Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Nasil iyilestim?Buyrun gelin. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Marcus21
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı Marcus21 Cevaplabullet Konu: Nasil iyilestim?Buyrun gelin.
    Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2018 Saat 00:44
Degerli Murat hocam abilerim ve kardeslerim.
Bugün hastaligimi nasil tedavi oldugumu birbir anlatacam,yazi uzun diye okumamazlik etmeyin.Insaallah yardimi dokunur.Yasim 25 benim hatriladigim kadariyla 6-7 yil öncesini hatirlamiyorum agiz kokusu çekiyordum hemde öyle böyle degil çürük yumurta kokusu gibiydi illet.Yedigim yemegin bile kokusu çirkinlesiyordu,sabahlari koku çok oluyordu.Bundan 2 yil önce tedavi olma fikri geldi aklima çünkü artik dayanamiyordum.Ah keske suanki aklim olsaydi da daha önce doktora gitseydim.Hastaliklar üzerinden ne kadar zaman geçerse kroniklesiyor çünkü velhasil.Ben yemeklerden sonra özellikle gögüs yanmasi sikayetiyle gastrolojiye gittim.O kadar çaresizdim ki doktora herseyi tek tek anlattim utanmadan sagolsun doktorda anlayisli biriydi.DIrekt endoskopiye gönderdi beni.Mideme bakildi,örnek alindi,kan verdim falan.Yanlis hatirlamiyorsam üçgün sonra örnek sonucum geldi çok sükür temiz çikti ama mide asidim fazlaydi.Doktor bana p... isimli ilaci verdi ve bana nasil beslenmem gerektigini dediklerini yapmazsam bir fayda göremeyecegimi söyledi,bende tamam deyip çiktim.1 ay boyunca kullandim ilaci ama çok bir faydasini görmedim çünkü beslenmem ayniydi.Tekrardan doktora gittim bana beslenmene en azindan birkaç ay dikkat et ki miden toparlansin dedi bu sefer dediginizi yapacam deyip çiktim.Beslenme aliskanligim söyleydi;gazli içecekler özelllikle kola benim vazgeçilmezimdi kola olmazsa yasayamam derdim kendime(demek ki yasanabiliyormus) günün her saati içerdim gece gündüz farketmez,istedigim saatte istedigim yemegi yerdim,yediklerime kesinlikle dikkat etmezdim,hazir meyve sulari,cipsler falan filan.Inanmak size kalmis ama bütün bu aliskanliklarimi terkettim.Çok nadir arada götürmüyor degilim insaniz nefsi doyurmamak olmaz En son 3 ay aradan sonra bir bardak kola içtim o bardagi içtikten sonra o gün gece yatana kadar zararli ve asitli hiçbisey almadim.Portakali bile dikkatli tüketiyorum asitli oldugu için.Seytan aklinizi çelmeye çalisir bende de su düsünceler olusuyordu diger insanlar herseyi yiyor içiyor iste yok efendim bu güzel yemek ve içeceklerden mahrum kaldim ömrüm boyunca bunlari yiyemeyecek miyim gibi saçma sapan düsünceleri kafanizdan atin ben kendi kendimi motive ediyordum agiz kokusu istemiyorsam saglikli beslenecektim hem sadece agiz kokusu degil ki kendime iyi bakiyordum kiloluydum kilom artik olmasi gerektigi gibi kendimi çoook daha iyi hissediyorum suan Allah'a çok sükür o kadar rahatim ki.2 yil oldu 2 yil...Ilaci 3 ay kullandim beslenmeme on numara dikkat ettim kontrole gittim hocanin bana söyledigi suydu;senin bizle isin kalmadi her ne yaptiysan aynisini devam ettir.Ayni günün aksami yemek yedik,yemekten sonra acaba koku gitmis mi diye kardesime sormak istiyordum ama utaniyordum ya kokuyorsa mahçup olurum uzun bir süre gel git sonra cesareti topladim ve kardesimin burnunun dibine girip su cümleyi kurdum'' kardesim agzim kokuyor mu dogruyu söyle'' kardesim gayet normal bir yüz ifadesiyle yok abi kokmuyor dedi. Kardesim 19 yasinda ve burnu gerçekten çok keskin.Sonra bir daha sordum bu sefer yok valla abi diyerek gitti.Aman Allah'im inanamiyordum.Gece yatmadan önce bir daha koklattim bu sefer biraz daha uzun tuttum aksam yemekten sonra da bisey yememistim kokuyor mu dedim? Abi kokmuyor aksine hafif fistik ezmesi kokusu gibi hos bir koku geliyor dedi.Yemin ederim o gece nasil uyudugumu bilmiyorum.Evdekileri iyicene tembihledim özellikle annemi agzim koktugu an kesinlikle söyleyin diye.Disarda da çocukluk arkadasim var güvendigim iki kisi onlara da arada söylüyorum ilaç kullaniyorum agzim kokarsa söyleyin ilacin yan etkisi var diye beyaz yalan diyorum ben buna.Yatis seklimi bile degistirdim,yastigimi yükselttim biraz normal insanlarda bile yastik biraz yüksek olmaliymis.Ben kendimi birakin yakin çevremden gezegenden soyutlamistim ve moral çok önemli kafaniza çok takarsaniz iyilesmezsiniz.Sunu da söyleyecem imkaniniz varsa ph degeri yüksek ve bol bol su için canim istemedigi zaman bile su içerim.Sonrasinda Dis hekimine gittim 2 çürügüm vardi onlari da halledip komple agiz bakimi yaptim.Agiz hijyeni de çok önemli çünkü.Dislerimi ve dilimi de sabah ve aksam düzenli her seferinde en az 3-4 dakika boyunca olmasi gerektigi gibi firçaliyorum.Bademciklerinize baktirin bademcik taslari çok kötü koku yapar varsa.Dil üzerinde ki beyazlik bagirsaklardaki mantarlardan da kaynaklaniyormus doktora sordum.Dilden sikayetçi olan arkadaslar yarin hemen ilgili doktora gitsin kan tahlili diski testi yaptirsin en azindan içiniz rahatlar. Hala sorarim evdekilere :))Ne çektigimi ALlah bilir.Sunu unutmayin vücutta hastalik varsa çareside büyük ihtimalle vardir siz hastaligin nerde oldugunu bulacaksiniz vücudunuz size yardimci olacaktir.Rabbim sifa bekleyen herkese sifasini versin.Süphelendiginiz bir yer varsa vakit kaybetmeden doktora gidin amaç koku yapacak faktörleri elemek.Umudunuzu kaybetmeyin.Saglikli günler.
"Sabah kalktiginda hayatta olmanin nasil bir ayricalik oldugunu düsün - nefes almanin, düsünmenin, zevk almanin, sevmenin..." M.A.
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2018 Saat 15:31
Çok sevindim. Insallah bi daha Size veya bi baskasina bu hastalik ugramaz. Ben de mide asidi için ilaçlardan kullaniyorum. Gaz yogunlugu asiri demisti doktorum bagirsaklardaki. Su anda biraz daha iyi ama koku ayni sayilir. Bilmiyorum insallah bi gün biz de kurtuluruz bu dertten
IP
Marcus21
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Marcus21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2018 Saat 17:23
Bu arada arkadaslar agiz kokusu için bademciklerimi bile aldirdim.Aldirdiktan sonra bende fark etti baya çünkü benim bademciklerim delik delikti boyutlarida biraz büyüktü.Arada küçük pirinç tanesinden biraz daha büyük yabanci cisimler agzima geliyordu ve çook kötü kokuyordu.Sözde çok iyi dedikleri ve özel olan bi doktora gitmeme ragmen doktor görememisti.Bende arada aynadan bakardim,doktorun bakipta göremedigini aksam farkettim ertesi gün yine gittim hocam bakin küçük hafif beyazimsi o sey yine var dedim doktorda bana seninkisi psikolojik dedi hiçbirseyin yok gibisinden tavirlar.Bende sinirlendim ya hocam orda iste görünüyor demistim kendisi yine hayir birsey yok gördügün tükürük diyordu.Ucunda kamera ve isik olan birseyle bakiyordu görüntüde benim karsimdaki televizyona veriliyordu.Neyse en son yine bakti ve tepkisi söyle oldu '' aa varmis,dogru'' ameliyat dedi bende baska doktora da gideyim en iyisi dedim bu sefer devlet hastanesine gittim.Sirami aldim içeri girdim doktor bakti ve bademciklerin boyutu normal degil dedi ondan sonra bademcik üzerinde ceplesme var bana hiç agzina ufak ufak yabanci cisimlerin geldigi oluyor mu dedi evet dedim bende yüksek ateste oluyordu.Kendisi bana hemen gün verdi su gün müsaitsen aldiralim dedi.Aldirdim 1 ay boyunca 8 kilo vermistim.Çok sükür aldirdiktan sonra nefes almam bile degisti ve çok rahatladim.Sormak istediginiz birsey olursa sorun arkadaslar bende aklima geldikçe yazarim.5-6 ay sonra yurtdisina çikacam orda sistem nasil agiz kokusu üzerine klinikler var mi varsa nasil isliyor sistem hatta kendim bizzat gidip gözlemlerimi burda anlatirim insaallah.Bu hastalikla savasan sizleri çok iyi anliyorum.Elimden geldigince yardimci olmaya çalisirim arkadaslar.
"Sabah kalktiginda hayatta olmanin nasil bir ayricalik oldugunu düsün - nefes almanin, düsünmenin, zevk almanin, sevmenin..." M.A.
IP
Marcus21
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Marcus21 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2018 Saat 12:52
Çok tesekkür ederim,insaallah en kisa zamanda sizde sifa bulursunuz.Bazi hastaliklar vardir maalesef sadece ilaçlarla iyilesme mümkün olmayabiliyor bu tür durumlarda sizin kendinize iyi bakmaniz gerekiyor.Mide asidi olayida beslenmeyi degistirerek %98 gibi yüksek bir yüzdeyle iyilesme saglanabiliyor.Çok uzun bir süre acisini çekmeme ragmen suan çok sükür iyiyim.Agiz kokusu konusunda da.Dis hekimine gidilir çürük,dolgu,20'lik dis ve dis iltihaplari var mi yok mu genel bir check up yaptirilir.Sonrasinda mide ve sindirim sistemi için birkaç bakin tek bir doktor degil en az iki doktor olmak sartiyla gidilir mideye bakilir endoskopi gerekirse kolonoskopi bile olunur, gaita testi kan tahlilleri yapilir.Mantar testleride yapilir.Yine en az 2 doktor olmak üzere kbb uzmanina gidip burun,bogaz ve dile baktirilir.Genel olarak vitamin iste demir eksikligi falandir bunlara bakilir.Bu illet öyle birsey ki insanin psikolojisini bozar.Sizin yapacaginiz koku yapacak faktörleri ortadan bir bir elemek benim yaptigim gibi.Inanin suan bu dertten muzdarip olan herkesi çok iyi anliyorum.Pes etmeyin sizinde o güzel haberinizi bekliyoruz.Saglikli günler
IP
m-emin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı m-emin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2018 Saat 06:35
Bi de beslemeyi degistirerek derken nelere dikkat ettiniz ayrintili yazar misiniz.
IP
Salim
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 9
Alıntı Salim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Mart-2018 Saat 00:42
Marcus
Seninde dilinde sari pas varmiydi?
Bu arada sifa bulmana çok sevindim.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu