak vücut dengesi normale döndü. Düzenli sindirim salgilari ve düzenli bagirsak hareketleri ile sindirim sistemi de normale döndü, gaz, siskinlik, burun tikanikligi (toksin maddelerin alerjik reaksiyonu olarak burun konkalarinin sismesi), sinüzit, bas agrilari ve en önemlisi nefes kokusu sona erdi. Yaklasik bir yildir bu sekilde devam ediyor. Bu sekilde sikintilari olanlar için yardimci olabilecegini düsündügüm yaziyi paylasmak istedim. Herkese acil sifalar dilerim. |
|
![]() |
|
umit
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Agustos-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
![]() ![]() ![]() |
http://www.beslenmebulteni.com/bu-sefer-dusman-kendiniz/ |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |